Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Kinepolis BRU:KIN.BL, BE0974274061

  • 40,200 18 apr 2024 09:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 40,200 - 40,200
  • 372 Gem. (3M) 19,6K

Kinepolis 2020

626 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2020 16:25
    Kinepolis gaat naar haar beste beursdag ooit.

    Bericht HLN:
    Verliezers worden winnaars
    De bioscoopuitbater won eerst ruim 40 procent, en staat nu nog altijd op 27 procent winst. Het aandeel is goed op weg naar de beste beursdag in haar hele beurscarrière die al bijna een kwarteeuw duurt. Een ander typisch corona-aandeel is het Nederlandse Basic-Fit: de fitnessketen schrijft 27 procent bij en nadert met rasse schreden het niveau van februari, voor de miserie begon.

    Omgekeerd zijn de bedrijven die perfect geplaatst waren om te floreren tijdens economische lockdowns de dupe. Zo maakte de Duitse online kledingwinkel Zalando een uitschuiver van 15 procent, om nu nog altijd op 10 procent verlies te staan. Just Eat Takeaway zakt ook weg richting 10 à 11 procent verlies.

    www.hln.be/economie/beursfeestje-na-n...
  2. forum rang 4 Chessplayer1992 9 november 2020 16:43
    quote:

    Jestbread schreef op 9 november 2020 13:44:

    Kan mezelf wel voor m'n kop slaan dat ik nog verder afwachtte op 19. Dat was al een mooie winst geweest op een week tijd.
    Haha tja, ik ook. Vrijdag verkocht, na 20/25% winst te hebben gepakt. Tja. Helaas. Afijn, was een kleine positie en mooie winst gepakt. Vandaag alsnog mega goede dag met al mijn (retail) vastgoed, dus ik lach erom. Maar inderdaad, jeetje, wat een mooie winst. Chapeau aan iedereen die is blijven zitten ;) Maar ... we zijn er nog niet. Aandelenmarkten zullen volatiel blijven de komende dagen/ weken/ maanden.
  3. StiMO 9 november 2020 18:46
    quote:

    volger_DS schreef op 9 november 2020 16:26:

    kopers weten waarom,... als de zalen weer opengaan en al de blockbusters op de markt gegooid worden, zal 2021 het beste beursjaar in haar hele beurscarrière worden. op naar de 56€

    Efkes kort...
    De winst die een film maakt op streamingdiensten is niet groot genoeg om daar blockbusters op te tonen.

    MULAN :
    Budget 200 miljoen US$
    Opbrengst 57 miljoen US$

    Volgend jaar zal idd een topjaar worden voor kinepolis.
    Zelfs ik zal voor mijn gasten een abbonementje kopen.
    Dat er vandaag super winstnemers zijn is logisch, heb ik ook met een stuk gedaan.
    56 euro is inderdaad een waarde dat kinepolis eind 2021 wel kan waard zijn.
    Hopelijk kan ik nog wat stukjes terug opnemen rond de 25.

    grtz
  4. Tenton 9 november 2020 18:55
    quote:

    Becb schreef op 9 november 2020 18:47:

    37 euro aangetikt vandaag?? Short squeeze, veronderstel ik. Na die 37 terug richting 30. Verstandig misschien om nu winst te nemen, voor het weer verder afglijd?
    Ik vind 30 (nog steeds 30 minder dan de 60 die het eerder aantikte, de helft dus maar) geen belachelijke reactie op dit nieuws. Het biedt vooruitzichten en een verkleining van het risico. Dat het aandeel niet meer gaat dalen kan natuurlijk niemand beloven.

    De beleggingshorizon is veranderd. I.p.v. "mogelijk zijn we volgende winter of misschien wel nooit van Covid-19 af" naar "halfweg volgend jaar kunnen we vaccinaties starten met een 90% efficiente werking".

    Voor een aandeel als Kinepolis is dit een zeer groot verschil.
  5. volger_DS 10 november 2020 08:41
    oud nieuwsje, maar meer dan ooit van toepassing:

    De visie van KBC Securities

    Eerder deze maand heeft KBC Securities er al op gewezen dat Kinepolis op zijn lijst van "meest kwetsbare bedrijven in geval van een tweede coronagolf" staat. Vandaag wordt het koersdoel verlaagd van 43 naar 30 euro, om aan te geven dat het de komende maanden een hobbelige rit kan worden. Alleen een vaccin zou volgens KBCS de "kip-of-ei"-problematiek kunnen oplossen.

    Aangezien de pandemie aantoonbaar niet goed is aangepakt in Europa en Amerika, was het herstel voor cinemazalen dat elders (zoals in China) plaatsvindt, niet mogelijk in Europa en Amerika. Dit heeft ertoe geleid dat Hollywood de lancering van grote evenementenfilms heeft uitgesteld. Argumenten over de "push-pull"-dynamiek tussen bioscoop en streaming, films vs. TV, etc., zijn volgens analist Guy Sips niet relevant. Cinemazalen waren een groot deel van het jaar niet in staat om datgene te doen wat voor nieuwe inkomsten zorgde. KBCS is er evenwel van overtuigd dat bioscopen in normale tijden nog steeds behoorlijk populair zijn. Hierdoor zullen groepen als Kinepolis in de nabije toekomst het zwaarst reageren op positief nieuws over een vaccin.
  6. maanlandschap 10 november 2020 14:10
    Terug short hier. Sorry gasten :). Een ritje naar 27 a 28 € lijkt me evident. Het is niet omdat 1 firma een vaccin heeft aangekondigd en er nog vele zullen volgen, dat iedereen massaal naar naar oude films in de cinema gaat kijken, tijdens de corona die nog een tijd gaat duren want eer iedereen met zekerheid geen Corona meer kan oplopen zitten we 1 à 2 jaar verder. Ten eerste blijft die Cashdrain nog zeker een half jaar duren en ten tweede is streaming effectief wél in opkomst. Oude koersen zullen dus nooit meer gehaald worden in de huidige constellatie. Die was o.m gebaseerd op een sterke cashbuffer en die is verdwenen tegen de zomer. Een 25 € lijkt mij momenteel een faire koers. Hogere koersdoelen zijn gebouwd op dromen, niet op feiten.
  7. maanlandschap 10 november 2020 14:54
    quote:

    Stefzele1 schreef op 10 november 2020 14:21:

    @zonnewijzer, laat ons nog éven dromen...lol...
    Dankzij jullie dromen, heb ik de vorige short goed verdiend LOL. Een beurswijsheid die velen nog niet kennen: zonder kopers kan je niet shorten... Veel succes met jullie long-dromen. Op 34 € ging ik vandaag short rond 27 a 28 stap ik terug uit. Veel succes aan jou ook.
  8. maanlandschap 10 november 2020 15:08
    De grote vraag die voor Kinepolis momenteel belangrijk is: haalt AMC januari/februari? Ik schat van niet (uiteraard wél met chapter 11, dat lijkt mij de evidente uitkomst, waarbij de gewone aandeelhouders met lege handen zullen achterblijven). Kinepolis zal ook extra geld nodig hebben, wie dat niet wil/kan inzien, is een newbie...
  9. [verwijderd] 10 november 2020 16:31
    AMC en veel andere Amerikaanse Bioscopen zijn er financieel zeer slecht aan toe en hangen van 2 dingen af : 1 vrouw en US Congress.

    Momenteel staat er 1 blockbuster gepland in 2020 en dat is Wonder Woman 1984 op kerstdag. Dit zou voor Amerikaanse bioscopen goed zijn en een sneeuwbaleffect veroorzaken in de goede richting. Maar kans bestaat dat deze nog uitgesteld wordt.

    Ander belangrijk punt: De Stimulus Relief Bill die nog door US congress moet gaan. Daarin zit een pakket van 15 miljard Dollar voor "save our Stages" (bedrijven zoals: Broadway, bioscopen waaronder AMC vallen, theaterzalen,..).

    Volgens Amerikaanse media zal AMC geen reserves meer hebben als geen van beiden komt voor januari. En ligt AMAZON al te wachten om failliete AMC op te kopen.

    Van Trump moeten we geen input verwachten dus hopelijk kan Biden dit nog pushen en de republikeinen met Mitch McConnell in de Senaat.
  10. maanlandschap 10 november 2020 17:20
    AMC is over en out. Die nieuwe financiering kregen ze heus niet van "beleggers" die hopen op een koersstijging. Die nemen de zaak voor een appel en een ei over bij chapter 11. Wat het stimuleringspakket in de US betreft: tja dat komt er nu uiteraard niet in hoge bedragen voor eind januari. En dan zijn er in januari ook nog 2 hernieuwde Republikeinse senatoren in Georgia die moeten verkozen worden, waarvan de meerderheid in de senaat nog vasthangt. Trump kan hier wat op leunen om zo lang mogelijk tegen te werken. Alles zit stuck in de US en we staan al hoger dan begin dit jaar met veel slechtere omstandigheden. Overigens AMC vandaag al -7 % gedaald bij + 7 % pre-market. Die Vlaamse particuliere beleggerkes in Kinepolis hebben geen benul...
  11. Dobla 10 november 2020 17:47
    quote:

    zonnewijzer schreef op 10 november 2020 17:22:

    [...]

    Direct afhankelijk? Antwoord: neen. In dezelfde niche-sector? Antwoord: ja! Veel schulden? Ja! 500 miljoen €..
    Nou, dan lig ik niet wakker van wat er met AMC gebeurt. Het is niet dat de filmliefhebbers AMC de rug toe hebben gekeerd. Enkel dán zou uw argument van de "niche-sector" gelden (ik zou Hollywood en cinema-beleving niet meteen niche noemen).

    De eerstvolgende afbetaling van de schulden staat gepland in 2022.

    Voor mij blijft dit een heel aantrekkelijk hoog risico-aandeel :-) mvg

    Morgen/binnenkort ook nieuws van de fase 3 studie van Moderna (eveneens gebaseerd op mRNA technologie). Ik verwacht opnieuw wat optimisme op de beurs (dus veel succes met uw short rit ;-))
  12. maanlandschap 10 november 2020 18:06
    Geen probleem met die nieuwe "vaccin"aankondigingen. Ze gaan er u om de oren mee slaan :). Zeker Moderna waar het management na hun vorige grote aankondiging, massaal aandelen verkocht...Ultiem moet je vergelijken met de situatie voordat er corona bestond en beseffen dat een aankondiging van een bedrijf van een vaccin, het virus niet op 1-2-3 zal laten verdwijnen in een cinemazaal. En dan spreek ik nog niet over streaming en de de eveneens duidelijke richting van steeds grotere TV's thuis...). Veel succes met je long. Om long te gaan zijn er aan deze koers véél betere mogelijkheden. De schulden van Kinepolis al eens bekeken? Begin die maar af te betalen zonder zekerheid aan inkomsten tot deze zomer. En met niche-sector bedoelde ik cinema. Hoeveel zou -even Hollywood- nog voor de cinemazalen maken?
626 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Gaat Dune 2 Kinepolis een topjaar bezorgen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links