Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 73,020 16 apr 2024 14:47
  • -0,840 (-1,14%) Dagrange 72,020 - 73,040
  • 134.741 Gem. (3M) 372,7K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 651 652 653 654 655 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2020 17:30
    quote:

    HogerOfLager schreef op 16 oktober 2020 02:32:

    Zoas je zegt, het zijn financieel krachtige jongens die nu op staan. Het bestuur kan bijna niet anders dan vasthouden aan het RESET plan. Zou anders een geweldige afgang betekenen. Maar in het bestuur had ik al niet zo veel geloof en ik denk dat ze door banken in de luren zijn gelegd. Die worden er bij een emissie flink beter van.
    De enorme koersstijging geeft ook wel aan dat meerdere aandeelhouders het een slecht plan vinden. URW wordt veel hoger gewaardeerd zonder emissie.
    Een logisch vervolg zou zijn dat management opstapt. Ze hebben hun onkunde immers al bewezen bij de overname van Westfield.
    Nu lijkt me verkoop van US lokaties nog niet zo'n onhaalbaar plan, als je het maar de tijd geeft. En die is er wel.
    Het geven van meer details op 1 nov kan een gekleurd beeld geven, aangezien dit geen officiele kwartaalcijfers zijn, maar inschattingen. Die kunnen straks gewoon mee of tegenvallen. We hebben eerder gezien dat het management niet terug deinst voor gekleurde info om het vege lijf te redden.
    Het geeft iig veel volatiliteit de komende tijd.
    Ws geven de handelsvolumes de komende dagen meer duidelijkheid.
    De ongebruikelijke snelheid van de reactie van URW laat wel zien dat ze niet eerst in overleg gegaan zijn met deze aandeelhouders, maar direct met gestrekt been er in zijn gegaan.
    Ze gaan dus op voorhand de strijd aan. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat hen dat de kop kost.

    Het is een waardeloze club van managers die geen verstand van onroerend goed hebben, anders hadden ze Westfield niet gekocht. Ze hebben Westfield niet in het belang van de aandeelhouders gekocht maar in het belang van hun eigen portemonnaie. Diverse lieden hadden daar vroeger bij Rodamco ook een (inhalig) handje van, waardoor ze voor diverse objecten teveel betaald hebben.
  2. Peter133 16 oktober 2020 17:31
    quote:

    Hans d. B schreef op 16 oktober 2020 17:17:

    [...]

    Net ging het om het stemrecht, nu om de mogelijkheid op een klein winstje op een, volgens u, risicovolle investering?
    Is het niet aannemelijker dat de meneer van 100 miljard denkt dat het vastgoed iets meer waard is dan de huidige beurskoers weerspiegeld?
    Investeerders gaan voor de winst. De een als day trader en de ander voor de lange termijn en alles wat daar tussen ligt.
    Hij ziet het duidelijk wel zitten als het bestuur doet wat hij wil. Als het bestuur het niet doet zal hij weer uitstappen.
  3. [verwijderd] 16 oktober 2020 17:32
    quote:

    How low can you go schreef op 16 oktober 2020 07:30:

    [...]

    Zeker lastig. Ik heb als kleine belegger niet het idee dat ik dit kan overzien. Ik vraag me af of de grote aandeelhouders (ABP bv) en de Fransen niet met het bestuur een goed gesprek aan kunnen gaan en obv feiten en niet emoties kijken naar de beste oplossing. Misschien ligt de waaarheid wel in het midden.
    Want nu moet als ik het goed begrijp gestemd worden voorafgaand aan de vergadering, zonder (mondelinge) uitwisseling van argumenten.
    Zou ook graag weten hoe ABP er in zit.
    Bij het ABP zitten ook kneuzen die geen verstand van vastgoed hebben. Kijken alleen naar hun eigen portemonnaie. Heel eenvoudig: als je verstand van vastgoed hebt, ga je niet bij het ABP werken.
  4. forum rang 7 Dividend Collector 16 oktober 2020 17:49
    www.lynx.nl/kennis/artikelen/ta-van-e...

    Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield valt na lange tijd eindelijk weer eens in positieve zin op. De beurskoers van deze winkelcentruminvesteerder is vorige maand weggezakt naar het laagste niveau van deze eeuw, maar weet deze week boven haar korte termijn dalende trendlijn te stijgen. Deze stijging betreft vermoedelijk een tijdelijke herstelpoging. De korte termijn koersrisico’s lijken beperkt tot ca. € 37 terwijl er boven € 42 ruimte vrijkomt voor een project van koersstijgingen naar € 49. Dat betekent bij een huidige koersnotering rond € 40,60 een relatief gunstige rendement/risico-ratio.
  5. Up&Down 16 oktober 2020 17:56
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 16 oktober 2020 17:46:

    Mooie dag zo, bijna BE. Twee weken terug 29 en nu 41. Maar gunstiger is het feit dat deze winst vandaag niet mega massaal verkocht is na de reactie van URW.

    Ik voorzie daarom flink hogere koersen de komende weken/maanden. Terug naar 60, minimaal.

    Helemaal mee eens, al ben ik nog niet zeker van die € 60.
    Maar dat we na zo’n week waarbij we gedurende dag op een gegeven moment -/-5% stonden Toch neutraal zijn geëindigd is echt positief. Reken maar dat er veel man uit zijn gestapt die dachten dat we weer terug gingen (ik heb ook getwijfeld.)
    Er zijn dus nog steeds grotere kopers actief (eerder de Fransen dan de shorters) dus dat belooft nog wat volgende week; mogelijk zelfs deze week ook allerlei geruchten. Dat Weense winkelcentrum is ook 100% zeker gelekt door de RvB van URW. Gewoon om te laten zien dat ze doorgaan met wat ze doen. Verwacht dus voor maandagochtend weer tegenzet vanuit Niel & co.

    Ps. Wil eigenlijk uitstappen maar vind het gewoon te leuk. Zit er niet groot in en heb liever wat groter verlies dan dat ik dit mis..
  6. [verwijderd] 16 oktober 2020 18:03
    quote:

    Peter133 schreef op 16 oktober 2020 16:25:

    [...]
    Je hoeft geen accountant te zijn om te begrijpen dat als alles thuisbezorgd wordt je geen vastgoed meer nodig hebt en dat de vastgoedmarkt zal instorten en de schatting van de daling van de intrinsieke waarde al verwerkt is in de beurskoers.
    De vastgoedmarkt stort niet in en zeker niet voor 1e klas winkelcentra. Consumenten blijven naar winkels komen. Kijk maar eens naar Apple, een typisch product dat online gekocht kan worden. Gezelligheid en beleving kan je echter niet online kopen. Vandaar dat het altijd zo druk is in de winkels van Apple. Toch?
  7. [verwijderd] 16 oktober 2020 18:05
    quote:

    Peter133 schreef op 16 oktober 2020 16:36:

    Rodamco eind maart:
    Unibail heeft 10,2 miljard euro in contanten en ongebruikte kredietlijnen. Daarmee meent Unibail aan alle financieringsverplichtingen te kunnen voldoen, ook in een extreem scenario.

    Dat klopt dus niet want anders geven ze geen nieuwe aandelen uit en verkopen geen vastgoed.
    Dit stinkt. Jullie aandeelhouders zijn allemaal voor de gek gehouden.
    Dat komt omdat het "managers" zijn en geen ondernemers.
  8. noppes 16 oktober 2020 18:06
    quote:

    R0ME0 schreef op 16 oktober 2020 17:16:

    [...]

    2 aandelen de halve prijs??, en de waarde van het bijstorten dan?, die is gewoon weg?

    Stel koers staat 40 euro
    dan komt er de claim emissie dus de rechten om aandelen te mogen bijkopen op stel 25 euro.

    Dan staat de volgende ochtend theoretisch voor opening het aandeel op 32.50 en de waarde van de claim die ook genoteerd is 7.50.

    Samen nog steeds die 40 euro.

    Als je dan het claim recht uitoefent betaal je 25 bij, lever je de claim in a 7.50 en heb je dus 2 aandelen die theoretisch 32.50 waard zijn.

    Maar de koersen van het aandeel en de claim gaan natuurlijk bewegen, maar theoretisch zonder verdere bewegingen van de koers is dit wat er gebeurt.
    Beste Romeo,

    je hebt volledig gelijk ! !! (echt waar, kwam net bij me op onderweg naar de Albert Heijn)
    I
  9. Peter133 16 oktober 2020 18:11
    quote:

    Ome Piet schreef op 16 oktober 2020 18:03:

    [...]
    De vastgoedmarkt stort niet in en zeker niet voor 1e klas winkelcentra. Consumenten blijven naar winkels komen. Kijk maar eens naar Apple, een typisch product dat online gekocht kan worden. Gezelligheid en beleving kan je echter niet online kopen. Vandaar dat het altijd zo druk is de winkels van Apple. Toch?
    Benzine wordt vervangen door electriciteit. Er zal vast wel een auto op benzine blijven bestaan.
    Zo zal er ook wel een winkel blijven bestaan maar er wordt steeds meer via het internet besteld ten koste van de winkels.
    Heb je al eens afgevraagd waarom er zoveel winkelpanden leegstaan?
  10. Monne68 16 oktober 2020 18:15
    quote:

    R0ME0 schreef op 16 oktober 2020 17:16:

    [...]

    2 aandelen de halve prijs??, en de waarde van het bijstorten dan?, die is gewoon weg?

    Stel koers staat 40 euro
    dan komt er de claim emissie dus de rechten om aandelen te mogen bijkopen op stel 25 euro.

    Dan staat de volgende ochtend theoretisch voor opening het aandeel op 32.50 en de waarde van de claim die ook genoteerd is 7.50.

    Samen nog steeds die 40 euro.

    Als je dan het claim recht uitoefent betaal je 25 bij, lever je de claim in a 7.50 en heb je dus 2 aandelen die theoretisch 32.50 waard zijn.

    Maar de koersen van het aandeel en de claim gaan natuurlijk bewegen, maar theoretisch zonder verdere bewegingen van de koers is dit wat er gebeurt.
    Klopt. Vóór de emissie heb je dus 1 aandeel á €40 , dan leg je €25 in en heb je ná de emissie 2 aandelen á €32,50 => €65,-. In een onderneming die 3,5mljrd minder schuld heeft (minus emissiekosten). En die daardoor:
    1) minder kans heeft de voorwaarden voor de financieringen te breken bij afwaarderingen
    De hoogte van de evt. (onverhoopte) vastgoed afwaarderingen staat immers los van de emissie.
    2) minder leverage heeft, hierdoor minder groei van de waarde van het aandeel in goede tijden, minder verlies in slechte tijden
    3) bij benodigde herfinancieringen betere voorwaarden (lagere rente) krijgt.

    Dat is beter dan onder druk worden gezet om hetzij slechte verkoopdeals te sluiten hetzij slechtere financieringsvoorwaarden te krijgen. Je koopt tijd om de crisis uit te zitten, als het daarna weer goed gaat komt het geld weer terug als dividend.

    Voorwaarde is uiteraard dat dit extra ontvangen bedrag goed wordt gebruikt, maw voor aflossing van de schulden.
  11. forum rang 7 ff_relativeren 16 oktober 2020 18:26
    Shorters beginnen af te bouwen :

    In Unibail NV :

    LonePine Capital gaat van 1,20% naar 1,18%, en
    Marshall Wace gaat van 0,58% naar 0,36% , en verdwijnt daarmee met 0,58 uit het overzicht.

    In Unibail SE :

    LonePine Capital gaat van 2,01% naar 1,98% en
    Marshall Wace gaat van 0,97% naar 0,60% !
  12. Peter133 16 oktober 2020 18:36
    quote:

    Monne68 schreef op 16 oktober 2020 18:15:

    [...]

    Klopt. Vóór de emissie heb je dus 1 aandeel á €40 , dan leg je €25 in en heb je ná de emissie 2 aandelen á €32,50 => €65,-. In een onderneming die 3,5mljrd minder schuld heeft (minus emissiekosten). En die daardoor:
    1) minder kans heeft de voorwaarden voor de financieringen te breken bij afwaarderingen
    De hoogte van de evt. (onverhoopte) vastgoed afwaarderingen staat immers los van de emissie.
    2) minder leverage heeft, hierdoor minder groei van de waarde van het aandeel in goede tijden, minder verlies in slechte tijden
    3) bij benodigde herfinancieringen betere voorwaarden (lagere rente) krijgt.

    Dat is beter dan onder druk worden gezet om hetzij slechte verkoopdeals te sluiten hetzij slechtere financieringsvoorwaarden te krijgen. Je koopt tijd om de crisis uit te zitten, als het daarna weer goed gaat komt het geld weer terug als dividend.

    Voorwaarde is uiteraard dat dit extra ontvangen bedrag goed wordt gebruikt, maw voor aflossing van de schulden.

    In theorie wel, maar ze doen ook aan uitverkoop van vastgoed tegen een veel te lage prijs (of ze hadden het te duur gekocht). Of ze moeten verkopen want anders kunnen ze hun kosten niet dekken of ze verkopen omdat ze een verkeerde aankoop hebben gedaan. Dat is verre van positief.
    Daarnaast zorgt dit voor verlaging van het dividend want er ontstaan minder inkomsten. Met de huidige rente is geld bijna gratis dus schulden aflossen door vastgoed te verkopen lijkt mij juist dividend verlagend. Bijvoorbeeld 2% rente betalen omruilen tegen 6% huurinkomsten = 4% minder inkomsten. Boekhoudkundig maken ze misschien een boekwinst, maar het is gewoon nodig om de kosten te kunnen betalen dus die winst komt niet ten goede van het dividend.
    2% rente inruilen tegen bijstorten betekent 2% extra rendement. Oftewel jegemiddelde (dividend) rendement gaat dus van 4% naar 3%.
    Dus je investering in minder rendabel na de emissie en dat zal je gelijk terug zien in de beurskoers.

    In maart hadden ze geld voor het allerslechtste scenario maar nu is het blijkbaar in een zwart gat verdwenen. Oftewel bodemloze put en geen vertrouwen in dat het ontvangen bedrag goed besteed gaat worden.
    Ze hebben toen iedereen van foute informatie voorzien.
    Het is gewoon een noodgreep van het bestuur om hun hoge salarissen voorlopig veilig te stellen.
  13. forum rang 9 objectief 16 oktober 2020 18:49
    quote:

    Peter133 schreef op 16 oktober 2020 18:36:

    [...]

    In maart hadden ze geld voor het allerslechtste scenario maar nu is het blijkbaar in een zwart gat verdwenen. Oftewel bodemloze put en geen vertrouwen in dat het ontvangen bedrag goed besteed gaat worden.
    Ze hebben toen iedereen van foute informatie voorzien.
    Het is gewoon een noodgreep van het bestuur om hun hoge salarissen voorlopig veilig te stellen.
    De waarde van de panden is extreem gezakt door de alom bekende oorzaken; dit geeft niks met verkeerde aankopen te maken.

    En de hoge salarissen van het bestuur; zulke onzin lees je altijd: de salarissom is minimaal voor zakenmensen die miljarden transacties moeten afsluiten, en totaal ondergeschikt in het financiele plaatje.
  14. Peter133 16 oktober 2020 18:54
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 oktober 2020 18:26:

    Shorters beginnen af te bouwen :

    In Unibail NV :

    LonePine Capital gaat van 1,20% naar 1,18%, en
    Marshall Wace gaat van 0,58% naar 0,36% , en verdwijnt daarmee met 0,58 uit het overzicht.

    In Unibail SE :

    LonePine Capital gaat van 2,01% naar 1,98% en
    Marshall Wace gaat van 0,97% naar 0,60% !
    Wat voor conclusie wil je hier uit trekken? Dat iedereen long gaat?

    Mogelijk zijn ze door hun stop loss heen geknald waardoor het aantal shorters tijdelijk gedaald is.
  15. Peter133 16 oktober 2020 18:55
    quote:

    objectief schreef op 16 oktober 2020 18:49:

    [...]

    De waarde van de panden is extreem gezakt door de alom bekende oorzaken; dit geeft niks met verkeerde aankopen te maken.

    En de hoge salarissen van het bestuur; zulke onzin lees je altijd: de salarissom is minimaal voor zakenmensen die miljarden transacties moeten afsluiten, en totaal ondergeschikt in het financiele plaatje.
  16. Peter133 16 oktober 2020 19:04
    quote:

    objectief schreef op 16 oktober 2020 18:49:

    [...]

    De waarde van de panden is extreem gezakt door de alom bekende oorzaken; dit geeft niks met verkeerde aankopen te maken.

    En de hoge salarissen van het bestuur; zulke onzin lees je altijd: de salarissom is minimaal voor zakenmensen die miljarden transacties moeten afsluiten, en totaal ondergeschikt in het financiele plaatje.
    Dit is dan een goed investeringsmoment in vastgoed. Ze handelen tegendraads. Ze verkopen vastgoed tegen de extreem gedaalde waarde.

    Wat is de loonsom dan van het bestuur? En de rest van de werknemers? Hoeveel dividend scheelt dat als ze die kosten niet hebben?
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 651 652 653 654 655 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links