Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse en Franse economieën veerden flink op in derde kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 30 oktober 2020 08:52
    quote:

    finance2u schreef op 30 oktober 2020 08:36:

    Als de zogenaamde pessimistische 'kenners' dezelfde zijn als degene die deze groei niet hadden voorzien..wat hebben we dan aan dit soort flutberichten van ze??
    Precies.
    Ondanks alle beloften van "Big Data" zit men er nog constant een heel eind naast wat betreft verwachtingen en voorspellingen.
  2. CV-tje 30 oktober 2020 11:20
    Zolang het geld dat overheden lenen, wordt opgeteld bij het BNP, zul je altijd het idee houden dat de economie 'groeit', terwijl in werkelijkheid productie en services aan het afnemen kunnen zijn.
    Het idee dat uitgaven door de overheid ook economische activiteit bevorderen is slechts deels waar. Voor het overgrote deel is het voor het dichten van gaten uit het verleden, niet voor het leveren van producten en diensten in de toekomst.
    De grootste gaten die nu gedicht worden zijn de hand-outs aan bedrijfstakken die op dit moment stil liggen (bv KLM). Die overheidsuitgaven tellen in de cijfers mee als economische activiteit, terwijl het in de werkelijkheid slechts 'uitkeringen' zijn waar geen economische activiteit tegenover staat. Nog even een stap verder gedacht: waar ook geen toekomstige belasting inkomsten uit zullen ontstaan. Geen investering dus, maar een afschrijving. Netto dus weggegooid geld.

    Als je van al die cijfers van het laatste kwartaal het extra geleende geld aftrekt, zie je wat de groei/krimp is. Ik ben te lui om dat nu zelf uit te rekenen. Maar mijn gevoel en gezond verstand zeggen dat er YoY geen groei kan zijn geweest. Vergelijken met Q2 is een lachertje. Dat was een kwartaal om te vergeten en niet om een trend in te zien. Statistisch gezien is dat kwartaal een 'uitbijter', die je uit je serie metingen hoort te verwijderen en waar je dus zeker geen volgend kwartaal mee hoort te vergelijken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links