Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zweedse investeerder is geïnteresseerd in overname KPN'

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Beursblik: KPN blijft favoriet van Barclays
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. boomer92 10 oktober 2020 02:00
    quote:

    Stephan010 schreef op 9 oktober 2020 19:19:

    [...]

    Koers KPN zal exploderen as maandag. En wanneer NL regering een overname gaat tegenhouden kan koers van KPN komende maanden fors zakken.

    dan maar de helft verk. met dikke winst en dan zien we wel weer verder ! zoals altijd kan vriezen of dooien >
  2. Henkk 10 oktober 2020 14:17


    9-10-2020 20:18:08
    Beursblik: meerwaarde private equity overname van KPN onduidelijk

    (ABM FN-Dow Jones) Het is onduidelijk wat de meerwaarde zou zijn van een overname van KPN door een private equity bedrijf. Dit schreven analisten van Jefferies vrijdagavond in reactie op de berichtgeving van persbureau Bloomberg dat de Zweedse investeerder EQT aast op het Nederlandse telecombedrijf.

    Volgens Jefferies is niet duidelijk wat een private equity bedrijf meer zou kunnen doen wat niet al mogelijk is onder de huidige publieke eigendomsstructuur. De analisten erkennen wel dat het bedrijf met bepaalde structurele uitdagingen kampt, waaronder de concurrentie, regulering en de marktstructuur. Daarom luidt het advies op het aandeel KPN ook Onderwogen.

    Verder wijst Jefferies op de machtige beschermingsconstructie van KPN, die ook al werd ingezet toen América Móvil trachtte het bedrijf over te nemen in 2013.

    Deze overnamebescherming heeft niet alleen met de financiële belangen van KPN te maken maar bijvoorbeeld ook met de hoge mate van investeringen in de Nederlandse telecominfrastructuur, aldus
    Jefferies.
  3. forum rang 10 rationeel 11 oktober 2020 11:25
    Bij een overname door EQT ligt een splitsing van KPN voor de hand.

    FOTO HH/ANP

    Beleggers watertanden bij glasvezelkabels van telecombedrijf

    door Wouter van Bergen

    AMSTERDAM De Zweedse investeerder EQT zou zich aan het oriënteren zijn op een overname van KPN. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Als het tot een deal zou komen, zou het de grootste overname ooit zijn van het beursgenoteerde investeringsvehikel van de familie Wahlberg. Woordvoerders van EQT en KPN laten beiden weten nooit commentaar te geven op ’geruchten in de markt’.

    Als de geruchten kloppen, dan is het nog lang niet zeker dat het tot een deal komt. De gesprekken die EQT met adviseurs over een overname van KPN zou voeren, zouden nog in een zeer pril stadium verkeren en het zou niet voor het eerst zijn dat het daarbij bleef. Begin vorig jaar bracht Bloomberg geruchten dat de Canadese investeerder Brookfield op een overname van KPN zou studeren, waarbij het van plan zou zijn geweest de kabels en telecommasten te verkopen aan Nederlandse pensioenfondsen.

    Analist Tim Poulus van marktonderzoeker Telecompaper vindt een overname van KPN door EQT zeker geen onwaarschijnlijk scenario. „Analisten van Citibank hebben pas uitgerekend dat KPN op de beurs nu evenveel waard is als de huidige waarde van hun glasvezelnetwerk dat 30% van hun kabels omvat. De rest van het bedrijf krijg je er dan gratis bij. KPN is de afgelopen twee jaar 10% in waarde gedaald, terwijl glasvezelbedrijven tientallen procenten zijn gestegen. En EQT is net een nieuw fonds gestart. Die hebben geld. In Denemarken is hetzelfde gebeurd.”

    EQT kocht in Nederland eerder al de kabelbedrijven Delta, CIW en Caiway en is hier nog steeds actief op de glasvezelmarkt onder de naam Glasvezel Buitenaf. In Duitsland kocht het begin dit jaar de glasvezelactiviteiten van Reggeborgh.

    Als EQT KPN zou overnemen, lijkt voor hand te liggen dat een scenario op tafel zou komen dat de infrastructuur zou worden afgesplitst van de rest van het bedrijf, dat de telecomdiensten verkoopt die over deze infrastructuur aan de man worden gebracht. „De bestaande glasvezelactiviteiten zijn misschien wel een probleem kunnen opleveren, maar die zou EQT dan kunnen verkopen”, zegt Poulus.

    Tot nu toe heeft KPN altijd volgehouden geen brood te zien in het afsplitsing van zijn infrastructuur en een vijandige overname is lastig. De onderneming beschikt over beschermingsconstructies die in 2013 geducht genoeg waren om een overnamepoging door de Mexicaanse miljardair Carlos Slim af te slaan.

    De mislukte overname was bovendien aanleiding voor een nieuwe wet, die ministeriële instemming vereist bij deals die de nationale veiligheid zouden kunnen bedreigen. Dit zou het geval kunnen zijn bij KPN, dat cruciale telecominfrastructuur in bezit heeft.

    In de markt zoemden vrijdag ook commentaren rond die het gerucht afdeden als een verhaal dat in omloop is gebracht door een bank of adviesfirma die daarmee hoopt een lucratief balletje aan het rollen te krijgen. In dat geval zouden er voor hen adviesgages te verdienen zijn als EQT, of een andere belegger door het verhaal op het idee zouden komen om te trachten KPN over te nemen.
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,378 17 apr
+0,006 +0,18%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links