Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,880 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 74,100 - 75,260
  • 327.659 Gem. (3M) 375,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 797 798 799 800 801 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 november 2020 12:25
    quote:

    Altijd verkeerde moment schreef op 14 november 2020 10:52:

    [...]

    Ik ben het eens met je boodschap dat we allemaal meer hebben aan inhoudelijke posts, (juist) ook als die van een ander standpunt komen.

    Nu ben ik (net als jij) nog niet zo lang lid van dit forum en zal zelf af en toe vast ook wel eens wat posten, waarvan je kan afvragen wat de toegevoegde waarde is. Maar ik zou wel een beetje oppassen wanneer je leden met ruim 7 jaar forum-geschiedenis en meer dan 22.000 posts (waarvan vele worden aanbevolen met een duimpje omhoog) weg te zetten als iemand die "10 alinea’s tikt om iemand de mond te snoeren".

    Ik zie het(*) als een welgemeend advies (en een bescheiden tikje op de vingers) van een ervaren rot op dit forum aan een (al dan niet echte) nieuwkomer. Zo iemand zou ik niet "de mond willen snoeren" met zo'n karakterisering...

    (*) het = desbetreffende post, waarvan ik denk dat je die bedoelt. Mocht je die niet bedoelen, dan blijkt maar weer eens dat in het rond schieten met een schot hagel niet de beste methode is om je doel te raken of punt te maken.
    Er zijn duidelijke regels voor het plaatsen van reacties. Die worden op dit forum op het ogenblik slecht nageleefd. Dat is jammer. Het maakt ook niet uit of je 100.000 of 1 bijdrage hebt geplaatst, je behandelt anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, met respect.
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 14 november 2020 12:55
    [alias=WJCaminada id=12908040 date=202011141225]
    "je behandelt anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, met respect"

    quote:

    Meneer TINA schreef op 22 oktober 2020 19:42:

    Petertjeeee gekkerd ga even fietsen met je inhoudsloze, vervelende opmerkingen.
    Laten we het erop houden dat we het met elkaar eens zijn en daaraan toevoegen dat wie heel erg hoog van de toren blaast misschien ook een beetje tegenwind kan verwachten. En dat geldt ook voor degenen die mede-forumleden denken te moeten aanspreken op hun gedrag.

    Anyway... ik denk dat we er genoeg over gezegd hebben, laten we vooral weer praten over wat er in het bestuur gebeurt en waarom (zeer relevant, omdat de koers de afgelopen jaren niet zozeer afhangt van de onderliggende waarde van het vastgoed, maar vooral door het gedrag en de keuzes van het MT), hoe we denken dat een "'faire waarde" te kunnen bepalen als richtlijn voor mogelijke over- of onderwaardering, en voor sommigen bespiegelingen over korte termijn winsten die vallen te behalen met meer en minder ingewikkelde optiestrategieën.

    In dat laatste ben ik persoonlijk overigens niet zo geïnteresseerd, ik zit er meer in voor de "long haul", maar dat geeft verder niet, ik vind het wel leuk om te lezen hoe korte termijn bewegingen en nieuwsberichten voor sommigen grote gevolgen voor hun hele denken en handelen lijken te hebben (houdt me ook scherp: dan wordt ik weer gedwongen om diep na te denken wat nu ook al weer het schijven van een put inhoudt, en misschien dat ik dat dan ook een keer doe, puur om te leren hoe dat moet, niet om er geld mee te verdienen...waarschijnlijk is het leergeld wat ik ga betalen) ;-)

    Dus @urw-all-in: dank voor je bericht, ik lees dat met veel plezier. Ik hoop dat Bressler niet de CEO wordt, laat hem maar controleren en de richting aanwijzen en iemand jonger de "heavy lifting" doen. De man is al 73 jaar (een jonkie als hij president van de VS wil worden), maar ik gun hem een wat rustiger leven, en ons een jongere energieke slimme CEO die heel goed kan uitvoeren wat Bressler en co hem als opdracht meegeven.
  3. [verwijderd] 14 november 2020 12:56
    quote:

    QueSera schreef op 14 november 2020 12:25:

    @URW all in. Dank je wel. Zooooo genieten om dit te lezen.....
    Ja geen dank
    Werd er zelf ook heel blij van
    komende 3 weken worden spannend......kijken of urw met berichtgeving komt voor hun strategie over us malls en wie de leiding gaat geven
    Trump die eindelijk officieel de handdoek in de ring gooit
    pfizer met vaccin goedkeuring
    En hopelijk een keiharde shortsqueze
  4. Zodiac 14 november 2020 13:03
    quote:

    WJCaminada schreef op 14 november 2020 12:25:

    [...]

    Er zijn duidelijke regels voor het plaatsen van reacties. Die worden op dit forum op het ogenblik slecht nageleefd. Dat is jammer. Het maakt ook niet uit of je 100.000 of 1 bijdrage hebt geplaatst, je behandelt anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, met respect.
    Zelfde dag lid als institutional investor...
  5. forum rang 5 QueSera 14 november 2020 14:57
    quote:

    Altijd verkeerde moment schreef op 14 november 2020 12:55:

    [alias=WJCaminada id=12908040 date=202011141225]

    Dus @ruw-all-in: dank voor je bericht, ik lees dat met veel plezier. Ik hoop dat Bressler niet de CEO wordt, laat hem maar controleren en de richting aanwijzen en iemand jonger de "heavy lifting" doen. De man is al 73 jaar (een jonkie als hij president van de VS wil worden), maar ik gun hem een wat rustiger leven, en ons een jongere energieke slimme CEO die heel goed kan uitvoeren wat Bressler en co hem als opdracht meegeven.
    Mee eens. Laat Bressler maar vz. RvT zijn. Prima rol gezien zijn leeftijd en kennis. Niel en señora Gallardo doen vast ook wel hun ding. Die zitten nu in de belangrijkste cie’s. Die moeten nog bijeen komen. Leden die zijn opgestapt waren vz. / leden van die cie’s. We horen wellicht binnenkort wie daar dan de nieuwe vz. van worden. :)

    Laten ze iemand capabels van buiten laten komen. Wellicht kun je die wegkopen van Klepp, ECP of andere kleinere die het wel goed gedaan hebben. Ik hoop dat iemand als Noel daar goede ideeën over heeft.
  6. M c M 14 november 2020 16:05
    quote:

    venelmptstraat schreef op 14 november 2020 13:00:

    De hoop om iets zinnigs te lezen op dit forum is reeds lange tijd vervlogen. Daar ik verder niets zinnigs te melden heb, liggen de aandeeltjes op de plank, waar ik ze met veel aandacht koester. Wat goed is komt boven.
    Heb de laatste weken toch met zeer veel aandacht het spel en de uiteenzettigen van Quesera, Phillipbe, altijd verkeerde moment en ik vergeet er nog een paar, gevolgd omtrent de evt. emissie.
    Daarvoor H1 analyses van Lamsrust, Branco, Junkyard Enz.

    Moet eerlijk zeggen dat ik dit het meest leerzame forum vind op IEX het laatste halfjaar, waarvoor hartelijk dank allemaal!

    Groet, Martijn
  7. [verwijderd] 14 november 2020 19:19
    Miljarden verlies voor Unibail-Rodamco-Westfield door coronacrisis

    De coronacrisis drukt Unibail-Rodamco-Westfield diep in de rode cijfers. In de eerste helft van 2020 bedroeg het nettoverlies 3.709,6 miljoen euro.

    Dat maakte de beursgenoteerde vastgoedbelegger 29 juli nabeurs bekend. Vergeleken met de eerste helft van 2019 haalde URW 14,2 procent minder netto huurinkomsten uit het vastgoed dat toen ook al in bezit was.

    De onderneming boekte 2.768 miljoen euro ofwel 5,1 procent af op de waarde van de bestaande portefeuille. Nog eens 658 miljoen euro ging af van de waarde van ontwikkelprojecten, waaronder Mall of the Netherlands, en projecten die in de eerste helft van 2020 in exploitatie gingen.

    Meer slechte debiteuren
    Bij de divisie winkelcentra daalden de huurinkomsten uit de gelijk gebleven bezittingen (like for like) met 11,3 procent voor de hele groep, 6,7 procent in continentaal Europa en 9,7 procent in Nederland. Naar verhouding viel de hardste klap in het Verenigd Koninkrijk. Daar daalden de netto huurinkomsten like for like met 34,1 procent.

    De coronacrisis bezorgde URW meer slechte debiteuren en ging ten koste van inkomsten uit parkeren en commerciële partnerschappen. Ook moest de onderneming regelingen treffen met huurders die door de crisis in de problemen kwamen. In Europa trof URW voor 32,6 miljoen euro aan betalingsregelingen.

    Bijna half miljard huur tegoed
    Van de huur voor het eerste halfjaar heeft URW in Europa 69 procent opgehaald. In het eerste kwartaal kwam nog 96 procent van de huur binnen, in het tweede kwartaal nog maar 41 procent. 34 procent van de huur in het tweede kwartaal werd uitgesteld of gekort. De overige 25 procent is te laat en moet van URW betaald worden. Daarvan wordt 64 procent gedekt door een borg, een bank- of een concerngarantie.

    Ik ga akkoord met het ontvangen van vakinformatie op mijn interessegebieden van de titels van Vakmedianet en heb kennis genomen van het Privacy en Cookie Beleid van Vakmedianet groep.

    Voor de hele groep bedroeg het aandeel van de opgehaalde huur voor het eerste halfjaar 67 procent. Het totaal dat de URW nog van zijn huurders tegoed heeft, steeg naar 493 miljoen euro.

    Leegstand loopt op

    De verhuuractiviteit kwam op een laag pitje te staan. Het aantal nieuwe huurcontracten daalde met 44 procent op jaarbasis naar 661. De opening van Mall of the Netherlands is daarom uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2021, zo werd eerder bekend.

    Ook gingen er meer huurders failliet. De leegstand steeg gedurende de eerste helft van 2020 met 140 basispunten naar 6,8 procent voor de hele groep. In continentaal Europa nam de leegstand toe van 2,5 procent naar 3,9 procent. Nederland liet een lichte daling zien maar bleef op een hoog niveau: van 8,2 procent naar 8,1 procent.

    Rendementen stijgen
    Het netto aanvangsrendement op de portefeuille winkelcentra steeg gedurende het eerste halfjaar met 8 basispunten naar 4,4 procent. Continentaal Europa loopt in de pas met een stijging van 4,4 procent naar 4,5 procent.

    Nederland laat de grootste toename zien: het netto aanvangsrendement steeg van 4,9 procent eind 2019 naar 5,2 procent op 30 juni 2020.

    Schuldgraad stijgt
    De afboeking op de portefeuille heeft haar weerslag op de loan-to-value (ltv; waarde van de leningen gedeeld door waarde van de bezittingen). De ltv steeg gedurende de eerste helft van 2020 van 38,6 procent naar 41,5 procent. Tegelijkertijd daalde de interest coverage ratio (icr; terugkerend bedrijfsresultaat gedeeld door terugkerende netto rentelasten) van 5,7x naar 4,2x.

    Problemen met banken verwacht URW nog niet. De strengste convenanten voor bedrijfsschulden van de groep hebben een maximale ltv van 60 procent en een minimale icr van 2x.
  8. Up&Down 14 november 2020 19:30
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 14 november 2020 19:25:

    Er staat nog veel lucht op de balans, waaronder goodwill. Verdere afwaarderingen zullen volgen, waardoor de LTV gaat stijgen richting de 60%.

    Dat lijkt me gek aangezien goodwill geen onderdeel van LTV is.

    Het gaat inderdaad wel van invloed zijn op de NAV.
  9. [verwijderd] 14 november 2020 19:33
    Unibail-Rodamco-Westfield's Short-Term Debt & Capital Lease Obligation for the quarter that ended in Jun. 2020 was $5,630 Mil. Unibail-Rodamco-Westfield's Long-Term Debt & Capital Lease Obligation for the quarter that ended in Jun. 2020 was $27,757 Mil.

    Unibail-Rodamco-Westfield's goodwill for the quarter that ended in Jun. 2020 was $2,387 Mil.

    Goodwill is an intangible asset that arises as a result of the acquisition of one company by another for a premium value. The value of a company's brand name, solid customer base, good customer relations, good employee relations and any patents or proprietary technology represent goodwill.


  10. [verwijderd] 14 november 2020 19:41
    Te veel B-klasse vastgoed op de balans:


    Slovakia
    Aupark

    Czech Republic
    Centrum Chodov, rebranded to Westfield Chodov in 2019
    Centrum Cerný Most, located in the Cerný Most district of Prague
    Metropole Zlicín just south of Zlicín
    Bubny (Shopping Centre) [in development]

    Poland
    Galeria Mokotów
    Arkadia - Westfield Arkadia
    Wroclavia
    Slovakia
    Aupark Bratislava

    Spain
    Benidorm (in development)
    Bonaire
    Equinoccio
    Garbera (in development)
    Glòries
    La Maquinista
    La Vaguada
    Parquesur
    Splau

  11. [verwijderd] 14 november 2020 19:43

    Iets recenter nieuws dan 29juli2020
    Is het volgende....

    finance.yahoo.com/news/board-shake-un...

    Het consortium oogst toch wel overal positieve bijval....

    Mr. Bressel zit nu met zijn neus in de archiven....... Cuvillier zal het zich nog wel beklagen niet onmiddellijk vertrokken te zijn... Hier en daar zal er toch wat vuile was naar boven komen.....

    En op de URW website is de raad aangepast... Nog maar 8 leden in de supervisory board...

    Mr. Bessler aan het hoofd....
    Opeens wordt er gewerkt op zaterdag....

    Komt wel goed met URW....

  12. forum rang 4 zalwel 14 november 2020 19:49
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 14 november 2020 19:19:

    Miljarden verlies voor Unibail-Rodamco-Westfield door coronacrisis

    De coronacrisis drukt Unibail-Rodamco-Westfield diep in de rode cijfers. In de eerste helft van 2020 bedroeg het nettoverlies 3.709,6 miljoen euro.

    Dat maakte de beursgenoteerde vastgoedbelegger 29 juli nabeurs bekend. Vergeleken met de eerste helft van 2019 haalde URW 14,2 procent minder netto huurinkomsten uit het vastgoed dat toen ook al in bezit was.

    De onderneming boekte 2.768 miljoen euro ofwel 5,1 procent af op de waarde van de bestaande portefeuille. Nog eens 658 miljoen euro ging af van de waarde van ontwikkelprojecten, waaronder Mall of the Netherlands, en projecten die in de eerste helft van 2020 in exploitatie gingen.

    Meer slechte debiteuren
    Bij de divisie winkelcentra daalden de huurinkomsten uit de gelijk gebleven bezittingen (like for like) met 11,3 procent voor de hele groep, 6,7 procent in continentaal Europa en 9,7 procent in Nederland. Naar verhouding viel de hardste klap in het Verenigd Koninkrijk. Daar daalden de netto huurinkomsten like for like met 34,1 procent.

    De coronacrisis bezorgde URW meer slechte debiteuren en ging ten koste van inkomsten uit parkeren en commerciële partnerschappen. Ook moest de onderneming regelingen treffen met huurders die door de crisis in de problemen kwamen. In Europa trof URW voor 32,6 miljoen euro aan betalingsregelingen.

    Bijna half miljard huur tegoed
    Van de huur voor het eerste halfjaar heeft URW in Europa 69 procent opgehaald. In het eerste kwartaal kwam nog 96 procent van de huur binnen, in het tweede kwartaal nog maar 41 procent. 34 procent van de huur in het tweede kwartaal werd uitgesteld of gekort. De overige 25 procent is te laat en moet van URW betaald worden. Daarvan wordt 64 procent gedekt door een borg, een bank- of een concerngarantie.

    Ik ga akkoord met het ontvangen van vakinformatie op mijn interessegebieden van de titels van Vakmedianet en heb kennis genomen van het Privacy en Cookie Beleid van Vakmedianet groep.

    Voor de hele groep bedroeg het aandeel van de opgehaalde huur voor het eerste halfjaar 67 procent. Het totaal dat de URW nog van zijn huurders tegoed heeft, steeg naar 493 miljoen euro.

    Leegstand loopt op

    De verhuuractiviteit kwam op een laag pitje te staan. Het aantal nieuwe huurcontracten daalde met 44 procent op jaarbasis naar 661. De opening van Mall of the Netherlands is daarom uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2021, zo werd eerder bekend.

    Ook gingen er meer huurders failliet. De leegstand steeg gedurende de eerste helft van 2020 met 140 basispunten naar 6,8 procent voor de hele groep. In continentaal Europa nam de leegstand toe van 2,5 procent naar 3,9 procent. Nederland liet een lichte daling zien maar bleef op een hoog niveau: van 8,2 procent naar 8,1 procent.

    Rendementen stijgen
    Het netto aanvangsrendement op de portefeuille winkelcentra steeg gedurende het eerste halfjaar met 8 basispunten naar 4,4 procent. Continentaal Europa loopt in de pas met een stijging van 4,4 procent naar 4,5 procent.

    Nederland laat de grootste toename zien: het netto aanvangsrendement steeg van 4,9 procent eind 2019 naar 5,2 procent op 30 juni 2020.

    Schuldgraad stijgt
    De afboeking op de portefeuille heeft haar weerslag op de loan-to-value (ltv; waarde van de leningen gedeeld door waarde van de bezittingen). De ltv steeg gedurende de eerste helft van 2020 van 38,6 procent naar 41,5 procent. Tegelijkertijd daalde de interest coverage ratio (icr; terugkerend bedrijfsresultaat gedeeld door terugkerende netto rentelasten) van 5,7x naar 4,2x.

    Problemen met banken verwacht URW nog niet. De strengste convenanten voor bedrijfsschulden van de groep hebben een maximale ltv van 60 procent en een minimale icr van 2x.

    Lieve Beursplein 5,

    Volgens mij is dit een bericht van 3 maanden geleden.
    Wat je moet weten over de beurs en betreft beleggen is dat je aandelen koopt voor de toekomst verwachting.
    Je moet niet teveel kijken naar berichten van vele maanden geleden lieverd.
    Dan zit die informatie al in de beurskoers verwerkt.
    Probeer te kijken naar de toekomst en probeer daat een voorstelling van te maken.
    Ben je angstig voor de toekomst dan moet je zorgen dat je niet teveel aandelen in portefeuille hebben.
    Ben je juist positief over de toekomst dan moet je aandeeltjes kopen.
    Heb je nog meer vraagjes dan kan je het altijd hier vragen.
    Er is vast wel iemand die je wil helpen.
    Ik ga nu weer even verder.
    Succes met je centjes.

  13. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 14 november 2020 20:55
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 14 november 2020 19:33:

    Unibail-Rodamco-Westfield's Short-Term Debt & Capital Lease Obligation for the quarter that ended in Jun. 2020 was $5,630 Mil. Unibail-Rodamco-Westfield's Long-Term Debt & Capital Lease Obligation for the quarter that ended in Jun. 2020 was $27,757 Mil.

    Unibail-Rodamco-Westfield's goodwill for the quarter that ended in Jun. 2020 was $2,387 Mil.

    Goodwill is an intangible asset that arises as a result of the acquisition of one company by another for a premium value. The value of a company's brand name, solid customer base, good customer relations, good employee relations and any patents or proprietary technology represent goodwill.

    Ha BP5, goed om je ietwat sombere berichten weer te zien!

    Zoals ik al eerder zei, vind ik dit een prima tegenwicht voor al te veel positiviteit en houdt het me daardoor nuchter (al is het wel handig als je voortaan de bron en datum van een bericht vermeld, en ook wat je er precies mee wilt zeggen: dat voorkomt dat mensen het gevoel krijgen alsof je zomaar vuil aan het storten bent op een vuilstortplaats).

    Om op de waardering van de goodwill in te gaan: ik ga eerst naar mezelf verwijzen
    www.iex.nl/Forum/Topic/1366993/Unibai...

    "1b4- Goodwill: ca 1mld
    Hier is flink op afgeschreven: ca -50% t.o.v. 2019 (va ca 2.9mld naar ca 1.4mld), vooral door toedoen van COVID-19
    "

    Je blijkt op je wenken te worden bediend, want in de Q3 cijfers is daar dus al flink (50%) op afgeschreven. Uit die post volgt een algemene bierviltjes formule voor een fictieve waarde van het aandeel waarbij je zelf kan spelen met de waardering:

    Fictieve prijs = (19.5mld -/- x%*49.5)/138m
    Dit is o.b.v. Q3 cijfers waarin de goodwill al is afgeschreven tot ca 1.4 mld (en de rest van het vastgoed t.o.v. YE 2019 ongeveer al -10% afgewaardeerd).

    Stel nu voor dat je vindt dat goodwill sowieso tot nul moet worden afgeschreven, dan zou je de formule kunnen aanpassen tot:
    Fictieve prijs = (18.1mld -/- x%*48.1)/138m
    De startwaarde zonder verdere afschrijvingen zou dan zijn: 18.1mld/138m = ca 131 per aandeel (i.p.v. 141).

    Hoeveel zou er volgens jou nog extra moeten worden afgeschreven (t.o.v. de -10% die al in de Q3 cijfers is verwerkt)?
  14. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 14 november 2020 21:05
    quote:

    PhilipBe schreef op 14 november 2020 19:43:

    [...]
    En op de URW website is de raad aangepast... Nog maar 8 leden in de supervisory board...
    [...]
    Hé ja ik zie het:
    www.urw.com/en/group/corporate-govern...

    Opvallend dat Dyer nu wordt genoemd als "Chairman of the Governance and Nomination Committee" en Munster als "Chairman of the Remuneration Committee".

    Ik dacht dat Gallardo en Niel op die plekken waren benoemd, maar blijkbaar als gewone leden van die commissies en Dyer en Munster als voorzitter. Zouden ze dat zelf hebben opgeëist of is dit een tactische zet van Bressler, Gallardo en Niel?
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 797 798 799 800 801 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links