Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1041 1042 1043 1044 1045 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2020 13:04
    www.globalresearch.ca/global-reset-un...

    The Global Reset – Unplugged. “The Deep State”

    Imagine, you are living in a world that you are told is a democracy – and you may even believe it – but in fact your life and fate is in the hands of a few ultra-rich, ultra-powerful and ultra-inhuman oligarchs. They may be called Deep State, or simply the Beast, or anything else obscure or untraceable – it doesn’t matter. They are less than the 0.0001%.
  2. [verwijderd] 24 juli 2020 17:41
    www.youtube.com/watch?v=EfBVmHa5xE8

    MacroVoices Erik Townsend and Patrick Ceresna welcome Grant Williams to the show to discuss how long the central bank balance sheet expansion will continue, comparison between this recession to the past recessions, outlook on gold, US/China relations and more.
    ------------------------------------
    Voor in t weekend,lange zit maar de moeite waard.

    Dit soort verstandige praat hoor je niet op mainstream tv.
  3. [verwijderd] 26 juli 2020 09:48
    quote:

    easy56 schreef op 24 juli 2020 17:41:

    www.youtube.com/watch?v=EfBVmHa5xE8

    MacroVoices Erik Townsend and Patrick Ceresna welcome Grant Williams to the show to discuss how long the central bank balance sheet expansion will continue, comparison between this recession to the past recessions, outlook on gold, US/China relations and more.
    ------------------------------------
    Voor in t weekend,lange zit maar de moeite waard.

    Dit soort verstandige praat hoor je niet op mainstream tv.
    nog andere meningen op wat hier gezegd wordt?
  4. forum rang 10 voda 14 augustus 2020 12:57
    Sterkste afname werkgelegenheid in eurozone ooit

    Gepubliceerd op 14 augustus 2020 12:23 | Views: 559

    LUXEMBURG (AFN) - De werkgelegenheid in de eurozone is in het tweede kwartaal het sterkst afgenomen sinds het begin van de metingen in 1995. Volgens het Europees statistiekbureau Eurostat was er door de coronacrisis 2,8 procent minder werk dan een kwartaal eerder.

    Het aantal banen in de Europese Unie als geheel zakte met 2,6 procent terug. In het eerste kwartaal was de werkgelegenheid in het eurogebied al met 0,2 procent afgenomen en in de EU als geheel was toen sprake van een min van 0,1 procent.

    De negatieve gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt werden ook in Nederland pijnlijk zichtbaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dat er hier in het tweede kwartaal van het jaar 322.000 banen zijn verdwenen, werd eerder op de dag bekend. "Een ongekende afname", concludeerde het statistiekbureau, dat ook melding maakte van een fors opgelopen werkloosheid.

    Vrijwel alle economieën in Europa kregen een flinke dreun. De economische krimp in de eurozone in het tweede kwartaal werd vrijdag door Eurostat bevestigd op 12,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Volgens het CBS daalde het Nederlands bruto binnenlands product (bbp) in dezelfde tijd met 8,5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. In beide gevallen was nog niet eerder zo'n sterke krimp vastgesteld.
  5. forum rang 4 s.lin 16 augustus 2020 14:09
    Tijd om op de daling in te zetten, er komen leuke signalen aan

    Enkele punten om in de gaten te houden de komende periode:
    16-8-2020
    - Verkiezingen komen eraan
    - Markt en vooral Wall Street zwaar overgewaardeerd
    - Buffett verkoopt banken en gaat naar goud
    - Dollar krijgt het moeilijk
    - Rente te laag, zorgt voor twijfels en men gaat er te snel van uit dat je in aandelen moet
    - Economie herstelt maar zeker niet in het tempo waar men op wacht
    - Indicatoren staan er veel slechter voor dan tijdens de vorige top (20 februari)

    Aan alles zien we dat de markten klaar staan om een 2e grote daling in te zetten, wat betreft de timing is het moeilijk om op het exact goeie moment in de markt te zitten maar ik doe dat wel stapsgewijs momenteel. Vorige week heb ik echt de nodige pech ondervonden door dat er voor het eerst sinds een hele lange tijd een positie op het goud werd uitgestopt maar de posities op de indices lopen wel naar wens en die wil ik waar het kan aanhouden. Als u lid wordt kunt u die nog opnemen net wat hoger dan op de koers (stand) waar ik die heb aangekocht en het signaal voor de leden heb verzonden. Ik wil in deze fase hoe dan ook strategisch in de markt blijven. Let wel, die punten die ik heb opgenoemd zijn niet zomaar enkele feiten die duidelijk aangeven dat er veel slecht ofwel dom geld in de markt zit momenteel, dat moet er hoe dan ook uit de komende periode. Met dom geld bedoel ik dat er teveel nieuwe beleggers zijn die totaal niet weten wat ze moeten doen en dan maar de winners blijven kopen. Daarom groeien de bomen nu bijna tot in de hemel.

    www.usmarkets.nl/liveblog/382977
  6. forum rang 10 voda 24 september 2020 14:24
    Banken lenen nog eens 174 miljard bij crisisloket ECB

    Gepubliceerd op 24 september 2020 12:29 | Views: 2.145

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Banken in de eurozone hebben voor nog eens 174,5 miljard euro aan zeer goedkoop geld geleend bij de Europese Centrale Bank (ECB). Het gaat om leningen die in het kader van een speciaal crisisprogramma worden verstrekt. Dit moet ervoor zorgen dat banken ondanks de coronapandemie voldoende krediet in de economie pompen.

    De leningen, die via het zogeheten TLTRO-programma worden verstrekt, zijn voor banken erg gunstig geprijsd. Onder bepaalde voorwaarden hanteert de ECB een negatieve rente van 1 procent, wat betekent dat banken geld toe krijgen op het krediet.

    Het bedrag dat de ECB bij deze tweede tranche uitleent, ligt veel lager dan bij de eerste ronde in juni. Toen leenden banken in totaal 1300 miljard euro via het crisisloket. Het is de bedoeling dat banken het geld gebruiken om aan de 'reële economie' uit te lenen, dus aan gezinnen of bedrijven.

    Voor de tweede ronde meldden zich 388 banken. Dat is minder dan de 742 banken die in juni intekenden voor de TLTRO-leningen.
  7. forum rang 10 voda 2 oktober 2020 07:20
    Amerikaanse president Donald Trump heeft coronavirus

    De Amerikaanse president Donald Trump is besmet met het coronavirus. Dat meldt hij zelf op Twitter. Gisteren heeft de president zich met zijn vrouw Melania laten testen nadat Hope Hicks, een vooraanstaande adviseur van Trump, besmet bleek. Ook zijn vrouw Melania is besmet.

    Bonne Kerstens 02-10-20, 07:02 Laatste update: 07:18

    De 31-jarige Hicks reisde dinsdag met Trump aan boord van Air Force One naar het eerste presidentiële debat in Cleveland, aldus persbureau Bloomberg. Ze maakte in 2016 deel uit van het campagneteam van Trump voor de presidentsverkiezingen en was daarna actief als adviseur en directeur communicatie in het Witte Huis. In 2019 nam Hicks ontslag en ging ze aan de gang in de private sector, maar eerder dit jaar keerde zij terug in Washington.

    Recent bleek dat Trump veel vroeger dan hij zelf zegt op de hoogte was van het gevaar van het coronavirus. Toch bleef hij het gevaar van de pandemie publiekelijk bagatelliseren. Inmiddels zijn bijna 200.000 Amerikanen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De VS is het zwaarst getroffen land ter wereld.

    Eerder deze week ontving de organisator van een verkiezingsrally voor Trump in de staat Nevada nog een coronaboete omdat bij de bijeenkomst te veel mensen aanwezig waren, deze onvoldoende afstand hielden en bijna niemand een mondkapje droeg.

    ‘Falende aanpak’
    President Trump werd deze week nog door zijn opponent Joe Biden aangevallen vanwege zijn in zijn ogen ‘falende aanpak’ rondom het coronavirus in de Verenigde Staten. De voormalige vicepresident zei niet te vertrouwen in Donald Trump wat betreft de productie en de verdeling van een doeltreffend vaccin tegen Covid-19. ,,Ik vertrouw vaccins, ik vertrouw wetenschappers, maar ik vertrouw Donald Trump niet. En op dit moment kunnen Amerikanen hem ook niet vertrouwen”, aldus Biden.

    Trump werd eerder dit jaar bekritiseerd vanwege diverse uitlatingen over experimentele coronamedicijnen, waaronder het (schoonmaak)middel chloroquine, dat ook dienst heeft gedaan als malariamedicijn. ,,Ik ben een fan’’, zei Trump in een persconferentie ,,Dit kan maar zo de grootste gamechanger zijn in de geschiedenis van de geneeskunde.’’ Uiteindelijk bleek chloroquine niet meer dan een hype.

    www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-pres...
  8. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 14:30
    'Duitse banken moeten zich voorbereiden op faillissementsgolf'

    Gepubliceerd op 13 oktober 2020 13:46 | Views: 1.092

    FRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Duitse banken moeten zich voorbereiden op een toename van het aantal faillissementen als gevolg van de coronacrisis. Daarvoor waarschuwt de Duitse centrale bank. De financiële sector in Duitsland zal hier geld opzij voor moeten zetten omdat leningen van bedrijven in nood mogelijk nooit meer terug betaald gaan worden.

    "De ernstige economische neergang geeft aanleiding tot de vrees dat het aantal bedrijfsfaillissementen de komende kwartalen aanzienlijk zal stijgen", aldus de Bundesbank die ook problemen voorziet op de Duitse woningmarkt en de markt voor bijvoorbeeld winkelvastgoed. "Een toename van de werkloosheid en financiële problemen bij huishoudens zou kunnen resulteren in toenemende wanbetalingen op hypotheken, terwijl een toename van het aantal bedrijfsfaillissementen en een verandering in de vraag naar kantoorruimte een negatieve impact kunnen hebben op de commerciële vastgoedmarkt."
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 1041 1042 1043 1044 1045 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0653 +0,09%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.719,20 -0,66%
Gold spot 2.393,41 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links