Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Novacyt PSE:ALNOV.FR, FR0010397232

  • 0,840 24 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+3,70%) Dagrange 0,791 - 0,845
  • 294.239 Gem. (3M) 178,4K

Novacyt de volgende biotech raket!

70.373 Posts
Pagina: «« 1 ... 1822 1823 1824 1825 1826 ... 3519 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2020 07:33
    quote:

    voda schreef op 10 november 2020 06:39:

    [...]
    Wat een gedeeltelijke onzin DZR. Binck heeft wel degelijk verdiend door het uitlenen van de short aandelen. A) De helft van de rente van het uitlenen. B) De extra transactie kosten.

    Particulieren die hun aandelen hebben aangeboden voor de shorters zullen zich nu wel 3x achter het oor krabben. Is iedereen vergeten dat shorters het aandeel naar beneden willen hebben?

    Wie werkt er nu voor paar centen mee, om de koers in elkaar te laten beuken?

    Ik hoop dat op een zeker moment in tijd, die shorters nog lang op de blaren zullen blijven zitten.

    Walgelijke praktijk, dat shorten.
    Je moet beter lezen: ik zei dat Binck niks verdiend heeft aan de koersval van Nova.
    Hoogstens krijgen ze wat meer provisie omdat er meer omzet is.
  2. forum rang 10 voda 10 november 2020 07:35
    Eli Lilly krijgt noodvergunning voor coronabehandeling

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Eli Lilly & Co.
    $ 142,33 -0,41 -0,29 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft een noodvergunning gekregen van de Amerikaanse FDA voor zijn coronabehandeling bamlanivimab. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut maandagavond laat bekend.

    De toezichthouder gaf een zogeheten emergengy-use vergunning af voor de behandeling van Covid-19.

    Volgens de FDA helpt de behandeling van Eli Lilly om coronapatiënten uit het ziekenhuis te houden, maar thuis te kunnen behandelen.

    Bamlanivimab moet zo spoedig mogelijk na constatering van Covid-19 worden toegediend.

    Het middel wordt toegediend via een infuus.

    Dankzij de noodvergunning wordt het middel nu beschikbaar voor artsen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 10 november 2020 08:10
    Pfizer en Biontech nemen de leiding in vaccinrace

    Het experimentele coronavaccin van Pfizer en Biontech biedt een bescherming van 90%, zo blijkt uit voorlopige onderzoeksresultaten. Dat resultaat is met gejuich ontvangen. Wat zijn de belangrijkste vragen?

    Is de juichstemming terecht?

    Daar lijkt het wel op. Pessimisten vreesden dat coronavaccins een bescherming zouden bieden van niet meer dan 50%. Een effectiviteit van 90% overtreft alle verwachtingen, zelfs van de optimisten.

    Blij verrast is onder meer de Nederlandse emeritus hoogleraar vaccinologie Ben van der Zeijst van het LUMC in Leiden. Van der Zeijst zegt dat hij al heel tevreden was geweest met een effectiviteit van 80%. Ook zijn collega Cécile van Els van de Universiteit Utrecht en het RIVM noemt een bescherming van 90% een 'indrukwekkend' resultaat.

    En de bijwerkingen dan?

    Tot nu toe zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld. Aan het lopende onderzoek van de twee bedrijven nemen al meer dan 43.000 vrijwilligers deel. Ze krijgen twee doses met een tussenpoos van enkele weken.

    Andere bedrijven die coronavaccins ontwikkelen, hebben meer hinder ondervonden van mogelijke bijwerkingen. AstraZeneca en Johnson & Johnson moesten beide hun onderzoek tijdelijk stilleggen, nadat deelnemers aan hun klinisch onderzoek ernstig ziek waren geworden.

    Hoe komen de bedrijven op een beschermingsgraad van 90%?

    De voorlopige balans is opgemaakt nadat 94 mensen uit de onderzoeksgroep covid-19 hebben gekregen. Belangrijk daarbij is te beseffen dat de helft van de proefpersonen niet het vaccin heeft gekregen maar een placebo. Een effectiviteit van 90% betekent in principe dat in de placebogroep circa 85 mensen ziek zijn geworden, vergeleken met ongeveer negen zieken onder de vrijwilligers die het echte vaccin kregen. De exacte cijfers zijn nog niet vrijgegeven.

    Het uitkomst van 90% effectiviteit is geaccordeerd door een groep onafhankelijke deskundigen. Naarmate meer proefpersonen besmet raken, is een betrouwbaardere analyse mogelijk. Het onderzoek van Pfizer en Biontech gaat door tot 164 ziektegevallen zijn geregistreerd.

    Pfizer wilde aanvankelijk al met tussentijdse resultaten komen bij 32 ziektegevallen. De Amerikaanse toezichthouder, de FDA, vond dat aantal te laag om tussentijdse conclusies te kunnen trekken. De bezwaren van de FDA wekten de woede van de Amerikaanse president Donald Trump, die de toezichthouder ervan beschuldigde zijn herverkiezingen te willen dwarsbomen.
    Wat betekent dit succes voor andere potentiële coronavaccins?

    De lat ligt nu hoog. Tegelijkertijd zijn meerdere vaccins nodig om de coronapandemie tot staan te brengen, al is het maar doordat volgend jaar maximaal 1,3 miljard dosis van het Pfizer-vaccin beschikbaar komen.

    Gelukkig is de kans dat andere vaccins ook met mooie resultaten komen, waarschijnlijk toegenomen. De immuunrespons uit eerder onderzoek blijkt zich immers te vertalen in effectieve bescherming.

    Het optimisme over met name het vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna is toegenomen. Moderna maakt gebruik van dezelfde nieuwe technologie als Pfizer en Biontech. Het Amerikaanse biotechbedrijf wordt veelal gezien als de nummer twee in de wedren om zo snel mogelijk een werkzaam coronavaccin te lanceren.

    Zijn er ook adders onder het gras?

    Een serieus nadeel is dat het Pfizer-Biontech-vaccin bij een temperatuur van min 80 graden Celsius moet worden opgeslagen. Dat is veel kouder dan gebruikelijk en stelt iedereen die bij de inentingen is betrokken, voor een bijzondere uitdaging. De extreem lage bewaartemperatuur maakt het vaccin sowieso minder geschikt voor veel ontwikkelingslanden.

    Van der Zeijst en Van Els wijzen er ook op dat veel onderzoeksdata nog niet bekend zijn. Van groot belang is de vraag in hoeverre het vaccin ook ouderen beschermt. Want vaccins bieden ouderen vaak minder bescherming, terwijl die het meest risico lopen op een ernstig verloop van covid-19.

    Wat kost zo'n vaccin?

    Dat is niet openbaar. Maar naar verluidt betalen de Amerikanen $19,50 per dosis. Daarmee is het vaccin relatief duur. Het vaccin is duurder door het gebruik van een complexe technologie en doordat Pfizer en Biontech een 'redelijke' winstmarge verlangen. Dat laatste in tegenstelling tot enkele concurrenten, die hebben beloofd voorlopig alleen de kostprijs in rekening te gaan brengen.

    fd.nl/economie-politiek/1363879/pfize...
  4. [verwijderd] 10 november 2020 08:11
    quote:

    kw1986 schreef op 10 november 2020 07:41:

    www.telegraph.co.uk/business/2020/11/...

    Zou het genoeg zijn ? :)
    Even wat dieper gegraven, headline is niet alles:

    Ministers are ready to hand over up to £ 42 billion in taxpayer cash to private contractors as part of an effort to significantly expand testing in the fight against Covid.

    The huge amount equivalent to the annual defense budget includes a £ 22 billion contract bid by the UK Public Health Service last week and a £ 20 billion contract already awarded by the NHS, official filing shows show.

    Die 20 die kennen we, dat is de tender waar Microgen deel van uitmaakt:

    Separately, the NHS supply chain, the agency that controls the procurement and supply of health products to the NHS, has signed a £ 20 billion contract with a private company for “pathology and point of care” testing supplies.

    These tests are believed to be performed in hospitals and other NHS environments. Approximately 170 companies, including more than 100 SMEs, were awarded part of the contract.


    Die 20 billion? Nog niet kunnen vinden.

    Wel deze van 22billion ook gevonden:

    bidstats.uk/tenders/2020/W45/738328646

    Lot 2 is diagnostiek en tests.

    Published
    05 Nov 2020
    Delivery
    01 Feb 2021 to 01 Feb 2023

    Ook een contract van 1billion gevonden voor LFT's:

    bidstats.uk/tenders/2020/W46/738590726

    Online sinds gisteren.
  5. Pensioen planner 10 november 2020 08:19
    Gisteren een hele logische wissel van alle aandelen die van Corono 'profiteren' naar vele andere bedrijven.

    Vandaag waarschijnlijk weer volledig andersom, AEX opent stevig lager, kan weer een tegenstroom bieden aan het geweld van gisteren.

    Mijn voorspelling voor as vrijdag 17:30 --> 12,62
70.373 Posts
Pagina: «« 1 ... 1822 1823 1824 1825 1826 ... 3519 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links