Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 november 2020 06:46
    Abu Dhabi steekt 122 miljard dollar in olie in komende jaren

    Gepubliceerd op 22 november 2020 14:32 | Views: 6.229

    ABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Abu Dhabi gaat de komende vijf jaar 122 miljard dollar investeren om de olie- en gasproductie te verhogen. De overheid van het emiraat heeft daarvoor toestemming gegeven aan staatsoliebedrijf Abu Dhabi National Oil Co, afgekort Adnoc.

    Het doel is om de dagelijkse productiecapaciteit te verhogen naar 5 miljoen vaten in 2030, van de huidige 4 miljoen vaten. Er zal worden gezocht naar nieuwe olie- en gasvelden. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en bezit de meeste olie.

    De VAE zijn wel gebonden aan de afspraken van oliekartel OPEC om de productie te verlagen om zo de prijzen te stutten. Nu wordt de productie van de VAE beperkt tot circa 2,6 miljoen vaten per dag tot het einde van het jaar. De OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland komen binnenkort bijeen om te praten over de productie, met mogelijk een productieverhoging in januari.
  2. oilexpert 23 november 2020 10:43
    Voor de geïnteresseerden. Dit is nu precies de reden dat de VAE, lees kranten vrijdag, uit de OPEC+ wil stappen. Des te groter je wordt, des te groter is je productiebeperking wanneer de olieprijs onder druk staat. Met 5 miljoen vaten/dag wordt het een grote speler.

    Wat inderdaad al eerder wel opgemerkt werd in dit draadje is dat de VAE misschien ook wat geld in renewables kan gaan investeren, immers dit duurt nog 10 jaar en dan ziet de wereld er weer anders uit. Ik weet niet wat de kostprijs is van hun olie, de pers zegt $42,5/vat met $68/vat voor hun overheidsbudget. Hopelijk liggen de kosten voor nieuwe vaten olie een heel stuk lager.

    Oilexpert.nl
  3. forum rang 10 voda 8 december 2020 05:55
    Olieprijs lager gesloten

    (ABM FN) De olieprijs is maandag lager gesloten, nadat recent nog een hoogste niveau in negen maanden werd bereikt. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,1 procent goedkoper op 45,76 dollar.

    "De vraag naar olie blijft nog steeds ver onder de normale niveaus voor deze tijd van het jaar", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric. Desondanks zorgde positief nieuws over de uitrol van diverse coronavaccins in de afgelopen weken voor hernieuwde interesse in olie en in de bredere aandelenmarkten", aldus Fraser.

    Vorige week won de ruwe olieprijs nog 1,6 procent. Dit markeerde de vijfde week dat de olieprijs steeg, zo blijkt uit cijfers van Dow Jones Market Data. De prijs voor een vat Brent-olie trok afgelopen week ruim 2 procent aan tot het hoogste niveau sinds maart.

    De olieprijzen stegen vorige week, nadat oliekartel OPEC en zijn bondgenoten afspraken om de gezamenlijke productie vanaf januari met 500.000 vaten per dag te verhogen. Dat betekent dat er dan per saldo dagelijks 7,2 miljoen vaten minder worden opgepompt. OPEC+ pompt nu nog dagelijks 7,7 miljoen vaten per dag minder op.

    De markt interpreteerde dit als meevaller omdat eerder dit jaar was afgesproken om vanaf 2021 nog maar 5,8 miljoen vaten per dag minder op te pompen.

    Op korte termijn zien de vooruitzichten voor de olieprijs er evenwel niet bepaald rooskleurig uit, zo stellen analisten, nu het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen en er wereldwijd mogelijk nieuwe restricties komen om een verdere verspreiding tegen te gaan.

    "De glans van de OPEC-rally is er wat af, nu het erop lijkt dat Kerstmis in afgeslankte vorm gevierd moet worden", aldus analist Stephen Innes van Axi, onder meer wijzend op nieuwe lockdowns in Californië. In Californië is de vraag naar benzine ten opzichte van andere staten doorgaans het hoogst. Dit zal volgens Innes de komende tijd echter niet het geval zijn, nu iedereen wordt opgedragen zoveel mogelijk thuis te blijven.

    "Desondanks blijft de vraag in China en India enorm hoog en in combinatie met positieve ontwikkelingen rond vaccins, zal een dip in de oliemarkt waarschijnlijk snel worden opgevangen door Aziatische beleggers die in de markt stappen", aldus Innes.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 8 december 2020 13:50
    Beursblik: olieprijs herstelt sneller

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zal sneller herstellen, richting de 55,00 dollar per vat. Dit is de verwachting van KBC Asset Management.

    KBC baseerde zich daarbij op de meevallende vraag vanuit China en de standvastige vraag uit Europa. Daarbij is de zwakke dollar ook hulpvaardig, aldus de analisten.

    Zij verwachten een snellere stijging richting 55,00 dollar per vat. Dit is het niveau die de analisten noodzakelijk achten om voldoende oliebronnen te ontwikkelen.

    Het is volgens de vermogensbeheerder van KBC nog onduidelijk of corona een blijvend effect zal hebben op de vraag, maar de hoge groei in ontluikende markten betekent waarschijnlijk dat de piekvraag nog niet is bereikt.

    De kans dat de prijzen gedurende een langere periode boven de 55,00 dollar blijven, is beperkt door een overvloed aan rendabel aanbod boven dit niveau. Bovendien is de kans op de bereidheid van de OPEC om marktaandeel af te staan volgens KBC daarvoor niet voldoende aanwezig. Verschillende landen uit het OPEC+ kartel zullen zich niet blijven houden aan de productiequota, waarschuwen de analisten dinsdag.

    Olie noteerde dinsdag lager. Een januari-future West Texas Intermediate werd 0,6 procent lager verhandeld op 45,47 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 48,51 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 9 december 2020 02:54
    Olieprijs daalt licht

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag licht gedaald, onder druk van de verwachting dat de verdere verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten en Europa zal leiden tot meer economische beperkingen, die de vraag naar energie schaden.

    De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 0,4 procent lager op 45,60 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    De ontwikkeling van vaccins tegen het virus hielp om die zorgen te compenseren.

    Olie-instituut API publiceert dinsdagavond wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden,en overheidsinstelling EIA doet dat woensdag voor de opening van Wall Street. Analisten rekenen op een daling van de voorraad ruwe olie met 700.000 vaten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 9 december 2020 16:53
    Amerikaanse olievoorraden stijgen hard

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 4 december stegen de voorraden ruwe olie met 15,2 miljoen vaten tot 503,2 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 4,2 miljoen vaten toe tot 237,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 5,2 miljoen vaten tot 151,1 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 78,2 tot 79,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 10 december 2020 06:47
    Olieprijs licht lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

    Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 4 december met 15,2 miljoen vaten zijn gestegen tot 503,2 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 4,2 miljoen vaten toe tot 237,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 5,2 miljoen vaten tot 151,1 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 78,2 tot 79,9 procent.

    Optimisme over een een nieuwe ronde van hulpuitgaven vanuit Washington hielpen de verliezen te beperken.

    "Ondanks aanhoudende zorgen over de vraag, houden de olieprijzen nog steeds stand en schommelden rond hun hoogste niveau in meerdere maanden", zei Eugen Weinberg van Commerzbank.

    De olieprijs steeg in november verder, terwijl de markt de stijging van het aantal coronavirusgevallen naast zich neerlegde en zich concentreerde op het vooruitzicht van een verdere heropening van de economie in 2021 vanwege de positieve ontwikkelingen rond een reeks potentiële coronavaccins. De hoop compenseerde voor de zorgen over de olievraag op de korte termijn.

    Het American Petroleum Institute meldde dinsdagavond al een stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten met 1,1 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden stegen met 6,4 miljoen vaten en de destillaatvoorraden met 2,3 miljoen vaten.

    De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,2 procent, ofwel 0,08 dollar, lager op 45,52 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 11 december 2020 05:22
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 2,8 procent duurder op 46,78 dollar, de hoogste stand in 9 maanden. Brent-olie was voor het eerst sinds eind maart meer dan 50 dollar waard.

    "Vaccinhoop wordt gezien als de belangrijkste drijfveer", aldus energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

    "Goedkeuring [van een vaccin] komt dichterbij in de VS", voegde marktstrateeg Stephen Innes van Axi toe, doelend op de beoordeling van het vaccin van Pfizer en BioNTech door de FDA op donderdag. Volgende week is het coronavaccin van Moderna aan de beurt. Indien Pfizer en BioNTech goedkeuring krijgen, kan er spoedig worden begonnen met de distributie van vaccins in de VS.

    Een vaccin wordt gezien als een belangrijke factor in het herstel van de mondiale economie en dus ook de vraag naar olie.

    Woensdag verloor de olieprijs nog licht terrein na een enorme stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Die liepen vorige week met ruim 15 miljoen vaten op, terwijl ook de benzinevoorraden en voorraden stookolie stegen.

    Volgens analist Phil Flynn van Price Futures zien beleggers de sterk gestegen olievoorraden vooral als een eenmalige afwijking die zich in de komende weken zal corrigeren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 11 december 2020 06:38
    Olieprijs voor het eerst sinds maart boven de $50 per vat
    Jeroen Groot 10 dec

    De prijs voor een vat Brent is donderdag voor het eerst sinds maart boven de $50 uitgekomen. De prijs gaat al weken omhoog vanwege de hoop op een terugkeer naar 'normaal' door de vaccins tegen corona.

    Bovendien neemt de vraag nu al toe in China, waar de economie krachtig herstelt van de klap van de corona-uitbraak. De hoop op een uitgebreider stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid voor de economie gaf de prijs donderdag een extra zet.

    Fragiel herstel
    In procenten gemeten is de prijsstijging voor de belangrijkste grondstof ter wereld indrukwekkend. Tijdens het dieptepunt van de crisis, in maart dit jaar, kostte een vat $19,33. Brent is dus in negen maanden tijd bijna 160% duurder geworden.

    Maar voor de crisis werd nog bijna $70 per vat aangetikt, en het herstel is fragiel. Het is nog maar de vraag hoe snel de vaccins uitgerold kunnen worden en of iedereen weer hetzelfde reisgedrag gaat vertonen.

    Aanbod kunstmatig laag
    Ook wordt het aanbod nu nog kunstmatig laag gehouden. De grote olieproducerende landen verkopen nog altijd bijna acht miljoen vaten minder per dag dan ze zouden kunnen en willen. Die productiebeperking, in het leven geroepen toen vlak na de uitbraak van de crisis de vraag compleet instortte, is dus nog steeds van kracht, zij het in afgezwakte vorm.

    De olielanden, waaronder Saoedi-Arabië en Rusland, durven het nog niet aan om de kranen weer vol open te zetten, zo bleek vorige week na een week lang moeizaam onderhandelen. Tegelijkertijd kan een hogere prijs ook weer meer productie en meer aanbod uitlokken.

    De Amerikaanse producenten van schalieolie hebben zwaar te lijden gehad van de crisis, maar in het verleden kwam deze productie van onafhankelijke oliebedrijven ook weer snel terug op de markt bij hogere prijzen. Tot slot kan ook Iran voor meer aanbod zorgen. Dat land hoopt dat onder de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden de sancties worden verlicht, zodat het weer vrijelijk ruwe olie kan exporteren.

    fd.nl/beurs/1367061/olieprijs-voor-he...
  10. forum rang 10 voda 11 december 2020 10:24
    TC Energy & Natural Law Energy sign Pact for Keystone XL Pipeline

    TC Energy Corporation and Natural Law Energy announced they have signed a definitive agreement which allows NLE to make an equity investment of up to USD 1 billion in the Keystone XL pipeline project. The first phase of the transaction is expected to close in the third quarter of 2021, with the transaction contingent on NLE securing financing. The agreement also contemplates NLE pursuing an interest in future Liquids projects.

    As the project advances through construction, TC Energy will apply this ownership model to create opportunities for additional Indigenous communities along the Keystone XL corridor both in Canada and the Unites States. This initiative is in addition to the more than $600 million in Indigenous supplier and employment opportunities expected to be created through the project’s construction.

    Keystone XL is playing a central role in promoting North American energy infrastructure, creating thousands of jobs and providing economic benefits to many of our local communities. The project has announced several significant developments in recent months, including commencing construction contracting with the Government of Alberta as an equity partner, signing a Project Labor Agreement with four major American unions and creating a USD 10 million Green Jobs Training Fund to train North America union labor for future renewable energy construction projects.

    Keystone XL highlights

    Established Indigenous communities as long-term partners

    Creating approximately 13,000 high-paying union jobs in the U.S. and Canada

    Supporting over 60,000 jobs across North America

    Advances North American energy security

    Source - Strategic Research Institute
  11. forum rang 10 voda 14 december 2020 16:38
    OPEC negatiever over olievraag in 2021

    (ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde vraag naar olie zal in 2021 herstellen, maar blijft onder de niveaus van voor de coronacrisis. Dit stelde oliekartel OPEC maandag in een maandelijks rapport.

    De wereldwijde vraag naar olie zal in 2021 gemiddeld 95,9 miljoen vaten per dag bedragen, zo voorziet het oliekartel, hetgeen meer zou zijn dan de 90 miljoen vaten per dag in 2020, maar wel 0,4 miljoen vaten minder dan in de oude raming voor 2021. Vooral de vraag naar brandstoffen voor de industrie en transport zal aantrekken, aangejaagd door een herstel van de economie, verwacht het kartel.

    Daarmee zou de oliesector slechts deels herstellen van de historische klap die het afgelopen jaar kreeg als gevolg van de coronacrisis. OPEC voorziet dat de vraag in het eerste kwartaal van 2021 circa 94 miljoen vaten per dag zal bedragen, hetgeen nog steeds minder is dan de krap 100 miljoen vaten per dag in 2019.

    In het laatste kwartaal van 2021 rekent OPEC op een dagvraag van 97,3 miljoen vaten, nipt meer dan de 97,1 miljoen vaten uit de vorige raming.

    OPEC ziet nog steeds veel onzekerheden rond de effecten van de coronacrisis op transport in ontwikkelde landen in de eerste helft van volgend jaar.

    Eerder deze maand gingen de landen die zijn verzameld in OPEC+ akkoord met een kleine productieverhoging vanaf januari. Oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland gaan de productie in het nieuwe jaar met 500.000 vaten per dag opvoeren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 15 december 2020 06:25
    Olieprijs hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag na een onstuimige handelsdag op het hoogste niveau in negen maanden gesloten. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,9 procent duurder op 46,99 dollar.

    De olieprijs liet aanvankelijk een scherpe daling zien van bijna twee procent, na publicatie van het maandelijkse olierapport van OPEC, zo merkte marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group op. Het oliekartel verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie zal herstellen in 2021, maar wel onder de niveaus blijft van voor de coronacrisis.

    De wereldwijde vraag naar olie zal in 2021 gemiddeld 95,9 miljoen vaten per dag bedragen, zo voorziet het oliekartel, hetgeen meer zou zijn dan de 90 miljoen vaten per dag in 2020, maar wel 0,4 miljoen vaten minder dan in de oude raming voor 2021. Vooral de vraag naar brandstoffen voor de industrie en transport zal aantrekken, aangejaagd door een herstel van de economie, verwacht het kartel.

    Daarmee zou de oliesector slechts deels herstellen van de historische klap die het afgelopen jaar kreeg als gevolg van de coronacrisis. OPEC voorziet dat de vraag in het eerste kwartaal van 2021 circa 94 miljoen vaten per dag zal bedragen, hetgeen nog steeds minder is dan de krap 100 miljoen vaten per dag in 2019.

    In het laatste kwartaal van 2021 rekent OPEC op een dagvraag van 97,3 miljoen vaten, nipt meer dan de 97,1 miljoen vaten uit de vorige raming.

    Ondanks een terughoudende boodschap van OPEC, vond de olieprijs maandag de weg omhoog. Flynn van The Price Futures Group wees op een explosie van een olietanker in de haven van het Saoedische Djedda. "Wanneer we dit soort dingen zien gebeuren met olietankers, leeft de markt doorgaans kortstondig op", stelde Flyn.

    Vorige week won de olieprijs ook al 0,7 procent. "Algeheel optimisme over de eerste uitrol van vaccins is cruciaal geweest voor de recente rally van de olieprijzen", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric. "Hoewel dit een gedegen reden lijkt om een normalisering in de vraag en olievoorraden te verwachten, moet de oliemarkt eerst nog een uitdagende winter door", aldus Fraser.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 15 december 2020 12:50
    IEA: nog tot eind 2021 te veel ruwe olie

    Gepubliceerd op 15 december 2020 12:22 | Views: 745

    Royal Dutch Shell A 12:33
    15,22 +0,12 (+0,79%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Ondanks dat de vraag naar olie komend jaar toeneemt terwijl economieën herstellen van de coronapandemie blijft er voorlopig nog een overschot aan olie. Dat houdt volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) nog tot eind 2021 aan.

    Hoewel de economie in veel Europese landen weer krimpt in het vierde kwartaal door nieuwe lockdowns en andere coronamaatregelen, trekt de wereldeconomie weer aan. Begin 2021 verwacht de IEA nog dat er wereldwijd 625 miljoen vaten olie meer worden opgeslagen dan voor de coronacris. De landen van de OPEC+ houden echter volgens het energieagentschap het olieaanbod laag, zodat de grote voorraden olie de komende twaalf maanden weer naar normale proporties kunnen zakken.

    Vooral de vraag naar benzine en diesel neemt de komende tijd toe, verwacht de IEA. De vraag naar kerosine blijft voorlopig nog lager nu er vermoedelijk nog geruime tijd minder gevlogen zal worden.
  14. forum rang 10 voda 16 december 2020 05:12
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opnieuw gestegen, gesteund door de start van een vaccinatieprogramma tegen het coronavirus in de Verenigde Staten en signalen van sterke Chinese vraag, die opwogen tegen sombere ramingen over de wereldwijde vraag naar energie in 2021.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot 1,3 procent hoger op 47,62 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

    Signalen van sterkere vraag naar olie vanuit China droegen bij aan de stijging van de olieprijs, zei Phil Flynn van The Price Futures Group.

    De olieraffinaderijen in China produceerden in november een recordaantal van 14,26 miljoen vaten per dag, wat 455.000 vaten per dag meer was dan een jaar eerder, volgens Flynn, die een bericht van persbureau Bloomberg citeerde. De raffinaderijen in China draaien al zes maanden op rij boven de 14 miljoen vaten per dag.

    Eerder dinsdag rapporteerde het Internationaal Energie-agentschap EIA dat de vraag naar olie volgend jaar minder sterk zal herstellen dan eerder werd verwacht.

    Het instituut rekent nu op een vraagherstel van 5,7 miljoen vaten per dag. Dat is 170.000 vaten per dag minder dan eerder was voorspeld. Voor het vierde kwartaal van 2020 werd een daling van de raag voorspeld, vergeleken met het derde kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 16 december 2020 16:35
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 11 december daalden de voorraden ruwe olie met 3,1 miljoen vaten tot 500,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 1,0 miljoen vaten toe tot 238,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,2 miljoen vaten tot 151,3 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 79,9 tot 79,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. oilexpert 16 december 2020 22:15
    De olieprijs kan op korte termijn best omlaag. Zeker wanneer je naar de normale variabelen kijkt als aanbod, vraag, olie in opslag en de raffinagemarges. Maar dat telt allemaal niet meer. Het vaccin, de uitrol, bepaalt het optimisme en dus de stijgende olieprijs.
    Kijk je wat dieper onder de motorkap dan zou ik als belegger wel inspelen op een hogere olieprijs q3,q4 2021, maar oppassen voor de korte termijn. De gehele uitrol van vaccins en het vaccinatieproces gaat maanden en maanden duren. En er is al zoveel goed nieuws in koersen verwerkt dat je beter iets te voorzichtig bent dan te groots instapt.

    De benzinevoorraden zijn hoog, kerosine nauwelijks gevraagd, olieopslagen vol en raffinagemarges bedroevend laag. LNG prijzen nog historisch gezien best laag en een Libië dat mogelijk met Iran straks de volumes van OPEC+ gaat aanvullen. Ik kom met al mijn spreadsheets niet tot de conclusie da we op korte termijn richting de $60/vat gaan. En ook geen $55. Ben benieuwd of voor de kerst er nog een grote cell-off komt.

    Oilexpert.nl

  17. forum rang 10 voda 17 december 2020 05:50
    Olieprijs hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

    Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 11 december zijn gedaald met 3,1 miljoen vaten tot 500,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen met 1,0 miljoen vaten toe tot 238,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,2 miljoen vaten tot 151,3 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 79,9 tot 79,1 procent.

    In aanloop naar de EIA-publicatie schommelde de olieprijs tussen lichte winsten en verliezen. De prijs voor een vat ruwe olie zag zich gesteund door de hoop op een Amerikaans steunpakket en de uitrol van een coronavaccin.

    Brent en WTI sloten dinsdag vanwege het optimisme over een steunpakket en coronavaccins op zijn hoogste niveau's in meer dan negen maanden.

    "De energiemarkt kijkt duidelijk verder dan het pessimisme op de korte termijn en ziet licht aan het einde van de tunnel", zei marktanalist Robert Yawger van Mizuho Securities. "Het vaccin biedt hoop voor de toekomst, terwijl een Amerikaanse stimuleringsovereenkomst een rally verder zal aanwakkeren", voegde hij toe.

    Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat juist een stijging van de voorraden ruwe in de Verenigde Staten vorige week met 1,97 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden met 4,8 miljoen toenamen en de gasvoorraden met 828.000 vaten stegen.

    De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent, ofwel 0,20 dollar, hoger op 47,82 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. oilexpert 17 december 2020 22:33
    Het is opvallend hoe sterk de olieprijs blijft liggen. Ik verwacht al 2 weken een daling maar het optimisme is groot. Vaccin, probleem olievraag opgelost. Ook de slechte marges voor raffinagemarges lijken geen rol te spelen.
    Dan maar vol inzetten op een verdere stijging. De voorspellingen voor 2021 ligt tusden $45-65 voor Brent in 2021.

    Kortom, is er wel een duidelijke trend? Of is een aanstaande daling dichterbij dan we denken?

    Oilexpert.nl
  19. forum rang 10 voda 18 december 2020 06:30
    Olieprijs stijgt verder

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gestegen. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,1 procent duurder op 48,36 dollar.

    Daarmee krijgt de opwaartse trend van de afgelopen dagen een vervolg. Woensdag reageerden de olieprijzen positief op een sterker dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week.

    Verder zijn oliebeleggers optimistisch over het bereiken van een nieuw stimuleringsakkoord in de Verenigde Staten en de start van coronavaccinaties.

    De markten laten zich daarbij niet van de wijs brengen door de eerder deze week verschenen maandrapporten van de OPEC, Energy Information Administration en het Internationaal Energieagentschap, aldus analist Stephen Innes van Axi. Die maandrapporten waren negatiever over het herstel in 2021.

    Innes rekent op een geleidelijk herstel in de vraag naar olie maar maakt zich zorgen over nieuwe lockdowns door het oplaaien van het coronavirus en vreest dat "er teveel vaccin optimisme" in de olieprijs is verwerkt.

    Een panel van de FDA beoordeelt donderdag het coronavaccin van Moderna en de markten rekenen erop dat de Amerikaanse toezichthouder na de goedkeuring voor Pfizer en BioNTech vorige week, nu ook groen licht zal geven voor dit tweede coronavaccin.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. oilexpert 18 december 2020 08:39
    De olieprijs loopt zeer zeker vooruit op het herstel. Vraag is of de tijd tussen nu en eerste tekenen vraagherstel olie niet te laat komt. Ik denk het wel. Maar het zal een tijdelijk dip zijn. je ziet ook dat de afgelopen dagen de spread tussen Brent en WTI van ruim 3 naar nu 2 Usd gedaald is. Dus minder vraag Europa. Meestal zie je daarna een daling van beide oliereferenties.

    Iran komt niet zomaar tot een akkoord met Iran, ik verwacht dat q3 de olieprijs omhoog knalt en Iran mag dan best weer 3.2 miljoen vaten/dag gaan produceren, immers de olievraag neemt met meer toe. Maar de komende 6 maanden kunnen olieaandelen het wel goed doen, zie de vele berichten over de Oil Majors die nu echt goedkope olie, onder de $ 25/vat, gaan produceren uit ondiepe velden. Met de huidige olierijzen wordt goed winst gemaakt, dus goed voor de cashflow en goed voor de groene transitie wat veel geld vraagt.

    Oilexpert.nl
5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 257 258 259 260 261 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.316,11 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links