Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kamal Harris

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2020 12:25
    quote:

    josti5 schreef op 9 november 2020 09:36:

    En iemand met deze politieke CV moet een wereldmacht gaan leiden???

    Senator (2017-heden)

    Harris legde de eed af op 3 januari 2017. In de Senaat is ze aangesloten bij de Congressional Black Caucus, de Congressional Asian Pacific American Caucus en de Congressional Caucus for Women's Issues. Ze zetelt in verschillende commissies, waaronder de begrotingscommissie, de commissie binnenlandse veiligheid en overheidszaken en de commissie justitie.

    nl.wikipedia.org/wiki/Kamala_Harris
    Dat is in ieder geval meer politieke ervaring dan Trump had toen hij president werd, Josti. Stil maar.
  2. forum rang 8 Wilbar 9 november 2020 12:32
    quote:

    rene l schreef op 5 november 2020 12:04:

    [...]

    Dat gaat nog een spektakel geven josti.
    Biden zal uiteindelijk wel president worden, ik leg me er gewoon bij neer, de meeste stemmen tellen tenslotte.
    Of er moet nog een wonder gebeuren.
    Wel moet ik zeggen dat ik genoten heb van Trump.

    Maar, ik verwacht niet dat Biden zijn periode van 4 jaar af zal maken, daarvoor is hij nu al te instabiel.

    En dan, dan wordt Harris dus president van de VS.
    Wat heeft deze mevrouw in haar leven echt gedaan en wat heeft ze bereikt.
    Volgens mij niet veel soeps, verstand van zakendoen heeft ze in ieder geval niet.
    Ze heeft veel praktische ervaring met recht en onrecht en heeft daar in haar leven veel besluiten over genomen (moeten nemen). Ik heb niet gelezen dat ze veel foute beslissingen heeft genomen dus dat is in het aanstaande US bestuur al een hele verbetering tov. van de laatste 3 jaar en 9 maanden.
  3. forum rang 8 Wilbar 9 november 2020 12:43
    quote:

    josti5 schreef op 5 november 2020 12:46:

    Eens, Rene.
    Na Trump blijft het dus 'genieten' van die bananenrepubliek.
    Wat kán het toch snel neerwaarts gaan met een land.

    Trouwens: typische reacties op 'democratisch niveau', die twee boven jouw post: lekker op-de-man :-)
    Als ik uw bijdragen over Trump lees dan moet ik automatisch meteen aan Corry en de Rekels denken:

    Huilen is voor jou te laat, Trump komt niet meer.
    Wacht maar niet op hem, het is de laatste keer.
  4. forum rang 6 Plein777 9 november 2020 13:44
    Met Harris als vicepresident eist divers Amerika een plek op aan tafel
    =========================================================

    Kamala Harris De overwinning van Joe Biden en Kamala Harris vormt een historische mijlpaal. Voor het eerst krijgen de Verenigde Staten een vrouwelijke vicepresident.

    Frank Kuin
    november 2020 Uit het NRC
    Leestijd 5 minuten

    Kamala Harris is de eerste vrouwelijke running mate geworden die niet als wanhoopsdaad door een verliezende kandidaat werd geselecteerd.

    „Als we gaan stemmen, veranderen dingen. We kennen onze macht.” Met deze krachtige boodschap trok Kamala Harris, aankomend vicepresident van de Verenigde Staten, afgelopen maanden door het land.

    De zelfbewustheid ervan was een oproep aan haar veelkleurige aanhang, vrouwen en mannen, zich niet bij de status quo neer te leggen. „Als we gaan stemmen, winnen we.”

    Het heeft geholpen: samen met Joe Biden heeft Harris president Donald Trump en vicepresident Mike Pence verslagen.

    Zo geconcentreerd was de wereld de afgelopen maanden echter op het lot van Trump, dat het historische karakter van Harris’ zege onderbelicht bleef: de Amerikaanse bevolking heeft bij de race om het Witte Huis voor het eerst een vrouw gekozen.

    Vier jaar na de verpletterende teleurstelling die veel kiezers ervoeren na het onverwachte verlies van Hillary Clinton, de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een van de grote Amerikaanse partijen, wordt de 56-jarige Harris de eerste vrouwelijke vicepresident. Precies een eeuw nadat vrouwen het kiesrecht verwierven in de Verenigde Staten, wordt de senator uit Californië direct ook de eerste zwarte vrouw en de eerste vrouw van Indiase afkomst die het op een na hoogste ambt van de VS gaat bekleden.

    Opmerkelijk is hoe onopgemerkt en vanzelfsprekend dat is gegaan. Bij de kandidatuur van Clinton werd vier jaar geleden, met de slogan ‘I’m with her’ (ik steun haar), expliciet gewezen op het historische en feministische karakter van haar gooi naar het presidentschap. Kamala Harris heeft dat in haar campagne vermeden.

    Hoewel Trump haar op zijn rally’s heeft aangevallen als een „vrouwelijke socialist”, en haar op Twitter heeft uitgescholden voor „monster”, liet zij zorgvuldig na zichzelf te profileren als voornamelijk een vrouwelijke kandidaat. Evenmin heeft ze gelijke behandeling voor vrouwen nadrukkelijk tot campagnethema gemaakt.

    Bikkelharde ondervrager
    Impliciet eiste ze wel haar plaats aan de tafel, en daarmee die van het diversere, jongere Amerika, duidelijk op.

    Toen vicepresident Mike Pence haar tijdens hun televisiedebat in de rede viel, reageerde ze met een krachtig „Mister vice-president, I am speaking” (‘meneer de vicepresident, ik ben aan het woord’).

    Die uitspraak ging direct viraal – evenals andere campagnemomenten, zoals haar verschijning op meerdere evenementen op All Star-gympen.
    Dat inspireerde aanhangers om foto’s van zichzelf in All Stars op Twitter te plaatsen. Ook haar spontane dansjes op het campagnepad werkten aanstekelijk. „Eindelijk een vicepresident die eruitziet zoals wij”, schreef de zwarte auteur Nsenga Burton.

    Harris nuanceerde zo haar reputatie als een bikkelharde ondervrager in het Congres, die leden van de regering-Trump als oud-minister van Justitie Jeff Sessions en diens opvolger William Barr het vuur aan de schenen legde tijdens hoorzittingen in de Senaat. Sessions werd daar „zenuwachtig” van, gaf hij toe.
    Voordat Harris in 2017 aantrad als senator, was ze van 2004 tot 2011 aanklager in San Francisco en van 2011 tot 2017 minister van Justitie van Californië. Ook in die functie was ze de eerste zwarte vrouw.

    Derde vrouw
    Haar klim tot vicepresident was voor velen de afgelopen maanden een bron van inspiratie. „Ik ben erg ontroerd op dit moment”, zei de zwarte activist LaTosha Brown, medeoprichter van de organisatie Black Voters Matter, in een video op Twitter, nadat ze voor Biden en Harris had gestemd.

    „Het heeft zoveel moeite gekost om op dit punt te komen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik denk nu aan mijn grootmoeder, ik denk aan mijn moeder. Ik sta op het punt om te vieren dat deze sister hopelijk de volgende vicepresident wordt van de Verenigde Staten.”

    Harris, die in augustus door Biden werd gekozen als zijn running mate, is de derde vrouw die door een van de grote Amerikaanse partijen is voorgedragen voor het ambt van vicepresident. In tegenstelling tot de eerdere twee kandidaten ging het daarbij dit jaar niet om een wanhoopsdaad van een verliezende kandidaat.

    In 1984 was Congreslid Geraldine Ferraro uit New York de eerste vrouw die werd genomineerd voor het vicepresidentschap, als running mate van de Democratische presidentskandidaat Walter Mondale. Ze verloren ruimschoots van president Ronald Reagan en vicepresident George H.W. Bush.

    In 2008 koos de Republikeinse presidentskandidaat John McCain de toenmalige gouverneur van Alaska, Sarah Palin, als running mate – een stunt om publiciteit terug te veroveren op de populaire Barack Obama. Dat werkte slechts kortstondig. Ze verloren van Obama en Biden.

    Gematigd pragmaticus
    Harris, al jarenlang een rijzende ster in de Democratische partij die bekendstaat als een gematigde pragmaticus, lanceerde begin 2019 haar eigen campagne voor het presidentschap.

    Hoewel ze werd gezien als een veelbelovende kandidaat, kreeg haar campagne nooit echt vaart. Ze stapte een jaar geleden, voor de eerste voorverkiezingen, uit de race. Pas dit jaar vond ze haar stem, als voorvechter van de strijd tegen racisme in de gelederen van de politie en justitie, naar aanleiding van de landelijke demonstraties na de dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis.

    Haar gedreven redes over dat thema maakten haar een logische keuze voor Biden – al vinden sommigen aan de linkerflank van de Democratische partij haar staat van dienst in Californië niet progressief genoeg.

    Als een woman of color en een dochter van immigranten vertegenwoordigt Harris nu op een krachtige manier de realiteit en de toekomst van de Verenigde Staten als een land dat zijn diversiteit omarmt – niet een land dat zich daartegen verzet. Ze draagt daarbij haar multiculturele achtergrond uit: haar vader, Donald Harris, komt uit Jamaica; haar moeder Shyamala Gopalan Harris was een biomedische wetenschapper afkomstig uit India.
    De twee academici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Berkeley-universiteit in Californië. Kamala Harris en haar jongere zus Maya werden in de jaren zestig in Oakland geboren.

    Als vicepresident loopt Harris bovendien voorop als waarschijnlijke opvolger van Biden als leider van de Democratische partij, en mogelijk als president. De 77-jarige Biden wordt in januari op 78-jarige leeftijd beëdigd. Het is twijfelachtig of hij twee volle termijnen als president zal dienen.

    Harris is vanaf januari de spreekwoordelijke hartslag verwijderd van het presidentschap. Ze zal een prominente rol spelen als het jongere gezicht van de nieuwe regering – en het gezicht van een nieuwe generatie van Democraten.
  5. forum rang 7 hirshi 9 november 2020 13:56
    quote:

    objectief schreef op 9 november 2020 11:28:

    Ed Nijpels (VVD) op Twitter: Wat een fantastische vrouw die Kamala Harris (topjuriste en Officier van Justitie); Nijpels was diep onder de indruk van haar speech.
    „Wat een fantastische speech van Camila Harris vannacht, wat een krachtige vrouw en wat een mooi schouwspel.”

    Tweet van Nijpels.

    Klinkt als een puber die verliefd is op zijn schooljuf, maar van zo'n puber mag je wel verwachten dat hij de voornaam van zijn juf juist weet te spellen.
  6. forum rang 7 rene l 9 november 2020 14:50
    quote:

    hirshi schreef op 9 november 2020 13:56:

    [...]

    Tweet van Nijpels.

    Klinkt als een puber die verliefd is op zijn schooljuf, maar van zo'n puber mag je wel verwachten dat hij de voornaam van zijn juf juist weet te spellen.

    Pamala heeft een aversie tegen mannen, vooral tegen blanke mannen.
  7. forum rang 6 Plein777 9 november 2020 16:23
    quote:

    objectief schreef op 5 november 2020 11:52:

    [...]

    Josti, zo jong ben je nou ook niet meer en toch beweer je overal verstand van te hebben.
    Kamala Harris heeft meer studies en 100x meer kennis vergaard dan jij in die 70 jaren.
    Josti is toch gemeenteraadslid in Nieuw Vennep geweest ?
  8. whammy 9 november 2020 18:08
    quote:

    hirshi schreef op 9 november 2020 13:56:

    [...]

    „Wat een fantastische speech van Camila Harris vannacht, wat een krachtige vrouw en wat een mooi schouwspel.”

    Tweet van Nijpels.

    Klinkt als een puber die verliefd is op zijn schooljuf, maar van zo'n puber mag je wel verwachten dat hij de voornaam van zijn juf juist weet te spellen.
    Zo te merken bevallen sommigen hier de overwinning van Biden en Harris niet waaronder Hirschi. De vraag is waarom?
  9. forum rang 6 asti 9 november 2020 19:29
    quote:

    hirshi schreef op 9 november 2020 13:56:

    [...]

    „Wat een fantastische speech van Camila Harris vannacht, wat een krachtige vrouw en wat een mooi schouwspel.”

    Tweet van Nijpels.

    Klinkt als een puber die verliefd is op zijn schooljuf, maar van zo'n puber mag je wel verwachten dat hij de voornaam van zijn juf juist weet te spellen.
    Ik was als puber verliefd op twee schooljuffen, maar wist niet wat hun voornamen waren.
  10. forum rang 6 Plein777 9 november 2020 21:21
    quote:

    josti5 schreef op 9 november 2020 19:12:

    [...]
    Arme jongen...
    Ik had al begrepen, dat lezen niet je sterkste kant is...

    Je bent nog niet eens in staat de voornaam van mevrouw Harris bij het openen van dit draadje goed te schrijven !
    Kamala is haar voornaam niet Kamal sufferd !
  11. cune 9 november 2020 23:57
    De dyslectische opener van dit draadje schreef ; " Rechtenstudentje, nogal scherp en emotioneel ".
    Waarom badinerend rechtenstudentje ?
    Aangezien u blijk geeft de Engelse taal niet machtig te zijn ( zie mijn opmerking vandaag van 18,12 op " Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen ") vertaal ik voor u dat deze dame voormalig officier van justitie was die barrières doorbroken heeft. ( the Guardian : a barrier-breaking former prosecutor )
    Heeft Josti5 zelf ooit wel een universitaire studie gedaan? Ben bang van niet.
    Waaruit concludeert u dat Mrs. Harris emotioneel is , of is dit vanwege vrouw zijn?
    Uiterst bedenkelijk !
  12. forum rang 9 josti5 10 november 2020 08:44
    quote:

    cune schreef op 9 november 2020 23:57:

    De dyslectische opener van dit draadje schreef ; " Rechtenstudentje, nogal scherp en emotioneel ".
    Waarom badinerend rechtenstudentje ?
    Aangezien u blijk geeft de Engelse taal niet machtig te zijn ( zie mijn opmerking vandaag van 18,12 op " Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen ") vertaal ik voor u dat deze dame voormalig officier van justitie was die barrières doorbroken heeft. ( the Guardian : a barrier-breaking former prosecutor )
    Heeft Josti5 zelf ooit wel een universitaire studie gedaan? Ben bang van niet.
    Waaruit concludeert u dat Mrs. Harris emotioneel is , of is dit vanwege vrouw zijn?
    Uiterst bedenkelijk !

    Tsja, de klassieker: zélf een fout voor-oordeel over iemand vellen, en vervolgens die iemand op basis van dat foute voor-oordeel boos gaan beschimpen...
    Dat doe jij dus, cune.
    Aangezien je schrijft over 'slavernij' (gisteren, 18.12, waarde-aandelen) en over 'vrouw' kan ik wel, zonder voor-oordeel te hebben, raden uit welke hoek de wind waait.
    Overigens wel een erg overdreven emotionele reactie op een tikfoutje.

    Wat betreft 'Rechtenstudentje, nogal scherp en emotioneel': lees éérst de link in mijn openingspost eens, voordat je onnodige vragen gaat stellen.
    Vooruit, ik zal je helpen.
    Er staat o.a.:

    'Senator valt op door felle handelwijze
    Harris staat bekend om haar felle optredens in de Senaat.'

    Als ik haar optreden zo zie, vind ik dat nogal scherp en emotioneel.
    Dat is mijn mening, en daar moet je het mee doen.

    Dan, wat 'rechtenstudentje' betreft, heb ik in deze draad al antwoord gegeven aan een andere slechte lezer (zie 5 november, 13.54):

    'Zéér eenzijdige carriere, vandaar 'rechtenstudentje'.
    Met alleen maar een rechtencarriere kom je niet ver met de Poetin's en Xi's van deze wereld.
    Die vegen de vloer met je aan.'

    En slechts 4 jaar politieke ervaring vind ik gevaarlijk weinig voor de vis-president van de USA, die een grote kans heeft binnen 4 jaar president te worden, als gevolg van de hoge bejaardheid van de gekozen president Joe.

    Met 'Kamal' is niks mis, integendeel:

    Kamal is een Hindoestaanse naam voor jongens en meisjes.
    De betekenis is 'perfectie'

    www.babybytes.nl/namen/jongens/Kamal

    Dat haar man haar zo noemt, zo heb ik ergens gelezen, kan ik mij dus wel voorstellen...

    'Kamala' past niet meer bij haar leeftijd, en al helemáál niet bij haar type, toch:

    'Kamala is een Hindoestaanse naam voor meisjes.
    De betekenis is `Lotus bloem`

    www.babybytes.nl/namen/meisjes/Kamala

    'Perfectie' of 'Lotusbloem' voor de vice-president van de USA: ik zou het wel weten, net zoals haar echtgenoot het weet...

    Welgemeende tip: alvorens emotioneel te gaan schelden op basis van eigen voor-oordelen: svp éérst links openen, lezen, draad doorlezen, en als er dán nog geen antwoorden op je vragen zijn, reageren op een nette wijze, zonder gescheld en foute voor-oordelen.

    Je hoeft je niet te excuseren hoor - ik heb een brede rug, na 20 jaar IEX :-)
    En jij komt hier nog maar net kijken, zie ik.

    Nou, we gaan het allemaal zien en beleven, als overgrootvader Joe de pijp aan Maarten heeft gegeven...

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0707 +0,05%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.323,04 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links