Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,8K

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 255 256 257 258 259 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pro frituur 23 oktober 2020 21:50
    quote:

    speeddoo schreef op 23 oktober 2020 21:39:

    Dus 2/3e hou je voor de gok voor als het wel stijgt?

    Ik snap nooit zo waarom beleggers maar een deel verkopen met verlies en dan met maar één deel. Waarom dan niet gewoon volledig short gaan om lager terug te kopen?
    Het "Kelly Criterion" kan wel interessant zijn voor je om eens in te verdiepen.

    Ik snap je gedachtegang zeker dat je denkt als je 50.1% iets inschat dat je dan volledig A of B doet maar naast dat dit enorm variatie in de hand werkt is dit ook niet de manier omdat inschatten wat de kansen zijn hoe een bepaalde koers al bewegen vrijwel onmogelijk is (zeker als je geen groot geld tegen aan kan gooien of iets bijzonders weet).

    Het principe dat als je meer overtuigd bent van iets je ook meer inzet (simpel gezegt het Kelly criterion) is eigenlijk heel logisch als je er over nadenkt.
    Het kan dus zijn dat de persoon eerst 60% van een stijging op wereldhave overtuigt is maar nu er een flinke stijging is geweest misschien nog maar 55% en dan is het dus "logisch" dat hij zijn positie verkleint.
  2. forum rang 4 Mr.J.bonds 23 oktober 2020 23:14
    quote:

    MFCons schreef op 23 oktober 2020 09:48:

    De zakenbanken weten het weer mooi te draaien. Slechte cijfers zijn een bewijs dat het slecht gaat. Goede cijfers zijn een bewijs dat het slecht gaat worden.

    Kan er wel om lachen.
    Idd, de ondergrondse shortbedoelingen druipen er wel heel hard vanaf :-)

    Grote boeven zijn dit soort zakenbanken. Neem nu een Goldmans Sachs, ook short(tot voor kort) in WH..

    LONDON, Oct 22 (Reuters) - British regulators fined Goldman Sachs International 96.6 million pounds ($126 million) on Thursday as part of global action that will see the U.S. bank pay nearly $3 billion to settle a probe into its role in Malaysia's 1MDB corruption scandal.

    "There is no amnesty for firms that tackle financial crime poorly, and the size of GSI's fine reflects that," Mark Steward, executive director of enforcement and market oversight at Britain's Financial Conduct Authority, said in a statement.

    The settlement resolves a probe by U.S. authorities into the bank's role in underwriting three bond offerings in 2012 and 2013 that raised $6.5 billion for Malaysia's government. [nL1N2HD0Z4]

    (Reporting by Andy Bruce and David Milliken; editing by Stephen Addison)

    ((andy.bruce@thomsonreuters.com; +442075423484; Reuters Messaging: andy.bruce.thomsonreuters.com@reuters.net))

    Keywords: GOLDMANSACHS 1MDB/SETTLEMENT BRITAIN (URGENT)


    Die betalen 3 miljard om te voorkomen dat ze als crimineel door justitie in Amerika bestempeld worden.. Als dit gebeurt(en dat had eigenlijk ook moeten gebeuren, alleen omdat GS een waanzinnige boete 3 miljard kan dokken, wat normaal gesproken voor geen enkele beursgenoteerde VS-onderneming haalbaar is) voorkomt GS dat ze enkele grote klanten kwijtraakt in de VS die van hun eigen beleidsregels geen zaken mogen doen met criminele enterprises.. Mooi voorbeeld ook van klassenjustitie in de VS. Maar dat terzijde.

    Geeft wel aan hoe oneerlijk, hoe Trumpiaans er wordt gewerkt in de VS. Alleen maar wat schijn is nodig om iets met de stelligheid van een winnaar te kunnen roepen om iets te kunnen bereiken.. Zijjn wij in NL helemaal niet gewend in Europa. Ergo: zie daarom de ongekende koersuitslagen van kerngezonde bedrijven naar beneden, gevoed door het Tuchteloze beleid van Euronext voor het grote geld.

    Het is bekend van een Goldman Sachs en andere zaken banken dat "They play bolth sides of the board" dat ze voor een beursgenoteerde onderneming zelf short gaan, klanten adviseren short te gaan. Maar vervolgens zelf ook kopen in dezelfde onderneming en (andere) klanten weer adviseren te kopen, als dit meer geld oplevert dan sec. alleen kopen of verkopen of dit adviseren. In 2010 zag je na de kredietcrisis in verhoren van seniormembers of the board van deze zakenbanken een totaal ontbreken van ook maar enige vorm van moraliteit of eerlijkheid of anders dat ook maar íets wees op integriteit.. Het was gewoon interessant te noemen hoe totaal scrupulous deze gasten opereren. Concepten zoals de waarheid of andere makkelijk oververwinbare obstakels, werden totaal aan de kant geschoven, Want dat kon en kan en is nodig om als winnaar van honderden miljoenen of zelfs miljarden te eindigen. And thats it!

    Ben dus ook heel blij dat bedrijven zoals URW en WH gewoon zijn blijven staan, ondanks dat het management waarschijnlijk nooit heeft doorgehad what hit them, de bedrijven staan er nog URW moet oppassen dat ze onder druk van de activistische aandeelhouders wel het juiste gaan doen en niet een miljarden kostende kapitaalvernietiging gaan inzetten ten faveure deze boosaardige clubs.. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het ook bij URW goed gaat komen..

    Uiteindelijk kun je niet blijven liegen en zal de rechtvaardigheid toch naar boven komen..
    En dat is dat beide bedrijven URW en WH gewoon gezond zijn, misschien iets minder huur 1 jaar ophalen(20% max.) maar verder kerngezond zijn, goede creditratings hebben dankzij een EV, een intrinsieke waarde van respectievelijk: 105 en € 35 per aandeel vanwege het vastgoed(wat ook al 50% in 2 jaar is afgewaardeerd voor beide. Dus heel grote zorgen maak ik me niet en heb ik me ook nooit gemaakt.. Eigenlijk moet ik de ratjes van oa GS bedanken. Zij hebben immers voor beide fondsen een fors gedecimeerde aankoopkoers opgeleverd voor deze beide vastgoedfondsen op totaal onrealistisch en meer als 70% ondergewaardeerde koers. Daarom heb ik ook fors positie ingenomen in deze 2 prachtige Winnaars Van Morgen!!
  3. forum rang 4 junkyard 24 oktober 2020 12:10
    Aardige update, nette collections en iets verhoogde outlook (onder voorwaarde dat geen verzwaarde lockdown volgt), koersreactie lijkt wat overdreven. De faillissementen moeten nog volgen, zo geeft CEO Storm aan, en bij zwaardere / langere covid problemen zullen er dan toch meer gaten ontstaan in de winkelcentra (en lagere huurinningen / waarderingen). Ditzelfde geldt natuurlijk voor de sectorgenoten.

    Bij de halfjaarcijfers werd vermeld dat verkopen in de tweede helft van 2020 plaatsvinden (we expect to further execute on disposals in the second half of 2020), en nu wordt gemeld we continue to make progress as planned with the disposal of the French business, wat kan betekenen dat er op korte termijn meer duidelijk wordt. Dit zou pas echt goed nieuws zijn, tenzij transactieprijzen beneden 2/3e boekwaarde liggen, want dan blijft er weinig over voor aandeelhouders.

    Beleggers worden alvast gewaarschuwd dat marktomstandigheden in Frankrijk zijn verslechterd (during the year, the investment market for shopping centers in France has deteriorated), een aankondiging dat verkopen dichtbij boekwaarde niet haalbaar zijn. Dit zal voor niemand een verrassing zijn, vooral prettig wanneer dit Anbeek avontuur definitief wordt afgesloten. Wereldhave zit niet in een luxe positie, de schuldgraad blijft hoog (en Wereldhave wil nog steeds in vastgoed investeren), er kan niet goed worden afgewacht in de hoop dat markten aantrekken, verkopen doordrukken lijkt verstandig.

    Nu ook duidelijk dat er 4 NL winkelcentra in de etalage staan:

    Four Dutch disposals are marketed in Q4 2020, for which Wereldhave expects to enter into negotiations during H1 2021. Execution of the disposals are aimed to be completed before year-end 2021.

    Dit traject zal wat last krijgen van de verhoogde overdrachtsbelasting in 2021 (naar 8%), zonde dat niet eerder kon worden verkocht. Welke 4 NL winkelcentra zijn dit? Dit zal vast breed bekend zijn in de markt nu het verkooptraject is opgestart, ik ben benieuwd of hier iemand de juiste connecties heeft. Ik vrees dat de NL winkelcentra die Wereldhave nu wil verkopen (ivm te lage IRR), het moeilijkst verkoopbaar zijn. De NL winkelcentra waren dit jaar al aardig afgeboekt (met hogere NIY), maar ook hier zal waarschijnlijk een corona discount gelden.

    Het zou leuk zijn als Wereldhave de € 10 eens aantikt, maar echte stijging zie ik pas wanneer corona zorgen wegtrekken of indien redelijke verkopen worden getoond, wat op korte termijn zou kunnen plaatsvinden (Frankrijk). Ik ben benieuwd.
  4. Marco19 24 oktober 2020 13:20
    Junkyard, vastgoed met enige omvang wordt vaak aangehouden in separate vennootschappen. Onder specifieke voorwaarden kun je een vennootschap overnemen met vastgoed zonder overdrachtsbelasting te betalen. Dit gebeurd vaak in de praktijk weet ik uit eigen ervaring.

    Ik weet dat veel partijen post Corona denken en acteren. Daarom geloof ik in een verkoop van de Franse assets op niet al te lange termijn. Er zal best wat discount gegeven worden maar ik geloof niet extreem. Ander geval zijn de US malls van URW.
  5. forum rang 4 junkyard 24 oktober 2020 14:41
    Ok, wellicht dat Wereldhave al een structuur uitdenkt of alle winkelcentra in verschillende entiteiten houdt (kans is groot dat deze 4 winkelcentra naar verschillende eigenaren gaan), dat is mij niet bekend. Ik werd deze week getriggerd door de NSI update:

    The Dutch government has announced to increase transfer tax by 2% to 8% for all commercial real estate transactions as per January 2021. Based on our Q3 book values we estimate the negative effect for our shareholders to work out at € 1.25 per share, which will show up in our year-end 2020 NAV, as we report NAV net of transfer tax.

    Voor mij bijzonder dat alleen NSI dit vermeldt, bij Wereldhave kon ik hier niets over terugvinden.

    De Franse assets van Wereldhave staan nog steeds tegen relatief lage NIY in de boeken (4,7% mid 2020), ondanks eerdere afboekingen en slechte prestatie (bezetting / huur ontwikkeling). Er is veel geld in de markt wat een weg moet vinden, maar slecht presterende winkelcentra met corona onzekerheden liggen nu niet goed. Dit geldt voor US malls (zeker regionals) maar ook voor de wat mindere EU winkelcentra.

    Als Wereldhave alle Franse winkelcentra samen tegen (>€ 600 miljoen >80% boekwaarde) weet te verkopen, dan zou ik zeer positief verrast zijn. Misschien dat een paar Franse winkelcentra iets beter verkoopbaar zijn, zoals Branco P vermeldt is er sprake van flinke (kwaliteit) diversiteit (dit maakt de Anbeek business case niet mooier). Bij een losse transactie op 80% boekwaarde zou ik wat minder positief zijn, omdat dit cherry picking kan zijn waarbij Wereldhave de Franse verhuurorganisatie (en rotte appels) zou moeten behouden.

    Netto verkoopopbrengst t.h.v. 2/3e boekwaarde (€ 500 miljoen) inclusief afwikkeling verhuurorganisatie en betaling transactiekosten zou ik bij huidige omstandigheden als normaal (base case) beschouwen, alles erboven is positief.
  6. forum rang 5 NLvalue 24 oktober 2020 15:20
    Ik heb geen enkel inzicht in de markt voor winkelcentra... maar hier is mijn gok:

    Deze worden zeker gehouden:
    Maassluis, Leiderdorp, Koperwiek, Tilburg, Cityplaza, Persikhaaf, Purmerend,
    Daar worden de pilots gedaan/pijplijn geinvesteerd/Lifecentral verhaal geimplementeerd.

    Deze worden het volgens mij - het pitchbook is al gemaakt lijkt het
    EttenLeur, VierMeren, Roselaar, Middenwaard

    Rijswijk kan ook natuurlijk - maar lijkt me beter verkoopbaar als de nieuwe woningen er staan. Emiclaer - misschien ook

    WHA heeft een serieuze zwik B.Vs in Nederland - p138 jv
  7. forum rang 8 Branco P 24 oktober 2020 17:14
    De drie projecten in Tilburg (Emmapassage, Pieter Vreedeplein en Heuvelstraat-Frederikstraat) passen niet in de LifeCentral strategie.

    Een bijkomend voordeel is dat deze projecten in een vrij grote bekende Nederlandse stad liggen dus daar zullen wel kopers voor zijn.

    En er wordt nu ook flink gesleuteld aan die projecten in Tilburg dus die zijn zo meteen verkoop-klaar.

    Tilburrig exit! ;-)
  8. Haja 24 oktober 2020 19:10
    Met interesse, maar ook met verbazing, lees ik over de geschatte opbrengst van de panden in Frankrijk. Nlvalue verwacht dat de opbrengst 20-25% onder de boekwaarde zal liggen,Yunkyard gaat uit van 2/3 van de boekwaarde. Nu zijn deze panden de afgelopen zomer nog getaxeerd. Als de. opbrengst zo laag zou zijn, dan is er een probleem.De banken zullen zich achter de oren krabben. Wat is het onderpand van hun leningen nu eigenlijk waard? Ook de toezichthouders op de banken zullen vragen hebben. 2008 is nou ook weer niet zo lang geleden.
    Als eenvoudige belegger krijg ik ook een ongemakkelijk gevoel. Voor mij geldt dat het verschil tussen de opbrengst en getaxeerde waarde niet groter mag zijn dan 5%. Ik snap ook wel dat een taxateur niet exact de waarde kan bepalen, maar marges van 20% vind ik wel erg bont.
  9. forum rang 5 NLvalue 24 oktober 2020 20:16
    quote:

    Haja schreef op 24 oktober 2020 19:10:

    Met interesse, maar ook met verbazing, lees ik over de geschatte opbrengst van de panden in Frankrijk. Nlvalue verwacht dat de opbrengst 20-25% onder de boekwaarde zal liggen,Yunkyard gaat uit van 2/3 van de boekwaarde. Nu zijn deze panden de afgelopen zomer nog getaxeerd. Als de. opbrengst zo laag zou zijn, dan is er een probleem.De banken zullen zich achter de oren krabben. Wat is het onderpand van hun leningen nu eigenlijk waard? Ook de toezichthouders op de banken zullen vragen hebben. 2008 is nou ook weer niet zo lang geleden.
    Als eenvoudige belegger krijg ik ook een ongemakkelijk gevoel. Voor mij geldt dat het verschil tussen de opbrengst en getaxeerde waarde niet groter mag zijn dan 5%. Ik snap ook wel dat een taxateur niet exact de waarde kan bepalen, maar marges van 20% vind ik wel erg bont.
    Die 20-25% die ik gebruik mag je gewoon negeren - het was een denkoefening - JPMorgan calculeert een target price van 7,80 - omdat ze verwachten dat de wpa onder druk staat door het wegvallen van de huuropbrengsten van Frankrijk.

    Ik test die aanname door andersom te rekenen - als die huur wegvalt, en de verkoop prijs is -20%... zelfs dan blijft er genoeg geld over om door aandeleninkoop de wpa op peil te houden.
  10. forum rang 5 NLvalue 24 oktober 2020 20:28
    quote:

    Branco P schreef op 24 oktober 2020 17:14:

    De drie projecten in Tilburg (Emmapassage, Pieter Vreedeplein en Heuvelstraat-Frederikstraat) passen niet in de LifeCentral strategie.

    Een bijkomend voordeel is dat deze projecten in een vrij grote bekende Nederlandse stad liggen dus daar zullen wel kopers voor zijn.

    En er wordt nu ook flink gesleuteld aan die projecten in Tilburg dus die zijn zo meteen verkoop-klaar.

    Tilburrig exit! ;-)

    Tilburg kan ook .. probleem is dat het vrij aardig uit geoptimaliseerd is. Grond is net verkocht, weinig te ontwikkelen, weinig leegstand, net huur contracten afgesloten, WHA heeft een sterke grip op het centrum gebied... als ik goed lees proberen ze dit te marketen aan een partij die high-end retailers naar Tilburg weet te brengen om op die manier waarde toe te voegen. (..)

    Spoeling voor dat soort partijen lijkt me niet al te dik - misschien verrassen ze ons met een 5e..

  11. forum rang 8 Branco P 25 oktober 2020 01:38
    quote:

    Haja schreef op 24 oktober 2020 19:10:

    Met interesse, maar ook met verbazing, lees ik over de geschatte opbrengst van de panden in Frankrijk. Nlvalue verwacht dat de opbrengst 20-25% onder de boekwaarde zal liggen,Yunkyard gaat uit van 2/3 van de boekwaarde. Nu zijn deze panden de afgelopen zomer nog getaxeerd. Als de. opbrengst zo laag zou zijn, dan is er een probleem.De banken zullen zich achter de oren krabben. Wat is het onderpand van hun leningen nu eigenlijk waard? Ook de toezichthouders op de banken zullen vragen hebben. 2008 is nou ook weer niet zo lang geleden.
    Als eenvoudige belegger krijg ik ook een ongemakkelijk gevoel. Voor mij geldt dat het verschil tussen de opbrengst en getaxeerde waarde niet groter mag zijn dan 5%. Ik snap ook wel dat een taxateur niet exact de waarde kan bepalen, maar marges van 20% vind ik wel erg bont.
    Als je een hele portefeuille, die ook nog eens vrij hetrogeen is (deels Core objecten, deels Value Add, deels binnenstedelijk, deels wijkverzorgend) op korte termijn in deze markt per se wilt verkopen, dan moet je als verkoper flink wat water bij de wijn doen, en al helemaal als je alles aan 1 partij wilt verkopen. Dus 5% onder boekwaarde gaat hem niet worden. Ik ga eerder al aan: 20% onder boekwaarde, of wie weet 15%. 2/3 van de boekwaarde is wel echt te weinig. Dan kun je beter niet verkopen. Zo weinig gaat het dus zeker niet zijn. 5% onder boekwaarde gaat je echter alleen lukken als je jezelf daar een jaar of drie de tijd voor geeft.
5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 255 256 257 258 259 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links