Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse inflatie valt lager uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mousje 8 december 2020 13:27
    Mee eens. De overheden zijn koploper in verhogingen van belastingen, heffingen, accijnzen en contributies. Nu weer de gemeentelijke belastingen die 4% stijgen door heffingen op afval verbranden/storten.

    Ja dat haalt je de koekoek, als AEB niet had gewanpresteerd en mensen per kg afval worden aangeslagen, was dat echt niet nodig. Principe "de vervuiler betaalt" is verworden tot "de burger betaalt, want die weten we te vinden".
  2. [verwijderd] 10 december 2020 12:47
    Inflatie meten op de manier zoals nu is mijns inziens niet juist.
    Kosten van woning of kosten van een kopje koffie in restaurant bijvoorbeeld wordt niet meegerekend.
    Huren in Amsterdam en omgeving zijn ieder jaar met 5-6% gestegen en kopje koffie kost 3,50 euro. Benzine kost ook duur. Taak van ECB is prijsstabiliteit dus worden alleen bepaalde producten gemeten en gerapporteerd dat inflatie laag is, onder de 2 procent. Dus rente kan laag tot negatief zijn.
    Maar voor het gemak worden niet de juiste meetfactoren gebruikt. Kosten van inwoning bepaalt bijvoorbeeld hoeveel je koopkracht is uiteindelijk. Benzineprijs ook. Mijn salaris is niet meegegaan met de prijsstijgingen van de huren. Kopen van huis is door de lage rente ook onbereikbaar geworden daar de prijzen de pan uit stijgen. En ECB leunt achterover en CBS rapporteert dat inflatie laag blijft. Waar hebben we deze cijfers voor nodig als ze niet de juiste informatie geven over koopkracht? Prijsstabiliteit is wat ECB als taak ziet, maar de gedachten erachter is dat prijsstabiliteit koopkrachthandhaving beoogt. Maar er wordt gewoon verkeerd gemeten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links