Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Econocom Group BRU:ECONB.BL, BE0974313455

  • 2,180 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,180 - 2,215
  • 38.716 Gem. (3M) 65,5K

Forum Econocom Group geopend

1.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 67 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kinsider 31 augustus 2020 23:36
    Econocom Belux heeft een overeenkomst getekend met Switch, het eerste Apple Premium Reseller-netwerk in België, voor de overname van zijn handelsfonds B2B, Education en Professional Services. Dit meldde de digitale dienstenleverancier aan bedrijven maandag nabeurs.

    Er werden geen financiële details gemeld, enkel dat de B2B-activiteiten een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen euro vertegenwoordigen.

    Econocom Belux neemt alle contracten, activa en ondersteunende diensten over. Econocom Belux verwelkomt ook 26 medewerkers.

    ----------------------------------------------------------------------

    Kleine opmerking : jaaromzet (geen winst) van 25 miljoen met 26 werknemers...
    Is dat echt een goede zaak? Een onderdeel van een praktisch failliet bedrijf overnemen ?
  2. forum rang 8 Leefloon 1 september 2020 15:05
    quote:

    pr3dator72 schreef op 31 augustus 2020 23:36:

    Is dat echt een goede zaak? Een onderdeel van een praktisch failliet bedrijf overnemen ?
    Waarom per definitie niet? Apple past bij de CT van zakelijke ICT, het probleem van de vorige eigenaar kan of opgelost zijn of buiten dit onderdeel vallen, het kan voor eigenaar Econocom en voor klanten een extra meerwaarde hebben, het kan als aanvulling binnen ICT-diensten passen bij dat wat Econocom al doet, Econocom kan vrij snel afscheid nemen van maximaal 26 ongewenste medewerkers, en de prijs kan relatief aantrekkelijk zijn geweest door een wenselijke verkoop door de verkoper. Ik kan mij er iets bij voorstellen dat een klant van Econocom full-service wil voor de ene server, de 40 werkstations en 40 Apple-tablets en/of Apple-smartphones van de medewerkers, en Econocom zal voor de overname niet de hoofdprijs hebben betaald.

    Overigens verwacht ikzelf niet per se van een ICT-dienstverlener dat ze "alles" doen of kunnen, met de ICT zo kenmerkende overhead, maar de afstand tussen klassieke ICT en producten van Apple wordt eerder nog kleiner dan groter. Zo beschouwd is deze overname dus iets dat prima kan passen in de dienstencatalogus, mogelijk zonder veel invloed op de nettowinst van Econocom.
  3. forum rang 8 Leefloon 7 september 2020 14:20
    www.bourbonoffshore.com/en/econocom-a...

    Over the past five years, Econocom ... has been working with the Bourbon Group (offshore marine services) to finance part of its vessels’ fleet, and more notably those of Les Abeilles. ... For Les Abeilles and its teams, the realization of this project would offer the support of a solid group, eager to invest in its future development,... and support the ongoing renewal of its fleet.

    Een 5-jaars koersgrafiek van de verkoper laat mss. zien waarom deze klant plotseling wordt overgenomen door een financier: live.euronext.com/nl/product/equities...
  4. forum rang 8 Leefloon 7 september 2020 14:40
    Ach, als we toch bezig zijn met een klant (in plaats van schepen) in zwaar weer en met financiële ruimte door minder financieringsomzet. Sinds corona op de beurzen, tot vandaag:

    ICB subsector Computer Services: -2,19%
    Econocom -10,75%
    ICB subsector Banks: -36,69%

    Met vandaag, na het nieuws over het redden van de klant, terug een beweging die meer richting Banks gaat en wat meer afstand neemt van Computer Services.
  5. forum rang 8 Leefloon 7 september 2020 14:46
    Banks nemen ook afstand van de schepen. De verkoper van de schepen is niet meer genoteerd in Parijs, in tegenstelling tot dat wat sommige nieuwsbronnen beweren. Delisting, na een de verkoper reddende overname o.i.d.

    By a judgment dated December 23, 2019, the Marseilles Commercial Court decided of the disposal of the assets of BOURBON Corporation to Société Phocéenne de Participations (SPP), a company owned by the following banking institutions : BNP Paribas, Caisse Régionale de Crédit Agricole Mutuel Alpes Provence, Caisse Régionale de Crédit Agricole Mutuel de Paris et d'Ile de France, CM-CIC Investissement SCR, Crédit Lyonnais, Natixis and Société Générale.

    Transfer of ownership of the BOURBON Corporation assets will take place as of January 2, 2020.


    Meerdere banken er gedeeltelijk uit, Econocom stapt erin. Redden wat er te redden valt? Mogelijk een stapje van een noodzakelijke balans- en/of schuldensanering, zonder dat de oude CEO van Econocom spontaan over scheepjes droomde.

    Vandaar mogelijk het lichte koersherstel. Geen nieuwe veroveringspoging van de wereldzeeën, maar een financieel afgedwongen investering in Franstalige roest. Met later een mogelijk nodige, groter dan voorziene injectie door de Franse Staat.
  6. [verwijderd] 8 september 2020 10:59
    Ik denk dat je het laatste folieke met "Les Abeilles" moet interpreteren als de betere optie van 2 slechten (de andere slechte optie is dan "volledig failliet laten gaan") of een quick-win idee van Bouchard.

    Wat er waarschijnlijk gaat gebeuren: Econocom is in Les Abeilles gestapt aan bradeerprijzen, wat opkuis houden en afstoffen, en na een half jaar/een jaar doorverkopen aan een investeringsfonds met winst.

    Nu is het "wat een idiote beslissing is dat"... dan zal het zijn "nog altijd een raar idee, maar wel een geniale zet in die situatie".
  7. forum rang 8 Leefloon 8 september 2020 13:21
    quote:

    watcher001 schreef op 8 september 2020 10:59:

    wat opkuis houden en afstoffen
    Een reality check kan de geniale dagdroom verstoren:

    Jean-Paul Hellequin ... kwalificeert deze overname als "goed nieuws", maar hoopt dat de toekomstige aandeelhouder "de Franse staat zal kunnen overtuigen om een verhoging van het momenteel vastgelegde budget - 120 miljoen euro - voor de vernieuwing van de Abeilles "Flandre" en "Languedoc" te herzien".

    Blijkbaar is een overheidsbijdrage van €60 miljoen per Franstalige roestbak niet genoeg. Het koersherstel verklaarde ik al met een effectief failliete klant, vóór corona,maar is meer werk te doen dan afstoffen. Er snel uit kunnen stappen zonder veel bijkomend verlies of met een snelle bedrijvenhandelswinst zou eigenlijk al zeer goed zijn, want van schuldeiser Econocom is zeer waarschijnlijk een passend, offer gevraagd bij de sanering van de schulden, ná corona. Een eenmalig offer, dus vallend buiten de ROP-met-voetnoten van Econocom.
  8. forum rang 8 Leefloon 21 september 2020 13:39
    quote:

    pr3dator72 schreef op 21 september 2020 09:58:

    ("un incident de sécurité majeur")

    Behoort dat bedrijf "Digital Security" eigenlijk nog tot de groep ?
    Het zal.

    Eventueel sarcasme daargelaten, is een grotere ICT-onderneming misschien wel extra kwetsbaar. Door bovengemiddeld veel digitale contacten, én door expliciete en impliciete technische eisen van klanten en leveranciers. Probeer overwegend Amerikaanse zooi maar eens buiten de deur te houden. Geraakt Microsoft toch binnen, probeer de alles preventief oplossende update #1748 dan eens te installeren wanneer de grote klant Houthandel S.A meldt dat hun cruciale Windows 3.0-pakket L&Houtbase, van een failliet softwarebedrijf, door update #1748 stopt met werken. Oké, en onbekwame methodische ICT'ers zijn een risico. Dan kan zo'n "incident" een (snel vergeten) "lessons learned" worden. Een kostenverhogend Digital Security op jezelf loslaten kán, maar gebruikelijk beleid zoals het installeren van bepaalde updates is niet altijd mogelijk. Of is niet wenselijk, waaronder het niet meer snel bereikbaar zijn per e-mail. Er is ongetwijfeld ergens een fout gemaakt, maar eventueel sarcasme past beter wanneer de marketing van Econocom zélf trots meldde dat het feilloos wordt beschermd door Digital Security. Als deze casus al onder diensten van Digital Security valt. Merk ook op dat in andere gevallen betaald zal zijn, ondanks de inzet van overheden en bedrijven om zo'n "incident" anders op te lossen. Wat een klant kan overkomen, kan soms ook een technisch complexer Econocom overkomen.
  9. forum rang 8 Leefloon 12 oktober 2020 15:05
    quote:

    pr3dator72 schreef op 21 september 2020 23:36:

    dat ik me afvroeg of het nog onderdeel was van de groep !
    Twee onderwerpen, twee verhalen. Ook volgens www.digital.security maakt dat gedeelde raakvlak nog immer onderdeel uit van Econocom en staat Atos, van het nieuws uit juli, (nog) niet achter de bedrijfsnaam, FWIW.

    En een subsectorale update sinds corona op de beurzen tot vandaag, als we toch bezig zijn, voor wie Econocom ziet als een mix van diensten en bancaire activiteiten:

    Computer Services -1,97%
    Econocom -7,68%
    Banks -41,73%

    De latere koersdaling van vandaag beweegt het aandeel wat meer terug richting het midden, tussen beide ICB subsectoren; mooi zo.
  10. forum rang 8 Leefloon 21 oktober 2020 13:56
    Prognostiek voor de aanstaande update: veel mooipraterij. Klant bijna failliet? Scheepvaartdivisie begonnen! Hoge druk op de financieringsactiviteiten? Gunstige ontwikkeling van de schuldpositie!

    En hier staan we in de aanloop naar de update, sinds corona tot vandaag:

    Computer Services -5,59%
    Econocom -9,80%
    Banks -42,87%

    Duidelijk dichterbij Computer Services (diensten) dan bij Banks (financiering), dus wat deze ruwe indicatie betreft is er meer neerwaarts dan opwaarts potentieel.
  11. ubungane 22 oktober 2020 23:33
    De berichtgeving in oa DE TIJD, is zoals meermaals verkeerd kritisch. Een bedrijf hoeft niet gemeten te worden aan zijn omzetstijging of daling, maar aan zijn winstgevendheid. In het geval van Econocom bij Q3 results : omzet daalt idd, maar het resultaat is positief en men verwacht een zelfde resultaat einde jaar. En de schulden zijn met maar liefst 200 miljoen gedaald! bijna schuldloos.
    Daarenboven wordt er een niet-belastbaar divident uitgekeerd. De cashflow en solvabiliteit van dit bedrijf staat! Journalisten die zich met de omzet bezighouden en niet ( of quasi niet ) kijken naar de profit, hebben blijkbaar nooit een bedrijf gerund. Je kunt een bedrijf hebben met miljarden omzet, en zoals zo veel start ups zoals Uber, nog nooit winst gemaakt hebben en een luchtballon creëren,.... Econocom doet net het omgekeerde,... liever een schuldenvrij bedrijf dan eentje overladen met een massa schulden. Welk bedrijf kan dit voorleggen? is de fles half leeg of ,....
  12. Missolapola 23 oktober 2020 20:24
    quote:

    ubungane schreef op 23 oktober 2020 20:15:

    De correctie van Econocom vandaag is sterk ingegeven door paniek en shortsellers,.... mijn visie: afwachten tot 6 november voor de AV, en denk dat Bouchard de boel goed aan t opkuisen is om dan in 2021 te verkopen,.. clean company for Atos?,.....:-)
    Is ook mijn idee, we mogen hier nog iets verwachten.
    Ik heb geduld, stond ongeveer terug break-even maar nu terug onder water.
    Alleen met winst gaan ze eruit.
1.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 67 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links