Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,868 18 apr 2024 17:35
  • -0,093 (-9,63%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 37.599.271 Gem. (3M) 6,9M

Nogmaals de cijfertjes van Pharming…!!!

63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jesse L. Livermore 19 november 2020 01:46
    Multinational Pharming bouwt nieuw pand op Pivot Park in Oss

    Het Pivot Park in Oss krijgt er met het beursgenoteerde Pharming een nieuwe bewoner bij, dat ook nog eens een nieuw gebouw op de campus gaat neerzetten.

    De komst van de medicijnfabrikant moet leiden tot zo’n 40 tot 50 nieuwe arbeidsplaatsen in Oss.

    Hieronder de berichten:

    www.bd.nl/oss-e-o/farmaceut-pharming-...

    dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/pharming-...

    Multinational Pharming is hard op weg naar volledige onafhankelijkheid.

    Het concept van Pharming is werkelijk uniek, het heeft niet alleen een uniek technologisch gepatenteerd platvorm, om het zeer winstgevende Ruconest te produceren, echter het beheert de volledige supply chain. Van het maken van de grondstof (konijnen melk en straks koeien melk) tot het steriel afvullen van de flacons via de deelneming in BioConnection in Oss.

    Daarnaast heeft biofarmaceut Pharming de verkoop en marketing volledig in eigen beheer.

    De zwakke schakel in de supply chain is natuurlijk het opzuiveringsproces, wat nu nog plaats vindt bij Sanofi in Frankrijk.

    Pharming gaat media 2021 in Oss een zuiveringsfabriek voor Ruconest bouwen naast het pand van BioConnection.

    Bij Sanofi betaalt Pharming natuurlijk de hoofdprijs voor het zuiveren van Ruconest.

    Door het zelf opzuiveren van Ruconest vergroot Pharming de winstgevendheid, omdat zelf zuiveren vele malen goedkoper is dan het uitbesteden bij Sanofi.

    Er komen 40 -50 hoogwaardige arbeidsplaatsen in Oss.

    Collega grootaandeelhouder Sijmen zegt daar zelf over vandaag in Oss tijdens de feestelijke contract ondertekening:

    “We blijven investeren in de uitbreiding van onze interne verwerkingscapaciteit als onderdeel van onze lange termijn groeistrategie. Deze belangrijke fase van de productie vindt nu enkel nog in Frankrijk (Sanofi) plaats. Door de toevoeging van de locatie in Oss wordt het risico gespreid en neemt de capaciteit met meer dan honderd procent toe.
    Het is fijn om in eigen land te kunnen blijven. Het Pivot Park is een prachtige locatie en we zitten straks pal naast BioConnection. Daar vindt de laatste fase van de productie plaats en dat blijft ook zo.”

    Sanofi is absolute monopolist met het medicijn tegen de ziekte van Pompe. De markt voor Pompe wordt ingeschat op 1,3 miljard euro per jaar…!!!

    Pharming heeft een beter medicijn in ontwikkeling, echter het is volkomen duidelijk dat Pharming op dit moment zeer terug houdend is met de aanval op Sanofi in de markt voor Pompe.

    Pharming kan op dit Sanofi niet tegen de haren in strijken met een beter product tegen Pompe, immers Pharming is nog steeds zeer afhankelijk van Sanofi voor het zuiveringsproces van Ruconest.

    De eerste stap op weg naar een betere Pompe medicatie en de aanval op monopolist Sanofi is nu gezet. De plannen voor de vierde konijnen farm, die gespecialiseerd is in de productie van “Pompe” konijnen melk bevinden zich in het vergunningen traject.

    Kortom Pharming wordt volledig onafhankelijk en is straks ook onafhankelijk van Sanofi.

    Wederom een briljante move van onze top strateeg Sijmen de Vries…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Datzelfde BioConnection is druk bezig met het uitbreiden van de eigen productielijn, om op termijn misschien wel 200 miljoen corona-vaccins per jaar te kunnen leveren…!!!

    PPS Je zal toch maar indirect aandeelhouder zijn van BioConnection…!!!

    PPPS En dan zijn er nog steeds stumpers, die twijfelen aan de leiderscapaciteiten van onze briljante CEO…!!!

  2. Jesse L. Livermore 25 november 2020 20:12
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 29 mei 2020 00:33:

    SNS bank verhoogt het koersdoel Pharming naar € 2,84

    Jesse is het niet eens met de suggestie van Marcel, om de rijke kas positie van Pharming aan te wenden om Biocryst over te nemen. Biocryst heeft weliswaar een HAE medicijn in de pijplijn, dat mooi aansluit bij Ruconest, echter Biocryst maakt een kwartaal verlies van $ 38 miljoen op een omzet van $ 4,8 miljoen. Desondanks wordt het zwaar verliesgevende Biocryst gewaardeerd op $ 694 miljoen…!!!

    Wat wel een mogelijkheid is, is een partnership met Biocryst in de vorm van een licentie op het geneesmiddel Berotralstat. Pharming heeft een uitstekende verkoop organisatie in de V.S. en kent de HAE markt goed. Tevens kan Pharming het product in de rest van de wereld verkopen, dan hoeft Biocryst zelf geen verkoop organisatie op te zetten. Bovendien heeft Pharming een uitstekende deal met Novartis gemaakt door een licentie op Leniolisib te nemen. Een zelfde deal met Biocryst zou voor beide bedrijven een win/win situatie kunnen opleveren, bovendien houdt Pharming z’n duur verdiende centjes op de bank.

    Opnieuw benoemt analist Marcel Wijma BioCryst als overname kandidaat voor Pharming.

    Nu in Beleggersbelangen:

    www.beleggersbelangen.nl/2020/11/24/g...

    quote:
    Gemiste kans

    Pharming is winstgevend en heeft meer dan genoeg middelen om de pijplijn door te ontwikkelen. Wijma had echter graag gezien dat het geld anders was besteed: ‘In december wordt duidelijk of branchegenoot BioCryst een middel ter preventie van HAE-aanvallen mag introduceren. Deze pil is makkelijker toe te dienen dan bestaande medicijnen, die geïnjecteerd worden. BioCryst was een mooie overnamekandidaat geweest om de marktpositie uit te bouwen. Maar na een koersstijging van meer dan 100% sinds begin april is het bedrijf met een beurswaarde van $800 mln nu te duur voor Pharming. Die waarde kan bovendien nog verder stijgen als het oordeel van de FDA positief uitvalt.’
    unquote

    Jesse is het nog steeds niet eens met de suggestie van Marcel, om de rijke kas positie van Pharming aan te wenden om Biocryst over te nemen.

    Een betere mogelijkheid is natuurlijk een partnership met Biocryst in de vorm van een licentie op het geneesmiddel Berotralstat.

    Pharming heeft een uitstekende deal met Novartis gemaakt(licentie op Leniolisib).

    Een zelfde deal met Biocryst zou voor beide bedrijven een win/win situatie kunnen opleveren.

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Tini van harte Proficiat met je 50 jarig huwelijk, CHAPEAU...!!!
  3. Jesse L. Livermore 4 december 2020 13:46
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 13 augustus 2020 00:14:

    Hoe zo is Pharming ondergewaardeerd…???

    BioCryst een potentiële concurrent van Pharming heeft recent de halfjaar cijfers gepubliceerd.

    ir.biocryst.com/node/21546/pdf

    Het bedrijf heeft net als Pharming één product in hun programma, genaamd Rapivab, een middel tegen de griep. Daarnaast heeft BioCryst een aantal producten in de “Pipeline” o.a. Galidesivir (Phase 1) en Berotralstat (Phase 3). Het laatste product is een profylaxe vorm van een C1 esterase inhibitor (C1-INH). Men verwacht pas FDA goedkeuring in dec 2020.

    BioCryst heeft in het eerste half jaar een omzet van $ 7,7 miljoen, waarvan slechts $ 218.000,- uit verkopen van een product. Deze omzet heeft geresulteerd in een EBITDAE verlies van $ 79,5 miljoen.

    Daar waar Pharming een omzet in H1 2020 van $ 97,8 miljoen behaalde met een bijbehorende EBITDAE WINST van $ 28,9 miljoen.

    Per aandeel komt het Netto VERLIES van BioCryst uit op $ 0,48 tegen een Netto WINST van Pharming van $ 0,032.

    Desondanks wordt BioCryst gewaardeerd op $ 704 miljoen tegen Pharming slechts $ 813 miljoen.

    Samenvattend: een minimale omzet draaien, een mega verlies maken van $ 79,5 miljoen en desondanks nagenoeg gelijk gewaardeerd worden als Pharming.

    Kortom BioCryst wordt volledig gewaardeerd op de fantasie van de “Pipe-line” terwijl Pharming uitsluitend op de operationele resultaten gewaardeerd wordt.

    Het is daarom niet verwonderlijk dat Pharming een Nasdaq notering gaat onderzoeken.

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Succes met het bijkopen van Pharming aandelen.

    De belangrijkste reden waarom Pharming een notering op de Nasdaq heeft aangevraagd is de belachelijke onderwaardering van het aandeel Pharming op Euronext. In een aparte post volgt later meer hierover.

    De huidige waardering van BioCryst (Proficiat La Reine, het is je van harte gegund) toont duidelijk aan waarom Pharming Pharming sterk is ondergewaardeerd.

    Op basis van de 2020 ytd cijfers, hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste kern getallen, van zowel Pharming als van de toekomstige concurrent BioCryst.

    BioCryst:

    Omzet: $ 6,1 miljoen (waarvan slechts $ 2,5 miljoen uit de verkoop van medicijnen)

    Operating Loss: $ 42,9 miljoen

    Net Loss: $ 46,1 miljoen

    Shareholders Equity (EV): $ 33,6 miljoen

    Total Cash and Cash equivalents: $ 148,5

    Aantal uitstaande aandelen: 176.570.000

    Pharming:

    Omzet: $ 151,9 miljoen

    Operating Profit: $ 57,6 miljoen

    Net Profit: $ 28,9 miljoen

    Shareholders Equity (EV): $ 171,4 miljoen

    Total Cash and Cash equivalents: $ 182,5 miljoen

    Aantal uitstaande aandelen: 638.055.619

    Op basis van de huidige koersen € 1,129 voor Pharming en $ 5,93 voor BioCryst komt de beurswaarde van BioCryst ruim € 140 miljoen hoger uit. En dat voor een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt.

    Geen wonder dat Pharming naar de Nasdaq gaat…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS La Reine, je zal wel weer een nok krijgen van de monitor expert himself, omdat je niet al je geld in Pharming hebt gestopt.

  4. forum rang 6 posilies 4 december 2020 14:48
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 1 november 2020 20:47:

    Pharming is een vrij uniek farmaceutisch bedrijf met een indrukwekkende gepatenteerde recombinatie technologie, waarmee complexe therapeutische eiwitten kunnen worden geproduceerd, zoals het geneesmiddel Ruconest. Dit product is zo goed, dat het zelfs een ongeboren baby kan behandelen tegen angio-oedeem aanvallen. Daar word je als aandeelhouder wel even stil van…!!!

    Wederom rapporteert Pharming degelijke kwartaalcijfers. Voor de elfde keer op rij zijn er zwarte cijfers met een netto winst van € 7,5 miljoen in het derde kwartaal.

    De verkopen van Ruconest groeiden gestaag, het verkoop volume steeg zelfs met 24,7% t.o.v. het tweede kwartaal. Als gevolg van de zwakkere dollar steeg de omzet in Q3 in Euro’s gemeten “slechts” met 17,3%.

    De aanhoudende positieve kastroom bedroeg in Q3 € 14,3 miljoen, waardoor de kaspositie toename tot € 156,1 miljoen. Alleen jammer dat de waarde van de kaspositie, voor een groot deel belegd in Amerikaans schatkist papier, met € 9 miljoen afnam, als gevolg van de zwakkere dollar.

    Het eigenvermogen nam echter wel verder toe tot € 136,3 miljoen…!!!

    Hieronder het overzicht:

    Omzet in miljoenen €’s:
    2017 € 89,6
    2018 € 135,1
    2019 € 169,0
    2020 € 134,7 (over negen maanden)

    Netto winst per kwartaal in miljoenen €’s:
    Q1 2018 € 3,3
    Q2 2018 € 3,1
    Q3 2018 € 5,4
    Q4 2018 € 13,2
    Q1 2019 € 6,7
    Q2 2019 € 6,9
    Q3 2019 € 10,4
    Q4 2019 € 12,1
    Q1 2020 € 8,4
    Q2 2020 € 9,7
    Q3 2020 € 7,5

    De 11 opeen volgende winstgevende kwartalen en een slimme herfinancieringsoperatie heeft de kaspositie aanzienlijk verhoogd tot de eerder genoemde € 156,1 miljoen.

    2018 € 81,5
    2019 € 68,6
    Q1 2020 € 136,1
    Q2 2020 € 155,1
    Q3 2020 € 156,1

    De ontwikkeling van het Eigen Vermogen is zelfs spectaculair te noemen:

    2017 € 18,8
    2018 € 61,8
    2019 € 104,7
    Q3 2020 € 136,1

    Kortom Pharming staat er financieel gezien er erg goed voor. Het is financieel onafhankelijk met € 156,1 miljoen in kas. Pharming heeft geen Netto-schuld…!!!

    Jesse schreef al eerder:

    Pharming gaat zeer verstandig om met de zuur verdiende centjes. Men wil volledig financieel onafhankelijk blijven, deze filosofie is gebaseerd op de harde lessen uit het verleden. Deze filosofie is als volgt samen te vatten: “Eerst verdienen, dan pas uitgeven.”

    Inmiddels zijn er twee goedgekeurde konijnen farms operationeel en de derde is inmiddels in aanbouw, terwijl de vierde farm reeds op de tekentafel ligt. Deze laatste productiefaciliteit wordt trouwens geschikt voor twee soorten konijnen melk, een grondstof voor Ruconest en een andere grondstof voor alfa-Glucosidae en alfa-Galactosidase. Dit betreft nieuwe medicaties voor Pompe en Fabry’s.

    De meeste onderzoeken hebben vertraging opgelopen als gevolg van de wereldwijde pandemie. Dit is op zich niet ongunstig voor Pharming, maar wel voor de ongeduldige korte termijn belegger. Het is namelijk gunstig voor de financieringsbehoefte, die nodig is om de uitvoering van de strategische plannen van Pharming te bekostigen. Immers Pharming heeft € 156 miljoen in kas en in de komende kwartalen zal de kaspositie verder toenemen. Hier is dus de “eerst verdienen, dan pas uitgeven” filosofie van toepassing.

    Pharming is nagenoeg volledig selfsupporting en financieel onafhankelijk met mooie nieuwe medicaties in het verschiet.
    Pharming is een vrij uniek bedrijf, niet alleen van wege de uniek technologie, maar ook vanwege de nagenoeg volledige onafhankelijkheid.

    Pharming omvat de volledige Supply-Chain, van grondstoffen (konijnenmelk en straks koeienmelk) tot eindproduct (Ruconest), tot en met de eindverpakking door BioConnection. Ook de investering in deze Bio start-up is natuurlijk een briljante move van Sijmen.

    Daarnaast heeft Pharming een eigen verkoop organisatie opgebouwd, daarin is het ook uniek…!!!

    Slechts voor het zuiveringsproces is Pharming volledig afhankelijk van Sanofi in Frankrijk. Het is niet voor niets dat een investering in een eigen zuiveringsfabriek de hoogste prioriteit heeft van het management van Pharming. Pas als Pharming z’n eigen zuiveringsproces operationeel heeft kan de netto winst verder omhoog. Immers Pharming betaald natuurlijk de hoofd prijs voor de diensten van Sanofi.
    Sanofi is natuurlijk ook een concurrent van Pharming en is een monopolist in de markt voor Pompe. Deze markt is ca. € 1,3 miljard groot. Pas als Pharming z’n eigen zuiveringsinstallatie heeft en daardoor volledig onafhankelijk wordt, kan het pas vorderingen gaan maken op de uiterst lucratieve markt voor Pompe. Op dit moment wil men bij Pharming Sanofi natuurlijk niet bruuskeren door vol in te zetten op Pompe. Immers men is nog steeds sterk afhankelijk van Sanofi voor het zuiveringsproces van Ruconest…!!!

    Helaas heeft de financiële wereld Pharming nog niet ontdekt, getuige de veel te lage beurskoers. Voor de lange termijn belegger is deze koers juist gunstig om iedere maand goedkoop te kunnen bijkopen. Het is niet voor niets dat Pharming een notering op de Nasdaq aan het voorbereiden is...!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Pas als Pharming echt stappen gaat maken met Pompe, komt er vanzelf wel de Sanofi fantasie in de beurskoers van Pharming. Gelukkig duurt dat nog een flinke tijd, waardoor de LT beleggers voldoende tijd krijgen om maandelijks Pharming bij te kopen…!!!

    Allemaal mooie cijfers, dat bevestig ik, maar ik lees niets over de schulden?
    En daar is Pharming niet in geslaagd die af te bouwen. Juist kortlopende naar langlopende verplaatst en ongeveer 50 miljoen bijgekomen.
    Daar zit het hem juist, maar dit vernoem je niet in je post!!!
  5. Jesse L. Livermore 4 december 2020 15:22
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 20 mei 2020 02:00:

    De financieringskosten zijn door de succesvolle uitgifte van de converteerbare obligatie lening spectaculair gedaald. De convertible heeft netto € 122,682 miljoen opgeleverd waarmee bestaande schulden zijn afgelost. De lening met een jaar rente van 3,0% dient in 2025 afgelost te worden, tenzij de beurskoers stijgt tot meer dan € 2,0028. De lening wordt dan omgezet in 62,5 miljoen nieuwe aandelen. Normaal gesproken zijn bestaande aandeelhouders nooit happy met een verwatering van ca. 10%. Echter de conversie leidt er dan wel toe dat het eigen vermogen van Pharming met € 125 miljoen toeneemt en de firma is dan nagenoeg schulden vrij.

    Het uitgeven van de converteerbare obligaties is strategisch gezien een briljante move van het management. Immers de korte tot midden lange termijn financiering van Pharming is volledig gewaarborgd. Pharming is in feite financieel onafhankelijk. Pharming heeft momenteel € 136 miljoen in kas.!!!

    Inmiddels heeft Pharming € 156,1 miljoen in kas.

    Na plaatsing van de convertible zijn de rentelasten van 13% naar 3% spectaculair gedaald, hetgeen onmiddellijk de winstgevendheid heeft verhoogd.

    Na de conversie van de convertible neemt het eigenvermogen met € 125 miljoen toe en dalen de rente lasten verder met € 3,75 miljoen op jaarbasis.

    De notering op de Nasdaq maakt straks de conversie van de convertible mogelijk...!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore
  6. Jesse L. Livermore 4 december 2020 20:08
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 29 mei 2020 00:33:

    Wat dat betreft is de analyse van “Old School Jesse” redelijk conservatief te noemen. Jesse neemt namelijk de waarde van de pijplijn niet mee in z’n waardering voor Pharming. Immers de te ontwikkelen medicijnen, kunnen pas in de markt gezet worden a) als ze blijken te werken en b) na goedkeuring van de FDA/EMA. Het is sowieso moeilijk inschatten, wanneer nieuwe medicijnen goedkeuring krijgen van de FDA/EMA, dat lukt zelfs Pharming niet, laat staan de analisten. Er is te veel onzekerheid wanneer nieuwe medicijnen op de markt komen, pas na goedkeuring en introductie kunnen de nieuwe producten mee tellen in de waardering van Pharming.
    Jesse komt uit op een waardering van € 1,63 miljard en een koersdoel van € 2,40, op basis van ca. 680 miljoen aandelen, die momenteel uitstaan.

    Desondanks ziet de pijplijn er volgens Jesse veelbelovend uit, met name het markt segment voor de ziekte van Pompe ziet er aantrekkelijk uit voor Pharming. De huidige markt wordt ingeschat op € 1 – 1,3 miljard en Sanofi is daar monopolist. Wat dat betreft gaat Pharming in de toekomst een bedreiging vormen voor Sanofi, hetgeen weer voor de nodige fantasie kan zorgen…!!!

    Jesse is het niet eens met de suggestie van Marcel, om de rijke kas positie van Pharming aan te wenden om Biocryst over te nemen. Biocryst heeft weliswaar een HAE medicijn in de pijplijn, dat mooi aansluit bij Ruconest, echter Biocryst maakt een kwartaal verlies van $ 38 miljoen op een omzet van $ 4,8 miljoen. Desondanks wordt het zwaar verliesgevende Biocryst gewaardeerd op $ 694 miljoen…!!!

    Wat wel een mogelijkheid is, is een partnership met Biocryst in de vorm van een licentie op het geneesmiddel Berotralstat. Pharming heeft een uitstekende verkoop organisatie in de V.S. en kent de HAE markt goed. Tevens kan Pharming het product in de rest van de wereld verkopen, dan hoeft Biocryst zelf geen verkoop organisatie op te zetten. Bovendien heeft Pharming een uitstekende deal met Novartis gemaakt door een licentie op Leniolisib te nemen. Een zelfde deal met Biocryst zou voor beide bedrijven een win/win situatie kunnen opleveren, bovendien houdt Pharming z’n duur verdiende centjes op de bank.

    Beste S.Lin,

    Dit was de mening van Jesse eind Mei.

    Nu blijkt dat het zojuist goed gekeurde profylaxe medicijn van BioCrist aanzienlijk minder effectief is dan dat van de marktleider.

    Bovendien heeft BioCryst een belachelijke prijsstelling in gedachte.

    Dit voortschrijdend inzicht is voor Jesse aanleiding om van een samenwerking met BioCryst af te zien.

    Groeten,

    Jesse Livermore
  7. [verwijderd] 5 december 2020 10:12
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 4 december 2020 20:08:

    [...]

    Beste S.Lin,

    Dit was de mening van Jesse eind Mei.

    Nu blijkt dat het zojuist goed gekeurde profylaxe medicijn van BioCrist aanzienlijk minder effectief is dan dat van de marktleider.

    Bovendien heeft BioCryst een belachelijke prijsstelling in gedachte.

    Dit voortschrijdend inzicht is voor Jesse aanleiding om van een samenwerking met BioCryst af te zien.

    Groeten,

    Jesse Livermore

    Biocrist?

    Als de effectiviteit je laat afzien van samenwerking dan snap ik niet waarom je dit in mei wél verkondigde want toen was ook al bekend dat de effectiviteit fors lager ligt dan Takhzyro.
  8. Jesse L. Livermore 7 december 2020 14:05
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 19 november 2020 01:46:

    Multinational Pharming bouwt nieuw pand op Pivot Park in Oss

    Het Pivot Park in Oss krijgt er met het beursgenoteerde Pharming een nieuwe bewoner bij, dat ook nog eens een nieuw gebouw op de campus gaat neerzetten.

    De komst van de medicijnfabrikant moet leiden tot zo’n 40 tot 50 nieuwe arbeidsplaatsen in Oss.

    Hieronder de berichten:

    www.bd.nl/oss-e-o/farmaceut-pharming-...

    dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/pharming-...

    Multinational Pharming is hard op weg naar volledige onafhankelijkheid.

    Het concept van Pharming is werkelijk uniek, het heeft niet alleen een uniek technologisch gepatenteerd platvorm, om het zeer winstgevende Ruconest te produceren, echter het beheert de volledige supply chain. Van het maken van de grondstof (konijnen melk en straks koeien melk) tot het steriel afvullen van de flacons via de deelneming in BioConnection in Oss.

    Daarnaast heeft biofarmaceut Pharming de verkoop en marketing volledig in eigen beheer.

    De zwakke schakel in de supply chain is natuurlijk het opzuiveringsproces, wat nu nog plaats vindt bij Sanofi in Frankrijk.

    Pharming gaat media 2021 in Oss een zuiveringsfabriek voor Ruconest bouwen naast het pand van BioConnection.

    Bij Sanofi betaalt Pharming natuurlijk de hoofdprijs voor het zuiveren van Ruconest.

    Door het zelf opzuiveren van Ruconest vergroot Pharming de winstgevendheid, omdat zelf zuiveren vele malen goedkoper is dan het uitbesteden bij Sanofi.

    Er komen 40 -50 hoogwaardige arbeidsplaatsen in Oss.

    Collega grootaandeelhouder Sijmen zegt daar zelf over vandaag in Oss tijdens de feestelijke contract ondertekening:

    “We blijven investeren in de uitbreiding van onze interne verwerkingscapaciteit als onderdeel van onze lange termijn groeistrategie. Deze belangrijke fase van de productie vindt nu enkel nog in Frankrijk (Sanofi) plaats. Door de toevoeging van de locatie in Oss wordt het risico gespreid en neemt de capaciteit met meer dan honderd procent toe.
    Het is fijn om in eigen land te kunnen blijven. Het Pivot Park is een prachtige locatie en we zitten straks pal naast BioConnection. Daar vindt de laatste fase van de productie plaats en dat blijft ook zo.”

    Sanofi is absolute monopolist met het medicijn tegen de ziekte van Pompe. De markt voor Pompe wordt ingeschat op 1,3 miljard euro per jaar…!!!

    Pharming heeft een beter medicijn in ontwikkeling, echter het is volkomen duidelijk dat Pharming op dit moment zeer terug houdend is met de aanval op Sanofi in de markt voor Pompe.

    Pharming kan op dit Sanofi niet tegen de haren in strijken met een beter product tegen Pompe, immers Pharming is nog steeds zeer afhankelijk van Sanofi voor het zuiveringsproces van Ruconest.

    De eerste stap op weg naar een betere Pompe medicatie en de aanval op monopolist Sanofi is nu gezet. De plannen voor de vierde konijnen farm, die gespecialiseerd is in de productie van “Pompe” konijnen melk bevinden zich in het vergunningen traject.

    Kortom Pharming wordt volledig onafhankelijk en is straks ook onafhankelijk van Sanofi.

    Wederom een briljante move van onze top strateeg Sijmen de Vries…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Datzelfde BioConnection is druk bezig met het uitbreiden van de eigen productielijn, om op termijn misschien wel 200 miljoen corona-vaccins per jaar te kunnen leveren…!!!

    PPS Je zal toch maar indirect aandeelhouder zijn van BioConnection…!!!

    PPPS En dan zijn er nog steeds stumpers, die twijfelen aan de leiderscapaciteiten van onze briljante CEO…!!!

    Met dank aan La Reine, de volgende aanvulling:

    bioprocessintl.com/bioprocess-insider...

    Quote:

    Pharming doubling downstream capacity for commercial HAE therapy
    Pharming Group will build a facility at its site in Oss, the Netherlands to increase downstream manufacturing capacity for Ruconest, a recombinant human C1 esterase inhibitor approved for the treatment of angioedema attacks in patients with hereditary angioedema (HAE).

    Dutch pharma firm Pharming is building a new facility to expand downstream processing capacity at its site in Pivot Park, Oss.

    Once operational, the facility will carry out the purification, filtration and concentration of the starting material for lead product Ruconest (recombinant C1 esterase inhibitor (rhC1INH)).

    “The new facility will create at least 100% extra capacity for the manufacturing of Ruconest,” a spokesperson from the firm told us.

    “We are not disclosing the full cost of investment at this stage, but we can confirm that it will be recovered quickly, given the lower cost of manufacturing, as we continue to invest in expanding our in-house processing capabilities.”

    The firm, which is also moving into a new, five-story building with a total floor space of approximately 4,000 m² at pivot Park, says it will create upwards of 40 new jobs in Oss. Costruction will begin next year.

    Pharming bought back the rights to Ruconest in 2016 from Valeant. The firm told us the product – approved in the US and Europe, along with various other markets – is made using Pharming’s own manufacturing platform, Transgenic Production Technology Platform (TPTP) that allows it to reproduce proteins in large quantities using genetically modified rabbits, and in the future, cattle.

    “Pharming produces a recombinant version of a human protein called C1 esterase inhibitor (C1INH) by way of genetic modification,” we were told.

    “Transgenic or genetically modified organism (GMO) means that a protein has been added to the existing genetic structure of an organism. By genetically modifying rabbits, we can produce a highly glycosylated protein called C1 esterase inhibitor.

    “In patients with the disease Hereditary Angioedema (HAE) this protein is either missing or dysfunctional. Except for the additional protein in their milk, the rabbits are the same as regular rabbits.”

    Unquote

    De belangrijkste boodschap van Pharming in deze:

    We bevestigen dat deze investering snel terug verdiend wordt, als gevolg van het effect op de verlaging van de productie kosten…!!!

    Kortom de winstgevendheid wordt verder vergroot...!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Sanofi: “Here we come…!!!

    PPS Value belegger Jesse blijft z’n belang in Pharming voorlopig uitbreiden.
  9. Jesse L. Livermore 11 december 2020 23:40
    quote:

    Jesse L. Livermore schreef op 4 december 2020 13:46:

    [...]

    De belangrijkste reden waarom Pharming een notering op de Nasdaq heeft aangevraagd is de belachelijke onderwaardering van het aandeel Pharming op Euronext. In een aparte post volgt later meer hierover.

    De huidige waardering van BioCryst (Proficiat La Reine, het is je van harte gegund) toont duidelijk aan waarom Pharming Pharming sterk is ondergewaardeerd.

    Op basis van de 2020 ytd cijfers, hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste kern getallen, van zowel Pharming als van de toekomstige concurrent BioCryst.

    BioCryst:

    Omzet: $ 6,1 miljoen (waarvan slechts $ 2,5 miljoen uit de verkoop van medicijnen)

    Operating Loss: $ 42,9 miljoen

    Net Loss: $ 46,1 miljoen

    Shareholders Equity (EV): $ 33,6 miljoen

    Total Cash and Cash equivalents: $ 148,5

    Aantal uitstaande aandelen: 176.570.000

    Pharming:

    Omzet: $ 151,9 miljoen

    Operating Profit: $ 57,6 miljoen

    Net Profit: $ 28,9 miljoen

    Shareholders Equity (EV): $ 171,4 miljoen

    Total Cash and Cash equivalents: $ 182,5 miljoen

    Aantal uitstaande aandelen: 638.055.619

    Op basis van de huidige koersen € 1,129 voor Pharming en $ 5,93 voor BioCryst komt de beurswaarde van BioCryst ruim € 140 miljoen hoger uit. En dat voor een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt.

    Geen wonder dat Pharming naar de Nasdaq gaat…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS La Reine, je zal wel weer een nok krijgen van de monitor expert himself, omdat je niet al je geld in Pharming hebt gestopt.

    Hoe zo ondergewaardeerd:

    Inmiddels is de market cap van BioCryst opgelopen naar $ 1,4 miljard, bij een koers van $ 8,17.

    De market cap van Pharming is slechts $ 899 miljoen, een verschil dus van $ 0,5 miljard.

    Het verschil in marktwaarde met Pharming in Euro’s is dus in een paar dagen tijd opgelopen van € 140 miljoen naar € 449 miljoen, een toename met € 300 miljoen…!!!

    Kortom het verlies latende BioCryst, dat geld moet lenen tegen 10% en nog geen gram omzet genereert in een HAE medicijn, is dus gewoon een Half Miljard dollar meer waard dan het winst makende Pharming…!!!

    Begrijpen jullie nu eindelijk waarom we voor een Nasdaq notering gekozen hebben.

    Groeten,

    Jesse Livermore
  10. Jesse L. Livermore 23 december 2020 01:40


    De Nasdaq registratie is voltooid en inmiddels goedgekeurd en dan volgt hier het persbericht met dank aan Zjeeraar.

    ADS-aandelen Pharming toegelaten tot notering op Nasdaq onder ticker-symbool “PHAR”

    •AmerikaanseSEC stelt registratieverklaringenvast als “effectief”

    •Elke ADS vertegenwoordigt tien gewone aandelen Pharming

    •Pharming-aandelen blijven ook verhandeld worden aan Euronext Amsterdam

    •Er worden i.v.m. de Nasdaq-notering geen nieuwe aandelen uitgegeven

    Leiden, 22 december 2020:

    Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de Vennootschap") (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat per vandaag de American Depositary Shares ("ADSs") van de Vennootschap zijn toegelaten tot de notering op de Nasdaq Global Market ("Nasdaq”) onder het symbool “PHAR” en dat deze vanaf morgen, woensdag 23 december, verhandeld zullen kunnen worden.

    Elke ADS vertegenwoordigt tien gewone aandelen Pharming met een nominale waarde van € 0,01 ("Gewone Aandelen").

    De United States Securities and Exchange Commission ("SEC") heeft tevens de bij de SEC ingediende registratieverklaringen op formulieren F-1 en F-6 als “effectief” vastgesteld.

    Pharming heeft in verband met deze toelating geen nieuwe aandelen uitgegeven.
    De Pharming-aandelen zullen blijven worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

    E I N D E P E R S B E R I C H T

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Wederom een briljante strategische zet van onze gewaardeerde CEO:
    - Geen aandelensplitsing voor het aandeel Pharming, maar wel toegepast op de Nasdaq genoteerde ADS’en.

    Dus Zjeeraar, Sijmen heeft wel een beetje naar je geluisterd, briljant toch…???
  11. Jesse L. Livermore 4 maart 2021 11:33
    Wederom publiceert Pharming uiterst degelijke cijfers, al 12 kwartalen op rij boekt Pharming zwarte cijfers.

    -Meest opmerkelijke cijfer is natuurlijk de fors toegenomen kaspositie van € 168,3 miljoen, waarmee Pharming volledig self-supporting is.

    -Ondanks de zwakkere dollar boekt Pharming toch een netto winst van € 7,0 miljoen in het vierde kwartaal.

    -Spectaculair is de omzet groei van Ruconest in Europa met 69%

    -De omzet in het vierde kwartaal, ondanks de zwakkere dollar, is met € 51,0 miljoen zeer robuust.

    Hieronder het overzicht:

    Omzet in miljoenen €’s:
    2017 € 89,6
    2018 € 135,1
    2019 € 169,0
    2020 € 185,7

    Omzet per kwartaal in 2020:
    Q1 2020 € 49,3
    Q2 2020 € 39,3
    Q3 2020 € 46,1
    Q4 2020 € 51,0

    Netto winst per kwartaal in miljoenen €’s:
    Q1 2018 € 3,3
    Q2 2018 € 3,1
    Q3 2018 € 5,4
    Q4 2018 € 13,2
    Q1 2019 € 6,7
    Q2 2019 € 6,9
    Q3 2019 € 10,4
    Q4 2019 € 12,1
    Q1 2020 € 8,4
    Q2 2020 € 9,7
    Q3 2020 € 7,5
    Q4 2020 € 7,0

    De 12 opeen volgende winstgevende kwartalen en een slimme herfinancieringsoperatie heeft de kaspositie aanzienlijk verhoogd tot de eerder genoemde € 168,3 miljoen.

    De kaspositie in miljoenen €’s:
    2018 € 81,5
    2019 € 68,6
    Q1 2020 € 136,1
    Q2 2020 € 155,1
    Q3 2020 € 156,1
    Q4 2020 € 168,3

    De ontwikkeling van het Eigen Vermogen is zelfs spectaculair te noemen:
    2017 € 18,8
    2018 € 61,8
    2019 € 104,7
    2020 € 146,3

    Kortom Pharming staat er financieel gezien erg goed voor. Het is financieel onafhankelijk met € 168,3 miljoen in kas. Pharming heeft geen Netto-schuld…!!!

    Na 12 kwartalen op rij van zwarte cijfers is Pharming hard op weg om een echte beurslieveling te worden. Daar kan zelfs geen zelf benoemde professor een speld tussen krijgen.

    Groeten,

    Jesse Livermore

  12. forum rang 5 cash is king 4 maart 2021 21:53
    [quote alias=Jesse L. Livermore id=13255032 date=202103041133]
    Wederom publiceert Pharming uiterst degelijke cijfers, al 12 kwartalen op rij boekt Pharming zwarte cijfers.

    -Meest opmerkelijke cijfer is natuurlijk de fors toegenomen kaspositie van € 168,3 miljoen, waarmee Pharming volledig self-supporting is.

    e kaspositie in miljoenen €’s:
    2018 € 81,5
    2019 € 68,6
    Q1 2020 € 136,1
    Q2 2020 € 155,1
    Q3 2020 € 156,1
    Q4 2020 € 168,3

    De ontwikkeling van het Eigen Vermogen is zelfs spectaculair te noemen:
    2017 € 18,8
    2018 € 61,8
    2019 € 104,7
    2020 € 146,3

    Kortom Pharming staat er financieel gezien erg goed voor. Het is financieel onafhankelijk met € 168,3 miljoen in kas. Pharming heeft geen Netto-schuld…!!!

    [/quote

    Jesse, dank voor het overzicht. Op het 'hoofddraadje' heb ik een post gezet: cash is king en in dollars ziet het er waarschijnlijk nog veel beter uit.

    De ontwikkeling van het eigen vermogen had ik gezien de cashflow wel verwacht, maar ik kon die nergens terug vinden. Is idd meer dan bemoedigend.

    Heb jij de cijfers in dollars? Is zo'n overzicht te construeren met niet te veel effort. Zou ik zeer op prijs stellen.
63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links