Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OPEC en Rusland komen er weer uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jilles van den Beukel

Jilles van den Beukel is geofysicus en energie specialist bij HCSS (the Hague Centre for Strategic Studies). Sinds 2016 schrijft hij over de olie- en gasindustrie op zijn blog JillesonEnergy.

Meer over Jilles van den Beukel

Recente artikelen van Jilles van den Beukel

  1. jul '21 Vijf redenen voor de stijgende gasprijzen 8
  2. jun '21 Hoe lang gaat de rally in grondstoffen duren?
  3. apr '21 Een nieuwe wereld voor de oliemarkten 23

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bas2012 7 december 2020 13:31
    Eens met LTV investor, ik zou olie ook nog niet te snel afschrijven al verwacht ik wel dat qua prijs niveaus olie minder het zwarte goud kan blijven op langere termijn. Daarnaast afhankelijk van fiscaal beleid van de VS en daarmee potentieel de valuta waarde, zie ik olie ook als een verkapte hedge tegen deze ontwaarding en hiermee een hoger prijs komende 2 a 3 jaar.
  2. Perpboy 7 december 2020 13:37
    Tendentieus geschreven. De elektrische truck en het E-vliegtuig zijn echt nog ver weg. Er wordt ook voorbij gegaan aan olie als grondstof voor plastics. O ja de E-boot is nog heel erg ver weg ben ik bang. Tenzij we het prima vinden dat er duizenden kernreactoren gaan rondvaren.

    Einde van het olietijdperk is daarmee echt een onjuiste voorstelling van zaken. De opkomst van alternatieve energiebronnen en de terugkeer naar kernenergie is natuurlijk wel een interessante ontwikkeling.

    Vertel hier wel meteen bij dat er iedere seconde vier kinderen op aarde worden geboren, tegenover één sterfgeval. Iedereen snapt dan de energiebehoefte komende jaren blijft groeien. En misschien in de UK of in het rijke deel van west Europa krijgt dat kind op zijn 18e een e-car.

    Toch zie ik een grotere kans dat hij vanaf zijn 18e in een pick up ergens door de woestijn gaat crossen. O ja met een tank vol olie.
  3. forum rang 7 €URO-Trader 7 december 2020 14:59
    Met al die kapitalistische landen, met hun "niet voor minder" morrende bevolking, zitten landen vast in hun materialistische bestaan. Olie hoort daarbij en is de bron van beweging. Alternatieven zijn niet toereikend om de uitdijende bevolking van kracht te voorzien. Uiteindelijk zit men in een negatieve spiraal waar men niet gaat uitkomen. Tot er een "olie" druppel valt ....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links