Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,750 19 apr 2024 16:05
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,650 - 20,800
  • 5.394 Gem. (3M) 43,8K

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 292 293 294 295 296 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2020 13:41
    quote:

    Branco P schreef op 4 november 2020 12:35:

    [...]

    Een koper en een verkoper kunnen toch gewoon een off market deal maken? De aandelen van vH hoeven dan toch niet via de openbare bieding te lopen? Als jij als kleine aandeelhouder ook een deal buiten de openbare bieding met de koper wilt maken, dan kan dat toch ook? Of zie ik hier iets over het hoofd? Je kunt ook net voor de openbare bieding een off market deal maken met een discount of premium.
    Branco,

    Dit is allemaal volledig buiten de orde bij beursgenoteerde ondernemingen! Gelukkig heb jij meer verstand van vastgoed dan van corporate finance. De AFM ziet hierop toe en de wettelijke regels worden nageleefd via de Ondernemingskamer binnen ons gerechtelijk systeem. We zijn geen bananen republiek!

    Zie bijlage!
  2. forum rang 5 NLvalue 4 november 2020 14:32
    quote:

    MFCons schreef op 4 november 2020 09:59:

    [...]

    Precies, nu bijna 100% pakken zou bij mij linea recta naar Shell gaan. Ik ben wat minder happig op branchegenoten. WHA heeft een compleet ander risico profiel, wat NLVALUE ook zegt. Ik zou daar niet direct alle eitjes in leggen.
    Dank voor de push op oma shell - heb verdubbeld op 10,69 en dubbele hoeveelheid puts jun e10 @ 1,10 eronder geschreven. Heb ik toch een 4x zo grote Shell long positie

    Verder qua risicoprofiel; ik maak een verschil tussen het risicoprofiel van het bedrijf. En het risico profiel van een belegging

    WHA heeft als een bedrijf een hoger risico profiel dan ECP
    WHA heeft als belegging een lager risico profiel dan ECP.

    Als het verschil wilt zien moet je vandaag maar eens kijken wat er met de koers van Solaredge gaat gebeuren.

  3. [verwijderd] 4 november 2020 14:33
    quote:

    Branco P schreef op 4 november 2020 14:24:

    De reden dat grote partijen vaak meer dan 5% hebben is dat je bij een overnamebod niet om die partij heen kunt als vijandige overnamekandidaat. Dus dan moet je er met die >5% partijen uit zien te komen en dat kan prima off market, je kunt gewoon buiten de beurs om een prijs overeenkomen.
    Nee hoor, de meeste 5% posities komen door fiscale overwegingen vanwege vrijstelling van dividend belasting. Zie link:
    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

    Dit is natuurlijk niet van toepassing bij een FBI - daar is de enige kunst juist om onder de 25% te blijven.

    Het is echt een illusie dat er in de Nederlandse overnamepraktijk off market deals worden gemaakt. Wel is het zo dat het bij een percentage tussen 20% en 25% moeizaam is om een partij heen te gaan bij het uitbrengen van een bod. Dus zullen dergelijke partijen 'over de muur' worden gebracht om te peilen of deze partijen een dergelijke bieding steunen - dat gaat dus zonder side-letters met aanvullende betaling. Lees ook maar eens de paragraaf over 'acting in concert' na.
  4. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 november 2020 15:56
    quote:

    MFCons schreef op 4 november 2020 12:16:

    [...]
    (waarom zou je verkoop van assets INVESTEREN tegen 6% (CAPEX) als je met eigen aandeleninkoop 100% zou kunnen renderen). Daar prikt een 8 jarige nog doorheen.
    Hier wordt ik vrolijk van. Het zou een zegen zijn als ECP (even terugkeren naar ons troetelkind) te zijner tijd de CAPEX zou inperken / minder passend OG zou afstoten ten gunste van een continue aandeleninkoop (zolang aandelenkoers ruim beneden NDV is). Niet alleen pakt dit gunstig uit voor de kengetallen maar het levert ook een bijdrage aan een herstel van het evenwicht tussen verkoop en koop van de aandelen (en daar ontbreekt het de laatste jaren juist aan (verkoopdruk wordt niet opgevangen, de kengetallen zijn en blijven redelijk goed )-> resultaat : we gaan continue omlaag, nog even los van de Corona-ellende). Zal ik het ooit nog meemaken dat ECP "het licht gaat zien" ? Riep iemand iets over Methusalem ?
  5. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 november 2020 17:55
    quote:

    NLvalue schreef op 4 november 2020 14:32:

    [...]
    Verder qua risicoprofiel; ik maak een verschil tussen het risicoprofiel van het bedrijf. En het risico profiel van een belegging

    WHA heeft als een bedrijf een hoger risico profiel dan ECP
    WHA heeft als belegging een lager risico profiel dan ECP.

    Ik begrijp wat je zegt maar hoe zie je die waarde van WHA nu precies ? Er zit waarde in (ongetwijfeld), maar er is wel degelijk een (fors ?) executierisico bij WHA. De verkoop van het Franse OG kan tegenvallen (qua opbrengst en/of tijd) en de herinvestering in (niet al te best ?) Nederlands OG lijkt mij ronduit rampzalig (zie discussie over inkoop eigen aandelen). Het zal aan mij liggen (ik houd meer van Mercialys, Hufvudstaden, ECP (eventueel Klepierre naaah ook niet echt) omdat deze geen grote "verbouwplannen" hebben. Het sectorrisico blijft onverminderd groot (en dat hebben we geweten ook !) maar bij WHA loop je een behoorlijke kans op een binaire uitslag (alles of niets). Ben benieuwd :)
  6. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 november 2020 20:09
    quote:

    Marco19 schreef op 4 november 2020 19:41:

    Koers komt niet echt van de plek af. Zal toch iets positiefs gemeld moeten worden om door te stoten omhoog. Waarschijnlijk wordt de herfinanciering van Zweden niet gemeld via PB. Toch zou dit niet verkeerd zijn ivm wantrouwen markt.
    Dat kan inderdaad zeer vervelend worden. Over pas 4,5 maand (!!) komen ze weer met cijfers. Verkopen zitten er niet in dus welke katalysator moet de koers in beweging krijgen ?
  7. MichaelJ 5 november 2020 10:25
    Ik lees het ECP forum met genoegen ivm de goede bijdragen.

    ECP is mijn guilty pleasure.

    Ik heb een inktzwarte visie op de toekomst van offline winkelen en dus ook van grote winkelcentra. Ook met een vaccin verwacht ik een recessie (+structurele klap koopkracht) en klappen in de winkelstraat die met de structurele neergang nooit meer goedgemaakt gaan worden. Teveel dead malls gezien in Amerika en dan ook nog de oorlog tegen de auto van de overheid.

    Desondanks met een goed dividend trackrecord (verleden) en een lage waardering (irt 'waarde' activa en winst) hou ik toch een ECP positie. Bij een <9 koop ik zelfs allicht wat bij.
  8. forum rang 5 NLvalue 5 november 2020 10:50
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 4 november 2020 17:55:

    [...]Ik begrijp wat je zegt maar hoe zie je die waarde van WHA nu precies ? Er zit waarde in (ongetwijfeld), maar er is wel degelijk een (fors ?) executierisico bij WHA. De verkoop van het Franse OG kan tegenvallen (qua opbrengst en/of tijd) en de herinvestering in (niet al te best ?) Nederlands OG lijkt mij ronduit rampzalig (zie discussie over inkoop eigen aandelen). Het zal aan mij liggen (ik houd meer van Mercialys, Hufvudstaden, ECP (eventueel Klepierre naaah ook niet echt) omdat deze geen grote "verbouwplannen" hebben. Het sectorrisico blijft onverminderd groot (en dat hebben we geweten ook !) maar bij WHA loop je een behoorlijke kans op een binaire uitslag (alles of niets). Ben benieuwd :)
    Ik deel die obsessie met kwaliteit van vastgoed/mgt/ etc niet die hier heerst. Dat maakt allemaal geen drol uit voor je beleggingsresultaat- YTD performance:

    KLP/Mercialys -66%
    ECP/WHA -60%
    Simon/DES -57%

    en... URW -75%, INTU -/- whatever. Vastned -15%, Brookfield -20%

    Sector keuze bepaalt je resultaat grotendeels - niet de zozeer de keuze voor het individuele bedrijf

    Brookfield en Vastned hebben gebroken met het verleden. Simon en WHA hebben zich gerealiseerd dat "het zo niet langer kan' - en zullen andere keuzes op waarde creatie gaan laten zien (waarbij ik denk dat WHA stopt te bestaan als exploitant van winkels en verder gaat als beleggingsmaatschappij in al dan niet beursgenoteerde belangen als potentiele route ).

    DES gaat het langste door met het oude spelletje - en kun je lang underperformance vs de sector zien. En wanneer gaat de sector weer outperformen op de beurs? - spelletje van lange adem. Denk dat de koers van Simon een prima proxy is om te het tempo van de re-rating in te schatten.
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 5 november 2020 12:23
    Over Italie gesproken, ik ben benieuwd wanneer ze bij IGD de Q3-cijfers op hun site zetten; volgens hun agenda was om 10 uur vanochtend het theekransje van de board en is er om 14 uur een conference call voor analisten. Het lijkt me dus wel handig als ze "ergens in de tussentijd" hun cijfers openbaar maken;)

    Ongelofelijk (amateuristisch) dat ze dat niet gewoon voor- of nabeurs doen!
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 292 293 294 295 296 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links