Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel CABKA AEX:CABKA.NL, NL00150000S7

  • 5,200 18 apr 2024 10:30
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,200 - 5,200
  • 1.164 Gem. (3M) 4,6K

Forum Cabka (voorheen Dutch Star Companies TWO (DSC2)) geopend

103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 19 november 2020 12:11
    Dutch Star Companies TWO B.V. is a Special Purpose Acquisition Company (SPAC). The company has been founded for the purpose of seeking to acquire a significant minority stake in an unlisted single target company with principal operations in Europe, preferably in the Netherlands, with focus on industrial, agriculture or maritime sector or business involved in wholesale, logistics or smart production, technology, fintech and companies involved in the energy transition.

    Source: Cofisem - Last Update: 18 Nov 2020

    Groet Henk
  2. forum rang 10 voda 19 november 2020 12:26
    Rustige eerste handelsdag voor beursvehikel Dutch Star TWO

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Dutch Star Companies TWO
    10,616 0,616 6,16 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel van Dutch Star Companies TWO is donderdag tijdens de eerste handelsdag hoger geopend en noteerde na enkele uren handel 3 procent boven de uitgiftekoers.

    Het aandeel ging naar de beurs voor een prijs van 60 euro voor 6 aandelen plus 6 warrants, waarmee de uitgifteprijs op 10 euro per aandeel kan worden gesteld, plus een nog onbekende waarde van de bijgeleverde warrants. Overigens worden 3 van de 6 warrants pas op een later tijdstip uitgekeerd, als Dutch Star een overname heeft gedaan.

    Het aandeel opende op 11,00 euro en steeg kortstondig naar 12,00 euro om vervolgens weer terug te zakken tot 10,30 euro.

    Dutch Star Companies, een initiatief van voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek en andere bekenden uit de Nederlandse beleggingswereld, verhoogde kort voor de beursgang de omvang van de emissie van 100 miljoen naar 110 miljoen euro, om alle intekenaars te kunnen bedienen.

    Er werden 1,83 miljoen eenheden van 6 aandelen plus 6 warrants uitgegeven.

    Het nieuwe beursfonds gaat op zoek naar een Nederlandse bedrijf om dat via een overname een beursnotering te bezorgen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 19 november 2020 16:22
    Spac is geen modegril, maar oplossing voor Amsterdamse beurs

    Eindelijk mag de Amsterdamse beurs deze week weer een middelgroot fonds verwelkomen: Dutch Star Companies, een spac (special purpose acquisition company) van Nederlandse bodem. Dat werd tijd. Kleine bedrijven weten de weg naar de beurs maar moeilijk te vinden: dit jaar 0, vorig jaar 0, het jaar daarvoor 1. Idem voor de pijplijn, terwijl het FD bericht van aanstormende eenhoorns en FD Gazellen. Waarom trilt de grond niet?

    De laatste jaren werd de gang naar de beurs steeds meer een hindernisbaan. Zo blijven de besten over, maar zijn we niet te ver doorgeschoten als bijvoorbeeld de accountantscontrole zo zwaar is geworden dat een kleiner bedrijf geen accountant meer kan vinden? Met elk schandaal, elke Wirecard komt er een nieuw laagje regelgeving bij, zonder dat er ooit een deregulering heeft plaatsgevonden. Een beursgang duurt nu zo’n zes tot negen maanden. Dat betekent veel werk en kosten. En als het klaar is, moet de aandelenmarkt er ook maar net klaar voor zijn.

    Een spac lost dit op door de eerste helft van het beursgangproces over te nemen. De spac brengt kapitaal bijeen dat in beginsel interesse heeft in een bepaalde categorie. Met de gevulde beurs zoekt hij een bedrijf om te kopen, en onderhandelt de waarde uit, net als in een gewone overname. Dan legt hij het voor aan de beleggers. De belegger die het niks vindt, krijgt zijn inleg terug. Is de steun voldoende dan fuseert de spac met de onderneming, en een nieuwe beursvennootschap is geboren.

    Het lijkt omslachtig. Eerst een spac optuigen en naar de beurs brengen, dan nog een acquisitie doen en voorleggen. Waarom niet gewoon een beursgang rechtstreeks? Maar voor de onderneming is het veel simpeler. De acquisitie is in enkele weken geregeld. De enige onzekerheid is dat beleggers de transactie wegstemmen, maar die duurt heel kort: als de beurskoers op het nieuws stijgt boven de inleg, zal niemand tegenstemmen.

    De spac voorziet dus in een behoefte. Illustratief is de voorganger van Dutch Star Companies, die begin dit jaar fuseerde met CM.com. Die had eerst tevergeefs een beursgang geprobeerd. Maanden aan gewerkt, en toen het klaar was zat de markt net even tegen. Uitstel is moeilijk want het bedrijf is toch damaged goods. Door met de spac te fuseren is het alsnog gelukt, en met succes: CM.com koerst nu op 200% van de introductieprijs. Een evident voorbeeld van het probleem (de kwetsbaarheid van het beursgangproces) en de oplossing (het opsplitsen van dat proces via een spac).

    Nu maakt de tweede Nederlandse spac zijn opwachting. De aanvankelijke scepsis in de markt en de media bij de eerste spac is door het bewezen succes gelogenstraft. Met de lessen van de eerste is nu een structuur ontwikkeld met de zegen van de autoriteiten en van Euronext. Een structuur die past binnen de huidige regels en die misschien niet dé, maar wel een oplossing biedt voor het tekort aan nieuwkomers op de Amsterdamse beurs.

    In andere landen speelt hetzelfde. In de Verenigde Staten gingen dit jaar al ruim 150 spacs naar de beurs. In de hele Europese Unie nu slechts 1. Europese beurzen staan argwanend tegenover spacs en zien het als een sluiproute. De Europese Prospectusverordening werpt onbedoelde belemmeringen op. De toepassing van het Europese beleggingsfondsregime is in veel landen onduidelijk. Nederland beschikt nu over een structuur die werkt, passend in de Europese regels. Zeker na brexit kan Amsterdam zich ontwikkelen tot platform voor Europese spacs. Door de werking van het Europees Verdrag kan na de fusie de onderneming vrijelijk verhuizen naar de Europese beurs naar keuze. Of het bedrijf blijft hier.

    De vele 'exoten' op de Amsterdams beurs vormen geen zwakte, maar juist een kracht. Net als elk platform profiteert de beurs van 'netwerkeffecten': hoe meer bedrijven er noteren, hoe meer vraag naar kapitaal, hoe meer aanbod en hoe makkelijker het wordt voor nieuwe toetreders. Nederlandse bedrijven kunnen makkelijker naar de beurs dankzij de buitenlandse aanwezigheid. De spac is geen modegril, of slechts een beurs op de beurs, maar biedt een oplossing voor een reëel probleem, waar Nederland zijn voordeel mee kan doen.

    Tim Stevens is advocaat bij Allen & Overy. Dit kantoor trad op voor Dutch Star Companies.

    fd.nl/opinie/1364774/spac-is-geen-mod...
  4. twinkletown 19 november 2020 19:01
    quote:

    Nel schreef op 19 november 2020 16:34:

    Zoals in dit stuk aangegeven is de voorbereiding van beursgang 6 tot 9 mnd en een kostbare zaak en zodoende zullen de lege hulzen Lavide en Morefield op termijn een nieuwe bestemming om deze weg met vele mnd in te korten en besparing van gemaakte kosten.

    Fijne avond
    ...en vergeet het Belgische Sucraf niet met een notering aan Euronext Brussel(s).
  5. Bilderberg007 19 november 2020 23:30
    Lees ik het nu goed in de prospectus, er wordt 110 mln opgehaald tegen 10 euro per aandeel, dat zijn 11 mln aandelen. Daarnaast krijgt een select groepje een hele sloot warrant. Als het tzt lukt om een bedrijf in DSC2 te hangen en alles warrants zijn uitgeoefend dan zouden er 51 mln aandelen uit staan. Met die warrants worden dan 40 mln nieuwe aandelen uitgegeven, dat is een verwatering van 80%. Ofwel het selecte groepje investeerders dat als eerste mocht kopen verkoopt komende 2,5 jaar hun aandelen zodat ze hun geld terugkrijgen en hebben dan via de warrants toch nog 80% van het bedrijf. Moeten ze ook betalen om die warrants om te wisselen? Al met al zal het voor een normale aandeelhouder op plange termijn alleen erg interessant worden als het bedrijf dat erin ondergebracht bovenmatig presteert. Mij doet het allemaal denken aan die scheeps- en film-CV’s van jaren terug. De winnaars daarvan waren de degene die het op poten hadden gezet.
  6. [verwijderd] 20 november 2020 17:20
    quote:

    Bilderberg007 schreef op 19 november 2020 23:30:

    Lees ik het nu goed in de prospectus, er wordt 110 mln opgehaald tegen 10 euro per aandeel, dat zijn 11 mln aandelen. Daarnaast krijgt een select groepje een hele sloot warrant. Als het tzt lukt om een bedrijf in DSC2 te hangen en alles warrants zijn uitgeoefend dan zouden er 51 mln aandelen uit staan. Met die warrants worden dan 40 mln nieuwe aandelen uitgegeven, dat is een verwatering van 80%. Ofwel het selecte groepje investeerders dat als eerste mocht kopen verkoopt komende 2,5 jaar hun aandelen zodat ze hun geld terugkrijgen en hebben dan via de warrants toch nog 80% van het bedrijf. Moeten ze ook betalen om die warrants om te wisselen? Al met al zal het voor een normale aandeelhouder op plange termijn alleen erg interessant worden als het bedrijf dat erin ondergebracht bovenmatig presteert. Mij doet het allemaal denken aan die scheeps- en film-CV’s van jaren terug. De winnaars daarvan waren de degene die het op poten hadden gezet.
    Ik snap je uitleg, echter in het geval van CM is het voor de 'gewone' aandeelhouder snel goed gegaan.
  7. Institutional Investor 22 april 2021 11:55
    Volgens mij klopt er weinig van de aantal en verwatering die genoemd worden...

    11 miljoen aandelen
    66 miljoen warrants waarvan 33 miljoen nu al uitgedeeld en 33 miljoen gaan naar de aandeelhouders op moment van BC.

    Dus als kleine particulier nu 1 aandeel koopt krijgt hij bij BC 3 warrants.

    Omruil naar aandelen bij 11 euro 12 euro en 13 euro.
    Bij 11 (0.12) minder verwatering bij 12 (0.24) bij 13 (0.36)

    Als koers boven 13 euro staat na BC zijn er 1.44 aandeel bijgekomen per 1 aandeel
  8. [verwijderd] 1 mei 2021 21:45
    Ik kom tot de volgende rekensom:

    - Er zijn 11.000.000 aandelen uitgezet
    - Per 6 aandelen hebben aandeelhouders bij de IPO 3 warrants gekregen
    - Per 6 aandelen krijgen de aandeelhouders bij de merger nog eens 3 warrants
    - Er zijn dus in totaal 11.000.000 warrants in omloop.
    - Een derde van de warrants wordt omgezet bij €11 per aandeel (in 0,12 aandeel), een derde bij €12 per aandeel (in 0,24 aandeel) en een derde bij €13 per aandeel (in 0,36 aandeel).
    - Totaal is dan (3,67 miljoen x 0,12) + (3,67 miljoen x 0,24) + (3,67 miljoen x 0,36) = 2,64 miljoen aandelen erbij.
  9. Institutional Investor 4 juni 2021 23:15
    quote:

    TheDarkRAver schreef op 4 juni 2021 16:29:

    Iemand een verklaring voor de +5% vandaag?
    Nee dit is een lege huls met een waarde van 10 euro per aandeel totdat de BC wordt aangekondigd.
    De stijging was op heel weinig volume dus ik denk niet dat iemand al weet dat de BC er aankomt.
    Ik verwacht maandag weer een daling. Als het verder stijgt is er toch iets gelekt waarschijnlijk....
  10. Institutional Investor 5 juli 2021 11:00
    Risk/reward is volgens mij nu interessant in dit aandeel.

    Hoor graag hoe andere hier naar kijken. DYOR

    Downside:
    De koers kan uiteraard altijd verder dalen maar intrinsiek is de downside dat er geen geschikt bedrijf gevonden wordt de komende tijd
    Van de 10 euro gaat er dan iets af aan kosten en negatieve rente waardoor ik op 9.80 euro kom

    Upside
    Er komt wel een deal. Upside kan uiteindelijk gigantisch zijn. DsC1 heeft cm.com naar de markt gebracht en die heeft al ruim 200% rendement opgeleverd.

    Stel dat je nu 600 aandelen koopt en koers stijgt na de BC boven 13 euro dan ontvang je 72 aandelen extra vanwege uitoefening warrants.
    Je rendement is dan ongeveer 40%

    Uiteraard is het lastig/onmogelijk goede upside berekening te maken zonder dat we weten welke BC er komt maar risk/reward is denk ik aantrekkelijk voor beleggers die geduld kunnen opbrengen
103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links