Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,300 16 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,960 - 23,440
  • 422.979 Gem. (3M) 374K

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 1097 1098 1099 1100 1101 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ketelbinkie02 3 december 2020 00:24
    quote:

    tijdvoor€ schreef op 2 december 2020 23:30:

    Nee @ketelbinkie, laat ik even voor mezelf spreken. Ik ben geen beginnende belegger. Echter wel maak ik voor het eerst een claimemissie mee, dat levert dus vragen en een gezonde dosis onzekerheid op. Uiteraard heb ik vandaag ook berichten gelezen waar ik van denk “hoop niet dat diegene met al zijn spaarcenten belegt”, echter voor veel mensen smis dit even nieuw en spannend. Dus nee het zullen vast niet allemaal beginners zijn, we mensen die vragen hebben. En laat een forum daar nou net een mooi platform voor bieden.
    Dat mag en kan zo zijn, maar dan stel je de vraag, hoe zit een claimemissie in elkaar en kan iemand mij informeren, help ik heel graag en leg ik dit snel en duidelijk uit en weet iedereen, hoe het moet, maar pagina's lang moeten lezen, alsof een claimemissie een wiskundig raadsel is en daar een onnodige en ijle lange discussie van maken kan gewoon niet.
    Een menig hebben of iets bediscussiëren wat in het kort al duidelijk kan zijn is van de zotte.

    Bijvoorbeeld vandaag, iemand met een de Giro beleggingsaccount, vraagt hoe kan ik mijn claims verkopen, dus je hebt ze al en staan in jou portefeuille en dan ga je pas denken, zou je dan niet even lezen wat De Giro je aan info geeft dan kun je het eigenlijk al makkelijk uitvogelen, maar zelfs dat is een brug te ver.
    De Giro gaf te kennen dat de waarde van de rechten via hun niet beschikbaar waren, maar je zou via Euronext de momentele koers kunnen achterhalen/ vinden en dan kun je wel jou rechten via de Giro verkopen, toch niet zo moeilijk.
    Dan is het alleen nog maar in je porto kiezen om te verkopen en het aantal invullen en klaar is kees, dus lastig zou het voor niemand moeten zijn of .....

    En dan meedoen aan de claimemissie :

    Eergisteren (1 december) aandelen kopen of hebben dan had je vandaag/ gisteren (2 december) het recht verworven om deel te nemen, bijvoorbeeld je had gisteren 3900 aandelen dan kreeg je vandaag 3900 rechten, waarvoor je 3.900 : 13 x 11 is 3.300 nieuwe aandelen kan kopen tegn een vastgestelde prijs van € 2,12 of je verkoopt de rechten, wat je wilt en dat kun je gewoon lezen in de begeleidende info die kinderlijk duidelijk is zelfs zonder enige kennis.
  2. forum rang 4 Ketelbinkie02 3 december 2020 00:45
    quote:

    sniklaas schreef op 2 december 2020 23:30:

    [...]enige nuance is wel op zijn plaats, ieder maakt zijn eigen keuzes waarin het rendement te behalen.

    Ik had gisteren geen aandelen en vandaag ook niet maar weet verdraaid goed waar de klepel hangt.. Hoop voor het eind van volgende week wel aandeelhouder te zijn, rond de 3,30 p/a zou ik prettig vinden..

    In mei bewust afscheid genomen van @FUGRO vanwege de financiele perikelen en je kunt je centen maar een keer uitgeven. Met de huidige emissie is het gevaar voorlopig geweken maar er zal nog veel moeten gebeuren om terug te keren naar gezonde marges..

    @FUGRO sukkelt al bijna 10 jaar, na de toppen van 2010/2011 met koersen van 50...60+ euro op goudgerande marges heeft het bedrijf moeite om de kosten in lijn te brengen met de opbrengsten en de 'ingenieurs' van FUGRO hadden de uitgestoken hand van @BOKA met beide handen moeten aangrijpen om terug te keren naar acceptabele marges.

    Maar wellicht zaten er met aandeelhouder @BOKA andere mensen aan het roer, minder ingenieur en meer zakenmens..
    Oké, dus jij denkt dat na een succesvolle claimemissie die de zekerheid geeft waar alle aandeelhouder in Fugro op hebben gewacht de koers met een snel aankomend vaccin in vooruitzicht en het huidige positieve sentiment dat de koers bij Fugro met tientallen procenten gaat dalen, nou dan staat jou visie haaks op die van mij en begrijp ik waarom je de uitgelezen kans niet hebt genomen om deel te nemen aan de claimemissie.
    Wanneer een claimemissie grote kans van slagen heeft en er meer dan voldoende interesse is zullen de rechten altijd meer waard worden in de periode dat deze uitgeoefend kunnen worden.
    Handel in de rechten is vergelijkbaar met kopen/ verkopen van aandelen alleen in een bepaalde aangegeven periode, heb zelf heel wat (claim)emissie meegemaakt en zelden tot nooit de claims/ rechten minder waard zien worden of het was al bij voorbaat gedoemd te falen.
  3. forum rang 6 mercurius-adept 3 december 2020 01:06
    Wat een dagje hier zeg, ook wel ontluisterend eigenlijk!
    (steeds dezelfde newbie vragen die sinds de ochtend al minstens 33+ keer beantwoordt waren....zelf huiswerk doen is gewoon dom als je iemand anders voor je kan laten werken oid? )

    mijn top 5 qua gelezen opmerkingen:

    1: "lekker soepele sfeer hier vandaag zeg, ik vraag gewoon wat"
    2. "....ff niet zo smart doen over teruglezen, en geef gewoon antwoord op mijn vraag graag!"
    3. "wat een losers clubje dat fugro....2.12, man man man waarom niet 1.22?"
    4. "verwachten jullie eigenlijk dat de claimemissie slaagt?"
    5.
    vraag: waarom staan we 20% in de min vandaag??
    antwoord: Welkom terug! Was het erg koud onder die steen de afgelopen dagen?

    Best humor & hulde voor eenieders geduldige hulp :)
  4. forum rang 7 sniklaas 3 december 2020 01:12
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 3 december 2020 00:45:

    [...]

    Oké, dus jij denkt dat na een succesvolle claimemissie die de zekerheid geeft waar alle aandeelhouder in Fugro op hebben gewacht de koers met een snel aankomend vaccin in vooruitzicht en het huidige positieve sentiment dat de koers bij Fugro met tientallen procenten gaat dalen, nou dan staat jou visie haaks op die van mij en begrijp ik waarom je de uitgelezen kans niet hebt genomen om deel te nemen aan de claimemissie.
    Wanneer een claimemissie grote kans van slagen heeft en er meer dan voldoende interesse is zullen de rechten altijd meer waard worden in de periode dat deze uitgeoefend kunnen worden.
    Handel in de rechten is vergelijkbaar met kopen/ verkopen van aandelen alleen in een bepaalde aangegeven periode, heb zelf heel wat (claim)emissie meegemaakt en zelden tot nooit de claims/ rechten minder waard zien worden of het was al bij voorbaat gedoemd te falen.
    wat ik al zei, ieder maakt daarin zijn eigen keuzes, op basis van zijn of haar doel en situatie van het moment..
    De tijd zal het leren of de 3,30 p/a binnen bereik komt ofwel 1 euro voor een claim, komt het niet voorbij heb ik pech, zijn legio andere aandelen te koop waarvan de koers flink is afgestraft en nog voldoende potentie heeft..

    Even herinneren aan de claim emissie van IMTECH, was geen succes..

    Achteraf is het makkelijk een koe in de kont te kijken en ik hoop dat FUGRO het tij kan keren, investeringen in fossiel zullen niet fors aantrekken maar daarentegen volop kansen op zee gezien de geplande zeer forse toename in het aantal windmolens en ipv overtollige elektriciteit vervoeren ter plekke waterstof maken met de waterstofmolen op zee en dus ook opslag..
  5. forum rang 7 ff_relativeren 3 december 2020 01:16
    @ Ketelbinkie02,

    Fugro zit sinds enkele jaren in een veranderingstraject, maar het bedrijf schrijft al jaren achtereen rode cijfers. Ofwel : Netto verliezen onder de streep. Dat was met de meest recente cijfers (tot en met kwartaal 3 van 2020) nog steeds zo.

    Het is natuurlijk een opluchting dat Fugro nu eindelijk een behoorlijke schuldverkleining doormaakt. De tegenhanger van de schuldverkleining is helaas dat de nieuwe leningen een stuk hogere rente eisen - en dat de startrente alleen maar verder op gaat lopen zolang Fugro niet opnieuw een herfinanciering op tafel kan krijgen.

    Al met al blijft het voorlopig spannend voor het bedrijf , voor het personeel , voor de toeleveranciers , voor de aandeelhouders , en voor alle overige stakeholders , of Fugro zichzelf uit het moeras kan tillen.

    Deze dagen zijn een mooie swing-move , maar de muziek stopt niet na 1 move ..

    Moraal van dit veel te lange verhaal : Ik heb zelf vele maanden gepleit op dit draadje voor een schuldverkleining met nagenoeg exact de omvang die Fugro nu doorvoert, en voor het afschaffen van de beschermingsconstructies. Ik ben dus een voorstander van wat Fugro aan het doen is. Maar ik ben ook realistisch genoeg om te begrijpen dat het werk nog niet klaar is.

    Er is i.m.o. nog geen rationale voor te veel optimisme. Laten we gewoon kwartaal voor kwartaal het bedrijf blijven volgen. Zonder emoties, puur op de kille getallen.

    Full disclosure : Ik volg Fugro al jaren. En ik plaats op IEX ook al jaren de nodige voetnoten. Het verschil ? Ik heb geen belang bij mijn postings over Fugro omdat ik nog nooit een positie in het bedrijf heb gehad. Niet long en niet short.

    Dat Fugro nu doorvoert waar ik maanden online voor heb gepleit, is ofwel stom toeval, of het is het hoogste wat je als IEX lid mee kunt maken. De harde kern van IEX leden die dit draadje al jaren vorm geeft, weet dat het zo is gegaan. En ze weten nog hoe ik van geluk bijna uit mijn dak ging toen Fugro de plannen naar buiten bracht.

    Conclusie : beschouw me als betrokken -zonder eigenbelang in mijn postings-.

    Greetzzz
  6. [verwijderd] 3 december 2020 04:00
    Goed teken dat deze emissie goed lijkt te verlopen. Maar om nu meteen in jubelstemming te geraken?....

    -Ze hebben met deze emissie de balans verbeterd
    -Maar las ik niet eerder dat ze Seabed alvast van de balans hebben gehaald omdat het daarmee beter verkoopbaar zou worden (m.a.w. het lijkt erop dat ze het verlies alvast hebben gepakt)?
    -Er zijn nieuwe kortlopende leningen afgesloten met hoge rente!
    -Er worden nog altijd geen zwarte cijfers geschreven.

    Waar ik nog beducht voor ben (aangezien het uiteindelijk ook gewoon een beursgenoteerde onderneming is die aan windowdressing moet doen), is dat ze de opbrengst van Seabed als eenmalige baat nemen (ze hebben boekhoudkundig het verlies al genomen als ik me het eerdere bericht goed herinner). Het kopje zie ik al voor me: "Fugro verbetert de balans en maakt winst". Op zich opstekers voor de beleggers maar ja, de financiering blijft op de middellange termijn een issue voor Fugro en de cost of debt blijft onverminderd hoog.

    Ik denk dat je kritisch moet blijven kijken, ook als je long zit, naar de spreiding binnen je portefeuille. Je kunt een euro maar één keer beleggen. Als je met het inwisselen van de claims + je oorspronkelijk positie blijft zitten dan gaat je portefeuille zwaarder naar Fugro hangen. Dat is niet persé een gezonde beleggingsstrategie (tenzij je in feite speculeert ipv belegt).

    Ik wil de stemming hier niet verzieken, maar ook al lijkt deze emissie succesvol, je bent aan het speculeren als je het percentage van je totale portefeuille meer naar Fugro laat hangen.

  7. Nadalsr13 3 december 2020 07:01
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 2 december 2020 22:58:

    Toen PostNL op € 1,- stond was het èèn trieste bedoeling, maar je denkt dat het niet erger kan, maar dan zie je hier dat het nog wel erger kan de enige verstandige keuze was gisteren aandelen in je bezit te hebben, maar toch zie je weer hoeveel dit verzuimt hebben, vraag me werkelijk af, waarom niet deel te nemen aan een claimemissie die gebaseerd is op balansverbetering en richting een duidelijk zekere toekomst.

    Het blijft mij meer dan verbazen dat iemand met geld op de beurs speculeert en dan niet weet wat een claimemissie is en hoe te handelen, daarbij wordt je gewoon ook nog eens goed en heel erg goed en duidelijk geïnformeerd, maar hier wordt eens te meer bevestigd dat het bij de meeste een kwestie is van extreem kort en het liefst op een goklustige manier van handelen is zonder enige kennis van speculeren/ beleggen te hebben.

    Iedereen die gisteren aandelen Fugro in bezit had weet wat hij doet en de rest zal de klepel nooit zien hangen !!!

    Goedemorgen Allen,

    Ik ben het met Ketelbinkie eens. Beleg zelf al geruime tijd maar deze claimemissie van Fugro heeft mij menig uurtje gekost om mij er in te verdiepen. Weten waar je in belegt is voor velen lastig gewoon vanwege het feit dat men er geen tijd en geduld in wil steken.
    Zo een claimemissie nu gaande is een belangrijke beslissing die je veel geld kan kosten of opleveren.

    Ketelbinkie krijgt van mij een ab,

    Gr. Nadalsr13.

  8. Nadalsr13 3 december 2020 07:28
    quote:

    mercurius-adept schreef op 3 december 2020 01:06:

    Wat een dagje hier zeg, ook wel ontluisterend eigenlijk!
    (steeds dezelfde newbie vragen die sinds de ochtend al minstens 33+ keer beantwoordt waren....zelf huiswerk doen is gewoon dom als je iemand anders voor je kan laten werken oid? )

    mijn top 5 qua gelezen opmerkingen:

    1: "lekker soepele sfeer hier vandaag zeg, ik vraag gewoon wat"
    2. "....ff niet zo smart doen over teruglezen, en geef gewoon antwoord op mijn vraag graag!"
    3. "wat een losers clubje dat fugro....2.12, man man man waarom niet 1.22?"
    4. "verwachten jullie eigenlijk dat de claimemissie slaagt?"
    5.
    vraag: waarom staan we 20% in de min vandaag??
    antwoord: Welkom terug! Was het erg koud onder die steen de afgelopen dagen?

    Best humor & hulde voor eenieders geduldige hulp :)
    Omdat een claimemissie een niet alledaagse gebeurtenis is heb ik gisteren het grootste gedeelte van de dag mij bezig gehouden met de beurs in het algemeen en met het forum Fugro in het bijzonder. Met het bovenvermelde ben ik het idd ook met u eens. Naarmate de dag verstrijkt constant de zelfde vragen en opmerkingen. Echt ongelofelijk en makkelijk om zelf geen onderzoek te doen en gelijk maar te vragen.
    Men belegt wel maar heeft geen tijd en geduld om te verdiepen en zodoende geen kennis.

    Gr. Nadalsr13
  9. Nadalsr13 3 december 2020 07:37
    quote:

    ff_relativeren schreef op 3 december 2020 01:16:

    @ Ketelbinkie02,

    Fugro zit sinds enkele jaren in een veranderingstraject, maar het bedrijf schrijft al jaren achtereen rode cijfers. Ofwel : Netto verliezen onder de streep. Dat was met de meest recente cijfers (tot en met kwartaal 3 van 2020) nog steeds zo.

    Het is natuurlijk een opluchting dat Fugro nu eindelijk een behoorlijke schuldverkleining doormaakt. De tegenhanger van de schuldverkleining is helaas dat de nieuwe leningen een stuk hogere rente eisen - en dat de startrente alleen maar verder op gaat lopen zolang Fugro niet opnieuw een herfinanciering op tafel kan krijgen.

    Al met al blijft het voorlopig spannend voor het bedrijf , voor het personeel , voor de toeleveranciers , voor de aandeelhouders , en voor alle overige stakeholders , of Fugro zichzelf uit het moeras kan tillen.

    Deze dagen zijn een mooie swing-move , maar de muziek stopt niet na 1 move ..

    Moraal van dit veel te lange verhaal : Ik heb zelf vele maanden gepleit op dit draadje voor een schuldverkleining met nagenoeg exact de omvang die Fugro nu doorvoert, en voor het afschaffen van de beschermingsconstructies. Ik ben dus een voorstander van wat Fugro aan het doen is. Maar ik ben ook realistisch genoeg om te begrijpen dat het werk nog niet klaar is.

    Er is i.m.o. nog geen rationale voor te veel optimisme. Laten we gewoon kwartaal voor kwartaal het bedrijf blijven volgen. Zonder emoties, puur op de kille getallen.

    Full disclosure : Ik volg Fugro al jaren. En ik plaats op IEX ook al jaren de nodige voetnoten. Het verschil ? Ik heb geen belang bij mijn postings over Fugro omdat ik nog nooit een positie in het bedrijf heb gehad. Niet long en niet short.

    Dat Fugro nu doorvoert waar ik maanden online voor heb gepleit, is ofwel stom toeval, of het is het hoogste wat je als IEX lid mee kunt maken. De harde kern van IEX leden die dit draadje al jaren vorm geeft, weet dat het zo is gegaan. En ze weten nog hoe ik van geluk bijna uit mijn dak ging toen Fugro de plannen naar buiten bracht.

    Conclusie : beschouw me als betrokken -zonder eigenbelang in mijn postings-.

    Greetzzz
    Ik waardeer jou postings zeer ff relativeren. Wens u succes met uw beleggingen en blijf vooral posten heb er in het verleden veel kennis mee opgedaan. AB gegeven.

    Gr. Nadalsr13
  10. Muizenissen 3 december 2020 08:11
    quote:

    julmax99 schreef op 3 december 2020 07:26:

    Ik kan toch gewoon vandaag rights kopen en inwisselen voor aandelen van 2.12 , of is dat tekort door de bocht ?
    Klopt, mits de nuance: 13 claims (die momenteel noteren aan 1.44€/stuk) geven je het recht om 11 nieuwe aandelen te kopen aan 2.12€/stuk.

    Dus de kost om via die route 11 nieuwe aandelen te kopen is (met huidige koersen FUR en FURRI voorbeurs) 42.04€ of 3.82€/stuk. Als je die momenteel als FUR aandelen rechtstreeks op de beurs zou kopen, kost het je 3.91€/stuk, dus je doet nog steeds een (bescheiden) voordeel door rechten op te kopen
  11. Dire Straits 3 december 2020 08:12
    quote:

    nr36 schreef op 3 december 2020 05:12:

    FD

    Bij de midcapfondsen was bodemonderzoeker Fugro de pineut. Het aandeel verloor 19% en was daarmee de grootste daler. Fugro maakte dinsdag bekend dat het een kleine 93 miljoen aandelen gaat uitgeven in een claim­emissie.

    Tja........
    Omgerekend stonden we 9% in de plus hoor
  12. Kester 3 december 2020 08:14
    quote:

    nr36 schreef op 3 december 2020 05:12:

    FD

    Bij de midcapfondsen was bodemonderzoeker Fugro de pineut. Het aandeel verloor 19% en was daarmee de grootste daler. Fugro maakte dinsdag bekend dat het een kleine 93 miljoen aandelen gaat uitgeven in een claim­emissie.

    Tja........
    Serieus...? Daar is dus iemand die dit stukje schrijft, en vervolgens is er ook nog een redactie die het plaatst....? FD was toch een krant met een reputatie?
  13. [verwijderd] 3 december 2020 08:25
    Je ziet al enige kwartalen een kentering bij Fugro naar positieve cijfers. Corona gooide helaas wat roet in het eten.
    Ik heb vertrouwen in het huidige bestuur, net als de corner stone investors. Zij doen dit niet voor niets.
    Verder een dikke order portefuille, verkoop seabed nabij. Etc. Etc. Gewoon 5 jaar op de plank leggen dit aandeel.
  14. [verwijderd] 3 december 2020 08:31
    quote:

    michel2014 schreef op 3 december 2020 08:15:

    Hopelijk helpt dit voor bij de vragen:

    www.michelmeeuwissen.com/fugroce/

    Ik ben zelf ook nog een redelijke newbe. Dus alle feedforward is welkom!
    Er staat volgens mij een foutje in je programma. De uit te voeren claims kloppen niet.
24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 1097 1098 1099 1100 1101 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links