Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,720 23 apr 2024 17:35
  • +0,080 (+1,20%) Dagrange 6,580 - 6,720
  • 61.447 Gem. (3M) 75,5K

Forum Renewi geopend

4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bracar 20 november 2020 17:58
    quote:

    Fischer-R schreef op 20 november 2020 16:20:

    [...]

    Denk je dat de Lidl-eigenaar t.z.t een bod op Renewi gaat doen, eventueel na een res.split.
    Verwacht ik niet, al sluit ik niet uit dat er wellicht deel verkocht zou kunnen worden in de toekomst, maar dan niet aan Lidl-eigenaar, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

  2. Bracar 20 november 2020 18:00
    Dit wordt ook een soap :

    Rechter schort gifpil op in Franse overname-soap
    De rechter heeft Suez teruggefloten om het opzetten van een constructie met een Nederlandse stichting die een overname door concurrent Veolia frustreert.

    Op 23 september implementeerde Suez een juridische structuur om het voortbestaan van de Franse wateractiviteiten van het bedrijf te verzekeren. Daarmee wil ze een stokje steken voor de ontmanteling van de Suez-groep als Veolia inderdaad de meerderheid van de aandelen van Suez zou verkrijgen. De Franse ondernemingskamer van Nanterre heeft echter bepaald dat Suez met betrekking tot deze juridische structuur geen onherroepeljke beslissingen mag nemen.

    Suez wil de Franse wateractiviteiten die binnen de groep vallen onder Suez Eau France onderbrengen in een Nederlandse stichting. Suez Eau France is voor Veolia een belangrijk onderdeel van het overnameproces. Veolia wil deze activiteiten na de overname doorverkopen, met baangarantie, aan het investeringsfonds voor infrastructuur Medidian. Deze heeft daarmee al ingestemd. Door de wateractiviteiten door te verkopen denkt Veolia dat de Europese mededingingscommissaris Margrethe Vestager geen, of in ieder geval veel minder, bezwaren zal hebben tegen de overname.

    Suez wil de overname door Veolia voorkomen en heeft daardoor een constructie bedacht die door Le Figaro wordt omschreven als "gifpil". Op 23 september heeft ze een stichting naar Nederlands recht opgericht waar ze het onderhoud en de activa van Suez Eau France voor vier jaar in wil onderbrengen. De Raad van Bestuur van Suez heeft in deze constructie het recht om de constructie ieder moment te deactiveren of juist onherroepelijk te maken. Door dit laatste zou Veolia bij een overname de wateractiviteiten niet meer kunnen verkopen en zou Brussel dus waarschijnlijk de overname verbieden.

    Veolia is tevreden dat de Nanterre Handelskamer de door Suez bedachte constructie heeft verboden. Suez is het niet eens met de uitspraak en zal deze nog aanvechten. Volgens Suez dient de constructie de belangen van het bedrijf en haar aandeelhouders.

    Ondernemingsraden
    De rechtszaak is het zoveelste hoofdstuk in de overname-soap van Suez en Veolia. Gisteren oordeelde het Franse Hof van Beroep in Parijs nog dat Veolia bij een overname van Suez-aandelen eerst de ondernemingsraden van Suez en Suez Water moet raadplegen. Concreet betekent deze uitspraak dat Veolia nog even niet kan overgaan tot de overname van de aandelen van Engie in Suez.

    Volledige overname
    Veolia liet begin deze maand nog weten een aankoopbod uit te brengen op het volledige kapitaal van Suez, zodra de raad van bestuur zijn goedkeuring zou hebben gegeven. Volgens Suez mist de raad van bestuur echter nog altijd een bindend, gedetailleerd en compleet bod van Veolia.
  3. [verwijderd] 20 november 2020 18:17
    Heb de cijfers even doorgeakkerd.

    EBITDA 1ste halfjaar 70.4mln (zal grofweg 141mln worden geheel 20/21 schat ik voorzichtig in zonder de positieve Outlook te gebruiken voor verhoging vh bedrijfsresultaat).

    Net debt is 381mln (~2,7x EBITDA nu, men wil naar 2x)

    Aandelen aantal ~800mln X EUR0,365 = EUR292mln marketcap

    Ondernemingswaarde nu dus 292+381= 673mln

    EV/EBITDA = 4,75x obv huidige slotkoers van 0,365

    Zelf denk ik dat 8x ebitda prima verantwoord is voor een bedrijf met goede groeivooruitzichten (groene economie). Dan heb je het over EUR0,93 per aandeel. Komende jaren richting 2 euro bij verdere verbetering bedrijfsresultaat.
4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links