Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kweekvlees - de toekomst?

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 december 2020 10:32
    Ik lees de laatste tijd steeds meer over kweekvlees (vlees dat in een laboratorium wordt gemaakt uit stamcellen van dieren). Dit lijkt enorme verbeteringen te kunnen bieden t.o.v. de huidige vleesindustrie (dierenwelzijn, milieu, gezondheid).
    Ik heb echter nog geen mogelijkheid gevonden om te investeren in kweekvlees.
    Ik ben benieuwd of iemand anders op dit forum hier al naar gekeken heeft?

    www.idtechex.com/fr/research-article/...
  2. nobahamas 5 december 2020 22:22
    Ik ben al jaren vegetariër, en kook zelf.
    Ik ervaar dat ik totaal geen behoefte heb aan een vervanger voor vlees, kook ook niet met vleesvervangers.
    Alternatieven voor de smaak van vlees zijn er legio, en ook voor de voedingstoffen die er in zitten.
    De "bite" van vlees mis ik ook niet.
    Wanneer je de moeite neemt om goed te leren koken zonder vlees, en je verdiept in de kennis over voeding / voedingsstoffen / mineralen / afweer / pesticiden / biologische landbouw / etc.

    Ik kan geen dier doden voor mijn dagelijkse maaltijd, en het hoeft gelukkig ook niet.
    Voor mij dus geen vleesvervanger omdat ik niets hoef te vervangen, en die "bite" van vlees daar gruwel ik nu van.
  3. nobahamas 5 december 2020 23:20
    Iets om je eens in te verdiepen:
    Wij eten om onze dagelijkse benodigde voedingsstoffen op te nemen.
    Voedsel om te overleven, om optimaal te kunnen presteren, en ook lang te kunnen leven.
    Of eten wij stoffen waar we verzot op zijn, stoffen die onze smaakpapillen strelen, en die snel voor handen zijn?
    Wij zijn mensen die vaak uit zijn op genot, snel en met minimale actie / arbeid.

    Wanneer je je een beetje verdiept in voeding, in wat wij nu eten, wat ons lichaam nodig heeft, dan kom je als snel tot de conclusie dat het gemiddeld aanbod in de supermarkt niet in lijn ligt met wat een mens werkelijk nodig heeft.

    Op de manier waarop ons vegetarisch voedsel gekweekt wordt, krijgen we nog niet een derde van de mineralen binnen van wat 50 jaar geleden normaal was. We krijgen wel drie maal zoveel pesticiden binnen als toen gebruikelijk.

    Weet dat ons immuumsysteem bouwstoffen nodig heeft, o.a. veel mineralen en vitaminen. Die haal je niet uit pakjes in de supermarkt.

    Ik heb in de laatste dertig jaar geleerd dat je alle smaakjes van de pakjes in de supermarkt, en van de mc Donalds ook simpel zelf kunt maken met kruiden, en als je dit combineert met de giga diversiteit van de biologische landbouw, je bijzonder voedingsrijke / smaakvolle / zuivere maaltijden op tafel kunt zetten.

    Maaltijden bedoeld voor mens en dier, zonder manipulatie, uit de eigen regio.

    p.s.
    Twee weken geleden getest voor corona, collega van mijn dochter was positief.

    Mijn dochter niet positief, ik wel.

    Nu na twee weken, geen verschijnselen, niet eens een snottebel…..
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 6 december 2020 07:28
    quote:

    nobahamas schreef op 5 december 2020 23:20:

    Iets om je eens in te verdiepen:
    Wij eten om onze dagelijkse benodigde voedingsstoffen op te nemen.
    Voedsel om te overleven, om optimaal te kunnen presteren, en ook lang te kunnen leven.
    Of eten wij stoffen waar we verzot op zijn, stoffen die onze smaakpapillen strelen, en die snel voor handen zijn?
    Wij zijn mensen die vaak uit zijn op genot, snel en met minimale actie / arbeid.

    Wanneer je je een beetje verdiept in voeding, in wat wij nu eten, wat ons lichaam nodig heeft, dan kom je als snel tot de conclusie dat het gemiddeld aanbod in de supermarkt niet in lijn ligt met wat een mens werkelijk nodig heeft.

    Op de manier waarop ons vegetarisch voedsel gekweekt wordt, krijgen we nog niet een derde van de mineralen binnen van wat 50 jaar geleden normaal was. We krijgen wel drie maal zoveel pesticiden binnen als toen gebruikelijk.

    Weet dat ons immuumsysteem bouwstoffen nodig heeft, o.a. veel mineralen en vitaminen. Die haal je niet uit pakjes in de supermarkt.

    Ik heb in de laatste dertig jaar geleerd dat je alle smaakjes van de pakjes in de supermarkt, en van de mc Donalds ook simpel zelf kunt maken met kruiden, en als je dit combineert met de giga diversiteit van de biologische landbouw, je bijzonder voedingsrijke / smaakvolle / zuivere maaltijden op tafel kunt zetten.

    Maaltijden bedoeld voor mens en dier, zonder manipulatie, uit de eigen regio.

    p.s.
    Twee weken geleden getest voor corona, collega van mijn dochter was positief.

    Mijn dochter niet positief, ik wel.

    Nu na twee weken, geen verschijnselen, niet eens een snottebel…..

    Eten wat je nodig hebt is het devies, idd biologisch, en met name biologisch dynamisch vult mijn lichaam het lekkerst en best. Ik volg daarin bij voorkeur mijn goesting omdat ik denk, dat het lichaam haarfijn aangeeft wat het nodig heeft.

    De gangbare landbouw is inderdaad bezig de vruchtbaarheid van de grond te vernietigen, en met pesticiden maken we meer dood dan ons lief is. Een stukje vlees daarentegen doet mij goed (bloedgroep O dieet). Sommige landbouwgronden dulden geen akkerbouw, maar daar kunnen wel beesten groeien. Indien die een net leven hadden, heb ik er geen probleem mee ze te eten.

    Kweekvlees lijkt mij een bijzonder aantrekkelijke investering. Ik weet helaas (nog) niet, waar dat kan.
  5. [verwijderd] 6 december 2020 09:12
    Ik ben zelf wat ik noem flexi-veganist, ik eet nooit vlees en nauwelijks vis, geen zuivel maar soms wel eieren. Als ik dierlijke producten koop probeer ik altijd biologische producten te nemen. Ben nooit een echte vleeseter geweest maar sinds ik geen vlees en zuivel meer eet (overwegend vanuit ethische motieven) voel ik me veel beter, ben nooit ziek en heb meer energie.
    Echter, er zijn nou eenmaal mensen die graag vlees eten en dat kan ik ze niet kwalijk nemen.
    Een andere belangrijke toepassing voor kweekvlees is huisdiervoeding. Ik heb ook begrepen dat niet alleen vlees, maar alle dierlijke producten (zuivel, eieren, leer, veren) in de toekomst gekweekt zullen kunnen worden.
  6. forum rang 6 haas 6 december 2020 09:53
    ook lekker, kweekvlees, van de oude stempel:)
    www.bakhuisvlees.nl
    ====================================
    Wij, Albert en Teun, zijn de 5e generatie van de familie Hassink. Samen met onze ouders en oom en tante, de 4e generatie, zijn we de trotse eigenaren van het melkvee- en fokbedrijf “De Voorn” en natuurboerderij “Villa Bakhuis”.
    Beide bedrijven liggen dicht bij elkaar aan de IJsseldijk tussen Veessen en Welsum .
    De IJssel slingert voor onze boerderij langs. In de zomer graast ons jongvee op de uiterwaarden voor en naast onze boerderij en doen zich tegoed aan het gras op deze zeer vruchtbare grond die wij niet bemesten.
    De natuurboerderij “Villa Bakhuis” bestaat uit een stal voor de opfok van jongvee en meststieren.
    www.google.com/maps/place/IJsseldijk+3,+8194+LA+Veessen/@52.3658971,6.0662688,981m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c7c34882a33b43:0x6478340003c94d8d!8m2!3d52.3654831!4d6.0716339?hl=nl

  7. [verwijderd] 6 december 2020 17:00
    quote:

    New dawn schreef op 6 december 2020 11:04:

    De vraag is of de consument het lekker vindt. Normaal vlees bevat ook allerlei stoffen zoals ijzer. (hemaglobine is nodig voor de energie) De tijd zal leren of het gebruikt kan en zal worden.

    Vlees moet sappig en smakelijk zijn, niet taai.
    Kweekvlees bevat precies dezelfde stoffen als normaal vlees, dus ook ijzer etc. Over smaak valt te twisten, maar de eerste smaakproeven waren heel succesvol. Het lijkt me niet moeilijk om het lekkerder te maken dan de huidige supermarkt meuk, die vol antibiotica, groeihormonen en water zit.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,01 +0,63%
EUR/USD 1,0696 +0,41%
FTSE 100 8.042,29 +0,23%
Germany40^ 18.078,90 +1,22%
Gold spot 2.329,17 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+35,09%
JUST E...
+3,99%
PROSUS
+3,95%
BAM
+3,57%
ABN AM...
+2,48%

Dalers

RANDST...
-6,72%
Akzo N...
-6,10%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Fugro
-1,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links