Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,625 19 apr 2024 17:39
  • +0,010 (+0,06%) Dagrange 15,440 - 15,790
  • 3.626.309 Gem. (3M) 3,5M

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 12 oktober 2020 23:03
    quote:

    R0ME0 schreef op 12 oktober 2020 18:31:

    [...]

    Dit is zeker geen onzin en van lanschot is zeker een veel minder risicovolle bank dan Abn Amro maar daarom is ook de risk reward een stuk lager.

    Ik geef het even heel simpel weer:

    van lanschot
    Als je de equity neemt die toekomst aan de normale aandeelhouders en je haalt daar al het 1.45 dividend wat gereserveerd is en niet meetelt in de ratios vanaf...
    Je neemt vervolgens de huidige koers - ook dat dividend....
    En je kijkt dan wat de equity/aandeel is die overblijft gedeeld door de koers dan heb je qua equity nog een potentie van 77.7% oftewel een korting op de equity van 43.7%

    Bij ABN
    Neem ik ook de equity wat de normale aandeelhouders toekomt - AT1 securities...
    Reserveer ik even 1 miljard (wat heel veel is) voor potentiele claims en die haal ik dus van de equity af....
    Ik haal het niet uitgekeerde 80ct final 2019 dividend van de equity af...
    Vervolgens dus weer de huidige koers min dat dividend
    Je kijkt dan naar de equity/aandeel die overblijft dan heb je qua potentie bij ABN 163.3% upside.
    Korting op de boeken 60%.

    EN zodra de nieuwe CEO ABN ook wat heeft opgepoetst kan er juist extra geld uitgekeerd gaan worden en zie ik het rendement op vermogen van ABN ook toenemen.

    En waar veilig in mindere tijden natuurlijk een hogere waardering verdiend die VLK zal ABN in normalere tijden vanwege de grotere potentie ook meer gewaardeerd worden.

    Zo zie ik het en daarom dat van de banken mijn keuze bij ABN ligt en het zelfde geld voor bij de verzekeraars waar ik aardig wat Aegon opgepikt heb terwijl ik ook zie dat NN de veiligste optie is maar alles is risk/reward en dan vond ik het bij de banken een makkelijkere keuze op ABN dan voor Aegon bij de verzekeraars.

    We zullen zien, ik zoek met deze portefeuille ook wat meer risico.

    Was het voor iemand anders die heel wat voorzichtiger is en er minder verstand van heeft dan kun je mogelijk beter NN en VLK doen, niks mis mee, risk een stuk lager, reward een stuk lager.

    Ieder zijn favorieten.

    Dat klopt, ieder zijn favoriten.
    Jouw vergelijking tussen deze 2 aandelen komt bij mij reëel over.
    Op het VLK-forum heb ik de forumgenoten op deze vergelijking gewezen.
  2. Less is More 12 oktober 2020 23:07
    Ik wil graag mijn huidige ABN positie uitbreiden, maar nu twijfel ik tussen het inkopen van een pakketje losse aandelen of een aantal calls eind '21/mid '22 met een strike van 4,- (hierdoor kan ik een groter deel van mijn recente winst in een andere sector investeren en toch uiteindelijk het gewenste aantal ABN aandelen tegen belachelijk lage prijzen inslaan). Mocht het toch zo zijn dat ABN wordt overgenomen of gaat fuseren met een andere bank (hetgeen ik als zeer goed mogelijk acht), wat gebeurt er dan met (de waarde van) de call rechten?
  3. forum rang 4 robrdam 13 oktober 2020 10:54
    quote:

    mr. cohiba schreef op 13 oktober 2020 10:38:

    Zojuist mijn partij puts 7,80 september verkocht. Afgelopen vrijdag gekocht voor 16 cent, nu verkocht voor 36 cent. Van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden.
    Als je vandaag nog 36 cent voor de geëxpireerde september serie hebt ontvangen is dat een felicitatie waard.
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 13 oktober 2020 11:10
    ABN Amro hoeft diefstal van 4.000 euro na appen van pincode niet te vergoeden

    ABN Amro hoeft een vrouw van wie 4.000 euro werd gestolen niet te vergoeden omdat haar dochter haar pincode naar de dief van haar pinpas appte. Dat blijkt uit een uitspraak van het financiële klachteninstituut Kifid. De vrouw had op 10 mei van dit jaar aan het einde van de middag haar portemonnee met daarin de betaalpas en haar mobiele telefoon achter haar in een hoekje van het raamkozijn gelegd.

    Een uur later werd de man van de vrouw gebeld door hun kleindochter met de vraag waarom haar oma niet reageerde. De vrouw ontdekte toen dat haar portemonnee en telefoon waren gestolen. In de tussentijd had de dief via WhatsApp aan verschillende contacten om de pincode van de betaalpas gevraagd. Een dochter van de vrouw appte die, in de veronderstelling dat het om haar moeder ging.

    Nadat bleek dat de telefoon en pinpas waren gestolen belde de dochter de bank, om de betaalpas te laten blokkeren. Daarop blokkeerde de bank de betaalpas ook. Dit was echter net te laat. Tijdens twee transacties die respectievelijk één en twee minuten voor de blokkade plaatsvonden pinde de dief in totaal 4.000 euro.

    De vrouw deed een aantal dagen later aangifte bij de politie en verzocht de bank om het gestolen bedrag te vergoeden. ABN Amro weigerde dit. Volgens de bank heeft de vrouw grof nalatig en in strijd met de toepasselijke voorwaarden gehandeld door de betaalpas onbeheerd achter te laten in het raamkozijn en haar pincode met een derde te delen.

    Daarop stapte de vrouw naar het Kifid. Het klachteninstituut oordeelt dat er inderdaad sprake is van grof nalatig handelen. "Consument heeft immers haar portemonnee met daarin de betaalpas in het raamkozijn gelegd en een onbekende derde heeft deze ongezien kunnen wegnemen. Daarbij komt dat de derde beschikte over de pincode van de betaalpas. Het delen van de pincode – met wie dan ook – is in strijd met de toepasselijke voorwaarden."

    Aanvullend stelt het Kifid dat de vrouw niet opzettelijk of frauduleus heeft gehandeld, maar er geen aanleidingen zijn om haar aansprakelijkheid te beperken. De vrouw moet de schade van 4.000 euro dan ook zelf dragen
  5. [verwijderd] 13 oktober 2020 11:36
    Ja als je dit gaat vergoeden dan zie ik criminele bendes alweer een verdienmodel ontwikkelen.

    Ik neem jouw pas en pin er mee, en jij geeft het aan als gestolen en we delen de 'winst'

    Maja, tegenwoordig moet de bank voor alles opdraaien, ook het crimineel gedrag van anderen.

    Niet dat bovenstaande crimineel was natuurlijk, ik bedoel meer de nieuwste vormen van witwassen waarvan niemand nog wist dat het zo kon, maar dat moet de bank wel preventief voorkomen..... logisch en anders krijgt de bank een boete.

  6. [verwijderd] 13 oktober 2020 14:19
    FD 13-10

    De financiële sector heeft de gevolgen van de coronacrisis tot nu toe goed doorstaan, maar de tweede golf aan besmettingen kan banken en andere financiële instellingen in Nederland hard raken. Hierdoor groeit het risico dat de sector toch deel van het probleem wordt, in plaats van de oplossing.

    Dat stelt De Nederlandsche Bank dinsdag in het halfjaarlijks Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS). Het gevaar is dat banken de kredietverlening fors inperken, juist wanneer de faillissementen gaan oplopen en daarmee de kredietverliezen. De sector gaat dan volgens DNB-president Klaas Knot 'als een turbo werken en de crisis juist versterken'. In een toelichting benadrukt hij daarom dat 'het van het grootste belang blijft om te voorkomen dat de economische crisis overslaat naar de financiële sector'.

    DNB komt met deze boodschap op de dag dat het kabinet nieuwe maatregelen gaat afkondigen om de tweede golf coronabesmettingen aan te pakken. Eerder deze week waarschuwde ook de Europese Centrale Bank voor problemen bij banken als het virus aanhoudt. In Nederland wil ING de lonen van het personeel langdurig bevriezen uit angst voor coronaverliezen.

    Gezonde bedrijven
    DNB zegt enerzijds dat de omvangrijke steunmaatregelen van overheden, centrale banken en toezichthouders de impact van de coronacrisis hebben beperkt voor bedrijven en huishoudens. En dat daardoor de financiële sector de impact nog verder heeft kunnen dempen met betaalpauzes en noodkredieten.

    Maar DNB geeft ook aan dat de maatregelen alleen zijn bedoeld om in de kern gezonde bedrijven overeind te houden, niet de bedrijven die op lange termijn niet kunnen overleven. 'Tijdelijke crisismaatregelen mogen geen structureel karakter krijgen', schrijft de instelling in het rapport.

    Volgens Knot is het echter te vroeg om de steun af te bouwen. 'De kosten van te vroeg stoppen zijn vooralsnog groter dan de kosten van te lang doorgaan. Om klifeffecten te voorkomen is het van belang om pas te zijner tijd en op voorspelbare en geleidelijke manier de steunmaatregelen af te bouwen.' Toch wil hij ook dat banken nu alvast goed naar hun klantenbestand kijken om eventueel afscheid te nemen van partijen die het niet gaan redden.

    Voorzieningen
    Tot dusver ligt het aantal faillissementen ondanks de forse economische krimp historisch laag, maar ze zullen oplopen als de economie weer (gedeeltelijk) op slot gaat en zeker wanneer de steunmaatregelen aflopen. Weliswaar hebben de banken vooruitlopend op die situatie veel voorzieningen getroffen - de netto toename was in de eerste helft van 2020 ruim vijfenhalf maal hoger dan het gemiddelde over de afgelopen drie jaar - maar de vraag is of het genoeg is.

    'Door de steunmaatregelen, de verleende moratoria en de onzekerheid over de gevolgen van corona zijn banken het zicht op de terugbetaalcapaciteit van debiteuren gedeeltelijk kwijtgeraakt', schrijft DNB.

    Forse blootstelling
    DNB wijst erop dat Nederlandse banken een forse blootstelling hebben aan zwaar getroffen sectoren als cultuur en sport, handel, horeca, vervoer en zakelijke dienstverlening. Die zijn bij elkaar gemiddeld goed voor ruim een kwart van de zakelijke kredietportefeuille.

    Knot geeft ondertussen aan dat de banken goed gekapitaliseerd zijn en een stootje kunnen hebben. De gemiddelde CET1-ratio bedraagt nu 16,6%, terwijl de minimumeis rond de 11% zit. Dat betekent dat er 6 procentpunt ruimte is om verliezen op te vangen.

    DNB geeft de banken nog extra speelruimte. In maart speelde de toezichthouder €8 mrd aan kapitaal vrij voor de banken door tijdelijk minder strenge eisen stellen aan de buffers. Om de economische schade zoveel mogelijk te beperken, zal de toezichthouder de verlaging van de buffereisen voor de banken niet vóór het einde van 2021 terugdraaien.

    Uit het oog van de storm
    In een reactie op het rapport stelt Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken: 'Alle signalen wijzen erop dat we uit het oog van de storm komen en zwaar weer tegemoet gaan. Het is daarom goed om te weten dat banken deze crisis aankunnen'. Hij boegt daar aan toe dat banken veel doen, maar niet alle bedrijven kunnen helpen. 'In de eerste fase van de crisis leken de gevolgen tijdelijk, nu moeten we meer rekening houden met blijvende schade.'

    Den Haag heeft ondertussen voldoende ruimte om voorlopig nog even door te gaan met steun geven aan de economie, stelt Knot. Volgens de centralebankier is de staatsschuld inmiddels opgelopen tot 60% à 65% van het bbp. Tijdens de vorige crisis was de schuld naar 70% à 75% opgelopen 'en toen was de rente ook nog wat hoger dan nu'. Volgens Knot ontstaat er geen onoverkomelijk probleem als we naar dat laatste niveau stijgen. 'Het plafond is nog niet bereikt. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen plafond meer is.'

    Commercieel vastgoed
    Een bron van zorg is commercieel vastgoed. Veel winkeliers houden nu nog net het hoofd boven water, maar een golf van wanbetalingen ligt in het verschiet als de overheidssteun afloopt. De prijs van winkelvastgoed is in het tweede kwartaal al met 14% gedaald ten opzichte van het eerste. En dat kan verder zakken. Banken lopen dan tegen grote stroppen op, aangezien ze in totaal voor €167 mrd aan bedrijfsleningen hebben verstrekt met vastgoed als onderpand.

    Ook pensioenfondsen worden geraakt. Die hebben circa €108 mrd belegd in commercieel vastgoed. Naast directe uitzettingen en hypotheken gaat het ook om investeringen in beursgenoteerde vastgoedfondsen, die in de afgelopen maanden al significant in waarde zijn gedaald. Volgens DNB hebben eventuele verliezen po deze beleggingen rechtstreeks impact op de dekkingsgraad. Een verdere prijsdaling van 10% zou gemiddeld leiden tot een 1 procentpunt lagere dekkingsgraad, aldus DNB.
  7. [verwijderd] 13 oktober 2020 14:31
    quote:

    MvV98 schreef op 13 oktober 2020 12:13:

    [...]

    Oké vandaar dat men massaal verkoopt?

    Dat van de ECB was waarom we gisteren daalden.

    Vandaag een rapportje van de DNB.

    Morgen misschien een rapportje van de wereldbank.

    Overmorgen de OESO

    Dan de EIB

    Weekje vol, volgende week een andere volgorde.

    En o wat staat er iedere keer veel in van wat we niet wisten.....

    Bij gebrek aan enige normale koop interesse in banken gezien de omstandigheden gaat de koers dus op goede dagen nauwelijks omhoog en op mindere dagen en dat is als tech omhoog gaat ook op een stijgende aex gaat de koers dus flink omlaag.

    En dat is al maanden zo.

    Maar wat gebeurt er nu daadwerkelijk.
    Ja door al die mega reserveringen onder de streep een verlies maar absoluut niet schokkend.

    Ondertussen in staat om een flinke lening af te lossen met een flinke rente wat de kosten weer verlaagd, dat doe je ook niet als je geen geld vrij hebt en je je zorgen maakt.

    Natuurlijk zal er in H2 weer opnieuw de nodige reserveringen volgen, die zijn ook al aangekondigd met een inschatting voor het hele jaar welke omhoog was getrokken bij de Q2 cijfers.

    Maar er wordt ook nog gewoon geld verdiend uit normale activiteiten dus ook nu weer in deze extreme periode met veel reserveringen zal het onder de streep enorm meevallen.

    Komen we dichter bij 30 november met de nieuwe strategie waarvan al bekend is dat er wordt ingegrepen aan de corporate kant wat een hoop geld gaat vrijspelen en de ratio's nog verder zal verbeteren wat juist alleen maar meer mogelijkheden geeft om met het vrije kapitaal goede dingen te doen.
    Op dit niveau in het aandeel is dat natuurlijk aandelen inkopen want het aandeel staat op slechts 37% van de equity per share einde Q2 en dat is al ex AT1 securities.
    En natuurlijk voldoende ruimte voor dividend, maar met koersen onder de 60% van de equity mag van mij de bank alles aan aandelen inkopen besteden, dat zorgt ook weer voor minder cash outflow in de toekomst aangezien er minder aandelen uit staan en dus een gigantische stijging van de ratio's per aandeel.

    Maar dat kan natuurlijk niet dat de ABN tegen deze koers aandelen kan gaan inkopen dus dat zullen ze ook wel niet mogen en dat weten de grote partijen nu al.
    Anders kan die koers niet zo makkelijk omlaag en laag blijven.

    Valt anders totaal niet te rijmen.

    Het valt ook steeds meer op dat bewegingen vaak achteraf te verklaren zijn en dat er dus veel overleg plaats vind met partijen die er ook naar handelen of laten handelen, mag natuurlijk niet maar het gebeurt overduidelijk wel.
  8. [verwijderd] 13 oktober 2020 15:15
    Ik had begrepen dat de Overheid ook van zijn aandelen ABN af wil. Die bezit 56%. Hoe zou dat in z'n werk gaan? Zou ABN rechtstreeks van hen aandelen terugkopen, of komen die vrij op de markt? Dat zou de koers ook weleens enorm kunnen verlagen. Wordt bekend gemaakt of en wanneer die aandelen verkocht worden?
  9. [verwijderd] 13 oktober 2020 15:29
    quote:

    Mousepoes schreef op 13 oktober 2020 15:15:

    Ik had begrepen dat de Overheid ook van zijn aandelen ABN af wil. Die bezit 56%. Hoe zou dat in z'n werk gaan? Zou ABN rechtstreeks van hen aandelen terugkopen, of komen die vrij op de markt? Dat zou de koers ook weleens enorm kunnen verlagen. Wordt bekend gemaakt of en wanneer die aandelen verkocht worden?
    De overheid wil natuurlijk op termijn van zijn aandelen af.

    Het is ook helemaal niet de bedoeling om voor langere termijn aandeelhouder te blijven.

    Het is echter ook niet de bedoeling om veel verlies te leiden op aandelen die eigenlijk veel meer waard zijn dus zullen ze op dit moment zeker geen verkoop overwegen en de hele corona situatie uitzitten.

    In de toekomst zodra de staat wel van zijn aandelen af wil dan kan ABN Amro zelf evt in een plaatsing meedoen en op die manier aandelen inkopen.
    Zo heeft NN het ook gedaan bij ING bijvoorbeeld en er zijn vast nog wel een paar andere voorbeelden.

    Een evt plaatsing door de staat wordt natuurlijk van te voren aangekondigd en zal dan tegen een meestal beperkte korting tov de koers van dat moment uitgevoerd worden.

    Dit aanbod en zeker het laatste aanbod hoeft helemaal geen drukkend effect te hebben aangezien de hogere verhandelbaardheid en het feit dat de staat dan geen aandeelhouder meer is als positief worden ervaren.

    Mochten ze nu komen met een plaatsing dan zit gezien de koers niemand op aandelen te wachten dus dan zou het wel een duidelijk drukkend effect op de koers hebben.
    Getuige eerdere momenten van verkoop door de staat via NLFI zijn ze daar niet zo dom dus dit verwacht ik zeker niet.
4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links