Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hogere bodems

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 22
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

243 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Call me Put 16 november 2020 20:07
    quote:

    {onmiddellijk verwijderen!} schreef op 16 november 2020 19:43:

    [...]

    Nog nachtmerries van. En het was die snor die me wakker had moeten schudden. :O}

    Tegenwoordig weet ik wel in één oogopslag wie wel en wie niet te vertrouwen is. Zoals die IB-trader van Oboema niet dus.
    Sorry man, dat ik weer oude jeugdtrauma's bij je oprakel. (0; welke snor bedoel je eigenlijk?

    ah laat maar , kwartje valt (beetje laat)
  2. forum rang 4 Call me Put 16 november 2020 22:05
    quote:

    Call me Put schreef op 16 november 2020 14:37:

    Speciaal voor Fred, alsof je het zelf geschreven hebt, maar deze column wilde ik je toch niet onthouden.

    De kroon op het werk


    Stel u eens voor dat er geen Corona-virus ware geweest. Dat dit een saai jaar ware geweest met de gebruikelijke onzin over het klimaat, doordeweeks terrorisme en de ondertussen klassiek geworden politieke schandalen in de pers. Mijn vraag aan u: wat zou dan het belangrijkste thema van het jaar geweest zijn?

    Ik zal u mijn antwoord alvast geven: de financiële crisis.
    Die was (en is) namelijk uitzichtloos. Sinds 2008 hebben centrale bankiers massaal veel liquiditeiten in de markten gepompt, dit vanuit de theorie dat voor elke geïnjecteerde euro méér dan één euro aan opbrengsten zouden zijn. Dit via "terugverdien-effecten" en "multiplicators" allerhande. Keynesiaanse bullshit natuurlijk, maar dat is hoe ze het ons verkochten.

    Het resultaat is dat we twaalf jaar later globaal dieper in de schulden zitten dan ooit, de belastingen niet meer hoger kunnen, en de rentes niet meer lager. Er is met andere woorden geen "beleidsruimte" meer – lees: geen ruimte meer om het nog erger te verknoeien. De situatie is zelfs zo absurd dat banken geen goeie spaarders meer willen: voor elke euro die zij als spaartegoed voor u moeten aanhouden, en waarop ze u 0 cent betalen, moeten zij zelf 4 cent aan de ECB betalen.

    Hoe lang is zoiets vol te houden, denkt u? Men kan absurd hoge fees beginnen vragen voor gelijk welke transactie, "service packs" en meer van dat soort onzin, maar ook die marges zijn eindig. Finaal moet de centrale bank dus bijspringen, maar gezien het officiële discours is dat de economische crisis van 2008 voorbij is, kan men dat niet zonder gegronde reden doen. Of dacht u dat Lagarde zonder Corona-crisis zomaar eventjes 5% van het hele Europees BNP had kunnen bijdrukken?

    Ik zeg u, en u bent absoluut niet verplicht om mij te geloven, dat deze "crisis" één grote misleiding is. Sterven er mensen aan longontsteking? Natuurlijk. Dat is al altijd zo geweest, en dat zal ook altijd zo blijven. Maar is de mortaliteit van dien aard dat we van een pandemie kunnen spreken? Hoegenaamd niet.
    0,005% van de wereldbevolking test positief op een "test" die voor geen meter deugt, vervolgens sterft 0,2% van die 0,005% positieven (niet: "besmetten"), en finaal blijkt dat 80% van die 0,2% ouder is dan 80.

    Dat zijn de feiten, en al de rest is pure propaganda in functie van een monetair beleid dat zonder excuus om die 1350 000 000 000 EUR te mogen bijdrukken al lang op zijn gat had gelegen. Voor de eigenaars van het monetair systeem is het namelijk héél simpel: ofwel liegen we, ofwel krijgen we bankruns.
    Dit hele virus-discours is één grote afleiding van het echte probleem: de financiële crash die voor de deur staat.

    Gelukkig heeft de elite ook al een "oplossing"en zal nu als "logisch" sluitstuk op deze crisis worden gepresenteerd. Het probleem is teveel schulden? Ach, die schelden we u wel kwijt, maar dan wel in ruil voor al uw bezittingen. Waarvan gaat u dan leven? Ach, geen probleem. U krijgt een "Universeel Basis Inkomen", dat u toelaat "menswaardig" te leven. Resultaat? De VRIJWILLIGE slavernij van de gehele mensheid.

    Want vergis u niet, in het begin zal men euforisch zijn: geen schulden meer, en geld om te consumeren. Maar al gauw zal aan die UBI-credits een sociaal puntensysteem worden gekoppeld, zoals in China. Kritiek op de ideologie? Puntje minder. Contact gehad met een dissident? Puntje minder. Dit jaar niet geïnjecteerd met gif? Punten gehalveerd. U moet mij niet geloven, maar dat is wat er aan zit te komen, en onze eigen politici hebben het niet eens door. Kan ook niet anders: zij zijn ook maar slaven van de Mammon.

    Brecht Arnaert
    zelfs de premier van van Canada begint nu uit zn rol te vallen

    twitter.com/ezralevant/status/1328020...
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 16 november 2020 22:34
    quote:

    Call me Put schreef op 16 november 2020 22:05:

    [...]
    zelfs de premier van van Canada begint nu uit zn rol te vallen

    twitter.com/ezralevant/status/1328020...
    Heb Trudy weer aan Hollandsche Paddo's lopen Snuiven CmP..?>?!

    Moet nie gekkuh worduh nie..

    Trouwens goed stukje Proza heb je gequote daar boven..

    Ab'tje waardig..;)
243 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links