Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sipef BRU:SIP.BL, BE0003898187

  • 55,400 16 apr 2024 17:35
  • -0,800 (-1,42%) Dagrange 55,400 - 56,400
  • 2.280 Gem. (3M) 2,9K

Forum SIPEF geopend

167 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Erik007 13 november 2020 14:21
    Robert Kessels, bestuurder en tevens chef van de commerciële divisie Sipef, kocht gisteren tweemaal Sipef: een keer 200 stuks en een keer 400 stuks.

    Dit zijn niet meteen de grote aantallen aandelen die we gewoon zijn te zien bij aankopen door insiders. Gezien de relatief beperkte liquiditeit van dit aandeel - gemiddeld worden per dag amper 3.100 stuks verhandeld - heeft een aankoop van enkele honderden stuks, zoals die gisteren door Robert Kessels, meteen een boost in de groene zone, aan dit aandeel.

    Het volume is vandaag met bijna 8.000 verhandelde stuks op dit moment, al bijzonder te noemen; een dergelijk volume wordt wat Sipef betreft, immers maar uitzonderlijk gehaald.

    Op basis van wat hier voorafgaat, en ook van wat ik in eerdere berichten schreef, zijn momenteel nog steeds aankopen door ingewijden aan de gang. Het loont trouwens zeker de moeite eens te gaan kijken naar de pagina waar de FSMA-pagina waar de aandelentransacties van Sipef-leidinggevenden zijn gepubliceerd: de verschillende aankopen van aandelen door deze Sipef-insiders in het jaar 2020, alsook in 2019, spreken op zich al zeer grote boekdelen; zie www.fsma.be/nl/transaction-search?fie...

    Ik heb geen glazen bol maar ik heb enig vermoeden dat de aankoop door de Sipef-insiders nog maar goed op gang is gekomen. Een goede verstaander heeft maar 2 woorden nodig.
  2. JuPa 13 november 2020 14:42
    Inderdaad Erik! Jean Le Brun wees reeds op eerdere inkopen en ik heb deze ochtend ons attent gemaakt op de aankopen van Robert Kessels van gisteren.
    Het is inderdaad zo dat deze insider aankopen een belangrijk gegeven zijn voor ons als belegger. Als je daarbij de andere positieve gegevens neemt zoals de goede resultaten, het verhoogde volume, het goede sentiment, het feit dat Sipef op de aanbevolen lijst van KBC staat, de positieve evolutie van de palmolie futures (https://nl.investing.com/commodities/crude-palm-oil) enzovoort dan mogen we toch licht positief zijn denk ik :-)
  3. Erik007 13 november 2020 15:08
    Tweet van Stefan Willems (Onafhankelijk beursanalist) @FinanceFilosoof, een klein uurtje geleden:
    ·
    47 m
    Belangrijk moment voor het aandeel Sipef. Sinds de kooptip op 14 oktober is Sipef gestegen van 43,65 euro naar vandaag 47,90 euro. Voor beleggers is het belangrijk dat Sipef over de 48 euro gaat. Dan stijgen de kansen op een verdere stijging / is er veel herstelpotentieel.

    Zijn tweet van 14 oktober jl.:

    spaarvarkens @spaarvarkens
    · 14 okt.
    Het Vlag van België Sipef zal op 22 oktober met een trading update komen. Daarom hebben we een artikel gemaakt waarom we fan zijn van het aandeel en positieve vooruitzichten verwachten. Sipef is de kooptip van de week van @FinanceFilosoof .
  4. Erik007 13 november 2020 17:17
    De recente koersstijging van de laatste drie weken, vanaf ongeveer de publicatie van de goede cijfers op 22 oktober (gevolgd door het bijsturen naar boven door enkele analisten) kan als vrij "normaal" worden beschouwd.

    De koersopstoot van vandaag is natuurlijk een andere kwestie: gisteren waren er de aankopen door bestuurder Robert Kessels. M.i. hebben insiders ook vandaag nog bijgekocht; zie o.a. volume verhandelde stuks dat op dit tijdstip al meer dan 3 keer hoger is dan het gemiddelde volume tijdens een doordeweekse dag.

    In de veronderstelling dat die koersopstoot dus wordt verklaard door de aankoop door insiders, dan blijft de vraag van 1 miljoen natuurlijk: "waarom kopen de Sipef-insiders aandelen bij, en meer in het bijzonder nu? Het zou mij niet verbazen indien er vandaag nabeurs of tijdens een van de volgende dagen voor- of nabeurs een of andere blijde boodschap naar buiten zou komen. Iemand enig idee waarover het desgevallend zou kunnen gaan?
  5. [verwijderd] 14 november 2020 14:35
    Volgens mij te maken met de opwaartse trend palmolieprijs! We zitten boven de 900 inr! Dat is heel lang geleden. Stijgende trend is al weken bezig! De prijs is een flink stuk boven de prijs waaraan Sipef al heeft verkocht. Als de prijs kan aanhouden of nog verder stijgen zal het koersdoel zeker verhogen.
  6. Erik007 14 november 2020 23:04

    Stefan Willems (Onafhankelijk beursanalist)
    @FinanceFilosoof - Tweet van, op dit momen, zowat 22 uur geleden

    Aan de hoge handelsvolumes te zien in het aandeel Sipef hebben sommige het door, maar de palmolieprijs is in amper 2 weken 100 dollar gestegen richting de topniveaus van 2013. Persoonlijk verwacht ik dat het sentiment in de sector hiervan zal kunnen profiteren. Momentum Grafiek met stijgende trend.
  7. [verwijderd] 16 november 2020 13:02
    quote:

    Erik007 schreef op 13 november 2020 17:17:

    De recente koersstijging van de laatste drie weken, vanaf ongeveer de publicatie van de goede cijfers op 22 oktober (gevolgd door het bijsturen naar boven door enkele analisten) kan als vrij "normaal" worden beschouwd.

    De koersopstoot van vandaag is natuurlijk een andere kwestie: gisteren waren er de aankopen door bestuurder Robert Kessels. M.i. hebben insiders ook vandaag nog bijgekocht; zie o.a. volume verhandelde stuks dat op dit tijdstip al meer dan 3 keer hoger is dan het gemiddelde volume tijdens een doordeweekse dag.

    In de veronderstelling dat die koersopstoot dus wordt verklaard door de aankoop door insiders, dan blijft de vraag van 1 miljoen natuurlijk: "waarom kopen de Sipef-insiders aandelen bij, en meer in het bijzonder nu? Het zou mij niet verbazen indien er vandaag nabeurs of tijdens een van de volgende dagen voor- of nabeurs een of andere blijde boodschap naar buiten zou komen. Iemand enig idee waarover het desgevallend zou kunnen gaan?
  8. [verwijderd] 16 november 2020 13:03
    We kunnen enkel gissen. Misschien drijft AvH haar belang op? Misschien koopt Sipef eigen aandelen in? Komen we misschien wel vlugger te weten dan we denken.
    In elk geval,indien de hogere palmolieprijzen blijvend/structureel zijn (en dat ziet er naar uit), dan kan Sipef zeker weer de koersen van 2017 (60-65 Euro) halen. Caveat: ik heb zelf aandelen in bezit. Iedereen moet zijn eigen huiswerk doen natuurlijk.
  9. [verwijderd] 21 november 2020 06:39
    Dank voor de link naar het interessante interview met Sipef CEO François Van Hoydonck!
    Zelf ben ik er niet echt vrolijk van geworden, want ik had toch een sneller herstel verwacht. Het sterke productiejaar 2018 met een stijging van meer dan 8% is heel ver weg. Na de zware terugval in het rampjaar 2019 is het investeren geblazen. Een hogere rentabiliteit zal volgen, maar is duidelijk een werk van lange adem. Een verwachte koers/winst van 20 (2021)is ook niet echt een koopje in dit geval. Bovendien moeten de CPO prijzen op dit hoge niveau blijven en moeten de plantages gespaard blijven van natuurrampen.
    Dit zijn mijn korte bedenkingen. Iedereen moet zijn huiswerk zelf maken. Ik ben zeker benieuwd naar jullie mening!
  10. [verwijderd] 22 november 2020 13:33
    Dank voor de reactie. Jouw opmerkingen zijn volgens mij absoluut terecht. Er zit toekomst in palmolie, vooral dan cosmetica (en voeding ook wel) maar de heilige graal is het ook niet. En de prijzen blijven misschien niet per se op dit niveau, dat klopt. Het feit dat ze zich tot de beperkte groep aan duurzame producenten kunnen rekenen is wel positief. Hun productie zal verhogen aangezien verschillende investeringen zijn gedaan en de komende jaren hun resultaten zullen neerleggen. Zoals je zegt, iedereen moet hier zijn eigen afweging maken.
  11. JuPa 24 november 2020 16:24
    We waren hier nog niet zo lang geleden bezig over insidertransacties enzo...ik zag op een ander forum volgende website voorbij komen: www.insiderscreener.com/en/company/si...
    Is nog wel leuke tool. Zo zie je makkelijk op de grafiek op welke levels de betrokkenen kopen of verkopen. Ik dacht "ik geef het maar eventjes mee". Prettige dag nog ;-)
  12. JuPa 1 december 2020 12:07
    Palmolieprijs zal blijven stijgen'

    De palmolieprijzen zullen in de eerste jaarhelft van 2021 blijven stijgen, voorspelt de 'OPEC van palmolieproducerende landen' (CPOC). Het aanbod zal immers krap blijven door het La Nina-weerpatroon in Zuid-Oost Azië. Daar zorgen hardnekkige regens voor disrupties, aldus de raad in een bericht op zijn website. 'Bovendien kan een tekort in de aanvoerketen van plantaardige olieën als soja, zonnebloem en koolzaad het gebruik van palmolie aanmoedigen'.

    'Tegen de tweede helft van 2021 zal de huidige hogere palmolieprijs een beter gewasmanagement triggeren en de productie verhogen', klinkt het nog. De benchmark voor palmolie in Maleisië stijgt na de aankondiging naar 3.348 ringgit per ton en blijft daarmee dicht bij zijn hoogste peil in 8 jaar.

    Sipef profiteert nog niet ten volle mee van de opmars van de palmolieprijs. De Schotense plantagegroep won de voorbije maand 18 procent. Concurrent Anglo Eastern won over dezelfde periode het dubbele.

    Bron: De Tijd, 1 december 2020
  13. JuPa 3 december 2020 15:01
    Over de schorsing van Sipef...
    ... weten we inmiddels wat meer. De website MarketScreener laat weten dat Indonesië volgens een officieel document hogere tarieven zal heffen op palmolie vanaf 10 december. Dat heeft een negatief effect op de vraag naar palmolie.

    Bron: De Tijd

    www.marketscreener.com/quote/future/C...
  14. markus01 3 december 2020 17:01
    Update: Nieuwe Indonesische belasting op palmolie grote impact op Sipef

    (ABM FN) De nieuwe exportbelasting die Indonesië vanaf 10 december op palmolie zal heffen, heeft “heel grote impact” op Sipef. Dit liet het plantagebedrijf donderdag aan ABM Financial News weten.

    De nieuwe heffing zal progressief van aard zijn en oplopen van 55 tot 255 dollar per ton palmolie. De prijzen voor palmolie bepalen de hoogte van de belasting.

    Eerder hanteerde het land nog een vaste belasting van 55 dollar per ton.

    Volgens Reuters wordt een belasting van 55 dollar gehanteerd tot een prijs van 670 dollar per ton palmolie. Dan zal de belasting met 15 dollar oplopen voor elke prijsverhoging van 25 dollar.

    Vanaf 10 december zal Indonesië 180 dollar per ton belasten, bij een referentieprijs van circa 870 dollar per ton palmolie.

    In een gesprek met ABM Financial News zei CFO Johan Nelis van Sipef dat deze beslissing van Indonesië een “fundamentele impact” op korte en middellange termijn zal hebben.

    Sipef produceert jaarlijks 230.000 ton palmolie in Indonesië en de heffing per 10 december betekent al een stijging van 125 dollar per ton, aldus Nelis.

    Voor december rekent Sipef op een impact van ongeveer 2 miljoen dollar op de resultaten.
  15. markus01 3 december 2020 17:03
    quote:

    JuPa schreef op 3 december 2020 16:39:

    De handel zal precies niet meer hervat worden.
    Het orderboek ziet er wel niet super goed. Het ziet ernaar uit dat we een daling tegemoet gaan bij hervatting van de handel.

    Iemand mening / gedachte?
    ik vrees ervoor Jupa veel meer laatvolume dan biedvolume momenteel
    zit erin via Ackermans & van Haaren , en die blijft stabiel liggen vandaag.....
    duimen voor Sipef
167 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Sipef Nieuws

  1. dec '22 'Indonesië perkt export palmolie in' 1

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links