Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel IBA BRU:IBAB.BL, BE0003766806

  • 13,260 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,15%) Dagrange 12,960 - 13,260
  • 19.347 Gem. (3M) 52,8K

Forum IBA geopend

986 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tellen 19 oktober 2020 05:37
    Aan belegger 1981,
    Als we altijd het juiste instapmoment zouden weten...
    Probeer te kopen na een serieuze dip; gaat het niet meer fors omlaag, das spijtig dan. Er komen idd genoeg 'koopjes' op de beurs en dan koop je iets anders.

    Een beurswaarde van 340 milj ongeveer met de huidige vooruitzichten, geen cashproblemen meer, orderboek op all time high, is niet overdreven veel.
    Succes !

  2. Tellen 18 november 2020 07:01
    Na de betaling van 50 miljoen Chinese partner gaan we ze niet meer onder de 12 kunnen kopen. Dat is pas eind december.
    Projecten hebben weer vertraging, Covid weeral. Dus van de update verwacht ik niet veel.
    In 2021 echter met hopelijk veel bestellingen bij Chinese partner ga je ze niet meer onder de 18-20 kunnen kopen.
  3. forum rang 4 Tonydwi 20 november 2020 09:51
    Louvain-la-Neuve, België, 19 november 2020 - IBA (Ion Beam Applications S.A., EURONEXT), 's werelds toonaangevende leverancier van protontherapieoplossingen voor de behandeling van kanker, kondigt vandaag haar business update aan voor het derde kwartaal dat eindigt op 30 september 2020.

    Olivier Legrain, Chief Executive Officer van IBA SA, merkte op: “Hoewel de wereldwijde bedrijfsomgeving nog steeds wordt beïnvloed door de COVID-19-crisis, tonen de activiteiten van IBA een bemoedigende veerkracht en zijn ze goed gepositioneerd om de aanhoudende verstoring veroorzaakt door de pandemie te doorstaan. Deze veerkracht komt vooral tot uiting in de versterking van de recurrente inkomsten door sterke prestaties van Dosimetrie en Services. Andere Accelerators blijven ook zeer goed presteren en aangezien IBA haar marktsuperioriteit blijft aantonen, zien we ook in deze activiteiten een stijging van het marktaandeel. ”

    “Terwijl we vooruit kijken naar de komende maanden en 2021, zijn we verheugd om onze sterke nettokaspositie op te merken, die gedurende het hele jaar is blijven verbeteren. Zoals het er nu uitziet, blijft de achterstand in apparatuur binnen onze divisies Proton Therapy en Other Accelerators op recordhoogte en in het hele bedrijf doen we onze uiterste best om ervoor te zorgen dat installaties waar mogelijk doorgaan, te midden van reisbeperkingen en klantbeperkingen. De PT-markt blijft actief, waarbij China een belangrijk strategisch doelwit blijft voor protontherapie en we waren verheugd dit kwartaal een licentieovereenkomst te sluiten met CGNNT in China ter waarde van ten minste 100 miljoen euro. "

    Binnen alle bedrijfsonderdelen blijft de focus van IBA liggen op de belangrijkste groeifactoren: knowhow, uitvoering en innovatie.IBA's ongeëvenaarde expertise in deeltjesversnelling omvat 34 jaar en binnen protontherapie heeft IBA een gevestigde positie als de grootste en meest deskundige gemeenschap met 59 internationaal verkochte centra en 36 dagelijks behandelde patiënten.
    In september kondigde IBA aan dat nu wereldwijd 100.000 patiënten werden behandeld met protontherapiesystemen van IBA, een belangrijke mijlpaal voor de Groep en voor patiënten.
    In zijn hele reeks deeltjesversnellers blijft IBA innovatieve producten leveren om aan nieuwe marktbehoeften te voldoen, zoals de productie van radiofarmaceutica die van vitaal belang zijn voor gebruik bij de diagnose en behandeling van ernstige ziekten of om medische hulpmiddelen of andere materialen te steriliseren als een groener alternatief voor bestaande methoden zoals gammasterilisatie.
    IBA streeft ernaar om het technologisch meest geavanceerde aanbod te blijven bieden, wat een belangrijke motor zal zijn voor het toekomstige succes van het bedrijf.

    Uitvoering

    De bedrijfsactiviteiten zijn solide gebleven in het derde kwartaal, zij het met aanhoudende vertragingen bij de installatie van systemen als gevolg van de COVID-19-pandemie.
    Positieve zakelijke prestaties worden ondersteund door een veerkrachtige financiële basis. Maatregelen ter beheersing van de liquide middelen, evenals ontvangen bedragen uit een licentieovereenkomst, resulteerden eind september in een (niet-geauditeerde) bruto kasstroom van EUR 122 miljoen en een netto kasstroom van EUR 33 miljoen.
    De achterstand in apparatuur en diensten van IBA blijft ongekend hoog. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het stimuleren van de orderintake in alle bedrijfsonderdelen, ondersteund door een focus op innovatie.
    De diensten bleven goed presteren, wat een weerspiegeling is van het feit dat alle protontherapiecentra tijdens de crisis operationeel zijn gebleven. Nu Services een steeds grotere inkomstenbron worden, is IBA blijven investeren in haar serviceactiviteiten en tegelijkertijd de meest effectieve en gestroomlijnde benadering van deze belangrijke inkomstenstroom verzekeren.
    Het centrale ministerie van Volksgezondheid van China heeft de aanvraagprocedure geopend voor de protonentherapie-licenties die in 2020 zullen worden toegekend. Aanvragen moeten uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend en de resultaten worden begin 2021 verwacht.
    Zoals eerder aangekondigd, heeft IBA een licentieovereenkomst gesloten voor de protontherapieoplossing Proteus®PLUS * met CGNNT in China ter waarde van minimaal 100 miljoen EUR, waarbij de eerste betaling van 20 miljoen EUR werd ontvangen in het derde kwartaal en een onherroepelijke kredietbrief werd afgegeven. door CGNNT voor de resterende 80 miljoen EUR. IBA zal in 2020 inkomsten uit deze deal gaan erkennen.
    IBA is ideaal gepositioneerd om kansen te benutten in China, een markt van cruciaal strategisch belang. Het bedrijf blijft marktleider op het gebied van protontherapie in de regio, zoals blijkt uit de onlangs aangekondigde deal in Sichuan en de overeenkomst met CGNNT. Deze overeenkomst geeft IBA een breder platform om te voldoen aan de vraag naar meerkamerconfiguraties die de komende jaren worden verwacht.
    In oktober ontving IBA het NOC (No Objection Certificate) waarmee het bedrijf zijn Proteus®ONE * -oplossing in India kan importeren.
    Ondanks de pandemie voert IBA actief gesprekken voor verdere internationale aanbestedingen. IBA tekende in september een contract met het Sichuan Cancer Hospital & Institute voor de installatie van een Proteus®PLUS protontherapiesysteem met vier kamers in Chengdu, in de provincie Sichuan, China.
    Other Accelerators blijft het goed doen, met 14 verkochte systemen dit jaar. Er is een toenemende vraag naar nieuwe diagnostische radio-isotopen, wat heeft bijgedragen aan de sterke prestaties van RadioPharma Solutions.
    Het Instituut voor Radio-elementen (IRE) in België heeft RadioPharma Solutions ook de opdracht gegeven om een ??hoogenergetische deeltjesversneller te installeren voor de productie van radio-isotopen voor de diagnose van talrijke kankertypes zoals neuro-endocriene tumoren en prostaatkanker.
    Industrial Solutions heeft onlangs een contract getekend voor de eerste end-to-end Rhodotron® DUO-oplossing voor multifunctionele bestraling in Taiwan, ter waarde van ongeveer 8 miljoen euro. Het contract werd ondertekend met Shin-Ho Instruments Co., LTD., Een volledige dochteronderneming van CHC Healthcare Group in Taiwan.
    De orderontvangst van IBA Dosimetrie blijft sterk aangezien de business unit marktaandeel blijft winnen in kwaliteitsborging voor conventionele radiotherapie, terwijl ze ook haar leiderschap bevestigt in dosimetrie voor protontherapie.
  4. forum rang 4 Tonydwi 20 november 2020 09:55
    Innovatie

    Een topprioriteit voor de Groep blijft haar gerichte investering in innovatieve protontherapietechnologieën in nauwe samenwerking met onze klanten en via R & D-partnerschappen om toekomstige groei te stimuleren, waaronder Motion Management, Arc Therapy en FLASH Therapy.
    Binnen Services waren de investeringen gericht op het verzekeren van meer gestroomlijnde diensten en geoptimaliseerde upgrades, waarbij de divisie een steeds belangrijkere inkomstenbron werd.
    Bovendien maken nauwe samenwerkingen met Philips, Elekta en RaySearch Laboratories het mogelijk om de nieuwste inzichten in stralingstherapie te integreren in de bestaande systemen van IBA.
    Aan de kant van Industrial Solutions vordert de ontwikkeling van de Rhodotron® TT300 HE goed. Door bij deze Rhodotron® hoogenergetische elektronen te gebruiken, kan IBA's klant Northstar het gebruik van uranium vermijden en een geoptimaliseerde methode bieden om technetium-99 te leveren dat op grote schaal wordt gebruikt voor medische diagnostiek.
    IBA Dosimetry kreeg een boost door nieuwe innovatieve producten met myQA iON, de unieke IBA Dosimetry Patient QA-softwareoplossing voor protontherapie, die in juli werd goedgekeurd door de FDA.

    Outlook
    IBA is het hele jaar door toegewijd aan strikte maatregelen voor het behoud van contanten. Als gevolg hiervan blijft de balans sterk, met een niet-geauditeerde bruto kaspositie van 122 miljoen EUR. Deze maatregelen zullen de onzekerheid in verband met de pandemie blijven verminderen.

    Gezien het gebrek aan duidelijkheid over toekomstige projecties als gevolg van COVID-19, is IBA van mening dat haar beslissing om de richtlijnen voor de korte termijn in te trekken, verstandig was. Het bedrijf is voornemens zo snel als praktisch mogelijk is meer gedetailleerde begeleiding te geven. Zoals hierboven vermeld, zal de Groep inkomsten uit de CGNNT-deal voor protontherapie beginnen te erkennen in haar resultaten voor het volledige jaar 2020.

    Het belangrijkste aandachtsgebied voor de Groep blijft op strategische R & D-investeringen terwijl de efficiëntie in het hele bedrijf wordt gestimuleerd.Over IBA
    IBA (Ion Beam Applications S.A.) is een wereldwijd bedrijf in medische technologie dat zich richt op het brengen van geïntegreerde en innovatieve oplossingen voor de diagnose en behandeling van kanker. Het bedrijf is de wereldwijde technologieleider op het gebied van protontherapie, die wordt beschouwd als de meest geavanceerde vorm van stralingstherapie die momenteel beschikbaar is. De protontherapieoplossingen van IBA zijn flexibel en aanpasbaar, waardoor klanten kunnen kiezen uit universele protontherapiecentra op ware grootte en compacte oplossingen voor één kamer. Daarnaast heeft IBA heeft ook een stralingsdosimetrie bedrijf en ontwikkelt deeltjesversnellers voor de medische wereld en de industrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in België en in dienst ongeveer 1.500 mensen wereldwijd, heeft IBA-systemen over de hele wereld geïnstalleerd.

    IBA is genoteerd op de pan-Europese beurs NYSE EURONEXT (IBA: Reuters IBAB.BR en Bloomberg IBAB.BB). Meer informatie is te vinden op: www.iba-worldwide.com
986 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links