Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fors hogere winst voor Zwitserse bankgigant UBS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2020 12:58
    En eigen aandelen opkopen en het dividend verhogen, de ECB zou maar wat graag willen ingrijpen, ze verkopen nu water in de woestijn.

    Ze blijven verschoond van de euro-token problemen, de banken in het VK gaan komende jaren ook inhalen

    Het gat tussen EU-banken en niet EU-banken gaat zeer groot worden, als klanten massaal gaan switchen krijg je een nog grotere hefboom.

    Iedereen zou er een niet EU-bank naast moeten hebben voor het geval dat......
  2. forum rang 10 voda 20 oktober 2020 16:10
    Ralph Hamers erft sterk winstgevend UBS

    UBS heeft een uitstekend derde kwartaal achter de rug. De Zwitserse bank boekte de hoogste kwartaalwinst in tien jaar tijd, mede dankzij de super vermogende klanten die probeerden te profiteren van de volatiliteit in de financiële markten. Onder de streep bleef er $2,1 mrd over, het dubbele van een jaar eerder.

    Oud ING-topman Ralph Hamers staat op het punt de leiding over te nemen van de grootste vermogensbeheerder van de wereld. Hij kan direct van start gaan met een cadeautje aan beleggers. De bank kondigde vandaag aan in 2021 voor $1,5 mrd aan eigen aandelen in te kopen. Ook ligt er komend jaar $1 mrd aan dividend in het verschiet, nadat beleggers het dit jaar zonder uitkering moesten stellen vanwege de coronacrisis.

    Dat betekent niet dat Hamers op zijn lauweren kan rusten. Er zal flink in de kosten gesneden moeten worden. Want de extreem lage rente en oprukkende concurrentie zet ook het verdienmodel van UBS onder druk.

    'De bankensector verandert snel en er is geen ruimte voor zelfgenoegzaamheid. We moeten verder stappen nemen om efficiënter en effectiever te worden', zei scheidend topman Sergio Ermotti.

    De bank moet volgend jaar 78 cent aan kosten maken om een euro te verdienen, berekende databureau Refinitiv. Dat is meer dan concurrenten Credit Suisse (76 cent) en Morgan Stanley (72 cent), aldus persbureau Reuters.
    De toevoegingen aan de stroppenpot bleven dit kwartaal met $89 mln relatief beperkt. In het tweede kwartaal moest nog $272 mln opzijgezet worden om kredietverliezen op te vangen.

    De Zwitserse bank zag een sterke toename van het beheerd vermogen het afgelopen kwartaal en de winst van die divisie nam met 18% toe. Bij de zakentak steeg de winst zelfs met 40%, mede door het hoge handelsvolume.

    Eerder rapporteerden de grote zakenbanken aan Wall Street al sterke resultaten. De retailbanken die particulieren en kleine bedrijven bedienen hebben het juist zwaar in tijden van corona.

    fd.nl/ondernemen/1361511/ralph-hamers...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links