Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Putschrijvert 20 november 2020 09:54
    quote:

    pro frituur schreef op 19 november 2020 14:16:

    [...]

    wanneer hebben ze dat dan bericht? Ik zie graag bewijs en dan heb ik het er niet meer over.

    Ik heb zelf DeGiro gevraagt maar die konden mij niet vertellen wanneer klanten geinformeerd waren dat orders niet meer naar Euronext zouden gaan. DeGiro kon dat niet correct aangeven en pas toen gingen ze zaken aanpassen maar mensen hebben daarover nog niet eens een mail gehad.
    Ik denk dat 99,9% van klanten het nog niet eens weet wat ik hier vertel.
    Ik ga er achteraan. Wil het nou wel weten ook. Die etf-order staat gewoon niet in het handelsoverzicht.
  2. forum rang 5 Gaasp 20 november 2020 09:59
    quote:

    Tsipisch schreef op 20 november 2020 09:27:

    Hier wordt klakkeloos 5 euro gedebiteerd, ik denk vanwege de overboeking / sweep naar de flatex rekening? Iemand anders dit al gezien en of gecrediteerd gekregen?

    Wél sweep-dingen gezien in het transactieoverzicht, maar helaas geen €5,- ontvangen :(
  3. forum rang 4 Putschrijvert 20 november 2020 10:18
    “Dag orders worden via Morgan Stanley SOR (Smart Order Routing) verstuurd, daar waar GTC orders ''Direct to market'' worden verstuurd.” dat staat op de website bij orders die naar Amsterdam en Brussel gaan. Hmmm.... daar kan dus regelmatig wat van de beste koers worden afgesnoept door MS/DeGiro als de transactie tot stand komt in het systeem van MS.

    Ik ga toch maar eens nadenken over weggaan bij DeGiro.
  4. forum rang 5 graham20 20 november 2020 11:27
    quote:

    Putschrijvert schreef op 20 november 2020 10:18:

    “Dag orders worden via Morgan Stanley SOR (Smart Order Routing) verstuurd, daar waar GTC orders ''Direct to market'' worden verstuurd.” dat staat op de website bij orders die naar Amsterdam en Brussel gaan. Hmmm.... daar kan dus regelmatig wat van de beste koers worden afgesnoept door MS/DeGiro als de transactie tot stand komt in het systeem van MS.

    Ik ga toch maar eens nadenken over weggaan bij DeGiro.
    Is dit achterhaald?
  5. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 11:33
    quote:

    Putschrijvert schreef op 20 november 2020 10:18:

    “Dag orders worden via Morgan Stanley SOR (Smart Order Routing) verstuurd
    Dat is nog maar de helft van het verhaal. Orders die niet openbaar naar dé beurs (van een notering) gaan, dragen ook nergens bij aan betere prijzen. Zodat je overal sowieso slechtere bied- en laatprijzen hebt. €1 besparen op een optiecontract, maar in plaats van een spread van €1 een spread van €0,15 doordat grote partijen de markt geheel of gedeeltelijk verlaten.

    Het is niet alleen Morgan Stanley als een soort Aldi-beurs, maar ook parasieten zoals Flow Traders die leven van de meerdere Aldi-beurzen van Aldi-brokers. Nichemarkten daargelaten, zijn Aldi-brokers er vooral voor klanten die geilen op lage directe kosten. De waarde van centrale markten wordt vaak zwaar onderschat.
  6. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 11:41
    quote:

    graham20 schreef op 20 november 2020 11:27:

    Is dit achterhaald?
    Wát zou precies (wel of niet) achterhaald zijn?

    O.a. slechts Euronext gemisbruiken, noemen (Name-dropping: clumsy.), als de "referentiebeurs" is bijvoorbeeld precies wat er gebeurt. De suggestie van een serieuze routering, maar in werkelijkheid worden "geholpen" via en/of door Morgan Stanley.

    In algemene zin lijkt het een beetje op hotelzoekwebsites. Amsterdam zoeken, maar een hotel in Almere of Volendam vinden. Trots melden dat de goedkoopste kamer is gevonden, compleet met een aan de klant gepresenteerd voordeel, maar pas na eerst zelf alle in aanmerking komende prijzen fors verhoogd te hebben.
  7. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 11:48
    quote:

    Putschrijvert schreef op 20 november 2020 09:54:

    Ik ga er achteraan. Wil het nou wel weten ook. Die etf-order staat gewoon niet in het handelsoverzicht.
    Bespaar je misschien de moeite; juist bij ETFs kunnen er meerdere onzichtbare en zichtbare handelsplekken zijn. Overal. Meerdere beurzen, meerdere Aldi-beurzen, meerdere tussenpartijen en/of rechtstreeks bij de uitbater zelf. Het heeft een reden dat een broker bepaalde ETFs in de etalage zet, op basis van gesuggereerde populariteit of "gratis" handel. Dat kan overal gebeuren, zonder dat er ooit een order naar een beurs hoeft te gaan.
  8. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 12:08
    quote:

    pro frituur schreef op 19 november 2020 14:07:

    op 1 minuut 50 praat de CEO gewoon dat ze een kraampje zijn op Euronext bijvoorbeeld.

    Ook als je order is uitgevoerd krijg je een mail : plaats uitvoering EAM.
    Zelf niet beluisterd, maar wat (jij zegt dat) de CEO stelt klopt. Dat is DeGiro. Het verbergen van teleurstellend hoge indirecte kosten zit slimmer in elkaar dan dat jij lijkt/leek te denken.

    In de afbeelding van graham20 valt dus te lezen dat Euronext Amsterdam er slechts een referentiebeurs is, en Euronext Amsterdam kán ook de plaats van uitvoering zijn. Een detail, maar waaruit blijkt dat "EAM" Euronext Amsterdam is, en bijvoorbeeld niet "European Assets Morgan"?

    Geef DeGiro ook niet steeds de schuld. Het is niet de verwijtbare schuld van DeGiro dat hun klanten voor een eigenlijk dure, slechte, via de AFM aangepakte broker kiezen. Ideaal voor de velen die op lage directe kosten geilen, en dan stoppen met denken. Het is een beetje makkelijk om dat richting 99,9% "onwetende klanten" te verschuiven. Ik ben zelf geen slachtoffer van DeGiro, noch andere Aldi-brokers die door meerdere ondergrenzen zakken, maar wist tóch dat DeGiro Euronext Amsterdam slechts als "referentie" gebruikt. Wolters Kluwer? Stickertje"Euronext Amsterdam" erop. Ergens €0,01 goedkoper gekocht van een andere sukkelaar? Weer €0,01 verdiend, met een stickertje met de €0,01 hogere koers van Euronaxt Amsterdam erop. Je wordt er links en rechts genaaid, maar bent zelf gaan bukken. Zeer waarschijnlijk, ik ken je verder niet en het gaat niet om jou of mij, omwille van de zeer lage directe kosten. Breder is dat zeer typerend voor internetdeeleconomieën, of het nou Amazon is, een hotelboekingswebsiteje, Takeaway.com of Binck en DeGiro.

    Over de klanttevredenheid: ik herinner mij dat Binck daar tijdens het veroveren van marktaandeel zeer actief mee leek te zijn, tot en met een uitsloverige helpdesk aan toe, maar met die metingen stopte zodra ook zij van een Aldi-beurs gebruik gingen maken. Toen waren de klanten (ooit) tevreden, en werd klanten vervolgens niet meer hoogfrequent gevraagd hoe tevreden zij zijn. Alhoewel je ook dan ongetwijfeld genoeg tevreden domme klanten kunt vinden, die onverminderd geilen op de lagere directe kosten en daar zeer enthousiast over kunnen doen. "Geen verborgen kosten", zegt en denkt men dan.
  9. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 12:18
    quote:

    objectief schreef op 19 november 2020 14:10:

    Niks geheim; ze hebben het aan alle klanten bericht.
    Dat zal ongetwijfeld kloppen, maar hoe? Met een zoveel mogelijk verhullende en verplichte verwijzing naar nieuwe voorwaarden, of met een voor alles en iedereen zeer duidelijk, eerlijk en begrijpelijk verhaal over wat een "referentiebeurs" en wat een "broker van de broker" precies als dure gevolgen heeft?

    In grote lijnen hetzelfde als ooit bij Binck: eerst agressief marktaandeel veroveren, en dan uit winstbejag steeds verder door meerdere ondergrenzen zakken. In een iets ander marktsegment.
  10. [verwijderd] 20 november 2020 12:19
    quote:

    Tsipisch schreef op 20 november 2020 09:27:

    Hier wordt klakkeloos 5 euro gedebiteerd, ik denk vanwege de overboeking / sweep naar de flatex rekening? Iemand anders dit al gezien en of gecrediteerd gekregen?

    Ja, dat gebeurt de laatste tijd vaker. Ik heb USA aandelen en er is te veel divvie belasting, of zoiets, ingehouden. Dat krijg ik nu weer teruggestort.
    Indien jij USA aandelen hebt, heeft t daarmee te maken.
  11. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 12:22
    quote:

    pro frituur schreef op 19 november 2020 14:07:

    DeGiro zou de beste broker zijn als ze eerlijker zouden zijn
    De minst slechte Nederlandse online broker voor een nichemarkt, hoop ik dat je dan bedoelt. En ik hoop dat je bedoelt dat ze niet alleen eerlijker maar ook goedkoper moeten zijn. Zonder zorgvuldig weggewerkte indirecte kosten die er een dure en ondoorzichtige broker van maken. Je kunt prima eerlijk én ondoorzichtig zijn.
  12. forum rang 8 Leefloon 20 november 2020 12:34
    quote:

    objectief schreef op 20 november 2020 12:19:

    Alle brokers en vermogensbeheerders, voor zover ik kan nagaan, proberen de kosten geheim te houden en/of onder de radar.
    DeGiro is zeker geen uitzondering.
    Dat is hooguit een selectieve deelverklaring, maar geen rechtvaardiging. Vooral rond de onderkant van de markt zijn, met Aldi-brokers en hun Aldi-beurzen, meerdere ondergrenzen toch veel dichterbij dan elders.

    Een broker beveel ik niet aan, en het dure DeGrio voor velen zeker niet, en ik kan slechts aangeven dat ik vooral centrale markten belangrijk vind. Je betaalt daar toch al voor, en al die de Aldi-beurzen hebben voor de klant steevast een negatieve toegevoegde waarde.

    De in de eigen voet schietende klant heeft echter ook eigen verantwoordelijkheiden. Het is blijkbaar niet godsonmogelijk om je luie ordertje toch (vaker) "direct-to-market" te laten sturen, zonder dure parasieten, en je kiest zelf voor een broker die je links en rechts pakt. Dat kunnen we DeGiro in alle redelijkheid niet verwijten, op de fraude met lending na dan. Maar ook dan kies je er zelf voor om massaal klant te blijven bij de (alles behalve) "goedkope" fraudeur.
  13. pro frituur 20 november 2020 12:55
    quote:

    Leefloon schreef op 20 november 2020 12:18:

    [...]
    Dat zal ongetwijfeld kloppen, maar hoe? Met een zoveel mogelijk verhullende en verplichte verwijzing naar nieuwe voorwaarden, of met een voor alles en iedereen zeer duidelijk, eerlijk en begrijpelijk verhaal over wat een "referentiebeurs" en wat een "broker van de broker" precies als dure gevolgen heeft?

    In grote lijnen hetzelfde als ooit bij Binck: eerst agressief marktaandeel veroveren, en dan uit winstbejag steeds verder door meerdere ondergrenzen zakken. In een iets ander marktsegment.
    Wat ik dus beweer dat Degiro klanten helemaal niet heeft geinformeerd dat orders niet meer `direct to market` gaan naar euronext Amsterdam (EAM). Op www.degiro.nl/producten-beurzen is nu te lezen "Direct to Market / Morgan Stanley SOR*"

    Die "morgan Stanley SOR" is pas recent toegevoegd nadat ik aan de bel ging trekken omdat ik er toevallig achter kwam. Tot de dag van vandaag krijg je nog bij de uitvoeringsbevestiging onjuist dat die op Euronext Amsterdam is uitgevoerd.

    Uit mijn onderzoek is DeGiro pas begin dit jaar begonnen orders niet meer "direct to market" te sturen naar Euronext Amsterdam en ik denk dat ze dat expres geheim wilde houden omdat ze anders de grote concurrentieslag dit jaar zouden missen. Ze weigeren nu om de email bevestiging te sturen met de correcte uitvoeringsplaats omdat die 99%+ klanten dan opeens heel raar op gaan kijken bij alle gekke MIC codes (en off exchange). Ook gaan klanten zo mogelijk erachter komen dat ze minder goede uitvoeringen hebben gehad en dan staat het verdienmodel van DeGiro op de tocht. (Ze hebben namelijk ook als goedkope broker gewoon een best executie verplichting).

  14. pro frituur 20 november 2020 12:59
    quote:

    Putschrijvert schreef op 20 november 2020 09:54:

    [...]
    Ik ga er achteraan. Wil het nou wel weten ook. Die etf-order staat gewoon niet in het handelsoverzicht.
    Je moet vragen naar de MIC code: www.iso20022.org/market-identifier-codes

    Dan kom je er achter of en op welke "aldi-beurs" het is uitgevoerd. Ik denk echter dat ze een nog veel extremer verdienmodel aan het aanboren zijn: intern uitvoeren bij Morgan Stanley. Als ze dus geen MIC code geven (die kun je met CTR+F vinden in bovenstaande link) is het dus niet eens uitgevoerd bij een "aldi-beurs".

    Dat zou op zijn minst wel zeer opmerkelijk zijn en een enorme switch vergeleken met 2019 waar alles nog direct werd gestuurd en uitgevoerd op Euronext Amsterdam.
  15. forum rang 4 Pitmans 21 november 2020 10:41
    Goeie bijdragen Leefloon, dank.
    Het beeld dat jij schetst van de degiroklant klopt niet helemaal met de missie van degiro zelf :
    "Missie: Mensen in staat stellen om de slimste zelfstandige belegger te worden die ze kunnen zijn. Door het creëren van hoogwaardige, kostenefficiënte, transparante en toegankelijke beleggingsplatforms en -diensten."

    Als ze die echt volgen, zouden ze hun klanten dus moeten adviseren een andere broker te zoeken ;o)

    @ pro frituur,
    Waarschijnlijk heb je dit al gezien, maar degiro heeft in z'n documentensectie een door AFM verplichte Nadere Informatie Beleggingsdiensten (NIB) staan. Zo te zien is de actuele een document van april 2020.
    www.degiro.nl/data/pdf/NIB_OrderenOrd...
    Daarin staat in paragraaf 3 het uitvoeringsbeleid en wordt dus juridisch afgetikt dat wat ze doen daarmee in lijn is. Bij het openen van een account ga je akkoord met onder andere dit document.
    Hoezeer ze dus in hun algemene communicatie probeerden te verhullen dat door jou beschreven zaken gebeuren, was het al te vinden in hun voorwaarden.
    Een paar quotes :

    "3.4 Plaatsen van uitvoering
    Afhankelijk van het product waarvoor u een transactie wilt aangaan, kan uw Order op verschillende plaatsen worden uitgevoerd. Orders kunnen op een van de volgende beurzen worden uitgevoerd:
    -De 'nationale' beurzen voor Effecten.
    -De 'nationale' beurzen voor Derivaten.
    -Alternatieve beurzen voor Effectenen/ of Derivaten zoals Chi-x.
    In het algemeen gebruikt DEGIRO de 'nationale' beurzen als referentiebeurs om de prijs van een bepaald Financieel Instrument te bepalen (in het Order-venster in WebTrader kunt u zien welke beurs de referentie-beurs is voor het door u gekozen Financiële Instrument)
    Orders kunnen ook buiten een beurs worden uitgevoerd. Vaak wordt dat 'OTC' genoemd. Ook hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar. DEGIRO kan Orders uitvoeren onder andere met:-Systematische internaliseerders.
    - Systematische internaliseerders zijn partijen die buiten de beurs koersen aanbieden waarvoor zij transacties in Financiële Instrumenten willen aangaan.
    - Uitgevende instellingen. Sommige Orders, zoals Orders voor CFD's en beleggingsfondsen kunnen rechtstreeks worden uitgevoerd met de uitgevende instelling of een agent van de uitgevende instelling"

    "U stemt ermee in en geeft DEGIRO uitdrukkelijk toestemming dat zij gebruik kan maken van alle plaatsen van uitvoering die in dit document worden genoemd."
  16. pro frituur 21 november 2020 11:46
    quote:

    Pitmans schreef op 21 november 2020 10:41:

    @ pro frituur,
    Waarschijnlijk heb je dit al gezien, maar degiro heeft in z'n documentensectie een door AFM verplichte Nadere Informatie Beleggingsdiensten (NIB) staan. Zo te zien is de actuele een document van april 2020.
    www.degiro.nl/data/pdf/NIB_OrderenOrd...
    Daarin staat in paragraaf 3 het uitvoeringsbeleid en wordt dus juridisch afgetikt dat wat ze doen daarmee in lijn is. Bij het openen van een account ga je akkoord met onder andere dit document.
    Hoezeer ze dus in hun algemene communicatie probeerden te verhullen dat door jou beschreven zaken gebeuren, was het al te vinden in hun voorwaarden.
    Een paar quotes :

    "3.4 Plaatsen van uitvoering
    Afhankelijk van het product waarvoor u een transactie wilt aangaan, kan uw Order op verschillende plaatsen worden uitgevoerd. Orders kunnen op een van de volgende beurzen worden uitgevoerd:
    -De 'nationale' beurzen voor Effecten.
    -De 'nationale' beurzen voor Derivaten.
    -Alternatieve beurzen voor Effectenen/ of Derivaten zoals Chi-x.
    In het algemeen gebruikt DEGIRO de 'nationale' beurzen als referentiebeurs om de prijs van een bepaald Financieel Instrument te bepalen (in het Order-venster in WebTrader kunt u zien welke beurs de referentie-beurs is voor het door u gekozen Financiële Instrument)
    Orders kunnen ook buiten een beurs worden uitgevoerd. Vaak wordt dat 'OTC' genoemd. Ook hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar. DEGIRO kan Orders uitvoeren onder andere met:-Systematische internaliseerders.
    - Systematische internaliseerders zijn partijen die buiten de beurs koersen aanbieden waarvoor zij transacties in Financiële Instrumenten willen aangaan.
    - Uitgevende instellingen. Sommige Orders, zoals Orders voor CFD's en beleggingsfondsen kunnen rechtstreeks worden uitgevoerd met de uitgevende instelling of een agent van de uitgevende instelling"

    "U stemt ermee in en geeft DEGIRO uitdrukkelijk toestemming dat zij gebruik kan maken van alle plaatsen van uitvoering die in dit document worden genoemd."
    Hoeveel boete en schandpaal zou DeGiro moeten krijgen als zij, nadat ik aan de bel trok, dit order en uitvoeringsbeleid met terugwerkende kracht hebben veranderd Pitmans?

    Ik heb mijn huiswerk gedaan, als je een beetje handig met de computer bent kun je achterhalen dat dit document op 8 oktober op hun site is gezet en dus niet op 2 april. (ja dat is valsheid in geschriften maar je moet wat om een miljarden fraude te verhullen en je verdienmodel te beschermen).

    Ik kan dit ook vrij makkelijk bewijzen aangezien ik het order en uitvoeringsbeleid in augustus heb gedownload op jouw link en die is heel anders (op cruciale punten binnen deze fraude) dan waar jij naar verwijst. 3.4 bestond in dat document niet eens bijvoorbeeld.

4.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,52 +0,66%
EUR/USD 1,0688 -0,14%
FTSE 100 8.084,14 +0,49%
Germany40^ 18.182,60 +0,25%
Gold spot 2.316,23 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,44%
ASMI
+9,97%
NX FIL...
+4,81%
RANDST...
+4,27%
BESI
+3,29%

Dalers

ALLFUN...
-9,08%
ING
-4,87%
Avantium
-2,17%
Flow T...
-1,99%
DSM FI...
-1,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links