Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,220 18 apr 2024 17:11
  • -0,160 (-0,58%) Dagrange 26,940 - 27,300
  • 94.370 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos november 2020

2.982 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 150 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Goudmijn64 10 november 2020 12:28
    quote:

    Endless schreef op 10 november 2020 12:02:

    Wat een artikel, ben behoorlijk boos dat Galapagos niet transparant is geweest. Mijn Nina B gevoel bij de transactie van Walid wordt nu versterkt. Ik heb via Twitter Galapagos/Onno gevraagd hierop te reageren want mijn vertrouwen heeft nu voor de tweede maal een deuk opgelopen,eerst bij Walid en nu dit Oproep aan Galapagos om uitleg want de integriteit van Onno en Galapagos moet boven alles staan, ook nu wil ik eerst wat uitleg horen want afgelopen 5 jaar waren altijd transparant en eerlijk.
    @Endless: goede actie. Ik ben benieuwd of er reactie komt van de heer vd Stolpe.
    Slechts dan kunnen wij hoor en wederhoor toepassen op dit artikel en onze mening vormen.

    Als je de ontwikkelingen van Gala samenvat (periode 01-2020 t/m heden) en voorlegt aan een buitenstaander dan denk ik dat deze persoon op zijn minst vraagtekens zal plaatsen op het hele gebeuren.

  2. PAPA JOE 10 november 2020 12:34
    quote:

    greenback schreef op 10 november 2020 11:02:

    1 artikel in VN en alles en iedereen slikt dat meteen als de volledige waarheid. Ik blijf me daar altijd weer over verbazen. "Vroeger" moest je bij serieuze beschuldigingen met waterdicht (of in ieder geval zeer sterk) bewijs komen. Tegenwoordig is het niet meer nodig, 1 artikeltje of een social media post is genoeg om iemand compleet te vernietigen. Waarheid doet er niet meer toe. Zeker in deze corona tijd zie je het ook weer goed. Men neemt een eigen standpunt in en zoekt daar de "feitjes" bij die daar mooi inpassen. Zo niet dan is het fake news of een overheid die ons alleen maar wil pakken en controleren. Bewijs? Nee joh niet nodig, zo is het gewoon.

    Stinkt er iets ontzettend? Ja maar dat wisten we toch al wel?! En misschien is het artikel wel waar hoor maar het lijkt er meer op dat we een soort vermoeden hadden en dit er mooi in past, dus 1 + 1 is meteen 3. Maar ik zou graag eerst (veel) meer bewijs zien en niet als een op hol geslagen menigte met brandende fakkels door de straten rennen. Met sentiment, stemmingmakerij en 1 artikel kan ik vrij weinig. Misschien is dat persoonlijk.

    Los van het feit of ik Onno wel of niet vertrouw (momenteel nog wel gewoon) zitten er wel meer mensen bij Gala. Mensen die keihard werken en hele mooie dingen leveren. Zelfs al zit er een graaiend management, dat doet niets af aan het werk van de mensen die er niets mee te maken hebben. In de EU en Japan komt filgo op de markt en gaan er vele duizenden mensen geholpen kunnen worden. Daar is niets neps of achterbaks aan. Maar daar stappen we blijkbaar ook makkelijk overheen...
    Proficiat met je statement
    Dit is idd zo over Japan en EUR wordt er met geen woord gerept
    Toch afwachten wat daar op MT en LT de return wordt
  3. forum rang 6 mercurius-adept 10 november 2020 12:47
    ...wat een enge grote woorden weer allemaal: kijken jullie wel eens in de spiegel???

    CEO niet transparant = kon dit niet eerder gemeld aan eigenaren?
    opgelicht = ik ben teleurgesteld in het falen
    niet integer = ik had graag eerder over falen toelating VS willen horen
    manipulatief gedrag CEO = ik snap niet waarom dit niet sneller gemeld is

    Feit is dat je niemand nog weet waarom het niet eerder werd gemeld...
    (waarschijnlijk was het reële hoop dat FDA nog zou bijsturen oid)

    -->ik hoop maar voor die beagle dat ie vandaag ff niet meeleest :))))
  4. forum rang 4 Mippert 10 november 2020 12:51
    quote:

    Sentiment schreef op 10 november 2020 12:43:

    Wat je wel ziet, Gala loopt niet met de positieve AEX mee.
    Het zag er vorige week zo hoopvol en positief uit, wat kan het dan snel omslaan :-(
    Als ik vandaag naar de beurs kijk ben ik -voor het moment- blij dat ik niet in ASML, ASMI, Prosus, IMCD zit ................

    (ASML kopen onder de 200 zou natuurlijk een gouden zet geweest zijn).
  5. forum rang 6 mercurius-adept 10 november 2020 12:53
    quote:

    scalette schreef op 10 november 2020 12:50:

    VN pist altijd al azijn. Ook slecht voor het zaad. Maar ook ik krijg een beetje vies smaakje in de mond.
    op zich goed dat het wordt uitgezocht, maar tendentieuze en sensationele randje aan 't artikel bepaald geen reclame voor VN magazine idd
  6. forum rang 5 Endless 10 november 2020 12:56
    quote:

    Look0406 schreef op 10 november 2020 12:25:

    [...]
    wat zou jij doen als je 20 miljoen kan bijschrijven op je rekening?
    er is een spreekwoord dat zegt: beter 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht.
    achteraf (koe in de kont) was dit een mega sell signaal.

    Als aandeelhouder zeg ik ontslaan , hopelijk ziet Onno ook dat hij schadelijk is voor Galapagos.
    Waarbij ik hoorde hier toen hij doet zijn werk goed, maar hoe kan dat als je dit doet hoe geloofwaardig ben je nog als je zelf alles verkoopt. Weg ermee
  7. forum rang 6 mercurius-adept 10 november 2020 13:01
    quote:

    Endless schreef op 10 november 2020 12:56:

    [...]
    Als aandeelhouder zeg ik ontslaan , hopelijk ziet Onno ook dat hij schadelijk is voor Galapagos.
    Waarbij ik hoorde hier toen hij doet zijn werk goed, maar hoe kan dat als je dit doet hoe geloofwaardig ben je nog als je zelf alles verkoopt. Weg ermee
    en weer zoveel van die grote woorden....waarom nou toch?
    (kijk aub ff in spiegel..half internet staat vol met brave huisvaders die waanzinnig ongenuanceerde meningen over anderen spuie...puur uit emotionele ongesteldheid)

    VN vermeld helemaal niks over mogelijke valide redenen waarom de aandeelhouders moesten wachten...zijn ze dat 'vergeten' uit te zoeken ofzo?
  8. [verwijderd] 10 november 2020 13:01
    De suggestieve posting van het meest stemmingmakende forumlid verdiende eigenlijk geen verantwoording maar toch:

    1. Ik had (al jaren, en heb nog steeds) positie, dus ook tijdens FDA CRL.

    2. Het artikel: Ik ga het niet onderuit halen. Ieder haalt eruit wat hij of zij wil. Ik snap bedrijfsmatig dat er niet gecommuniceerd werd (ze hoopten misschien dat het nog goed kwam) maar ik vind het wel een blunder van Gilead en GLPG hoe de communicatie sindsdien verder gelopen is.

    Wat nieuw is voor mij: is het gegeven van de AV van Gilead.
    Anderzijds: op de Qcall van Gilead nog voor FDA (Q2) werd wél gezegd dat ze dachten dat de tussentijdse Manta data niét voldoende zou zijn.

    Ik vind de realiteit veel genuanceerder, desondanks zeker niet verkeerd om de perceptie die bij vele beleggers heerst eens in een (spraakmakend) artikel te gieten om iedereen bij het management wakker te schudden.

    3. Over GLPG: ik heb er nu niets zinnig over te zeggen. Ik kijk naar resultaten (meetings/trials). En ik wacht niet om de gederfde winst terug goed te maken, wel omdat ik nog geloof in de pipeline, incl. filgotinib, zelfs indien RA niet gefiled wordt in US. Ook al zitten ze nu in woelig vaarwater. Verder ga ik er niet op in. Ieder maakt zijn eigen keuze. Die van mij is al jaren hetzelfde: op lange termijn en met spreiding.

    Waarom ik hier (bijna) niet meer kom of post?
    Ook al zijn het vaak maar enkelen, het forum kent tegenwoordig een 'derde' kamp: zij die andere forumleden in diskrediet willen brengen. Ik sta te vrolijk in het leven om me daarmee bezig te houden. De tactiek om inhoudelijke posters af te schilderen als mensen met voorkennis of hen in een negatief daglicht stellen om geloofwaardigheid onderuit te halen is heel doorzichtig. Die geloofwaardigheid zijn ze vaak zelf al jaren verloren. Eens de grens van onderling respect gepasseerd is en er persoonlijk wordt aangevallen (al dan niet suggestief), hoeft het voor mij niet meer.

    Veel succes allen!
  9. BigMoepf 10 november 2020 13:06
    quote:

    Endless schreef op 10 november 2020 12:56:

    [...]
    Als aandeelhouder zeg ik ontslaan , hopelijk ziet Onno ook dat hij schadelijk is voor Galapagos.
    Waarbij ik hoorde hier toen hij doet zijn werk goed, maar hoe kan dat als je dit doet hoe geloofwaardig ben je nog als je zelf alles verkoopt. Weg ermee
    Neem dat artikel aub met een korrel zout. Dat is zoals al gezegd een voorbarige conclusie om sensatie te lokken. Hoeveel clicks heeft het weeral gehad door alleen doorverwijzing via iex... En daar is het om te doen, aandacht.

    Er zijn best bedenkelijke zaken in het verhaal, maar niemand die het juist weet. En nu hebben ze ineens een smoking gun in handen? Nee hoor. Want dan hadden alle kranten ermee volgestaan.
  10. Brinky68 10 november 2020 13:06
    quote:

    mercurius-adept schreef op 10 november 2020 13:01:

    [...]

    weer zoveel van die grote woorden....waarom nou toch?
    (kijk aub ff in spiegel..half internet staat vol met brave huisvaders die waanzinnig ongenuanceerde meningen over anderen spuie...puur uit emotionele ongesteldheid)

    VN vermeld helemaal niks over mogelijke valide redenen waarom de aandeelhouders moesten wachten...hebben ze dat 'vergeten' uit te zoeken ofzo?
    Gaat er niet om of ze valide redenen hadden; dat kan ik op zich best begrijpen.....het gaat er NMi om dat Walid met kennis de boel verkocht heeft
  11. BigMoepf 10 november 2020 13:10
    quote:

    Brinky68 schreef op 10 november 2020 13:06:

    [...]
    Gaat er niet om of ze valide redenen hadden; dat kan ik op zich best begrijpen.....het gaat er NMi om dat Walid met kennis de boel verkocht heeft
    Lees het artikel nogmaals. Daarin staat zelfs dat de verkoop VOOR de meeting plaatsvond. Dus als je een negatief artikel nog negatiever wil voorstellen, waar ben je dan mee bezig?

    Verkoop in mei, meeting in juni. Walid zal ook nog een glazen bol hebben dan?
  12. forum rang 4 greenback 10 november 2020 13:15
    quote:

    Barbet01 schreef op 10 november 2020 13:01:

    ......

    Waarom ik hier (bijna) niet meer kom of post?
    Ook al zijn het vaak maar enkelen, het forum kent tegenwoordig een 'derde' kamp: zij die andere forumleden in diskrediet willen brengen. Ik sta te vrolijk in het leven om me daarmee bezig te houden. De tactiek om inhoudelijke posters af te schilderen als mensen met voorkennis of hen in een negatief daglicht stellen om geloofwaardigheid onderuit te halen is heel doorzichtig. Die geloofwaardigheid zijn ze vaak zelf al jaren verloren. Eens de grens van onderling respect gepasseerd is en er persoonlijk wordt aangevallen (al dan niet suggestief), hoeft het voor mij niet meer.

    Veel succes allen!
    Heel begrijpelijk. Er zitten er een paar tussen die opzettelijk proberen te frustreren, irriteren en beledigen. Gelukkig weet iedereen precies wie het zijn en laten ze echt heel duidelijk zien met welke reden ze posten en dat ze vaak geen flauw idee hebben waar ze het over hebben.

    Ik hoop dat je zo nu en dan nog wel inhoudelijk (Gala) wil posten want er zijn meer dan genoeg serieuze leden die het wel graag lezen. En die het er misschien niet altijd mee eens zijn en/of een andere mening hebben maar die dat wel met respect kunnen brengen. De andere groep is helaas vaak het luidruchtigst want daar is het ze ook om te doen, aandacht en mensen uit hun tent lokken in de hoop op een reactie.
  13. Stultis 10 november 2020 13:19
    @Barbet01

    Ik wil toch even reageren op wat je zojuist schrijft. Het zou bijzonder jammer zijn wanneer forumleden als jij, waar er maar een paar van zijn, zich in meerdere of mindere mate terug gaan trekken. Wat ik me daarbij afvraag is waarom je berichten als de door jou genoemde zo serieus neemt. Ik heb verschillende keren gezien hoe jij zeer hoffelijk blijft wanneer men op onbeschofte wijze tekeer gaat - waarom die mensen zoveel eer geven, waarom negeer je het niet gewoon (liefst ongelezen)? Ik loop hier een kleine tien jaar mee en weet inmiddels wat interessant is om te lezen: dat zijn tien, vijftien, hooguit twintig posters; al de rest is geklets (waar niets op tegen is) of stemmingmakerij (waar wel wat op tegen is, maar genegeerd kan worden).

    Dankzij forumleden als aston.martin, WiC, Rekyus, avantiavanti, Dar-win, Lama Daila, maxen en WST (excuses aan wie ik vergeet) heeft het forum voor mij altijd een grote waarde gehad - en daar hoor jij zeker ook bij. Ik heb zelf te weinig inhoudelijke kennis om waardevolle bijdragen te leveren; ik zie mijn bijdrage als een soort 'spelverdeler' die probeert zijn gezonde verstand te gebruiken, hardop na te denken en de meer deskundigen hier om hun reacties en commentaar te vragen. Ik zou het bijzonder spijtig vinden als ongenoegen over forumleden die dat niet waard zijn jou hier wegjaagt, zoals het eerder aston.martin heeft weggejaagd. Ik zou bijna zeggen: 'Blijf bij ons'!
  14. godgeklaag 10 november 2020 13:37
    quote:

    Guy-vdk schreef op 10 november 2020 12:33:

    Vraag me af hoe het er nu aan toe gaat op de werkvloer in het bedrijf..Waar gaan de gesprekken nu zoal over nu het management niet meer te vertrouwen is? Er wordt hard gewerkt,maar voor wie of wat?
    ik denk niet dat het personeel hoegenaamd bezig is (lees verantwoordelijk voor) met de reacties van de aandeelhouders, tenware dat ze zelf aandeelhouder zijn, anders is dat gewoon een job dat ze uitoefenen om geld te verdienen...
  15. [verwijderd] 10 november 2020 14:08
    quote:

    abelheira schreef op 10 november 2020 09:43:

    [...]
    En wat doet Van Herk hiermee of is hij er al mee bezig?
    Hier ben ik ook benieuwd naar. De van Herk groep is nog niet naar buiten getreden de publiciteit in. Het enige waren de congratulations on the Japan and EU approvals van Dharminder Chahal. Achter de schermen zullen er zeker wel meetings zijn geweest, maar blijkbaar heeft van Herk vertrouwen voor de langere termijn. Geen signalen dat er aandelen verkocht zijn voor zover ik weet, maar wellicht geen meldingsplicht.
2.982 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 150 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links