Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,630 24 apr 2024 17:04
  • -0,970 (-6,22%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 7.727.647 Gem. (3M) 11,3M

ING -Oktober 2020

1.215 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sjaakkio 13 oktober 2020 20:38
    Omdat het geen beleggers zijn, maar diknekken die hun geld verdienen met het manipuleren koersen. Er zit niks anders op dan te wachten tot dat volk echt op hun bek gaan, net zoals in 2008 toen ze massaal van een flat opsprongen.
    De beurskoers van aandelen heeft niks meer te maken met winst en solvabiliteit.
    Als je kijkt wat er met de koers van Citi en jpm gebeurt na de cijfers.
    Datzelfde risico loop je met ING als ze met een nettowinst van 1 miljard komen over q3.
    Kan maar zo 10% van af, omdat ze zulke goeie cijfers presenteren.
    Als je de koers van bijv. Tesla ziet, dan zouden er volgend jaar 500 miljoen teslaatjes over de weg moeten rijden, of het dak er af waait of niet.
  2. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 13 oktober 2020 21:11
    quote:

    Carl2-8 schreef op 13 oktober 2020 20:43:

    [...]

    Ik dacht al ;)
    Opsprongen doen ze nu van geluk
    En heb je je shorts nu kunnen lossen? Je hebt geluk gehad. Oppassen om mee te spelen met de hedgefondsen. Het is nog niet gedaan, ze zijn nog steeds actief. Ze kunnen het weer omhoog sturen.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 13 oktober 2020 21:22
    quote:

    ChrisOfWallstreet schreef op 13 oktober 2020 21:11:

    [...]

    En heb je je shorts nu kunnen lossen? Je hebt geluk gehad. Oppassen om mee te spelen met de hedgefondsen. Het is nog niet gedaan, ze zijn nog steeds actief. Ze kunnen het weer omhoog sturen.
    Nee shorts lopen gewoon nog gaan pas groen onder de 6,14.
    Heb wel al 2 longs ingezet vandaag 6,47/6,24 dus 40% t.o.v extra shorts.
    Verwacht nog veel op en neer tussen de 5,85-7eur omdat we dividend wel kunnen vergeten de eerste 6 maanden met deze corona situatie.
    Als corona echt de ic volzet(wat ik niet verwacht)dan gaan we in lockdown en staat ing gewoon 4,5-5eur daarom wil ik deze mogelijkheid nog niet uitsluiten en dan shorts lossen tussen 5,85-4,5 in stappen zou wel ideaal zijn.
    I
  4. Johan van de keucken 13 oktober 2020 21:29
    quote:

    Nicolas Arcissus schreef op 13 oktober 2020 20:35:

    [...]

    Goed verhaal. Wat draagt dit bij aan ING?

    Deel dit aub lekker in uw eigen kennissenkring.
    Wat ik schrijf moet ik zelf weten en het is zeker relevant ,gezonder leven is mischien de oplossing tegen corona en voor ING.
  5. forum rang 4 Ijsbeer 13 oktober 2020 21:47
    quote:

    Caveat schreef op 13 oktober 2020 10:30:

    rollercoaster handel op en neer .

    Op en neer handel naar boven kan een ieder .
    Maar de handel op en neer naar beneden dat is een vak apart.

    6,66 daar was de handel omheen.:)

    ING personeel salaris bevriezen zal niet uit weelde zijn.
    Beleggers krijgen dan dat geld.??
    Of moeten die ook een steentje bijdragen.

    Wordt tijd dat de ellende stopt en we op en neer naar boven kunnen handelen.
    Helaas eerst de feestdagen door met covid .

    6.78 >6,66> 6,45>6,30>6,00
    Bij 6 weer een stukje omhoog??

    Of meteen door naar de 5,50??
    Hangt af hoe ernstig alles is vanavond weten we het.
    Een route kaart dan is het niet de 5,50 maar rechtstreeks naar de 5 euro.
    Op en neer naar beneden met routekaart.
    Rollercoaster met routekaart moet niet gekker worden in Ned.

    Wordt tijd dat alles weer normaal wordt wat een klappen krijgen al die ondernemers.

  6. Mojo 13 oktober 2020 23:46
    DNB is bang dat banken toch weer deel van het probleem worden

    In het kort
    Tweede golf aan besmettingen kan banken en andere financiële instellingen in Nederland hard raken.Hierdoor groeit het risico dat de sector toch deel van het probleem wordt, in plaats van de oplossing.Budgettaire ruimte voor aanhoudende steun door de overheid is er voldoende, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank
    De financiële sector heeft de gevolgen van de coronacrisis tot nu toe goed doorstaan, maar de tweede golf aan besmettingen kan banken en andere financiële instellingen in Nederland hard raken. Hierdoor groeit het risico dat de sector toch deel van het probleem wordt, in plaats van de oplossing.

    Dat stelt De Nederlandsche Bank dinsdag in het halfjaarlijks Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS). Het gevaar is dat banken de kredietverlening fors inperken, juist wanneer de faillissementen gaan oplopen en daarmee de kredietverliezen. De sector gaat dan volgens DNB-president Klaas Knot 'als een turbo werken en de crisis juist versterken'. In een toelichting benadrukt hij daarom dat 'het van het grootste belang blijft om te voorkomen dat de economische crisis overslaat naar de financiële sector'.

    DNB komt met deze boodschap op de dag dat het kabinet nieuwe coronamaatregelen afkondigt. Eerder deze week waarschuwde ook de Europese Centrale Bank voor problemen bij banken als het virus aanhoudt. Het Internationaal Monetair Fonds voegde daar dinsdag aan toe dat de ‘weerbaarheid van de banken getest gaat worden’, niet in de laatste plaats in Europa. Uit angst voor coronaverliezen liet het Nederlandse ING al weten de lonen van het personeel langdurig te willen bevriezen.
    Gezonde bedrijven
    DNB zegt enerzijds dat de omvangrijke steunmaatregelen van overheden, centrale banken en toezichthouders de impact van de coronacrisis hebben beperkt voor bedrijven en huishoudens. En dat daardoor de financiële sector de impact nog verder heeft kunnen dempen met betaalpauzes en noodkredieten.

    Maar DNB zegt ook dat de maatregelen alleen zijn bedoeld voor in de kern gezonde bedrijven, niet voor bedrijven die sowieso wankelden. 'Tijdelijke crisismaatregelen mogen geen structureel karakter krijgen', aldus de instelling.

    Volgens Knot echter zijn 'de kosten van te vroeg stoppen met steun vooralsnog groter dan de kosten van te lang doorgaan'. Een eventuele afbouw moet bovendien voorspelbaar en geleidelijk gebeuren. Budgettaire ruimte is er voldoende, aldus de centrale bankier. Tijdens de vorige crisis was de staatsschuld nog 10 procentpunt hoger dan nu, 'en toen was de rente ook nog wat hoger dan nu'. Knot: 'Het plafond is nog niet bereikt; dat wil overigens niet zeggen dat er geen plafond meer is'.

    In het dinsdag gepubliceerde Global Financial Stability Report stelt ook het IMF op het pad van aanhoudende overheidssteun te zitten. Wel adviseert het fonds bancaire betaalpauzes alleen te verlengen als daarmee grootschalige faillissementen voorkomen worden. Levensvatbare bedrijven in nood moet schuldsanering en herkapitalisatie worden aangeboden.
    Divergentie
    Er is sprake van divergentie tussen de wereldwijde financiële markten en de reële economie, zeggen DNB en IMF dinsdag. Hoewel het coronavirus verre van onder controle is, hebben de markten zich sterk hersteld sinds het voorjaar. Maar de oplopende koersen staan in schril contrast met de kwetsbaarheden en verslechterde vooruitzichten bij bedrijven.Beleggers trekken zich op aan de lage rente en lijken er volgens DNB van uit te gaan dat centrale banken en overheden verdere stimulerende maatregelen zullen nemen 'en op te treden als een verzekeraar voor neerwaartse scenario’s'. Wanneer die bereidheid afneemt, is het risico op nieuwe, ongeordende marktcorrecties groot.
    Ook Knot wil dat banken alvast goed naar hun klantenbestand kijken om eventueel afscheid te nemen van partijen die het niet gaan redden.

    Voorzieningen
    In Nederland ligt tot dusver het aantal faillissementen ondanks de forse economische krimp historisch laag, maar ze zullen oplopen als de economie weer (gedeeltelijk) op slot gaat en zeker wanneer de steunmaatregelen aflopen. Weliswaar hebben de banken vooruitlopend op die situatie veel voorzieningen getroffen - de netto toename was in de eerste helft van 2020 ruim vijfenhalf maal hoger dan het gemiddelde over de afgelopen drie jaar - maar de vraag is of het genoeg is.

    Zwaar getroffen sectoren als cultuur en sport, handel, horeca, vervoer en zakelijke dienstverlening zijn bij elkaar gemiddeld goed voor ruim een kwart van de zakelijke kredietportefeuille van de banken. Of neem winkelpanden. De prijs van winkelvastgoed is in het tweede kwartaal met 14% gedaald ten opzichte van het eerste. En dat kan volgens DNB verder zakken. Banken lopen dan tegen grote stroppen op, aangezien ze in totaal voor €167 mrd aan bedrijfsleningen hebben verstrekt met vastgoed als onderpand.

    De omvang van de problemen is lastig in te schatten. 'Door de steunmaatregelen, de verleende moratoria en de onzekerheid over de gevolgen van corona zijn banken het zicht op de terugbetaalcapaciteit van debiteuren gedeeltelijk kwijtgeraakt', aldus DNB. Daar staat volgens de centrale bank tegenover dat de banken nog goed gekapitaliseerd zijn en een stootje kunnen hebben. De gemiddelde buffer – volgens de CET1-ratio - bedraagt volgens Knot een kleine 17%, terwijl de minimumeis rond de 11% zit. Dat betekent dat er bijna 6 procentpunt ruimte is om verliezen op te vangen. Bovendien gaat de minimumeis tijdelijk naar beneden.
    Uit het oog van de storm
    Chris Buijink van de bankenvereniging NVB zegt dat 'we uit het oog van de storm komen en zwaar weer tegemoet gaan'. Hij voegt daar aan toe dat banken veel doen, maar niet alle bedrijven kunnen helpen. 'Eerst leken de gevolgen tijdelijk, nu rekenen we op blijvende schade.'

    De inzet die ervoor gezorgd heeft dat de banken in de afgelopen maanden hun kredietverlening hebben opgevoerd, heeft een golf van wanbetalingen voorkomen, stelt het IMF dinsdag in zijn halfjaarlijkse doorlichting van het mondiale financiële systeem. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat de schuldenlast van het bedrijfsleven verder is gestegen. ‘Veel bedrijven hadden echter voor de crisis begon al erg hoge schulden. Als het herstel langer duurt, kunnen liquiditeitsproblemen gemakkelijk tot faillissementen leiden.’

    In een negatief scenario van een diepere recessie en een zwakker herstel betekent dit dat de buffers bij zwakke banken - een aanzienlijk deel van het totaal – opgesoupeerd worden. Dit kan een wissel trekken op de capaciteit om geld uit te lenen. Sommige banken zijn al bezig met het aanscherpen van hun leeneisen, stelt het fonds omineus. Welke banken precies kwetsbaar zijn, geeft het IMF niet aan. Wel maakt het duidelijk dat het met name om banken in de eurozone gaat. De multilaterale instelling schat in dat er $220 mrd aan kapitaal nodig is om de buffers van zwakke banken aan te vullen
  7. forum rang 9 Ron-tron system 14 oktober 2020 07:37
    Vandaag om 10u toespraak lady Lagarde van de ecb dus moest alles groen staan dan zal zij persoonlijk alles rood maken.
    Kans dat ze positief nieuws brengt voor de banken lijkt me minimaal.
    De gijzeling van de banken zal gewoon doorgezet worden want in het zuiden komen er banken in de problemen bij een 2de coronagolf en daar draait all Europe voor op.
  8. [verwijderd] 14 oktober 2020 08:09
    Ook vandaag weer lange rijen voor de geldopname automaten, sinds 7.00 uur in de ochtend vormt zich een rij wachtenden, ze staan tot ver aan de Dekamarkt om de hoek: "alles eraf, ik ben er nu echt helemaal klaar mee"

    Iedereen weet dat die dingen rond 9.30 uur weer leeg zijn en leeg blijven, er zit een patroon in weten we sinds de ondergang van de xxxxs bank maar van paniek is nog geen sprake, wel veel irritatie en wantrouwen.

    Politiek de haag kan de onrust niet wegnemen, sussende woorden van de premier worden weggelachen en bespot.

    Toen de ECB aangaf dat ze gingen temperen wist ik het al een beetje, nu gaat het piramide-systeem in elkaar flikkeren.

    Maar er was ook geen andere optie eigenlijk, het ging er met duizenden miljarden fictieve euros los(gewoon via het toetsenbord)

    Iedereen begreep wel zo n beetje dat dit spel eindig was, het snel cash opnemen, wat nu gaande is onder het volk, zal ook geen soelaas bieden, ik voorzie een lange periode van chaos en een massa losgeslagen mensen die hun gelijk proberen te halen.....tja, bij wie eigenlijk?

    Back to the future part 1
  9. sjaakkio 14 oktober 2020 08:56
    quote:

    Carl2-8 schreef op 14 oktober 2020 07:37:

    Vandaag om 10u toespraak lady Lagarde van de ecb dus moest alles groen staan dan zal zij persoonlijk alles rood maken.
    Kans dat ze positief nieuws brengt voor de banken lijkt me minimaal.
    De gijzeling van de banken zal gewoon doorgezet worden want in het zuiden komen er banken in de problemen bij een 2de coronagolf en daar draait all Europe voor op.
    dat is inderdaad het probleem Carl, die banken in het zuiden
  10. [verwijderd] 14 oktober 2020 08:57
    quote:

    sjaakkio schreef op 14 oktober 2020 08:48:

    Goldman Sachs houdt ING op buy met als koersdoel 10,25
    www.beursgorilla.nl/Aandeel-Koers/117...

    Thanks,

    Ik ben de laatste 9 jaar nog nooit een "sell" tegen gekomen bij deze bank, terwijl het aandeel toch flink naar benden is gekomen.

    De afgelopen week ook nog 4 andere "koop adviezen" van weer andere zakenbanken, conclusie: ze zitten er helemaal naast of ze anticiperen op hun adviezen.

    Hebben we het dan over slechte adviezen of dubbele agendas?
  11. forum rang 9 Ron-tron system 14 oktober 2020 09:08
    quote:

    Jemoetwat schreef op 14 oktober 2020 09:00:

    Gewoon iedereen verplicht 2 weken thuis blijven. Ben je zo van het probleem af.
    Hadden ze moeten doen eind augustus voor heel europa en we waren er vanaf geweest.
    Iedereen een check van 3000eur compensatie om thuis te zitten en de economie had gered geweest.
    Nu gaat het vele keren dit bedrag kosten.
1.215 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links