Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,425 18 apr 2024 10:46
  • -0,105 (-0,31%) Dagrange 33,320 - 33,555
  • 1.282.855 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 3290 3291 3292 3293 3294 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 14 oktober 2020 18:41
    quote:

    börse.de schreef op 14 oktober 2020 16:10:

    bij welke beursgenoteerde bedrijven kom je terecht als je in kernenergie zou willen beleggen ? ( ik vraag dit voor een vriend)
    Engie, van ENGIE Electrabel, om er off-topic eentje bij Euronext te noemen. Of bijvoorbeeld Hamon, als nogal zijdelingse toeleverancier, met een bedrijfslogo dat verdacht veel op een koeltoren lijkt.
  2. forum rang 4 Cornel1959 14 oktober 2020 19:13
    Na een voor mijn doen lange werkdag alle reacties maar weer eens doorgenomen. Wat ik mij afvraag is waarom heel veel forumleden denken dat er een snelle transitie gaat komen naar andere energievormen. Dat terwijl er voor covid19 amper over geschreven werd. Snelle overgang naar andere energievormen is om heel veel redenen onmogelijk. Na covid word alles weer zoals het was en zal er nog wel eens terug gekeken worden op al het geneuzel over een snelle overgang. In mijn ogen zal de transitie langzaam gaan en wel 30 jaar in beslag nemen. Met alle mogelijkheden voor shell om RUSTIG mee te transformeren.
  3. forum rang 6 andre68 14 oktober 2020 19:14
    quote:

    ToTheTop schreef op 14 oktober 2020 15:59:

    [...] Huh... huh... >>> Hout in vroegere scheepsbouw startpagina
    Hout is altijd de voornaamste grondstof in de scheepsbouw gebleven tot het in de loop van de 19e eeuw door ijzer en staal verdrongen werd. Het gebruikte hout was in oorsprong steeds datgene wat onder een of andere vorm in de naaste omgeving voorhanden was, maar moest in later eeuwen ook ingevoerd worden. Deze houthandel is in de loop van de geschiedenis van groot belang geweest. De bevoorrading was vaak een netelige kwestie en om bosrijke gebieden is herhaaldelijk oorlog gevoerd. Aan de kust van Anatolië in Turkije waren b.v. wouden met zeer geschikte cypressen voor de scheepsbouw. Men neemt aan dat in de Slag der masten [655] de Byzantijnen dit gebied verdedigden tegen de Arabieren en in later tijden was de sterke positie van de Hanze in grote mate te danken aan het monopolie van houtvervoer uit de Scandinavische landen.

    Bosbeheer uit noodzaak

    Als je bedenkt dat een eik 100 jaar nodig heeft om volgroeid te zijn en dat voor een beetje linieschip 2000 eiken geveld moesten worden, waarvan de helft als afval moest worden beschouwd, is het niet verwondelijk dat er tekorten ontstonden. Men heeft op allerlei manieren getracht het hout-tekort te beperken door beschermende maatregelen tegen verspilling, door het beter verwerken en door het beter bewaren van het verwerkte hout.
    Bovenstaand verhaal klopt. Europa is van de middeleeuwen tot in de 19e eeuw kaalgekapt voor hout voor scheepsbouw en stoken. Waar ik op doel is de huidige (20-21 eeeuw) vernietiging van tropisch regenwoud in Z-Amerika, Afrika en Azie. Deze wouden zijn veelal gekapt om plaats te maken voor het telen van veevoer. Om onze vlees-en zuivelhonger te stillen.Elke omzetting van energie geeft energie-verlies. Dus als je plantaardige energie omzet in dierlijke energie gaat er veel energie verloren voordat de mens het opeet. Dus is consumptie van voedsel van dierlijke origine per definitie ongustiger qua CO2 footprint dan plantaardig voedsel En qua biodiversiteit, omdat er veel meer monocultuur landbouwgrond (omgekapt oerwoud) nodig is om hetzelfde aantal monden te voeden.
  4. forum rang 4 Cornel1959 14 oktober 2020 19:19
    quote:

    andre68 schreef op 14 oktober 2020 19:14:

    [...]Bovenstaand verhaal klopt. Europa is van de middeleeuwen tot in de 19e eeuw kaalgekapt voor hout voor scheepsbouw en stoken. Waar ik op doel is de huidige (20-21 eeeuw) vernietiging van tropisch regenwoud in Z-Amerika, Afrika en Azie. Deze wouden zijn veelal gekapt om plaats te maken voor het telen van veevoer. Om onze vlees-en zuivelhonger te stillen.Elke omzetting van energie geeft energie-verlies. Dus als je plantaardige energie omzet in dierlijke energie gaat er veel energie verloren voordat de mens het opeet. Dus is consumptie van voedsel van dierlijke origine per definitie ongustiger qua CO2 footprint dan plantaardig voedsel En qua biodiversiteit, omdat er veel meer monocultuur landbouwgrond (omgekapt oerwoud) nodig is om hetzelfde aantal monden te voeden.
    Ben het vrijwel altijd met je eens. En in dit geval is het niet eens een mening maar zet je gewoon wat feiten op een rij.
  5. 030 N 14 oktober 2020 19:47
    quote:

    Ayous schreef op 14 oktober 2020 19:29:

    Vandaag alles verkocht met 90 ct verlies per aandeel. Ik geloof in de lange termijn van rds, maar sentiment nu te negatief.

    Even cash aanhouden voorlopig.
    Zo denk ik er ook over, heb het alleen even gespreid over een aantal ETF's en hou een stuk cash aan voor o.a. Shell.
  6. forum rang 6 andre68 14 oktober 2020 19:50
    quote:

    Cornel1959 schreef op 14 oktober 2020 19:19:

    [...]

    Ben het vrijwel altijd met je eens. En in dit geval is het niet eens een mening maar zet je gewoon wat feiten op een rij.
    Dank je. Er zijn echt onderzoeken bekend waaruit blijkt dat vlees/zuivel-gerelateerde CO2 een grotere impact heeft dan alle fossiele brandstof-CO2 bij elkaar.

    Maar er heerst nog steeds nog een soort "Geert Wilders dogma" dat je "de gehaktbal van Henk & Ingrid wilt afpakken".

    Maar goed, het feit dat het CO2 probleem niet alleen door fossiele brandstof ontstaat en dat er zelfs grotere en vaak onderbelichtte oorzaken zijn, ontslaat een bedrijf als Shell niet van de maatschappelijke plicht ook haar steentje bij te dragen.
  7. forum rang 4 Cornel1959 14 oktober 2020 20:07
    quote:

    andre68 schreef op 14 oktober 2020 19:50:

    [...]Dank je. Er zijn echt onderzoeken bekend waaruit blijkt dat vlees/zuivel-gerelateerde CO2 een grotere impact heeft dan alle fossiele brandstof-CO2 bij elkaar.

    Maar er heerst nog steeds nog een soort "Geert Wilders dogma" dat je "de gehaktbal van Henk & Ingrid wilt afpakken".

    Maar goed, het feit dat het CO2 probleem niet alleen door fossiele brandstof ontstaat en dat er zelfs grotere en vaak onderbelichtte oorzaken zijn, ontslaat een bedrijf als Shell niet van de maatschappelijke plicht ook haar steentje bij te dragen.
    Prima nuance. Wederom eens.
  8. WTShell 14 oktober 2020 20:50
    De aarde is volgens onderzoek ruim 4,5 miljard jaar oud, de mensheid meent te kunnen oordelen over het klimaat. Volgens wetenschappers is de laatste keer dat er zoveel CO2 is gemeten in de lucht ongeveer drie tot vijf miljoen jaar geleden. Er zijn zelfs periodes geweest waarin 2x zoveel CO2 in de lucht bleek te zitten vergeleken met nu. Onderzoekers beweren dit aan te kunnen tonen door plaattektoniek, harde bewijzen zijn er uiteraard niet.

    Ik twijfel daarom ook aan al de klimaathectiek, menselijk handelen zal zeker bijdrage aan de ontwikkeling van broeikasgassen, maar hoe erg is dit daadwerkelijk? Kan menselijk handelen bijvoorbeeld het koraal redden of is het sowieso een kwestie van tijd voordat dit verdwijnt.

    Ik vind het bijzonder dat de mensheid kan beoordelen of het klimaat 'normaal' is? Wij baseren ons op minieme informatie over een aarde welke ruim 4,5 miljard jaar oud is en continue is veranderd (en zal veranderen).

    Zolang er markt is voor fossiele brandstoffen zal Shell na de crisis weer flink gaan stijgen. Wanneer zij mondjesmaat meelift met de klimaathype zal dit alleen maar goed uitpakken voor de koers.

  9. compulsive 14 oktober 2020 21:33
    Gaat niet alleen om het klimaat, gaat om de volledige uitputting van de aarde. Als je alle metrics naloopt, van ontbossing tot bevissing tot verarming van biodiversiteit, lopen de trends extreem op of neer - in negatieve zin - in de laatste honderd jaar. Het voelt toch op z'n minst tegenstrijdig om te hopen dat de koers herstelt op basis van het oude business model, terwijl dat eigenlijk impliceert dat de aarde verder naar z'n moer wordt geholpen. Dat zien we ms op onze oude dag nog ledig aan, maar is vooral voor de kinderen op zn minst een zuur toekomstbeeld. En het leven van toekomstige kleinkinderen lijkt mij iig helemaal geen pretje. Zonder hier full Gretha T te gaan.. Ik werk zelf in funding en daar is duurzaamheid vaak een vereiste vanuit investeerders. Mooie ontwikkeling en het is nog steeds zoeken wat nou echt duurzaam is, maar er wordt in ieder geval gezocht. Ik hoop dat Shell echt een rol pakt in deze transitie en dat dit ook voor investeerders voordelig uitpakt. Zowel financieel als maatschappelijk.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 3290 3291 3292 3293 3294 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links