Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1113 1114 1115 1116 1117 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 12 november 2020 09:33
    De piek van de tweede golf lijkt achter de rug te liggen. Crisissituatie in ziekenhuizen of IC hoor je op dit moment niet meer. De genomen coronamaatregelen sorteren in effect.
    Er wordt al gekeken of er wat verlichting mogelijk is in de horeca. Men vergadert over een proef met 25 restaurants om die te openen die dan moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden.
    De rest van de horeca blijft gesloten tot half December.
  2. forum rang 6 Plein777 12 november 2020 18:10
    RIVM waarschuwt: vaccinatie gaat zeker jaar duren
    ============================================

    Vaccins Hoewel de berichten over vaccins hoopvol zijn, verwacht het RIVM een lang traject dat op z’n vroegst in het voorjaar kan beginnen.

    Chris HensenPim van den Dool uit nRC
    12 november 2020 om 17:27
    Leestijd 2 minuten


    Het duurt nog minimaal een jaar voordat de Nederlandse samenleving kan terugkeren naar het oude ‘normaal’ zonder coronaregels. Dat zegt Hans van Vliet, hoofd van het rijksvaccinatieprogramma van het RIVM in een gesprek met NRC.

    Van Vliet denkt dat op zijn vroegst in het voorjaar begonnen kan worden met een grootschalig vaccinatieprogramma tegen het coronavirus. Hij benadrukt dat dat proces „een jaar” kan duren.

    Deze week maakte de Amerikaanse farmaceut Pfizer, die samen met het Duitse biotechbedrijf BioNTech een zogeheten RNA-vaccin ontwikkelt, tussentijdse resultaten bekend waaruit bleek dat hun vaccin voor 90 procent beschermt tegen Covid-19.

    Daar werd door wetenschappers, politici en burgers wereldwijd verheugd op gereageerd. Het nieuws voedde de hoop dat er op korte termijn ook andere vaccins beschikbaar komen en coronamaatregelen snel versoepeld kunnen worden. Overheden van verschillende landen hebben al grootschalige vaccinatieprogramma’s aangekondigd.

    In het Verenigd Koninkrijk wil premier Boris Johnson over drie weken beginnen, werd dinsdag bekend. Ook Nederland heeft het Pfizer-vaccin ingekocht.

    Complexe operatie
    Het kabinet heeft bij monde van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) een vaccin steeds „onze beste troef” genoemd en beschreef die eerder als „een belangrijke stap in de terugkeer naar een samenleving zonder maatregelen”. Van Vliet tempert de verwachtingen dat Nederland snel van het virus af is.

    Het vaccinatieprogramma is een uitzonderlijke en zeer complexe operatie, omdat er zo veel mensen gevaccineerd moeten worden en omdat er nog veel onzekerheden rond vaccins zijn, zegt Van Vliet.

    „Bij de Mexicaanse griep tien jaar terug was er heel duidelijk één campagne, met gelijkwaardige vaccins. Eigenlijk hoefden we alleen het normale vaccinatieprogramma op te schalen.

    Dat is nu heel anders. Er is niet één moment waarop we iedereen gaan vaccineren, er zijn verschillende doelgroepen en moeten nog afwachten welk vaccin geschikt is voor welke groep.

    Er zijn nog veel hobbels. Denk niet dat we in maart iedereen tegelijk in sporthallen gaan vaccineren en dat Nederland daarna bevrijd is.”

    Distributie
    Van Vliet noemt het Pfizer-vaccin heel instabiel vanwege zijn unieke samenstelling (RNA). Het moet bij extreem koude temperaturen worden bewaard (min 80 graden Celsius).

    Als je het uit die koude omgeving haalt, is het maar „een paar dagen” houdbaar, zegt Van Vliet. Dat betekent dat het zich niet goed leent voor kleinschalige distributie, in bijvoorbeeld verpleeghuizen of kleine huisartsenpraktijken.

    Eerder wordt zo’n vaccin verstrekt in grote sporthallen, aan grote groepen mensen tegelijk, zegt hij. Van Vliet denkt dat het vaccin daardoor vermoedelijk niet gebruikt gaat worden voor de hoogste risicogroepen, zoals mensen op zeer gevorderde leeftijd en (ernstig) zieke mensen, die het RIVM liefst als eerste zou vaccineren.

    Voor hen is het vaak lastiger om naar zulke locaties te komen.

    Van Vliet zegt dat het Europees Geneesmiddelenbureau en de Wereldgezondheidsorganisatie het vaccin van Pfizer en andere vaccins nog moeten goedkeuren.

    Daar moet het RIVM op wachten. Beide trajecten duren zeker „meerdere weken”, aldus van Vliet. Daarom zal het naar verwachting nog een paar maanden duren voor bijvoorbeeld het Pfizer-vaccin verstrekt kan worden. „En dat is door optimisten gedacht.”

    Van Vliet hoopt wel dat andere vaccins zich beter lenen voor verstrekking onder hoog-risicogroepen. Het vaccin van Oxford en Astra Zeneca bijvoorbeeld kan in een gewone koelkast worden bewaard en dus makkelijker in verpleeghuizen worden gedistribueerd. Hij hoopt dat dit vaccin eveneens in het voorjaar beschikbaar komt.



    Vrees voor vernielingen
    Van Vliet schetst nog andere mogelijke complicaties. Zo zijn er zorgen bij het RIVM over mogelijke vernieling of beschadiging van voorraden vaccins door tegenstanders van vaccineren (anti-vaxxers).

    Daarom wil de overheid de locatie van opslagplaatsen zo veel mogelijk geheim houden, aldus Van Vliet, en wordt de voorraad niet op een centrale plek opgeslagen. „Er is onlangs nog een teststraat vernield”, zegt hij. „Er is debat over vaccins.

    Je wilt niet dat er iets gebeurd met die vaccins. Dit gaat om veiligheid. Je wilt dat de vaccins straks op de plekken komen waar ze nodig zijn.”
  3. forum rang 6 Plein777 12 november 2020 19:40
    quote:

    Chiddix schreef op 12 november 2020 09:33:

    De piek van de tweede golf lijkt achter de rug te liggen. Crisissituatie in ziekenhuizen of IC hoor je op dit moment niet meer. De genomen coronamaatregelen sorteren in effect.
    Er wordt al gekeken of er wat verlichting mogelijk is in de horeca. Men vergadert over een proef met 25 restaurants om die te openen die dan moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden.
    De rest van de horeca blijft gesloten tot half December.
    Tweede golf taaier dan gedacht: hebben we te vroeg gejuicht?
    ==================================================

    Voor de tweede dag op rij stelde het RIVM meer coronabesmettingen vast. Met 5658 positieve tests in één etmaal zitten we zo’n 20 procent hoger dan dinsdag. Dat terwijl we er met zijn allen toch van overtuigd waren dat we ook de tweede golf verslagen hadden. Moeten we ons zorgen maken? Vier vragen.

    Sander van Mersbergen12 november 2020, 19:26 uit het parool


    Hoe staan we ervoor?
    Het goede nieuws: het aantal besmettingen is nog steeds maar de helft van het aantal dat op vrijdag 29 oktober, het voorlopige hoogtepunt van de tweede golf, werd gemeld. Op weekbasis ligt het aantal besmettingen nog steeds 34 procent lager dan vorige week. Het verleidde minister Hugo de Jonge tot een erg optimistische uitspraak. “We zijn echt over die piek heen,” stelde hij woensdag.

    De laatste dagen is de situatie vertroebeld. Dinsdag was er al amper meer sprake van een daling (min 16 besmettingen), woensdag ging het plots de andere kant uit (plus 729) en ook donderdag was er een stijging: plus 234. Dat komt onverwacht én ongelegen. Vorige week, toen premier Rutte een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown aankondigde, zei hij dat alle maatregelen erop gericht waren om de cijfers ‘sneller’ te laten dalen.

    Vooral in de Randstad gaat het sinds het weekend weer verkeerd. De komende dagen worden daarom toch weer spannend.

    Gaat het in de ziekenhuizen wel beter?
    In de ziekenhuizen is de situatie vergeleken met eind oktober verbeterd. Toen kwamen dagelijks 300 coronapatiënten in het ziekenhuis terecht, nu zijn dat er 200. Die daling vond echter vooral vorige week plaats. Sinds het weekend is de instroom weer redelijk constant: maandag 177, dinsdag 258, woensdag 230, donderdag 220.

    Gevolg is dat het aantal bezette bedden tamelijk langzaam daalt. Op de ic’s liggen al dagen zo’n 600 patiënten, daar zit amper verandering in. De verpleegafdelingen gingen van ruim 2000 bezette bedden op 3 november naar ruim 1600 nu. Dat is een niveau waarop de reguliere zorg nog steeds fors moet worden uitgesteld. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LANZ), stelt dan ook dat de tweede golf absoluut nog niet achter de rug is.

    Hoe valt dit te verklaren?
    Dat de verbetering langzaam gestalte krijgt, trager dan na de eerste golf, is niet onlogisch. In tegenstelling tot dit voorjaar zijn scholen, contactberoepen (onder meer kappers en tattooshops) en sportscholen open. Tot een week geleden gold dat ook voor musea, theaters en bioscopen. Nog een factor: mensen lijken minder bang voor het virus, dus maatregelen krijgen minder navolging.

    Maar als de trend van de laatste dagen doorzet zal dat toch voor gefronste wenkbrauwen zorgen. Want hoe kan het dat er eerst een daling was, en daarna toch weer een stijging? Zijn we ons anders gaan gedragen? Mogelijk gaat de schijnwerper dan ook op de scholen. Zorgde de herfstvakantie daar misschien voor de aanvankelijke daling, en gaat het slechter sinds de scholen weer open zijn? Bewijs is er niet, maar het patroon is opmerkelijk. Het doet denken aan september, toen het virus na de zomervakantie om zich heen begon te grijpen.

    Wat staat er op het spel?
    Volgende week neemt het kabinet eerst een besluit over de maatregelen die sinds vorige week gelden (bioscopen dicht, kleinere groepsgrootte). Tot nu toe stelt het kabinet steeds dat die maatregelen weer snel ingetrokken worden, en dat we volgende week donderdag teruggaan naar de gedeeltelijke lockdown, zoals die sinds 14 oktober geldt. Medio december volgen nieuwe stappen.

    “Je wilt toe naar een periode waarin je versoepelingen langzaam kunt inregelen,” zei viroloog Marion Koopmans woensdag. “Dan moet het niet zo zijn dat elke toename meteen voelbaar is in de ziekenhuizen. Dus we moeten echt nog wat verder zakken, zodat er een grotere marge is.”

    Ernst Kuipers herinnerde ons er woensdag nog maar eens aan dat we voor de ziekenhuisinstroom ooit een ‘signaalwaarde’ van veertig per dag hebben afgesproken: de bedoeling is dus dat we daaronder zitten. Het huidige niveau is liefst vijf keer zo hoog.

  4. forum rang 6 Plein777 12 november 2020 19:42
    Kwart sterfgevallen in Frankrijk momenteel te wijten aan corona
    ===================================================

    uit het parool

    Eén op de vier sterfgevallen in Frankrijk is momenteel te wijten aan het nieuwe coronavirus, zei premier Jean Castex donderdag.

    Castex vertelde op een persconferentie dat er momenteel in het land elke 30 seconden een persoon in het ziekenhuis wordt opgenomen. "De druk op ons ziekenhuissysteem is sterk toegenomen," zei hij.

    Het aantal mensen dat in Frankrijk door het coronavirus nu in het ziekenhuis ligt, is hoger dan op het hoogtepunt van de eerste golf eerder dit jaar. Er zal voor zeker de komende twee weken dan ook geen versoepeling komen van de lockdown in Frankrijk, benadrukte de premier.

    Hoewel het reproductiegetal (dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt) nu onder de 1 ligt, is het te vroeg om versoepelende maatregelen te overwegen, aldus Castex.

    De premier zei dat als de vertraging van het aantal nieuwe gevallen aanhoudt, Frankrijk de piek van de tweede golf begin volgende week zou passeren. Omgekeerd zou de Franse regering niet aarzelen strengere maatregelen op te leggen als de uitbraak van het coronavirus de komende dagen verergert, zei Castex.

    Alleen als de omstandigheden dit toelaten zouden de autoriteiten de beperkingen voor de kerstdagen kunnen versoepelen, voegde hij eraan toe.

    Het virus heeft in Frankrijk meer dan 42.000 mensen gedood. Gezondheidsautoriteiten hebben woensdag 35.879 nieuwe besmettingen gemeld, waarmee het totaal op 1,86 miljoen komt. Daarmee is Frankrijk een van de zwaarst getroffen landen in Europa.
  5. forum rang 6 Chiddix 12 november 2020 20:02
    Op het Belgische Journaal een korte reportage van een Amerikaans onderzoek, dat horeca en fitnesscentra broeinesten zijn voor corona. Gesloten ruimtes cafe s en bar s was al bekend. Risicofactor cijfer 9. Restaurants zullen wat veiliger zijn, neem ik aan , indien men goede ventilatie heeft(coronaproof). Maar er is nauwelijks aandacht voor. Ook niet in de TK.
    Dat heeft zo zijn redenen. Ga je regels opstellen van coronaproof(ruimtes) , valt misschien 75% van de horeca door de mand.
    In December gaat men ook nog stoken(CV) en krijg je meer droge lucht wat weer ideaal is voor het coronavirus.
  6. forum rang 4 Al Kipone 12 november 2020 20:37
    A passenger aboard the first cruise ship to set sail in the Caribbean since the start of the pandemic has tested positive for coronavirus, according to a reporter traveling on the ship.

    The news came four days into the ship's seven-day voyage after it left Barbados on Saturday with 53 passengers on board. It had traveled to Saint Vincent, Canouan Island, Tobago Cays, and Union Island in the Grenadines and was scheduled to end on Nov. 14 but returned to Barbados early.

    www.nbcnews.com/news/us-news/passenge...
  7. forum rang 10 voda 13 november 2020 06:19
    Centrale banken zien coronavaccin niet direct als wondermiddel

    (ABM FN-Dow Jones) De komende maanden worden mogelijk uitdagend gezien de verspreiding van het coronavirus en een eventueel vaccin is niet direct een wondermiddel voor de economie. Dit zei voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve donderdag tijdens het virtuele Sintra-symposium van de Europese Centrale Bank.

    De ontwikkeling van een coronavaccin "is goed en welkom nieuws op de middellange termijn", aldus Powell.

    Volgens de Fed-voorzitter zijn er evenwel "aanzienlijke uitdagingen en onzekerheden over de timing van de productie, distributie en werkzaamheid" van de potentiële vaccins.

    Het is daarom te vroeg om te kunnen beoordelen wat positief vaccinnieuws betekent voor de economie, zeker op de korte termijn, aldus Powell, die bijval kreeg van ECB-voorzitter Christine Lagarde.

    Over de Amerikaanse economie zei Powell donderdag dat het tempo van het economisch herstel wat afneemt maar wel solide blijft. Powell herhaalde opnieuw dat het coronavirus momenteel de grootste bedreiging is voor de economie.

    Lagarde op haar beurt benadrukte het belang van een verruimend monetair beleid en toonde zich tevreden over de coördinatie van de centrale banken tot zover.

    Volgens de ECB-voorzitter zijn de grootste onzekerheden voor de economie iets afgenomen en is een nieuwe complete lockdown niet de beste manier om de impact van een tweede coronagolf te bestrijden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 13 november 2020 06:55
    Bijna 53 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe circa 52,7 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt vrijdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 10,4 miljoen op donderdag naar ruim 10,5 miljoen vandaag, terwijl het aantal sterfgevallen nu op meer dan 242.000 ligt.

    India volgt de VS met bijna 8,8 miljoen besmettingen en ruim 128.000 sterfgevallen.

    Brazilië kende vrijdag bijna 5,8 miljoen coronagevallen en heeft ruim 164.000 doden te betreuren.

    In West-Europa heeft Frankrijk nog altijd de meeste besmettingsgevallen met meer dan 1,9 miljoen, gevolgd door Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland.

    In Nederland gaat het aantal besmettingen wel nog altijd omhoog en ook weer iets harder dan in de afgelopen dagen werd gemeten. Hier steeg het aantal besmettingen van 431.696 naar 437.376. In België staat het aantal coronagevallen op 520.393. Een dag eerder was dit 515.393.

    In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 91.783 gevallen. Dit waren er donderdag 91.752.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels meer dan 1,29 miljoen mensen aan het virus overleden. Ongeveer 34,1 miljoen mensen zijn hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 rationeel 13 november 2020 07:23
    quote:

    josti5 schreef op 12 november 2020 20:08:

    Dat eindeloze geleuter over die besmettingen...
    Haarlemmermeer, 28 oktober tot en met 10 november:

    728 besmettingen - 467 per 100.000
    Ziekenhuis-opnames: 5...
    Overleden: 3...

    Ze kunnen beter de hartkwalen en beroertes eens kritisch volgen.

    Daar zijn er bij mij in de buurt regelmatig gevallen van.

    Corona tot nog toe, niet een.
  10. forum rang 6 Chiddix 13 november 2020 07:25
    Dagstaat coronavirus : 12-11

    VS-10546023(+145796)
    India-8683916(+47905)
    Brazilie-5781582(+33922)
    Frankrijk-1914918(-)
    Rusland-1843678(+21333)
    Spanje-1437220(+19511)
    Nederland-437376(+5744)
    Belgie-520393(+5002)

    Duitsland-762832(+24738)
    Turkije-404894(+2841)
    Singapore-58102(+11)
    Italie-1066401(+37977)
    Argentinie-1284519(+11163)
    VK-1293715(+33517)
    Zweden-171365(+4658)
    Zuid-Afrika-744732(+2338)
  11. forum rang 6 Chiddix 13 november 2020 07:35
    Geleuter of niet, we maken sinds WO2 de grootste crisis door. Frappant is, dat we ons vrijwel nooit druk gemaakt hebben om griepepidemieen bv 2017/2018(9200 doden) alsof het erbij hoort. Geen berichten over voorzorgsmaatregelen toen?
    Zag op het nieuws een vrouw uit een Italiaanse regio die zei, we waren coronavrij en nu zijn we het zwaarst getroffen gebied. Hoe kan dat? Ze kon het niet verklaren. De coronaregels worden ook nog nageleefd. Dan zou je denken, er kan niets fout gaan.
  12. forum rang 8 het zwaard 13 november 2020 07:36
    Spanje en Corona:
    Waar geldt deze eis

    Deze negatieve PCR-test-eis geldt voor heel Spanje, dus het vasteland van Spanje, de Balearen eilanden en de Canarische Eilanden. In het geval van de Canarische Eilanden zal de negatieve PCR-test-eis die op de archipel op 14 november ingaat voor het verblijf in toeristische accommodaties waarschijnlijk komen te vervallen.

    Voor wie

    Iedereen ongeacht de leeftijd die naar Spanje reist uit risicolanden.

    Wat is een risicoland

    Er wordt gekeken naar de criteria van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding en het corona-stoplicht. Landen die in de rode en oranje zones zitten en tussen de 25 en 150 besmettingen per 100.000 inwoners hebben geregistreerd in de afgelopen 14 dagen zijn een risicoland.

    En Nederland en België?

    Nederland en België worden ook als risicoland gezien.

    Manier van reizen

    Aangezien de negatieve PCR-test-eis samengaat met het SpTH-formulier geldt dit alleen voor de reizigers die via vliegvelden en havens Spanje binnenkomen. Dus dit geldt (voor zover wij begrijpen) niet voor mensen die met eigen vervoer Spanje over de weg binnenkomen.

    Hoe aan te geven

    Sinds 21 juni moet elke reiziger die Spanje binnenkomt al het SpTH-formulier invullen. Daar komt nu een extra vraag bij waarbij de reiziger moet bevestigen dat hij/zij een negatieve PCR-test heeft. De bewijzen daarvoor moeten apart mee worden genomen.

    Meer informatie over het SpTH-formulier lees je HIER.

    Wie controleert hierop

    De controle of het SpTH-formulier op papier of digitaal (via smartphone app) correct is ingevuld en er een verplichte QR-code beschikbaar is wordt gedaan door de luchtvaartmaatschappijen voor vertrek naar Spanje. Daarbij wordt ook gevraagd om de documentatie wat betreft de negatieve PCR-test.

    Eenmaal in Spanje

    Na aankomst in Spanje wordt de QR-code gecontroleerd en worden alle documenten waaronder documentatie wat betreft de negatieve PCR-test nagekeken. Verder wordt ook de temperatuur gemeten die niet hoger mag zijn dan 37,5 graden en vindt er een visuele controle plaats.

    En als je geen negatieve PCR-test hebt

    Als blijkt bij de controle voor vertrek naar Spanje dat iemand niet beschikt over de juiste documentatie van een negatieve PCR-test dan mag deze persoon officieel niet naar Spanje reizen. Datzelfde geldt ook voor de QR-code van het SpTH-formulier dat echter wel bij uitzondering op papier kan worden ingevuld voor vertrek.

    Controle vliegveld Spanje

    Mocht na aankomst in Spanje blijken dat iemand niet beschikt over de juiste documenten inclusief de uitslag van een negatieve PCR-test dan wordt de passagier op het vliegveld of in een medisch centrum getest, net zoals de personen die aankomen waarbij de temperatuur te hoog is etc. Quarantaine is dan wel verplicht.

    Welke test is geldig

    Als geldig wordt alleen een PCR-test gezien. Letterlijk staat er in de regels: De enige diagnostische test voor actieve infectie (hierna PDIA genoemd) voor SARS-CoV-2 die wordt ondersteund is PCR (COVID-19 RT-PCR). Zolang het geharmoniseerde gebruik ervan niet wordt geaccepteerd in de Europese Unie worden andere diagnostische tests, zoals snelle antilichaamtests, snelle antigeendetectietests of hoogwaardige serologieën (ELISA, CLIA, ECLIA), niet geaccepteerd.

    Documenten als bewijs

    Alleen originele documentatie (dus geen kopie) wordt geaccepteerd en alleen in het Spaans of Engels (dus niet in het Nederlands of Frans). De documentatie kan zowel op papier als digitaal getoond worden.

    Wat moet er in staan

    Het document moet ten minste de volgende informatie bevatten: naam van de reiziger, paspoortnummer of nationaal identiteitsbewijs, datum van de test, identificatie en contactgegevens van het centrum dat de analyse heeft uitgevoerd, de gebruikte techniek en het negatieve testresultaat.

    Geldigheid PCR-test

    De resultaten van een negatieve PCR-test mogen niet ouder mogen zijn dan 72 uur voor aanvang van de reis. Het SpTH-formulier moet 48 uur voor aanvang van de reis worden ingevuld.

    Tijdens verblijf

    Tijdens het verblijf in Spanje moet je alle bewijzen zoals het SpTH-formulier en de documentatie van de negatieve PCR-test bij je dragen. Politieagenten kunnen hierom vragen als zij dat nodig vinden.

    Boetes

    Mocht iemand niet voldoen aan deze nieuwe corona-maatregelen dan kunnen boetes gegeven worden die volgens de wet Título VI de la Ley 33/201 van de Salud Publica liggen tussen de 3.000 en 600.000 euro.

  13. forum rang 4 Sentiment 13 november 2020 07:42
    quote:

    Chiddix schreef op 13 november 2020 07:35:

    Geleuter of niet, we maken sinds WO2 de grootste crisis door. Frappant is, dat we ons vrijwel nooit druk gemaakt hebben om griepepidemieen bv 2017/2018(9200 doden) alsof het erbij hoort. Geen berichten over voorzorgsmaatregelen toen?
    Zag op het nieuws een vrouw uit een Italiaanse regio die zei, we waren coronavrij en nu zijn we het zwaarst getroffen gebied. Hoe kan dat? Ze kon het niet verklaren. De coronaregels worden ook nog nageleefd. Dan zou je denken, er kan niets fout gaan.
    Iedereen weet toch inmiddels dat het allang niet meer om het corona virus gaat? En dat die PCR testen niet bedoeld zijn om Covid te bevestigen.
    Maar we blijven er allemaal in hangen en doen er niets aan.
  14. forum rang 6 Chiddix 13 november 2020 08:22
    quote:

    Sentiment schreef op 13 november 2020 07:42:

    [...]Iedereen weet toch inmiddels dat het allang niet meer om het corona virus gaat? En dat die PCR testen niet bedoeld zijn om Covid te bevestigen.
    Maar we blijven er allemaal in hangen en doen er niets aan.
    We doen er wel iets aan en laten het niet lijdelijk over ons heen komen. Het onzichtbare virus is onze grootste vijand.
    We ontvangen volgens draaiboek 11,6 miljoen vaccins Pfizer uit de verdeelsleutel EU(300 miljoen vaccins). Dat is goed voor 5,8 miljoen Nederlanders. Het vaccin moet namelijk dubbel gegeven worden.
    Begin volgend jaar is de levering. O.v want het testen van het vaccin gaat nog door. Pfizer zegt, om heel de wereld te bedienen zijn er ook vaccins nodig van de concurrent.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1113 1114 1115 1116 1117 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links