Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2020

1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sec_Brut 7 oktober 2020 12:30
    quote:

    Peter66 schreef op 7 oktober 2020 12:22:

    De koers blijft hangen op de top van kort geleden om en nabij de 3,18 euro. Niet onlogisch, alleen nu met meer omzet. Enige winstneming vandaag gaan we vanmiddag wel zien om er met een euro of drie uit te gaan. Over ruim twee weken weten we meer.
    Hmmm dat was tot nu toe iedere keer inderdaad, puur op gevoel denk ik dat het dit keer met de winstnemingen zal meevallen, ook juist omdat Q3 eraan komt, daarover zijn er toch enige verwachtingen (dwz. bij mij/ons wel).
  2. Peter66 7 oktober 2020 15:31
    Zoals ik al verwachtte in de middag, winstnemingen, vergeet niet dat we onder de euro zijn geweest en je ziet dan steeds door de tijd heen angstvallig winstgenomen worden, ergens niet onlogisch als je lange tijd negatief hebt gestaan. Zo zal het blijven, leuke stijgingen maar ook winstnemingen.
  3. Les Paul 8 oktober 2020 11:28
    De afgelopen jaren hebben een nogal eens wat verrassingen ervoor gezorgd dat de koersen op en neer knalden. Ik volg het nu ruim twee jaar, ben ingestapt op € 5,4; is nu nog ver weg. Door het vorige management was er een puinhoop van gemaakt en de huidige CEO heeft door zijn achtergrond met een combinatie van kennis en ervaring uit zowel de 'harde retail' (sturen op centen, plat commercieel gevoel) als de professionaliteit van de 'corporate'-wereld bestuur, een veel betere trackrecord om de tent weer op te bouwen. Ellende in Duitsland is knap opgelost, cashflow en liquiditeit sterk verbeterd (door verkoop DC en deal met weliswaar dure leningen, maar dat heeft de tent wel gered), dus die man weet te deliveren, geen aarzelingen, sterke executie. Èn blijven investeren in online; een ongelooflijk belangrijk channel, zeker nu tijdens de corona-periode. Het bedrijf is door diepe dalen gegaan en heeft de afgrond in de ogen gekeken, maar het gezonde fundament staat er. Gedurende al die turbulente periodes knalde de koers op en neer; door bijkopen zit ik nu op een GAK van € 3,1 ; dus hopelijk zit er weer wat muziek in.
    Iedere keer tijdens een dal komen er 'bodemvissers' die niet geïnteresseerd zijn in de langere termijn, maar met zichzelf afspreken om na 'een ritje' er weer uit te stappen. Op zich prima tactiek: beetje gokken, 20% of meer pakken , en weer op naar de volgende. Dat gedrag tekent vaak het verloop van de koers na een dalperiode en in aanloop van kwartaalcijfers. Nu lijkt dat effect wel wat sterker; gisteren was er erg veel vraag naar het aandeel, dus de balans gaat nu meer door naar beleggers die er nu instappen gezien de positieve pers onlangs (BNR, NRC).
    Veel kleine beleggers denk ik. Voor echte grote beleggers is dit een te klein fonds om een analist op te zetten. (veel aandelen zitten al bij de grotere 'familie'- fondsen).
    Hopelijk wordt het besef van de goede basis die er nu staat verzilverd in een blijvende stijging; zeker als aantoonbaar de bottomline goed is, cashflow stijgt, online-omzet blijft stijgen.
    Daarnaast ben ik benieuwd naar wat er nog kan komen uit het partnership met de Chinezen.
    Gezien de omvang van de onderneming en de aandelenverwatering zijn de 'alltime-high'- koersen van € 20 en meer ondenkbaar, maar een € 10+ op een termijn van twee jaar zou toch mogelijk moeten zijn. Weliswaar geen Tesla-numbers, maar voor een retailer met goede switch naar online en groeipotentie (als de basis staat dan moet internationale groei toch goed mogelijk zijn): niet onmogelijk.
  4. Sec_Brut 8 oktober 2020 11:51
    Begreep dat er voorlopig geen ideeën waren om in het buitenland uit te breiden.
    Alswel samenwerking in de lokale markt.

    Wat de verwatering aangaat is dat om en nabij de 20 %, dus lijkt mij inderdaad de 10 euro wel haalbaar binnen afzienbare tijd (de 2 jaar lijkt mij een goede aanname), doorrekenend zou je op zijn top niveau zo'n 17.50 kunnen halen, binnen nu en 5 jaar.
    Als het dividend en daarmee de pensioenfondsen weer terug komt(en) zou het snel kunnen gaan.
  5. Les Paul 8 oktober 2020 13:06
    Het hervatten van dividend-uitkeringen zal zeker een groep potentiële beleggers weer kunnen aantrekken. Of dat voor grote fondsen als pensioenfondsen interessant is, weet ik niet. BB is nog steeds een relatief kleine onderneming; als je als groot fonds een investering van zeg € 10 mio wilt doen (wat peanuts is) dan moet je al zo'n 3 miljoen aandelen kopen terwijl een topdag als gisteren een volume had van even meer dan 300.000), tenzij ze een pluk van één van de grootaandeelhouders kunnen overnemen. Maar die wachten denk ik nog wel even tot de koersen weer op structureel hogere niveau's zitten, want veel van die grootaandeelhouders hebben nogal wat voor de kiezen gekregen aan afwaarderingen etc. De Chinezen zitten er wel in voor, ik meen, € 2,35 ofzo, maar ik hoop dat die meer gaan toevoegen op strategische samenwerking, op inkoop, productontwikkeling, marktuitbreiding, etc.
  6. Peter66 14 oktober 2020 13:02
    Kijk maar terug in de tijd, steeds een dag of tien voor de cijfers muteert de koers behoorlijk, laatste jaren naar beneden, sinds een jaar weer naar boven. Daarna volgen de winstnemingen weer. Tussentijds is er meestal weinig handel. Op naar de 3,34 een oud steunpunt. Nog 9 dagen te gaan tot de cijfers 3e kwartaal.
  7. B...K 14 oktober 2020 16:36
    quote:

    Peter66 schreef op 14 oktober 2020 13:02:

    Kijk maar terug in de tijd, steeds een dag of tien voor de cijfers muteert de koers behoorlijk, laatste jaren naar beneden, sinds een jaar weer naar boven. Daarna volgen de winstnemingen weer. Tussentijds is er meestal weinig handel. Op naar de 3,34 een oud steunpunt. Nog 9 dagen te gaan tot de cijfers 3e kwartaal.
    Dat klopt,De afgelopen 3 kwartalen begon de stijging van Beter Bed een week voor de cijfers.
1.767 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links