Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,750 18 apr 2024 11:57
  • +0,100 (+0,48%) Dagrange 20,750 - 20,850
  • 5.341 Gem. (3M) 44K

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 318 319 320 321 322 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 23 november 2020 16:58
    quote:

    Chessplayer1992 schreef op 23 november 2020 13:44:

    Ja inderdaad. Ik tik af en toe op google even in 'frankrijk corona' (of een ander land) en dan zie je meteen een grafiekje in google. Als ik dan de afgelopen twee weken selecteer, dan zie ik in veel landen nu dat het wel afvlakt of dat er een daling is ingezet. De vraag is wel of dat doorzet, maar je ziet nu wel eerste positieve resultaten ... Zweden nog niet echt, maar absoluut is dat een erg laag aantal. Ook Italie zwakt de curve net af. Frankrijk lijkt een kleine daling in te zetten, maar is wel de vraag of het doorzet. In NL ook trouwens.
    Zweden heeft dan ook geen lockdowns ingestelt, daardoor loopt het aantal besmettingen daar minder snel terug. Maar men heeft in Zweden wel relatief weinig ziekenhuisopnames en weinig doden.

    In Zweden gaat men de tweede lockdown ook doorkomen zonder beperkende maatregelen

    Tot slot kun je aan het verloop van het aantal besmettingen in Zweden heel goed zien dat het virus seizoensgebonden is. In de zomer ging het virus in Zweden ook vanzelf "weg". Er is daarvoor in Zweden geen andere verklaring dan dat het zomer werd en mensen een hogere weerstand hebben in de zomer en mensen in de zomer veel meer buiten zijn.
  2. LittleJohn2 24 november 2020 09:42
    Italy:
    Covid: the contribution to shopping center shops

    www.pmi.it/impresa/contabilita-e-fisc...

    Shops open from 8 to 22: doubts for shopping centers on the weekend

    www.salernonotizie.it/2020/11/22/nego...

    Sweden:

    Covid-19 case surge forces Sweden to rethink strategy praised by U.S. conservatives

    www.nbcnews.com/news/world/covid-19-c...

    'It also banned the serving of alcohol after 10 p.m. Special local recommendations, including avoiding public transportation and shops, are also in place across much of the country.'
  3. forum rang 8 Branco P 24 november 2020 11:12
    quote:

    LittleJohn2 schreef op 24 november 2020 09:42:

    Sweden:

    Covid-19 case surge forces Sweden to rethink strategy praised by U.S. conservatives

    www.nbcnews.com/news/world/covid-19-c...

    'It also banned the serving of alcohol after 10 p.m. Special local recommendations, including avoiding public transportation and shops, are also in place across much of the country.'
    Zo zo in Zweden gaan ze nu ook echt strenger worden: bijeenkomsten mogen nog met maximaal 50 mensen en je mag niet meer naar restaurants met groepen groter dan 8 mensen per groep. Alcohol mag na 22 uur niet meer verkocht worden.

    Kortom: non-nieuws met betrekking tot Zweden. Daar heeft men simpelweg de beste strategie gehanteerd. Ik snap dat de rest van de wereld zal blijven proberen om Zweden te bashen, maar ze zijn de hele corona-episode zonder werkelijke lockdowns doorgekomen. Hulde voor zowel de Zweedse bevolking als de Zweedse regering.
  4. forum rang 8 Branco P 24 november 2020 11:18
    De winkels in Frankrijk, België en Italië gaan binnenkort weer open. Macron gaat dat vanavond hopelijk bevestigen en dan gaan we voor de retailers toch nog een mooie decembermaand tegemoet. Dat zou heel fijn zijn omdat dit niet alleen omzet voor de retailers in december betekent, maar ook iets prettiger onderhandelen is ten aanzien van de novemberhuur.

    Alle ogen op Macron dus vandaag.
  5. Harm Wijk 24 november 2020 11:40
    De meest recente virus cijfers in Frankrijk gaan echt de goede kant op, dus een redelijke kans op goed nieuws.

    En minstens zo belangrijk, de sector rotatie gaat nog verder door. De nasdaq steeds slechter dan de brede index. Het is vandaag ook weer duidelijk in amsterdam. Bijvoorbeeld adyen naar beneden en ing omhoog, ing al weer op 8,40. De achterblijvers worden flink gekocht: Air france-Klm, en Unibail ook op +7%. Daar kan Ecp mooi mee op omhoog.

    Eigenlijk had ik het op dit moment nog niet verwacht, want de winkelsluitingen door de tweede golf vind ik nog steeds heel zorgelijk. En leuk dat we nu een paar goede vaccins heben, maar het gaat nog zeker 4 maanden duren voordat deze echt gaan helpen voor de day to day virus cijfers.

    Aan de andere kant heeft de markt naar de onderkant flink overdreven met ultra lage koersen voor vastgoedbedrijven. Misschien gaan we nu weer overdrijven aan de bovenkant? Interessant krachtenveld....
  6. forum rang 8 Branco P 24 november 2020 12:00
    quote:

    Harm Wijk schreef op 24 november 2020 11:40:

    Eigenlijk had ik het op dit moment nog niet verwacht, want de winkelsluitingen door de tweede golf vind ik nog steeds heel zorgelijk. En leuk dat we nu een paar goede vaccins heben, maar het gaat nog zeker 4 maanden duren voordat deze echt gaan helpen voor de day to day virus cijfers.
    Zodra de risicodoelgroepen in meerderheid hun vaccins gekregen hebben is de angel er al uit en kan het normale leven weer opgepakt worden. Immers alleen de risicogroepen worden overwegend zeer ziek en komen in het ziekenhuis terecht. En daar ligt zoals we weten de bottleneck. Het resterende deel van de risicogroep zou dan nog even voorzichtig kunnen zijn totdat zij ook hun vaccinatie gekregen hebben. Doorslaggevend zijn dus niet de besmettingscijfers maar de ziekenhuis-opname cijfers.

    Van belang is met name dat er geen derde lockdown meer komt (en geen vierde, vijfde, etc.)
  7. forum rang 4 Gaston Lagaffe 24 november 2020 12:42
    Hetgeen wat we nu nog missen is de mededeling dat er gevaccineerd gaat worden. Stel me zo voor dat de VS hierin voorop zal lopen.ik voorzie op dat moment een koersstijging richting de € 20,- (en dan zal het feest voorlopig wel over zijn). Het blijft verbazingwekkend dat een koers zo af kan storten. Eigenlijk nog nooit eerder zo gezien. Er leek geen eind aan de daling te komen.
  8. forum rang 5 NLvalue 25 november 2020 09:38
    Ik zie Mercialys als een zwak alternatief vergeleken met ECP. Hun huurontwikkeling in Q1 was al negatief - pre corona - bij hun was het spelletje "verhogen door indexatie' al gebroken. Hun laatste outlook -10/-15% op FFO hebben ze losgelaten op 2 november. Dat ze dat zo snel deden na de aankondiging van de 2e lockdown in Fr betekende (imho) dat ze al tegen de -15% aanhingen.

    Dat ze met nog 9 weken te gaan geen nieuwe bandbreedte durfden af te geven - duidt op een wildcard in dubieuze debiteuren (imho). Hetzelfde gaan we denk ik bij ECP zien - het voordeel van het verlengde boekjaar wordt dat je dat vrij geruisloos kan laten wegvallen in het totaal.
  9. forum rang 8 Branco P 25 november 2020 10:02
    quote:

    Oeht schreef op 24 november 2020 21:35:

    Klopt, de 11 malls in Frankrijk open vanaf zaterdag.
    Hopelijk volgt België (1 namelijk Woluwe) en de 8 malls in Italië snel.
    Op vrijdag doet België daarover mededelingen en de verwachting is dat daar de winkels ook weer open mogen. Als er 1 schaap over de dam is...
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 318 319 320 321 322 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links