Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 15:19
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,240
  • 93.735 Gem. (3M) 375,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 726 727 728 729 730 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. alexmaniax 2 november 2020 16:46
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 2 november 2020 14:37:

    Net Binck gebeld voor de beleggingsclub, hebben we ook een paar duizend stukken URW staan. Maar kreeg net te horen dat Binck uberhaupt niet de mogelijk bied om je stukken in te zetten voor een tegenstem.. Leker dan. Betekend dat alle Binck rek. houders met sommigen natuurlijk miljoenen stukken in de porto mooi buitenspel staan..!
    Ik kan bij Binck NIET tegen de kapitaal-verhoging stemmen, dit is een scandaal!
    Betekent dus dat Binck VOOR de kapitaal-verhoging is, ze hebben er hoe dan ook BAAT bij.
  2. Peter133 2 november 2020 16:52
    quote:

    QueSera schreef op 2 november 2020 15:00:

    Overigens krijg ik net mail van Binck. Als jullie nog herinneren: ik kon niet stemmen bij ING daarom overgestapt op Binck, want daar zou je wel kunnen stemmen (niet dus, maar ok). Mijn portefeuille is al een eeuwigheid in overdracht. Vorige week zijn de opties overgeboekt. Net kreeg ik een mailtje dat de aandelen zijn overgeboekt. Alle aandelen? Nee. Behalve URW!!!! Heb er maar een mailtje aan gewaagt.
    Ing heeft ze vast uitgeleend.
  3. Peter133 2 november 2020 17:27
    quote:

    QueSera schreef op 2 november 2020 17:13:

    [...]

    Wellicht. Ik heb ze daar geen toestemming toe gegeven.
    Het uitleengedrag rondom de emissie van alle brokers zou een mooi AFM onderzoek kunnen opleveren.
    Zou in de algemene voorwaarden kunnen staan dat ze dat mogen en dan heb je bij het afsluiten al toestemming gegeven.
  4. [verwijderd] 2 november 2020 18:08
    quote:

    common sense schreef op 2 november 2020 15:31:

    Er wordt een hoop gespeculeerd op dit forum en dat is hartstikke interessant om te lezen. Als ik een duit in het zakje mag doen en met het risico dat ik iemand op dit forum herhaal (ga het niet allemaal nalezen!), dan probeer ik mij even te verplaatsen in een groot aandeelhouder. Laten we zeggen dat ik 4% bezit (het ABP bezit meer)met een GAK van 100 (koers staat nog niet zo heel lang laag). Ik heb dus meer dan een half miljard geinvesteerd. Nu moet ik nog eens 166 (138M * 30) investeren om mijn oorspronkelijke investering niet te laten halveren in waarde (NAV/aantal aandelen). Dat ga ik toch niet doen. Tenzij URW op omvallen staat, kan ik dat toch nooit verkopen aan de beleggers wier vermogen ik beheer. Dan kun je je investering toch alleen maar beschermen door tegen te stemmen?
    @common sense....
    Een claim tegen een overname is mijn favoriet.....

    Daar zit het hem nu net.....
    Grote groepen wier vermogen ik beheer zijn : ABP en Nordic.
    Die volgen adviesbureaus.... volgen de directie en stemmen dus voor
    Andere grote groepen zijn Vanguard en Blackrocj:
    Die volgen adviesbureaus.... volgen de directie en stemmen dus voor
    Dan heb je nog de banken.....
    Die verdienen aan de claim, stemmen dus voor
    en dan wie is er nog groot in URW ?????

    Niemand.... echt Niemand

    Eind 2019 was er geen enkele privee grootaandeelhouder in URW die boven de meldingsplicht van 3% zat.

    (Nu weten we dat Aermont in November 2019 ingestapt is met 2% (dus boven de 100€))

    Dit weet het management van URW ook, dus geen enkele tegenstand vanuit de grote gekende. groepen,
    De claim kan enkel en alleen njet krijgen van een "nieuwe heel grote groep" waarvan het management schrik heeft dat ze controle willen verwerven of op overname uit zijn (Partij X),
    en door die claim moeten ze wel te voorschijn komen.

    Als er nu op 10 November opeens uit het niets 10 onbekende, nieuwe grote partijen met elk 3% verschijnen om tegen te stemmen. dan is dit toch wel heel heel merkwaardig.......

    En uiteraard zal het management ze dan beschuldigen van achter de schermen als 1 groep (partij X) te opereren en alle verwijten die wij naar GS slingeren gaan zij nu naar hun hoofd geslingerend krijgen ...... platte achterbakse koersmanipulatie voor eigen gewin...,

    Dan gaan er toch wat vragen gesteld worden.... Je kunt dus niet zomaar even opduiken met 10, je zakken vol met onlangs aangekochte aandelen..... en beweren dat je elkaar niet kent.

    Mr. Bessler beseft dit ook en 15 october gaat hij publiek...
    Partij X moet mee kunnen doen zonder dat er te veel vragen gesteld worden.....
    en zegt eigenlijk 2 dingen:
    *) Uitdrukkelijk geen controle te willen en dus niet bij Partij X te horen,
    maar....
    1) Heeft wel een groep rond zich verzameld (Het Consortium dat 22 okt een belang van 5% gemeld heeft)
    2) Wil 3 zitjes in de raad
    3) Is vierkant tegen het plan van het management
    4) Heeft een ander plan dat (moet) uitgevoerd worden

    *) roept op om massaal nee te stemmen de 10de november....
    Straks kun je nu wel op de BAVA verschijnen als "nieuwe" aandeelhouder zonder dat er veel vragen gesteld worden, je bent een gewone sympatisant met een berg aandelen, ...

    Consortium heeft 5% ,Partij X kan 10 November anoniem en ongestoord deelnemen met een kleine 25% van god weet hoeveel ze al hebben ....en straks verder uitbreiden onder de radar zonder in de publiciteit te komen of een bod te moeten doen.

  5. [verwijderd] 2 november 2020 18:33
    @PhilipBE: de claimemissie kan toch niet doorgaan als er net niet genoeg tegenstemmen zijn. Absolute nood ontbreekt. Franse elite weer dat ook. De directie van URW heeft met een bazooka op een mug geschoten en kan ni et meer terug zonder geloofwaardigheid te verliezen. Begin volgend jaar zit er een nieuwe directie. Wie weet wordt er nog een procedure bij de OK in Amsterdam gestart. Meerdere wegen leiden naar Rome
  6. forum rang 5 QueSera 2 november 2020 18:34
    Ik heb wederom antwoord gekregen van het Consortium op mijn mail waarin ik ze heb verwittigd dat particuliere beleggers in NL bij ING en Binck Bank niet kunnen stemmen.

    Hello again,
    You may be familiar with the shareholders' association VEB, they are trying to support retail shareholders like yourself.
    You may want to contact: vragen@veb.net
    Kind Regards,
    REFOCUS

    Kennelijk is de VEB ermee aan de slag gegaan. Ik zou zeggen: iedereen die nog niet kon stemmen, klim in de pen naar de VEB!
  7. forum rang 5 QueSera 2 november 2020 18:37
    quote:

    Dhandho Investor schreef op 2 november 2020 18:33:

    @PhilipBE: de claimemissie kan toch niet doorgaan als er net niet genoeg tegenstemmen zijn. Absolute nood ontbreekt. Franse elite weer dat ook. De directie van URW heeft met een bazooka op een mug geschoten en kan ni et meer terug zonder geloofwaardigheid te verliezen. Begin volgend jaar zit er een nieuwe directie. Wie weet wordt er nog een procedure bij de OK in Amsterdam gestart. Meerdere wegen leiden naar Rome
    Zo zie ik dat ook. De claimemissie komt er niet. Onmogelijk. Ook al zou hij net niet worden verworpen, je kunt dat niet meer doordrukken tegen zo veel weerstand. Deze board is exit. Ze weten het alleen nog niet.
  8. forum rang 5 QueSera 2 november 2020 18:53
    quote:

    PhilipBe schreef op 2 november 2020 18:41:

    Interview : Mr. Bressel y Mr. Niel
    www.lesechos.fr/industrie-services/en...

    www.lesechos.fr/industrie-services/im...
    Dank je wel PhilipBe
    Omdat het interview zo mooi is plak ik het maar in zijn geheel in Google translate vertaling in deze post

    De voormalige baas van Unibail en de leider van Iliad zetten hun kruistocht voort die half oktober begon. Ze hebben tot vrijdag - de uiterste datum voor de stemming per brief vóór de algemene vergadering van 10 november - om de aandeelhouders van Unibail-Rodamco-Westfield ervan te overtuigen nee te zeggen tegen de voorgestelde kapitaalverhoging die het management wenst. van de groep. Een paar dagen voor deze cruciale deadline ontvouwen ze hun argumenten.

    Half oktober kondigde u uw verzet aan tegen het Unibail-reddingsplan voor het management. Wat is er sindsdien gebeurd?

    Xavier Niel:We zijn gestegen tot meer dan 5% van het kapitaal van Unibail en blijven aandelen kopen. We hebben ook contact opgenomen met de aandeelhouders en ik heb het gevoel dat er onder hen echt wantrouwen heerst ten aanzien van het bestuur en de governance van de onderneming. Velen van hen zijn van mening dat de door het management gewenste kapitaalverhoging van 3,5 miljard euro - en waarover vóór de algemene vergadering van 10 november wordt gestemd - nutteloos is. Ze hebben het gevoel dat het bedrijf verstrikt is geraakt in de fout om Westfield en zijn Amerikaanse winkelcentra te kopen en op het punt staat weer een slechte beslissing te nemen. Anderen zijn van mening dat al het managementwerk op dit moment is om niet de aandeelhouders tevreden te stellen, maar de short sellers, die comfortabele winsten zullen realiseren met deze kapitaalverhoging, waarvan ik u eraan herinner dat we de prijs of zelfs een prijsvork nog steeds niet kennen! Deze situatie is ongelooflijk in termen van bestuur en het komt erop neer dat aandeelhouders om een ??blanco cheque worden gevraagd. Bedenk dat het management heel, heel weinig participatie in de hoofdstad heeft. Tijdens de laatste kapitaalverhoging van Iliad werd de markt drie maanden eerder geïnformeerd over onze prijs!

    Wordt de voorraad nog steeds short verkocht?

    XN: Ja, overweldigend. Het is een van de meest "verkorte" titels in Europa. Tegenwoordig is 30% van het kapitaal in handen van short sellers. En een eigenaar die zijn aandelen short heeft verkocht, kan niet stemmen, tenzij hij de aandelen terugroept vóór 3 november.

    U had dit weekend contacten met de directie van het bedrijf. Hoe ging het ?

    XN:Het is normaal dat een bedrijf met al zijn aandeelhouders in het algemeen praat en met zijn eerste aandeelhouder in het bijzonder, en dat is wat we zijn geworden. Nu, als je vastzit in je zekerheden, helpt dat niet. Ons standpunt is simpel: de groep heeft nieuw bloed nodig om beter te functioneren. Het leidende bureau in stemadvies, ISS, de meest invloedrijke onder investeerders, zegt dat we moeten beginnen met het kiezen van drie onafhankelijke bestuurders, in dit geval Leon Bressler, Susana Gallardo en ikzelf. Ze moeten de tijd nemen om de werkelijke situatie van het bedrijf te onderzoeken. En pas dan kan een beslissing worden genomen over het in gang zetten van een mogelijke kapitaalverhoging. De positie van ISS is precies die van ons. Anderzijds, Wat Unibail betreft, hebben we duidelijk begrepen dat ze de kapitaalverhoging zo snel mogelijk willen lanceren om de middelen tegen het einde van het jaar beschikbaar te hebben. We zullen ons er met alle kracht tegen verzetten.

    Léon Bressler: Ik wil erop wijzen dat de benoeming van deze drie nieuwe bestuurders ter stemming aan de aandeelhouders moet worden voorgelegd op de volgende algemene vergadering. We hopen dat we daarmee toetreden tot de raad van commissarissen en daar enige invloed uitoefenen.

    Is er in verschillende landen besloten tot herfinancieren, waardoor u waarschijnlijk uw strategie verandert?

    POND:De context is ernstig en de herbeheersing is duidelijk slecht nieuws wanneer u een winkelcentrum bezit. Maar dat verandert niets aan de fundamenten van het bedrijf. Unibail-Rodamco Westfield heeft de komende drie jaar geld op voorraad. Volgens de resultaten voor het derde kwartaal van 2020 heeft de bedrijvigheid in continentaal Europa de afgelopen maanden een grote veerkracht getoond vergeleken met die in de Verenigde Staten. Dit versterkt onze analyse dat het nodig zal zijn om een ??samenleving te creëren waarin Europa centraal staat, van Stockholm tot Madrid. Eindelijk, zodra de epidemie voorbij is, zullen klanten terug zijn in winkelcentra. Maar vandaag, wanneer het bedrijf verzwakt is door deze nieuwe opsluitingen, een kapitaalverhoging doorvoeren, zou het slechtste moment zijn. Nogmaals, dat zou nog een ramp zijn bovenop de catastrofe van de overname in Westfield. Als we toetreden tot de raad van commissarissen, en zelfs als de aandeelhouders het principe van een dergelijke operatie hebben goedgekeurd, zullen we er alles aan doen om de andere bestuurders ervan te overtuigen dat voorkomen moet worden dat de directie van Unibail op de alles-knop drukt. na. Tot die tijd zullen we aandeelhouders blijven bezoeken en zullen we luid en duidelijk benadrukken dat ons project, in tegenstelling tot dat van het Unibail-management, de veiligheid van de groep verzekert. bij een dergelijke operatie zullen we er alles aan doen om de andere bestuurders ervan te overtuigen dat het management van Unibail moet worden voorkomen om meteen op de knop te drukken. Tot die tijd zullen we aandeelhouders blijven bezoeken en zullen we luid en duidelijk benadrukken dat ons project, in tegenstelling tot dat van het Unibail-management, de veiligheid van de groep verzekert.

    XN: De vanmorgen gepubliceerde resultaten bevestigen onze analyse in alle opzichten, het bedrijf verkeert in moeilijkheden in de Verenigde Staten. Dit dossier is van groot belang voor de plaats van Parijs in termen van bestuur en het betreft een onderwerp van plaats. Twaalf maanden lang gaan we op dit gebied van verrassing naar verrassing, het is tijd dat er dingen veranderen. Het echte onderwerp is hoe we in staat zijn om een ??grote groep op de Parijse markt te behouden met investeerders voor de lange termijn en niet met grote aantallen short sellers.

  9. Rico long 2 november 2020 19:12
    [quote alias=QueSera id=12870780 date=202011021805]
    [...]

    Ik zal dat nazoeken. Eerst maar eens afwachten wat Binck zegt waarom ze ze nog niet ontvangen hebben.
    [/quote

    Hoi Quesera,

    misschien een stomme vraag, maar moeten ze jou daar niet een vergoeding voor geven?
    en bedankt voor al je informatie op het forum.

    Gr. Rico]
  10. forum rang 5 QueSera 2 november 2020 19:24
    quote:

    Rico long schreef op 2 november 2020 19:12:

    [quote alias=QueSera id=12870780 date=202011021805]
    [...]

    Ik zal dat nazoeken. Eerst maar eens afwachten wat Binck zegt waarom ze ze nog niet ontvangen hebben.
    [/quote

    Hoi Quesera,

    misschien een stomme vraag, maar moeten ze jou daar niet een vergoeding voor geven?
    en bedankt voor al je informatie op het forum.

    Gr. Rico]
    Nee. Niet dom. Je zou zeggen dat dat hoort. Ik heb alleen begrepen dat het de standaard optie is bij de Giro. Maar die zijn dan ook navenant goedkoper en zeggen het ook duidelijk. Van ING zou ik inderdaad niet verwachten dat ze uitlenen zonder toestemming in de kleine lettertjes wegstoppen. Maar ik zal het voor de zekerheid ook nog proberen op te zoeken.
  11. [verwijderd] 2 november 2020 20:17
    quote:

    QueSera schreef op 2 november 2020 18:34:

    Ik heb wederom antwoord gekregen van het Consortium op mijn mail waarin ik ze heb verwittigd dat particuliere beleggers in NL bij ING en Binck Bank niet kunnen stemmen.

    Hello again,
    You may be familiar with the shareholders' association VEB, they are trying to support retail shareholders like yourself.
    You may want to contact: vragen@veb.net
    Kind Regards,
    REFOCUS

    Kennelijk is de VEB ermee aan de slag gegaan. Ik zou zeggen: iedereen die nog niet kon stemmen, klim in de pen naar de VEB!
    Dank je heb nu net een mail gestuurd naar vragen@veb.net ...zit met 1074 aandelen bij flatex en bij hun geen mogelijkheid om te stemmen
  12. Moneyball 2 november 2020 20:30
    Er is maar 1 logische oplossing en dat is herbeoordeling van de emissie door een nieuw bestuur.

    Het huidige bestuur de mogelijkheid geven om een emissie door te drukken die (1) volledig ontransparant is, (2) waarvoor geen urgente noodzaak bestaat, (3) waarvan het leidende ISS heroverweging aanbeveelt en (4) enkele grote aandeelhouders faliekant tegen zijn, is volstrekt absurd.

    Tel je daarbij op dat dit bestuur evidente, grote en hen toerekenbare fouten heeft gemaakt, dan kan het toch onmogelijk zo zijn dat de blijven zitten en dit op korte termijn doorzetten.

    Zelfs al zouden ze gelijk hebben, dan nog kunnen ze thans niet blijven zitten, simpelweg omdat ze hun legitimiteit al hebben verloren. Iemand die zichzelf niet belangrijker vindt dan het bedrijf zou dat begrijpen en plaatsmaken. Helaas overheersen individuele ego’s bijna altijd.

  13. forum rang 5 QueSera 2 november 2020 21:06
    quote:

    PhilipBe schreef op 2 november 2020 20:55:

    @Que Sera,

    Je hebt gelijk .....

    GS laat Mr. Cuvillier vallen, Zijn aan het afbouwen,

    Hebben 3% uitgeleende aandelen teruggevraagd, en hebben die al buiten de markt verkocht.
    Bouwen af van 13% naar 10%......

    Spelen straks geen grote rol meer op de stemming !!!

    Wat een goed nieuws @PhilipBe! Dank je wel! Ik hoop dat ze nog meer afbouwen.
    Deze Dark Vaders van de financiële markten kunnen we missen als kiespijn :)
  14. forum rang 4 HogerOfLager 2 november 2020 21:36
    GS en MS hebben altijd gesteld geen rol binnen het bedrijf te willen spelen. Zij bemoeien zich uiteraard intensief met het komende besluit, maar zullen dat niet zo opzichtig doen.

    Het ABP is ook een van de grotere aandeelhouders binnen URW.
    Het is voor mij interessant om te zien hoe hun stembeleid is op aandeelhoudersvergaderingen.

    In het verleden werd er uitsluitend op adviesbureaus geleund.
    Na de introductie van de Code Tabaksblat kwam daar verandering in.
    Zo werden de bedrijven in de thuismarkt nu zelf onderzocht. Niet alle beleggingen dus. Alleen de thuismarkt, of als er iets speelt in het betreffende bedrijf.
    Later kwamen daar de argumenten van 'foute' producten, zoals wapens e.d., corporate governance en duurzaamheid bij.

    Als je hun evolutie zo doorneemt, dan ontstaat het beeld van een volger. Het volgen van 'politiek correct' beleggen.
    Geen eigenwijze investeerder, maar een reactieve belegger.
    Meer gericht op dividend rendement en het vermijden van een kop in de krant.

    Er zijn zo ongeveer 450 institutionele beleggers in URW. Ik begrijp van hun websites, waarbij ze uitwijden hoe' keurig' ze wel niet zijn, ook dat er regelmatig onderling overleg is over hun stemgedrag.

    Eerlijk gezegd verwacht ik van deze clubs geen reactionaire houding. En ik ben bang dat dat voor veel meer beleggers met aanmerkelijk belang geldt.

    REFOCUS zal toch echt bij andere partijen moeten gaan lobbyen willen ze wat bereiken. Moeilijk in te schatten of er een flinke groep ondernemende beleggers tussen zit. In het recente verleden was URW een veilige en saaie belegging, niet direct een thuishaven voor ondernemers.

    Ik zou zo graag willen dat het bestuur van URW hier niet mee weg komt, maar ik vrees met grote vreze.

  15. forum rang 4 Mr.J.bonds 2 november 2020 22:17
    Ik was vergeten te melden vandaag met het contact met Bick Bank dat de medewerker riep dat de afd. die zich bezig hield met aanmelden stemmen claim emissie geroepen heeft dat er al wel voldoende stemmen waren om afwijzing van de claimemissie te kunnen doorgaan..

    Ik begreep van Corne van Zeijl die ook muziek ziet in URW vanwege het wel eens kunnen slagen van de afwijzing claimemissie, dat die dus ook vermoedt dat het wel goed gaat komen met voorkomen van de verwaterende claimemissie.. Ik las ergens dat ze maar 35% á 36% nodig hebben van de stemmen om het te voorkomen..

    Dus de pijlen lijken de goede kant op te gaan wijzen.. Lijkt de VS verkiezing wel.. ;-)
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 726 727 728 729 730 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links