Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel FASTNED AEX:FAST.NL, NL0013654809

  • 24,000 18 apr 2024 17:39
  • +0,700 (+3,00%) Dagrange 22,900 - 24,400
  • 28.043 Gem. (3M) 16,5K

Forum Fastned geopend

2.242 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 13 oktober 2020 12:49
    Uit de cijfers van het kwartaalbericht.

    Kerngetallen presentatie:

    Omzet gerelateerd aan opladen: € 1,6 miljoen (+54% vs. Q3 2019)
    Afzet: 2,9 GWh duurzame energie (+50% vs. Q3 2019)
    Actieve klanten Q3 2020: 47.213 (+53% vs. Q3 2019)
    Meer dan 167K laadsessies
    2,25 miljoen kg aan CO2 vermeden
    14,3 miljoen elektrische kilometers mogelijk gemaakt

    In 123 stations totaal (zelfde bericht.)

    Enkele eigen berekeningen:

    Omzet per station: € 13.000 in 1 kwartaal Q3
    Omzet per dag per station: € 144 euro
    Aantal laadbeurten per station: 167000/123 = 1357, per dag: 15.
    Omzet per laadbeurt: € 9,58
    Totaal gebruik: 2.900.000 KWh / 167.000 beurten = 17,4 KWh/laadbeurt.
    1 KWh kost de consument dan € 0,55.

    Dat zijn geen hoge cijfers en als de meeste mensen thuis & op het werk laden, waarom is dit bedrif dan bijna 16 euro per aandeel waard? In een komende recessie en blijvend thuiswerken.
    Nergens iets over de inkomsten de mega rente op de obligaties etc. Maar bedrijf moet diep rood draaien operationeel.

    Ik snap het niet.
  2. forum rang 4 Onder de regenboog 13 oktober 2020 12:52
    quote:

    Mits schreef op 12 oktober 2020 08:58:

    [...]

    Ik snap wat je bedoeld als je het hebt over de letterlijke waarde, alleen denk ik wel dat je niet moet onderschatten hoe enorm veel groeipotentie hierin zit. Er vindt momenteel een schifting in de markt plaats naar volledig elektrisch rijden. Dit resulteert in een enorme groei qua schaal en omzet. Daar komt bij dat de kans op overnames in deze sector vrij reëel is.

    "Omzet van Fastned groeit met 51% in eerste helft van 2020
    30 juli 2020"

    Hoeveel zal dit zijn aan het eind van dit jaar?

    Als je goed leest ben ik zeer positief over dit bedrijf, we hangen er zelf ook in .....en wel vanaf het begin. Maar het is nooit zonder risico, het aandeel is zeer overgewaardeerd. Natuurlijk is het voor ons heerlijk dat dit aandeel stijgt, maar wij zijn wel zo reëel om te begrijpen dat deze stijging van zeer korte duur is gezien hun schulden last en eigenlijk te weinig vermogen om stations uit te rollen. Overnamen zal zeer moeilijk worden, aangezien de heren behoorlijk veel aandelen in eigen beheer hebben, maar ieder mens kan wijzigen van koers als er een zak geld op tafel staat.

    Zelf denken wij echt dat deze koers te hoog is en dat hij wel weer richting 10 en lager gaat. Wij zitten er toch voor de lange termijn in en weten dat als het omslag punt komt de koers pas echt gaat stijgen. Onze angst zit eerder bij de uitrol binnen Europa, of de heren dit gaat lukken met het beetje geld wat ze nog hebben. Het aantal elektrische wagens stijgt enorm per maand, zelfs Fastned kan deze aantallen niet bijhouden. Dus wie weet worden ze wel door andere rechts en links ingehaald. Shell heeft geld genoeg in kas om een uitrol van stations zelf te bekostigen al zijn ze daar wel erg laat mee en is hun focus waarschijnlijk verkeerd. Waterstof gaat het echt verliezen van elektra, te duur aan de pomp.
  3. forum rang 4 Onder de regenboog 13 oktober 2020 12:54
    quote:

    guderian schreef op 13 oktober 2020 00:36:

    Ben benieuwd hoelang deze prijs houdbaar zal zijn.

    Houd er rekening mee wanneer je ''aandelen'' koopt van Fastned dat je in werkelijkheid alleen certificaten van aandelen koopt en dus niets in te brengen hebt in de beslissingen van het bedrijf. ( je bent eigenlijk geen eigenaar van het bedrijf)

    De enigste aandeelhouder van Fastned is de stichting Fastned die deze certificaten uitgeeft.

    Daarbij komt, dat Fastned enorme bedragen geld nodig heeft om hun netwerk te optimaliseren en te laten groeien daar waar nodig.

    Dit hebben ze verschillende malen gedaan via de uitgifte van obligaties, een andere optie voor hun is om het aandeelhouderschap van de certificaathouders eens flink onder handen te nemen en daarmee geld op te halen zonder er rente over te moeten betalen.

    Kijk naar de marktwaarde van het bedrijf nu op dit moment ruim 200 miljoen euro op ongeveer 15 miljoen aandelen / certificaten.

    Waarschijnlijk is de uitgifte van nieuwe certificaten zelfs onmijdbaar, bedrijven doen dit meestal: ze pompen de prijs omhoog bieden nieuwe vers geprinte aandelen aan in dit geval certificaten, voor de koers van de markt, halen weer enorme hoeveelheden geld op en ondertussen is jou aandeelpercentage in dat bedrijf gezakt, en wanneer de aandelen / certificaten uitgegeven zijn, gaat de koers omlaag.

    Wachten tot er weer een bepaalde koers is bereikt, en doen dit zelfde liedje weer opnieuw.

    Ik zeg alleen kijk uit, en laat je niet leiden door emoties om bang te zijn dat je de boot zal missen, er zijn 1000en fatsoenlijke bedrijven met groeipotentieel wereldwijd.

    En Fastned behoord zeker tot bedrijven met een groeipotentieel, alleen ben ik bang dat indien Fastned groeit, de certificaathouders er waarschijnlijk niet zo op vooruit zullen gaan als Fastned zelf.

    Al met al een bedrijf met groeipotentieel, maar op dit moment een pure speculatieve gok, niet zo zeer omdat het een slecht bedrijf is, maar meer om hoe ze hun certificaathouders gaan behandelen in de toekomst en omgaan met de schulden die het bedrijf rijk is.

    Daarbij komt ook wat de economie in Europa gaat doen, want zolang alles ''groeit en bloeit'' zal de verkoop van elektrische auto's etc inderdaad stijgen, maar zodra er ergens een kink in de kabel komt, wat op dit moment zeker niet onmogelijk zou zijn, zal de elektrische auto markt ronduit teleurstellend zijn.

    Een prettige avond verder.
    Mee eens, al zitten wij in dit aandeel, de waarde is sterk overtrokken en zal weer net zo hard inklaar klappen. Lange termijn prima aandeel.
  4. mareblu 13 oktober 2020 14:23
    Per station een omzet van eur 6 per uur. Nog geen 15 klanten per dag, ongeveer 1 per anderhalf uur. Een gemiddeld Shell station verdient aan saucijzenbroodjes een veelvoud dan Fastned aan hun corebusiness. Op het bericht dat er in 3 maanden 1,6 miljoen omzet gedraaid is stijgt de beurswaarde direct met ongeveer 12 miljoen euro...... Elektrisch laden heeft een grote toekomst, maar wordt een vechtmarkt tegen bodemprijzen. Men gaat goedkoop thuisladen en op het werk, en alle grote energie- en oliereuzen willen een graantje meepikken, die gaan het ook allemaal aanbieden, op veel grotere schaal en veel goedkoper dan de naargeestige Fastned stations langs de snelweg. Fastned is echt de grootste zeepbel die er op de Amsterdamse beurs bestaat.
  5. forum rang 4 Onder de regenboog 13 oktober 2020 14:54
    Bron RTLZ

    Bij elk station werd er gemiddeld minder dan 15 keer per dag opgeladen. Dat betekent dat als er de hele nacht geen klant is, de rest van de dag er bij elk laadstation gemiddeld één klant per uur komt. Dat is nog erg weinig.

    Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
    Volle accu duurder dan volle tank: politici vermoeden snellaadkartel
    Meer elektrische auto's

    Topman Michiel Langezaal vindt niettemin dat er duidelijk herstel te zien is na het dieptepunt in maart. Hij ziet ook nog andere lichtpuntjes. Er werden namelijk meer volledig elektrische voertuigen geleverd de afgelopen periode. Dus zodra mensen weer meer gaan rijden verwacht Fastned weer meer omzetgroei.

    Daarom blijft het bedrijf voorlopig uitbreiden door nieuwe en grotere stations te bouwen. Fastned werkt al langer aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Tot nu toe heeft het bedrijf er 126 in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

    Slechte financiële positie

    Het is de vraag in hoeverre Fastned zijn groeiplannen zal weten te realiseren. Financieel staat Fastned er namelijk beroerd voor. Het eigen vermogen was eind juni negatief: -13,1 miljoen euro. Fastned wist in juli wel nieuwe obligatieleningen uit te geven, waardoor het voor 13 miljoen euro ophaalde.

    Verder werd de overname van 16 snellaadstations van Mister Green gefinancierd met de uitgifte van bijna 2 miljoen euro nieuwe aandelen. Fastned heeft naar eigen zeggen tot in 2022 genoeg liquide middelen.

    www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...
  6. [verwijderd] 13 oktober 2020 15:50
    quote:

    Wired schreef op 13 oktober 2020 07:03:

    Bedrijven die proberen te scalen hebben nu eenmaal geld nodig. De certificaten constructie is wat onhandig inderdaad. Je laatste punt is overbodig en gezocht.
    Onhandig is zacht uitgedrukt in mijn optiek, het enigste pluspunt wat betreft het uitgeven van certificaten ipv aandelen is dat een agressieve overname hiermee word geblokkeerd.

    Verder zullen grootinvesteerders minder of zelfs niet geinteresseerd zijn in de certificaten van aandelen.

    Ze hebben namelijk niets in te brengen, en zijn geen eigenaar, dus mocht er iemand komen met visie en veel geld, daar heeft die dus helemaal niks aan want hij krijgt geen poot aan de grond bij meneer Fastned.

    En met alle respect voor meneer Langezaal, ik denk dat deze constructie juist de groei van het bedrijf tegenhoud, waar ze bijvoorbeeld voor hadden kunnen kiezen, is voor het uitgeven van aandelen, en dat de stichting Fastned, Mangement etc. meer als 50% van de aandelen onder eigen beheer hadden waardoor ook een overname word geblokkeerd.

    Hiermee bevorder je dat er mensen een positie willen innemen in Fastned, en daarmee ook nieuwe visie.

    Wat betreft mijn laatste punt, is in mijn optiek niet ver gezocht, de output van olie etc word lager, door permanente thuiswerkers etc. economie is aan het wankelen, dit komt niet ten goede voor de verkoop van nieuwe auto's, en daar waar olie goedkoper word remt het de groei van elektrische auto's en daarme de inkomsten van Fastned.

    We zullen zien hoe het allemaal uitpakt op de lange duur.
  7. [verwijderd] 13 oktober 2020 19:12
    Ook als je er over nadenkt met hun certificaten.....

    Ik zal meneer Langezaal constant geld in zijn r**t proppen voor wat?

    voor een nietszeggend certificaat, wel betalen maar niets krijgen.

    Deze vent wilt gewoon alleenheerser zijn in zijn stopcontactbedrijfje en niet van zijn troon worden gestoten.

    Nee van mij krijgen ze geen rooie cent, nu niet dan niet en nooit niet.
  8. [verwijderd] 14 oktober 2020 18:10
    quote:

    Wired schreef op 14 oktober 2020 06:39:

    [...]
    Wat wankelt is jouw perceptie op de staat van de economie.
    Fijn dat we hier een meningsverschil over delen, anders hadden we ook zo'n eenzijdige wereld.

    Voor mij zijn er genoeg indicaties, dat het lang niet zo goed gesteld is met de economie.

    En van mijn part steek je heel je hebben en houden in Fastned, het zijn niet mijn centen.

    Ik ben niet overtuigd van het concept Fastned, de constructie van de aandelen is gewoon waardeloos en daarbij is de transparantie van Fastned 0, en daarbij hebben ze via een rechtszaak geprobeerd in het verleden om enige concurrentie uit te bannen in de buurt van een fastned locatie, wat ze natuurlijk hebben verloren, wat iedereen ook al op hun klompen had aan kunnen voelen.

    quote; Deze vent wilt gewoon alleenheerser zijn in zijn stopcontactbedrijfje en niet van zijn troon worden gestoten.

    Wat me hier wel opvalt is dat vaak negatief denkende over een bedrijf op dit forum vaak belachelijk worden gemaakt of hun mening uit de context word gehaald, wat een open discussie vaak niet ten goede komt.

    Ik zou graag van u horen wat uw perceptie van de staat van de economie dan wel is.
  9. forum rang 10 voda 22 oktober 2020 07:47
    Fastned geeft weer obligaties uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    14,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned geeft nieuwe obligaties uit. Dit maakte de uitbater van snellaadstations donderdag bekend.

    Zo wil Fastned onder andere de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk financieren.

    De obligaties met een looptijd van 5 jaar geven een rente van 6 procent per jaar.

    De inschrijving start vrijdag en loopt tot en met 19 november.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 22 oktober 2020 08:51
    Update: Fastned geeft weer obligaties uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    14,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned geeft nieuwe obligaties uit. Dit maakte de uitbater van snellaadstations donderdag bekend.

    Zo wil Fastned onder andere de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk financieren.

    De obligaties met een looptijd van 5 jaar geven een rente van 6 procent per jaar.

    In een reactie liet Fastned weten te hopen richting het bedrag van de vorige uitgifte van 13 miljoen euro uit te komen, maar zei ook tevreden te zijn met een lager bedrag.

    De inschrijving start vrijdag en loopt tot en met 19 november.

    Update: om toelichting toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 oktober 2020 08:46
    Fastned opent eerste snellaadstation in België

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    12,62 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned is vanaf vandaag met de opening van zijn eerste snellaadstation in België in 4 landen operationeel. Dit maakte het Nederlandse snellaadbedrijf dinsdag bekend.

    Het nieuwe station ligt op het terrein van de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge. Elektrisch rijders kunnen daar binnen een kwartier voor 300 kilometer aan elektriciteit laden. Deze wordt gewonnen met zon en wind.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. Beso 29 oktober 2020 15:08
    Tekort aan laadpalen problematisch: verkoop elektrische auto’s stijgt dubbel zo snel als installatie laadpunten. .... enz ....
    Al is er hoop op beterschap: bij de inhuldiging van het eerste snellaadstation van Fastned eerder deze week op de luchthaven van Oostende, bevestigde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) dat ze via het Agentschap Wegen en Verkeer een vergunning had verleend aan de Nederlandse specialist om alles samen dertien snellaadstations te bouwen langs de Vlaamse autosnelwegen. En dan zou 300 kilometer bereik bijladen in een kwartiertje klaar moeten zijn. Dat is toch wat het Nederlandse bedrijf claimt.

    Volledig artikel :
    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201028_961...
  13. forum rang 10 voda 4 november 2020 15:57
    Fastned wint bij Raad van State

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    12,10 0,10 0,83 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Snellaadbedrijf Fastned heeft in hoger beroep gelijk gekregen in een rechtszaak tegen de exclusieve verlening van vergunningen voor laadpalen bij wegrestaurants en benzinestations langs de snelweg als aanvullende voorzieningen. Dit maakte de uitbater van snellaadstations woensdagmiddag bekend.

    De zaak betreft een wegrestaurant dat toestemming kreeg voor zes laadpalen op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol.

    "We zijn heel blij dat de Raad van State onze redenatie in deze zaak heeft gevolgd. De uitspraak biedt een meer solide basis voor investeringen en creëert een gelijk en competitief speelveld waardoor de uitrol van laadinfrastructuur kan versnellen. Dat is goed voor de transitie naar elektrische mobiliteit", zei CEO Michiel Langezaal van Fastned woensdag in een toelichting.

    De zaak was al eerder in het voordeel van Fastned beslist bij de Rechtbank Noord-Holland.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. de breyde 4 november 2020 19:54
    Fastned wint bij Raad van State

    Minister mag niet zomaar vergunningen uitgeven voor laadpalen bij restaurants en benzinestations langs de snelweg

    Amsterdam, 4 november 2020. Snellaadbedrijf Fastned heeft in hoger beroep gelijk gekregen in een rechtszaak tegen de exclusieve verlening van vergunningen voor laadpalen aan wegrestaurants en benzinestations langs de snelweg als aanvullende voorzieningen. De zaak was al eerder in het voordeel van Fastned beslist bij de Rechtbank Noord-Holland.

    Vandaag heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, geoordeeld dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat vergunningen voor laadpalen als aanvullende voorziening niet exclusief mag reserveren voor benzinestations en wegrestaurants. De zaak ging over een wegrestaurant dat toestemming kreeg voor zes laadpalen op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol.

    Fastned heeft in 2012 via een openbare verdelingsprocedure vergunningen verkregen voor de realisatie en exploitatie van laadstations als basisvoorziening op verzorgingsplaatsen langs Nederlandse snelwegen. Vervolgens is de Minister van Infrastructuur en Waterstaat doorgegaan met het verlenen van vergunningen voor oplaadpalen als aanvullende voorziening exclusief voor benzinestations en wegrestaurants. Fastned maakte bezwaar tegen deze vergunningen omdat dit resulteerde in een ongelijk speelveld.

    Michiel Langezaal, CEO van Fastned: "We zijn heel blij dat de Raad van State onze redenatie in deze zaak heeft gevolgd. De uitspraak biedt een meer solide basis voor investeringen en creëert een gelijk en competitief speelveld waardoor de uitrol van laadinfrastructuur kan versnellen. Dat is goed voor de transitie naar elektrische mobiliteit.

  15. Leonard 5 november 2020 15:34
    VW-topman blikt vooruit

    'Koers Biden beter voor overgang naar elektrisch rijden'

    5 november 2020 om 13:49

    Mocht de Democraat Joe Biden tot president van de Verenigde Staten worden verkozen, dan is dat beter voor de verdere ontwikkeling van elektrisch rijden. Dat heeft Volkswagen-topman Herbert Diess gezegd.

    De baas van de automaker was in zijn commentaar op de verkiezingen in de VS uiterst zorgvuldig met het kiezen van zijn woorden. De VS zijn een belangrijke markt voor de automaker en het is ook geenszins zeker dat Biden de zittende president Donald Trump zal verslaan. Hij waagde zich niet aan uitspraken over wie er volgens hem moet winnen.

    Volgens Diess is het Democratische programma naar verwachting meer in overeenstemming met de wereldwijde strategie van Volkswagen. Doel daarvan is om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen en elektrisch rijden te bevorderen.

    Diess wees er ook op een vertrouwensrelatie met de regering-Trump te hebben. Volgens hem heeft de automaker ook veel gedaan aan de opbouw van de VS. Zo is Volkswagen van plan zijn fabriek in Tennessee uit te breiden.

    Trump was eerder zeer kritisch op de verhoudingen in de auto-industrie tussen de VS en Duitsland. Die was volgens de president niet in balans, waarbij de Duitse automakers meer profijt hadden van de Amerikaanse markt dan andersom.

  16. forum rang 10 voda 20 november 2020 07:38
    Fastned haalt ruim 17 miljoen euro op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    14,22 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft met de uitgifte van obligaties ruim 17 miljoen euro opgehaald voor verdere groei. Dit maakte de uitbater van snellaadstations vrijdagochtend bekend.

    Daarnaast hebben investeerders voor bijna 4 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op ruim 21 miljoen euro.

    Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot november 2025.

    Van 22 oktober tot en met 19 november konden investeerders inschrijven op de obligaties met een rente van 6 procent per jaar en een looptijd van 5 jaar. Daarnaast is een aanbieding gedaan aan investeerders met obligaties die aflopen in december 2021, juni 2022 en december 2022 om hun investering te verlengen door de oudere obligaties in te wisselen voor obligaties uit deze nieuwe uitgifte.

    Inclusief eerdere verlengingen heeft dit de aflossingsverplichting voor Fastned in 2021 en 2022 teruggebracht met ruim 6,5 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. Huppelkatje 20 november 2020 11:37
    Alle nieuw uitgegeven obligaties met een rente van 6 procent hebben een looptijd tot november 2025. Inclusief eerdere verlengingen heeft Fastned de aflossingsverplichting voor 2021 en 2022 teruggebracht met ruim 6,5 miljoen euro.

    Verdomd hoge rente, aflossingen vooruit geschoven, dit wordt een niet te houden situatie. Ze groeien weliswaar, maar er liggen kapitaalkrachtige partijen in dezelfde markt waartegen Fastned het op den duur zal afleggen ivm hun financieringsstructuur.
2.242 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links