Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een paar kleine bitcoin-observaties

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. GrandmasterC 25 november 2020 13:36
    Volgens mij is bitcoin sowieso al een achterhaalde en milieu-onvriendelijke cryptomunt, er zijn nieuwere zoals ethereum, die veel minder energie kosten. Daarnaast zijn er al miljoenen bitcoins spoorloos verdwenen dankzij de charlatans en criminelen die ermee bezig zijn. Als je graag jouw echte geld kwijt wil, dan zijn bitcoins misschien wel een oplossing, ik zou er in ieder ver weg van blijven.
  2. greenchip 25 november 2020 14:30
    Ja, en al zou het echte waarde vertegenwoordigen, dan nog ben je het kwijt als de toegangscode weg is. Van mij mag bitcoin best bestaan, maar vanwege de milieubelasting hoop ik van harte dat deze dwaasheid snel ophoudt en een bitcoin weer een leuk hebbedingetje wordt dat je voor een paar euro kunt kopen, als zovele verzamelitems die niet echt zeldzaam zijn.
  3. forum rang 4 optietrader 25 november 2020 15:27
    Het zijn wat mij betreft energie slurpende hebbedingetjes vooral gebruikt door criminelen en ze dienen vooralsnog geen enkel doel. En als er maar een paar crypto`s zouden bestaan, tot daar aan toe, maar er zijn er inmiddels meer dan 3000 dat zegt toch wel iets in welk grijs schemergebied deze louche handel zich bevindt.
  4. Broer Konijn 25 november 2020 16:19
    Beste Arend Jan,

    Je hebt groot gelijk in je observatie dat Bitcoin risicovol is en dat investeerders geld kunnen verliezen. De vraag is echter ook hoe de risk/reward van crypto zich verhoudt tot de risk/reward van andere assets. Bij een spaarrekening en government bonds heb je iig de zekerheid dat je geld kwijt raakt. Die zekerheid heb je bij crypto niet.

    Je vraagt terecht naar de achterliggende sommen bij crypto en merkt op dat die er niet zijn. Er is misschien geen EBITDA of DCF uit te rekenen maar er valt wel iets te zeggen over schaarste. Zie het bijgevoegde stock to flow asset model: medium.com/@100trillionUSD/bitcoin-st...

    Dollars en Euro's zijn komende decennia niet schaars..... Crypto mogelijk wel.

    Vriendelijke groet Broer Konijn
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links