Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

  • 14,200 19 apr 2024 17:28
  • -0,100 (-0,70%) Dagrange 14,200 - 14,300
  • 117 Gem. (3M) 6K

Lucas Bols - 2020

311 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 november 2020 14:43
    Thuisdrinkers helpen drankenmaker Lucas Bols door crisis

    Thuisdrinkers helpen drankenmaker Lucas Bols door crisis
    Drankenmaker Lucas Bols wordt hard geraakt door de coronacrisis. Zowel de wins als de omzet zakten in de eerste helft van het gebroken boekjaar sterk in. Evengoed was de voorbije maanden, na de versoepeling van de lockdownmaatregelen wereldwijd, sprake van een sterk herstel. Dit kwam ook door verschillende initiatieven om mensen thuis aan de cocktails te krijgen.

    Lucas Bols sloot de zes maanden tot en met september af met een omzet van 26,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling van circa 42 procent.

    Hotelbars lanceren thuisborrelclub
    De winst zakte tot 1,9 miljoen euro tegen 8,5 miljoen euro na de eerste helft van het vorige boekjaar. Vooral de horecasluitingen zitten de maker van jenevers en likeuren in de weg. Ruim de helft van de opbrengsten komt vanuit de horeca.

    Om de crisis te doorstaan heeft het bedrijf werk gemaakt van het terugbrengen van de kosten. Zo werd 4,3 miljoen euro bespaard op vaste lasten en op marketinguitgaven. Dat betekende op jaarbasis een daling van 32 procent.

    Daartegenover werden bepaalde strategische en commerciële initiatieven versneld uitgevoerd. Zo was er de herlancering van de Bols Likeurenrange, waarbij alle recepten met natuurlijke botanische smaakingrediënten worden gemaakt.

    Onlineverkoop Lucas Bols groeit
    In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk speelde Lucas Bols in op de trend om thuis cocktails te drinken. Daar werd ook qua commercie op ingezet.

    Flying Dutchman cocktails thuis
    Ook via de onlineverkoop wint Lucas Bols aan populariteit, bijvoorbeeld door de groeiende populariteit van het thuisbezorgen van cocktails.

    Over de tweede helft van het boekjaar blijft Lucas Bols voorzichtig, aangezien er nog veel onzekerheden rond het coronavirus zijn. De verscherping van de maatregelen zullen door de drankenmaker logischerwijs weer gevoeld worden.
  2. forum rang 10 voda 19 november 2020 17:23
    Lucas Bols-topman: 'Deel van de horeca overleeft corona niet'

    Cocktailbars bleven dicht, restaurants schonken geen aperitief meer en bij gebrek aan passagiers bleven de Delftsblauwe huisjes van KLM ook ongebruikt. Het coronavirus raakte Lucas Bols BOLS€8,58+1,90% hard. De drankproducent, ooit groot geworden met jenever, haalt iets meer dan de helft van zijn omzet uit de horeca.

    Dat is terug te zien in de halfjaarcijfers die Lucas Bols donderdag voorbeurs publiceerde. De omzet daalde in de periode april tot en met september met 42% tot €26,8 mln. De nettowinst daalde met 77,3% tot €1,9 mln nog harder.

    Daar stonden lichtpuntjes tegenover, benadrukken ceo Huub van Doorne en cfo Frank Cocx. Door scherp op de kosten te letten steeg de vrije kasstroom met bijna 8% naar €9,6 mln. Ook daalde de schuld van het concern.

    Wat heeft jullie afgelopen halfjaar het meest verrast?

    Van Doorne: 'We kijken met tevredenheid terug op de depletions, dat is de verkoop door distributeurs. Die geeft een indruk van hoe ons bedrijf er echt voor staat. Die ging met 20% naar beneden en wetende dat 50% van onze klanten in de horeca zit, is dat wat ons betreft een goede prestatie. Ook trekt de verkoop aan als de horeca weer open gaat. In enkele landen, waaronder de VS, China en Australië, was in het tweede kwartaal zelfs sprake van groei.'

    Lucas Bols heeft het mes gezet in zijn marketinguitgaven. Wanneer keren jullie dat weer om?

    Cocx: 'Dat is heel gefragmenteerd. Eerst was het twee maanden crisismanagen, daarna hebben we ons per markt aangepast. In Australië, Nieuw-Zeeland en China zijn we weer echt operationeel.'

    Van Doorne: 'Maar in landen waar we heel veel in horeca zitten, is het niet logisch nu te adverteren en promoties te doen.'

    De verkoop via e-commerce steeg wel. Hoe snel gaat dat?

    Van Doorne: 'E-commerce is bij spirits een groeiend fenomeen, maar die ontwikkelt zich wat langzamer dan elders. Neem alleen al de wetgeving, die in elk land anders is. E-commerce zit wereldwijd onder de 10% marktaandeel, dus het is niet genoeg om het wegvallen van vraag uit de horeca te compenseren.'

    Cocx: 'Digitaal gebeurt meer dan alleen platte verkoop. We leiden bijvoorbeeld barkeepers op in onze academy in Amsterdam. Dat kan nu niet, want mensen reizen niet. Daar is ons bartending team goed op ingesprongen door digitale cursussen te geven.'

    In Europa in de horeca nu voor de tweede keer dicht. Welk deel overleeft dat?

    Van Doorne: 'Hoe langer het duurt, hoe kritischer het wordt voor de horeca. Wij houden er rekening mee dat een aantal het niet zal overleven. Maar ik denk dat mensen weer graag naar de horeca gaan als het mag. Zo'n correctie zag je van de zomer ook. Mensen willen toch entertainment.'

    fd.nl/ondernemen/1364872/lucas-bols-t...
  3. forum rang 8 aextracker 20 november 2020 08:36
    Aandeel met opwaarts potentieel in tijden van crises. Risico verbonden aan de algemene publieke opinie welke schuilgaat achter alcohol als verslavend genotsmiddel.

    Nu de sigaretten inmiddels in de absolute verdomhoek zijn gedrukt i.r.t. de "algemenen volksgezondheid en kosten daaraan verbonden i.r.t. de kans op (long)kanker", neemt het risico toe, dat ook alcohol producenten langzaam maar zeker straks in de ban gaan, zodra verbanden kunnen worden gelegd tussen alcohol en ziektes als A;zheimer, parkinson etc. en er voldoende NGO's op los rammen.
    Misschien is het probleem echter nog niet groot genoeg, zolang de wereldburgers bestookt blijven worden met de klimaatcatastrofe en daar de aandacht en tijd in gestoken moet worden.

    Voor nu en komende 2-3 jaar een aandeel om in te zitten. Met de toenemend wereldwijde geo politieke druk en ellende en dreigingen van radicaliserende bevolkingsgroepen op de wereldbol , neemt de behoefte aan alcohol als afleiding, roes bevorderend middel vanzelf toe. Lucas Bols acteert aldus voorlopig in een waarschijnlijke groeimarkt :)
  4. Broer Konijn 24 november 2020 12:29
    IEX analist Peter Schutte schrijft vandaag een glas half leeg analyse over LucasBols. Hoewel hij terecht wijst op het feit dat China en Amerika al weer groeien gaat hij mijns inziens vrijwel voorbij aan het potentieel bij vaccinaties. Hij trekt het advies op van verkoop naar houden.

    Ik ben zelf (geen analist!) optimistischer en denk dat een koers van €12 in 2021 zeer verdedigbaar is.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/509013/On...

    Vriendelijke groet, Broer Konijn

    Disclaimer: long LB
  5. Apae 26 november 2020 16:15
    Er is zoiets als een meldingsplicht aanmerkelijk belang. Nolet zit op 25% en moet melden bij 30%, Enix zit op 15% en moet melden bij 20%. De rest zit onder de 10% en moet melden bij die 10%.
    Een ongemerkte overname door stilletjes opkopen lukt dus niet zonder een samenwerking tussen meerdere grootaandeelhouders, of een rechtstreekse overname van het belang van meer dan 1 van de grootaandeelhouders.
    NNgroep is onlangs onder de 3% gedoken en zal de rest van het belang wel aan het verkopen zijn.
311 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links