Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikola Corp

710 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 september 2020 20:05

    Auto
    16:34
    Geplaagde truckfabrikant Nikola stelt onverwacht driedaagse bijeenkomst uit

    Nikola, de geplaagde Amerikaanse fabrikant van elektrische en waterstoftrucks, heeft een driedaagse bijeenkomst uitgesteld waar het bedrijf een aantal nieuwe ontwikkelingen zou presenteren.
  2. forum rang 4 Tonydwi 9 oktober 2020 08:07
    PHOENIX, 8 oktober 2020 / PRNewswire / - Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) heeft vandaag haar voortdurende inspanningen op het gebied van waterstof en brandstofcellen benadrukt ter viering van de Nationale Waterstof- en Brandstofceldag 2020. De Nationale Waterstof- en Brandstofceldag werd opgericht de vooruitgang die is geboekt op het gebied van brandstofcel- en waterstoftechnologieën erkennen, evenals hun potentiële rol in een groene toekomst. De dag valt elk jaar op 8 oktober met betrekking tot het atoomgewicht van waterstof, 1,008.

    (PRNewsfoto / Nikola Corporation)

    "We zijn verheugd om de Nationale Waterstof- en Brandstofceldag 2020 te vieren door onze vooruitgang op het gebied van onze waterstof-brandstofceltechnologie te delen", aldus Mark Russell, Chief Executive Officer van Nikola. "Nikola creëert een ecosysteem dat de volgende generatie trucktechnologie, infrastructuur voor waterstofbrandstof en onderhoud integreert. Door commerciële vrachtwagens uit de koolstofvergelijking te schrappen, vervult Nikola onze missie om de wereld een betere plek te geven."

    Nikola bouwde, samen met zijn strategische zakenpartners en leveranciers, in eerste instantie Nikola Two Fuel-Cell Electric Vehicle (FCEV) alfaprototypes voor testen en demonstratie in 2019. Nikola Twee FCEV's zijn getest onder extreme klimaatomstandigheden in Arizona en zijn voltooid een emissievrije bierlevering voor Anheuser-Busch op de openbare weg terwijl ze op waterstof rijdt.

    Nikola heeft kern-IP ontwikkeld met betrekking tot onder meer voertuigintegratie en waterstofopslag en -tank, en blijft samenwerken met zijn partners van wereldklasse om de volgende generatie standaardbrandstofhardware te ontwikkelen en transport op basis van waterstofbrandstofcellen te bevorderen. Zoals eerder vermeld, blijft Nikola vastbesloten om tegen eind 2020 een samenwerking met waterstofstations aan te kondigen, en verwacht hij in de eerste helft van 2022 te beginnen met het testen van zijn FCEV-bètaprototypes.

    Nikola kondigde ook zijn deelname aan aan de Mission Hydrogen Online Conference van vandaag, 's werelds grootste online waterstofevenement, samen met veel van de toonaangevende leidinggevenden, ingenieurs, wetenschappers en beleidsmakers in de branche. De presentatie, "Taking the Truck out of the Carbon Equation: Deep Dive into Alpha Fuel Cell Truck Prototype Nikola Two & More", is toegankelijk via Nieuws, Evenementen en Presentaties op Nikola's Investor Relations-pagina op www.nikolamotor.com/investors/ .
  3. forum rang 4 Tonydwi 9 oktober 2020 08:15
    OVER NIKOLA CORPORATION:
    Nikola Corporation transformeert de transportsector wereldwijd. Als ontwerper en fabrikant van emissievrije batterij-elektrische en waterstof-elektrische voertuigen, aandrijflijnen voor elektrische voertuigen, voertuigcomponenten, energieopslagsystemen en waterstofstationinfrastructuur, wil Nikola een revolutie teweegbrengen in de economische en ecologische impact van de handel zoals we die kennen. vandaag. Nikola Corporation, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Phoenix, Arizona. Bezoek voor meer informatie www.nikolamotor.com of Twitter @nikolamotor.

    TOEKOMSTGERICHTE VERKLARINGEN
    Bepaalde verklaringen in dit persbericht die geen historische feiten zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen voor de doeleinden van de veiligehavenbepalingen onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen gaan over het algemeen vergezeld van woorden als "geloven", kunnen, "" zullen "," schatten "," doorgaan "," anticiperen "," van plan zijn "," verwachten "," zouden "," zouden "," plannen "," voorspellen "," potentieel "," lijken, " "" zoeken "," toekomst "," vooruitzichten "en soortgelijke uitdrukkingen die toekomstige gebeurtenissen of trends voorspellen of aangeven of die geen verklaringen zijn van historische zaken. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de verwachtingen van het bedrijf met betrekking tot zijn bedrijf, bedrijfsmodel en strategie; de verwachtingen van het bedrijf met betrekking tot de geplande truckconstructies en gerelateerde specificaties; de verwachtingen van het bedrijf voor zijn vrachtwagens en de marktacceptatie van elektrische vrachtwagens; en marktkansen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op verschillende veronderstellingen, al dan niet geïdentificeerd in dit persbericht, en op de huidige verwachtingen van Nikola's management en zijn geen voorspellingen van de werkelijke prestaties. Toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte verklaringen, inclusief maar niet beperkt tot algemene economische, financiële, juridische, regelgevende, politieke en zakelijke omstandigheden en veranderingen in en buitenlandse markten; de mogelijke effecten van COVID-19; de uitkomst van een gerechtelijke procedure waarbij Nikola partij is of kan worden; het niet realiseren van de verwachte voordelen van de recent voltooide bedrijfscombinatie; het omzetten van pre-orders in bindende bestellingen; risico's met betrekking tot de uitrol van Nikola's activiteiten en de timing van verwachte zakelijke mijlpalen; de effecten van concurrentie op Nikola's toekomstige activiteiten; de beschikbaarheid van kapitaal; en de andere risico's die van tijd tot tijd worden beschreven in Nikola's rapporten die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, inclusief het kwartaalrapport op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni 2020 en andere documenten die Nikola indient bij de SEC. Als een van deze risico's werkelijkheid wordt of onze veronderstellingen onjuist blijken te zijn, kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die geïmpliceerd worden door deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden alleen vanaf de datum hiervan en Nikola wijst specifiek elke verplichting af om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 oktober 2020 11:33
    De soap gaat door
    Nikola: 'We kunnen ook zonder hulp GM verder'
    Max VeldhuisAutonieuws

    16 oktober 2020 om 15:34

    EV-startup Nikola redt het ook zonder een deal met General Motors, zegt CEO Mark Russell in een interview met Automotive News. Beide partijen zijn momenteel met elkaar in gesprek over een strategisch partnerschap. De elektrische pick-up Badger ligt overigens wel op het hakblok.

    Vorige maand kondigden Nikola en General Motors aan dat beide partijen wilden gaan samenwerken. Die gesprekken zijn nog steeds gaande, maar Russell lijkt te willen benadrukken dat Nikola ook zonder deal overeind blijft. "We hebben een basisplan dat we zelf kunnen uitvoeren", zegt hij. "Als we een partner hebben, zorgt dat er vooral voor dat het risico laag blijft en we sneller kunnen gaan." Verder zegt de CEO dat Nikola door de jaren heen heeft bewezen een goede partner te zijn. Waaruit dat moet blijken, is niet duidelijk. GM zou er na de ophef rondom Nikola op uit zijn om een hoger aandeel in het bedrijf te bedingen. Het is goed mogelijk dat de deal daarop stuk loopt.

    Op 3 december moeten Nikola en GM eruit zijn. Zo niet, dan laat Nikola de Badger volgens Russell vallen. "De Badger is onderdeel van onze gesprekken met GM. We zijn er altijd duidelijk over geweest dat we de Badger niet gaan bouwen zonder partner." Onlangs werd de onthulling van de elektrische pick-up nog uitgesteld. Volgens Nikola komt dit door het coronavirus, maar er gaan ook andere geruchten. Onderzoeksbureau Hindenburg Research schreef een rapport waaruit naar voren kwam dat Nikola niet beschikt over de kennis waarmee het pronkt. De start-up heeft deze beschuldigingen altijd ontkend, maar oprichter Trevor Milton stapte na publicatie wel op.

    Nikola heeft naast de Badger onder meer plannen om samen met Iveco een brandstofcel-vrachtwagen te bouwen. Daarnaast wil het bedrijf een netwerk aan waterstoftankstations gaan aanleggen in Amerika. Het is bij plannen op papier gebleven, want Nikola heeft tot op heden nog geen productiemodellen gepresenteerd. De beurskoers is inmiddels gezakt tot $ 23 per aandeel, terwijl dat in juni nog ruim $ 79 bedroeg.
  5. Belegger 86 1 november 2020 17:31
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 1 november 2020 17:24:

    Ja, succes. (cynisch).
    Afblijven. Er zijn anderen veel interessanter....
    Eens Nikola staat er tot heden niet heel best voor, ook de onrust over de mogelijke misleiding speelt nig een rol etc.
    Er zijn ook nog weinig tot geen werkende prototypes wat ook niet echt wil meehelpen. Als de koers nog ruim 50 procent daalt wil ik pas gaan nadenken om eventueel een kleine positie in te nemen.

    Zit zelf momenteel nog vrij ruim in Fisker, ook dit staat nog in de kinderschoenen dus even afwachten. De tijd zal het leren.
  6. StuYa 9 november 2020 20:37
    quote:

    Belegger 86 schreef op 1 november 2020 17:31:

    [...]

    Eens Nikola staat er tot heden niet heel best voor, ook de onrust over de mogelijke misleiding speelt nig een rol etc.
    Er zijn ook nog weinig tot geen werkende prototypes wat ook niet echt wil meehelpen. Als de koers nog ruim 50 procent daalt wil ik pas gaan nadenken om eventueel een kleine positie in te nemen.

    Zit zelf momenteel nog vrij ruim in Fisker, ook dit staat nog in de kinderschoenen dus even afwachten. De tijd zal het leren.
    Ik zit er zelf in op 22.5. echter wordt ik niet zo enthousiast met de fraude bevestiging van vorige maand. Daarnaast ligt precies hun lot precies vast aan de deal met GM op 5 december. Precies een alles of niets deal voor Nikola. Vanaf dat ik break even sta, spring ik van dit schip!
  7. forum rang 10 voda 10 november 2020 06:06
    Verlies Nikola loopt flink op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Nikola Corp
    $ 18,71 -0,87 -4,44 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Nikola heeft in het derde kwartaal van dit jaar een flink hoger verlies geboekt dan een jaar eerder, terwijl er nog steeds geen omzet werd gerealiseerd. Dit maakte de producent van elektrische vrachtwagens maandagavond bekend.

    Onder de streep restte een verlies van 117,5 miljoen dollar tegen een verlies van 15,5 miljoen dollar een jaar eerder. Over de afgelopen negen maanden bedroeg het verlies 237,3 miljoen, terwijl in dezelfde periode in 2019 een verlies was van 62,4 miljoen dollar.

    Per aandeel betekende dit een verlies van 0,16 dollar in het derde kwartaal. Analisten mikten voorafgaand op een verlies van 0,19 dollar.

    Nikola boekt nog steeds geen omzet. In het afgelopen kwartaal werden wel de eerste vijf Nikola Tre BEV-prototypes geproduceerd in Duitsland.

    De kaspositie bedroeg 908 miljoen dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. StuYa 11 november 2020 10:32
    Nikola Suffers Credibility Doubts On Wall Street As EV Deal Hangs In Balance
    FacebookTwitterLinkedInShare Licensing
    APARNA NARAYANAN04:24 PM ET 11/10/2020
    Wall Street reacted coolly a day after Nikola (NKLA) said manufacturing partnership talks with General Motors (GM) continue while delivering quarterly results. Nikola stock fell.

    The Nikola earnings call focused on the "linchpin EV partnership" with GM, Wedbush analyst Dan Ives wrote in a note Tuesday. While investors were hoping for a progress update on the GM deal, "that did not happen." Instead, Nikola merely told analysts that talks were continuing.

    "With Nikola a pre-revenue company at this point, it's all about the management team laying out the execution, timetable and build-out strategy for its electric vehicle/hydrogen fuel cell roadmap," Ives said.

    Ives called Nikola a "prove me" story ahead. "It's about regaining investor credibility one step at a time," he added, backing an underperform rating and 15 price target on Nikola stock.

    Similarly, analyst Joseph Spak of RBC Capital Markets noted there was "no update" on the GM deal. While management sought to shift the focus back to NKLA's underlying business opportunity, "credibility is tough to flip overnight," he said. Spak, who rates Nikola at sector perform, lowered his price target to 19 from 21.

    In a regulatory filing late Monday, Nikola and its founder Trevor Milton also disclosed Justice Department subpoenas tied to allegations of fraud and lies by short-seller Hindenburg Research.

    Electric-Car Stocks: Nikola Earnings
    Electric-truck startup Nikola reported a net loss of 31 cents and an adjusted loss of 16 cents. Analysts expected a third-quarter net loss of 35 cents a share on sales of $50,000. There are no year-ago numbers. Nikola also reported $918 million in cash.

    Nikola said in the earnings release that GM talks are continuing, but didn't say much else on the subject.

    It promised to "provide further updates when appropriate or required."

    In the third quarter, Nikola's plans for a Tesla Cybertruck rival and a proposed GM partnership took backstage to the abrupt exit of its founder, amid serious fraud and sexual assault claims

    Nikola stock, a hydrogen fuel-cell play as well as an electric truck play, debuted in March after a blank check merger. It has taken investors on a wild ride since. Talks continue with GM on a manufacturing partnership, but either side could terminate the deal if it isn't closed by Dec. 3.

    Nikola stock fell 3.2% to close at 18.03 on the stock market today after closing down 4.8% Monday. GM stock rose 5.4%, while Tesla (TSLA) stock shed 2.6%.

    Workhorse Earnings
    Also on Monday, electric truck company Workhorse Group (WKHS) lowered fourth-quarter production guidance while reporting earnings.

    Workhorse, which makes EVs for last-mile deliveries, on Monday posted a net loss of $84.1 million. That compared to a loss of $11.5 million a year ago. It had an operating loss of $9.8 million vs. a loss of $5.6 million a year ago. No per-share numbers came with the company's earnings release. It posted revenue of $565,000 vs. $4,000 a year ago. Analysts were expecting a net loss of 11 cents per share and revenue of $400 million, according to Zacks Investment Research.

    In addition, Workhorse warned Q4 production will be "substantially lower" than prior guidance of around 300-400 vehicles. It cited battery supply issues and staff quarantines due to the coronavirus pandemic. The company also announced that Pitchard Companies, a commercial vehicle distributor, has ordered 500 all-electric delivery vans.

    Workhorse stock reversed losses to edge up 0.2% Tuesday. Shares rose nearly 10% in a volatile session Monday.

    In June, Workhorse announced "late-stage milestone certification" for its electric delivery vans. The U.S. Postal Service and UPS (UPS) are potential customers. The company also has a 10% stake in Lordstown Motors, which is producing electric pickup trucks from an old GM plant.
  9. forum rang 4 Tonydwi 24 november 2020 19:10
    quote:

    StuYa schreef op 19 november 2020 11:42:

    Gisteren Nikola gedumpt met 50 euro winst. LOL. ben nu toch wel eens benieuwd naar 5 december
    Waarom verkocht koers nu 35 usd vandaag 20% omhoog. Op 19/11/2020 koers op 26 usd al het slecht nieuws zit verrekend in de koers kan alleen maar beteren.
  10. forum rang 4 Tonydwi 24 november 2020 19:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 oktober 2020 11:33:

    De soap gaat door
    Nikola: 'We kunnen ook zonder hulp GM verder'
    Max VeldhuisAutonieuws

    16 oktober 2020 om 15:34

    EV-startup Nikola redt het ook zonder een deal met General Motors, zegt CEO Mark Russell in een interview met Automotive News. Beide partijen zijn momenteel met elkaar in gesprek over een strategisch partnerschap. De elektrische pick-up Badger ligt overigens wel op het hakblok.

    Vorige maand kondigden Nikola en General Motors aan dat beide partijen wilden gaan samenwerken. Die gesprekken zijn nog steeds gaande, maar Russell lijkt te willen benadrukken dat Nikola ook zonder deal overeind blijft. "We hebben een basisplan dat we zelf kunnen uitvoeren", zegt hij. "Als we een partner hebben, zorgt dat er vooral voor dat het risico laag blijft en we sneller kunnen gaan." Verder zegt de CEO dat Nikola door de jaren heen heeft bewezen een goede partner te zijn. Waaruit dat moet blijken, is niet duidelijk. GM zou er na de ophef rondom Nikola op uit zijn om een hoger aandeel in het bedrijf te bedingen. Het is goed mogelijk dat de deal daarop stuk loopt.

    Op 3 december moeten Nikola en GM eruit zijn. Zo niet, dan laat Nikola de Badger volgens Russell vallen. "De Badger is onderdeel van onze gesprekken met GM. We zijn er altijd duidelijk over geweest dat we de Badger niet gaan bouwen zonder partner." Onlangs werd de onthulling van de elektrische pick-up nog uitgesteld. Volgens Nikola komt dit door het coronavirus, maar er gaan ook andere geruchten. Onderzoeksbureau Hindenburg Research schreef een rapport waaruit naar voren kwam dat Nikola niet beschikt over de kennis waarmee het pronkt. De start-up heeft deze beschuldigingen altijd ontkend, maar oprichter Trevor Milton stapte na publicatie wel op.

    Nikola heeft naast de Badger onder meer plannen om samen met Iveco een brandstofcel-vrachtwagen te bouwen. Daarnaast wil het bedrijf een netwerk aan waterstoftankstations gaan aanleggen in Amerika. Het is bij plannen op papier gebleven, want Nikola heeft tot op heden nog geen productiemodellen gepresenteerd. De beurskoers is inmiddels gezakt tot $ 23 per aandeel, terwijl dat in juni nog ruim $ 79 bedroeg.
    Waar is de rode ridder
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2020 15:29
    CEO Nikola stelt aandeelhouders niet gerust - media
    25-11-2020 13:33 - Over deal met General Motors.

    (ABM FN) CEO Mark Russell van Nikola heeft zijn aandeelhouders niet weten gerust te stellen over de beoogde samenwerking met General Motors. Dit bleek dinsdagavond tijdens een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

    Nikola is een strategische samenwerking met de Amerikaanse autofabrikant overeengekomen. Onderdeel daarvan is dat GM een belang in Nikola, een fabrikant van elektrische voertuigen, krijgt ter waarde van 2 miljard dollar.

    Tijdens het interview zei Russell dat de onderhandelingen met GM over het leveren van brandstofcel- en batterijtechnologieën en een volledig elektrische pick-up lopen, maar veel meer wilde hij er niet over kwijt.

    Op 3 december moet er een definitief akkoord liggen, anders kunnen beide partijen van de deal afzien.

    Het aandeel Nikola lijkt woensdag 12 procent lager te openen.

    Door: ABM Financial News.
  12. börse.de 30 november 2020 20:41
    Samenwerking met GM motors is vandaag door GM afgeblazen; koers naar beneden gedonderd. vermoedelijk nog meer ellende omdat de inmiddels afgetreden CEO Milton (betrokken bij een fraude zaak) vanaf 1 december nog een hele pak aandelen mag verkopen . Voorlopig maar eens kat uit de boom kijken.
710 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.775,20 -1,39%
Gold spot 2.389,13 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links