Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,240 18 apr 2024 15:00
  • -0,078 (-5,92%) Dagrange 1,234 - 1,298
  • 1.888.436 Gem. (3M) 2,2M

Postnl - Oktober 2020

1.506 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jason Voorhees 8 oktober 2020 20:27
    Och gut er zijn weer wat particulieren met de staart tussen de benen vertrokken. Als er nu 1 bedrijf profiteert van corona dan is het natuurlijk post nl. Ik weet echt niet in welk ander aandeel ik mijn geld zou moeten steken. Ben nu zo overwogen in Post nl dat ik denk dat een dividend 10k gaat opleveren.
  2. pakket 8 oktober 2020 20:49
    Mc Donalds , heerlijk dividend-aandeel...letterlijk en figuurlijk. . Bezorgers van Postnl zie ik daar vaak even een hap halen . Goed zo , verdien ik daar ook weer aan. Kwartaal- dividend weer verhoogd. Hoe harder ze werken hoe meer trek ze krijgen in een Bg-Mac. zet um op jongens!!

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/10...
  3. Schuinsmarcheerder 8 oktober 2020 21:39
    quote:

    Makita schreef op 8 oktober 2020 18:24:

    [...]
    Ja want meerderheid winst komt van pakketten. Kijk er eens zo naar. Postbezorging zal een voorziening voor Nederland blijven, wordt wellicht nog efficiënter uitgevoerd (2 bezorgdagen oid) maar zal uiteindelijk subsidie van de overheid moeten krijgen anders stopt postnl ermee. Dus gewoon weinig waarde, maar ook niet negatief.

    Echter de pakketen gaan in transacties tegen 12+ x ebitda. Dus alleen al de pakketten zijn nu al veel meer waard dan de huidige beurskoers (6x ebitda gehele onderneming).
    De strategie die PostNL uitgestippeld had is in mijn ogen door het hele corona-gedoe achterhaald. Om het in termen van de Boston Consultancy Group te vatten: PostNL wilde de 'briefjes' als "cash cow" gebruiken om de 'pakketten' (de "star" - die al behoorlijk geld binnenbrengt, maar ook nog veel, heel veel investeringen vergt) te financieren. Maar door 'corona' is het bedrijf in een stroomversnelling gekomen en loopt ineens een jaar of drie/vier voor op de oorspronkelijke planning.

    Zodra de 'pakketten' geheel op eigen benen kunnen staan, moeten 'we' de briefjes 'teruggeven' aan de overheid. Dan hebben we eindelijk met die corrupte meuk in Den Haag niets meer te maken (beetje 'wishful thinking', ik weet het). Kunnen ze hun eigen politieke spelletjes spelen ........
  4. [verwijderd] 8 oktober 2020 21:45
    quote:

    Schuinsmarcheerder schreef op 8 oktober 2020 17:16:

    [...]

    Ik geloof niet dat het 20 cent gaat worden. Denk meer een voorzichtige 12 cent. Zou ik overigens prima vinden. Ik wil onderhand eens van het negatieve Eigen Vermogen af. Maar ja, ik zal wel geen verstand hebben van 'zakendoen' en een ouwe zak zijn .......
    Eens met dat een normaal.div percentage van 50% meer dan genoeg is en betaal dan zoveel mogelijke de duurdere leningen af zodat je rente bespaard en mocht het weer een keer wat tegen zitten je niet en eigenlijk nooit meer boven die 2x netdebt/ebitda uit komt en dat je in een om welke reden dan ook die ik op dit moment niet snel zie jet dividend getal een keer kan handhaven tegen een wat hoger % van de winst zodat je het dividend stabiel tot groeiend kan houden wat weer meer investeerders trekt en op langere termijn juist een hogere koers veroorzaakt.

    En dan nog even de vraag; welk negatief eigen vermogen?
    Equity was na q2 al positief ;) en dat is dus nog voor de update van eergisteren en dan vooral de sale and leaseback.
  5. [verwijderd] 8 oktober 2020 21:49
    quote:

    alias1 schreef op 8 oktober 2020 17:20:

    [...]

    Ja Rita, was er al niet eens een all cash bod van € 5,75? Daarvoor stapte ik in met 5k stukjes a € 3,20 dus overname is droom theorie. Was te laf om bij te kopen op rond een € 1,-

    Tot eind vd week nog wat winstnemingen en dan verder up. Erg genoeg gedijt dit aandeel uitstekend in Covid-19 tijden. En de internet aankopen zijn inmiddels bij een veel breder publiek (ook ouderen) ingeburgerd.

    Deze Ceo heeft (helaas) wel veel mazzel gehad! En ik (wij) dus ook.
    All cash?
    Volgens mij was het cash en een fractie van het aandeel postnl want Bpost stond toen nog iets van 24 ofzo.

    Misschien moet PostNL al gaan kijken naar een overname van Bpost, synergy is er en betaal het gewoon in aandelen.

    Disclaimer; ik heb beide en zie wel de voordelen van samen gaan ipv lamgs elkaar door lopen bouwen en bezorgen.

    Als je alleen postnl hebt snap ik dat je hier iets meer zorgen over hebt ;)
  6. [verwijderd] 8 oktober 2020 21:58
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 8 oktober 2020 17:50:

    [...]

    Te laf ? Toen de koers op 91 cent stond, verkeerde PNL in zeer zwaar weer.
    Als de corona niet geweest zou zijn dan zou de koers verder omlaag gegaan zijn.
    Dankzij de corona ellende gaat het nu weer goed met PNL.
    Ik vraag me wel af wat er gaat gebeuren zodra het medicijn op de markt komt.
    Het lijkt mij, dat dan de mensen weer life gaan winkelen en niet meer zo vaak op de koopknop van een website zullen drukken.
    De low was 93

    Met Postnl ging het minder dan gehoopt in Q1 maar om te spreken van zwaar weer.

    De koers was nog aan het dalen toen Adyen explodeerde vanwege de toename van online betalingen.

    Omdat ik er niks van snapte heb ik meermaals gepost dat de spullen online wel gekocht worden maar getuige de koers van PostNL niet bezorgt hoeven te worden.

    De koers ging zo laag dat ik niet eens meer durfde te kopen... en ik beleg ook al serieus bijna 25 jaar dus heb al 1 en ander meegemaakt.
    Had ook te maken met het feit dat ik er al veel had van hogere niveaus en ook andere opportuniteiten zag.

    Dus zonder corona hadden ze het nu minder goed gehad maar ook zonder was er verbetering geweest dit jaar.

    We mogen hopen dat er een medicijn komt en mensen weer lekker naar buiten gaan en ook weer meer dan nu fysiek gaan winkelen maar de groei naar online shoppen is definitief versneld en daar gaat postnl nog veel van profiteren en hopelijk mogen wij als eigenaren ook daar iets van terug zien al denkt de FNV daar amders over.
  7. [verwijderd] 8 oktober 2020 22:10
    quote:

    Lector schreef op 8 oktober 2020 17:58:

    [...]

    Ik zou niet weten welk bedrijf interesse kan hebben in PostNL zo lang ze met die postdivisie opgescheept zitten.
    Een divisie die vroeg of laat 100% zeker gaat uitsterven onder de bemoeienis van een wispelturige overheid die iedere overname zal blokkeren of tegenwerken.
    Had PostNL enkel een pakkettendivisie gehad dan was het al lang overgenomen door een andere speler, maar de postdivisie zorgt ervoor dat dit niet zal gebeuren.
    Beste is beide divisies opsplitsen, de pakketentak lucratief verkopen en de posttak lekker laten doodbloeden in de armen van vadertje Staat.
    Splitsen is niet zo makkelijk, er zit wel wat verweving binnen PostNL.
    Het beste kunnen ze gewoon doorgaan en kijken hoe ze die 9% rendement die ze mogen maken zoveel mogelijk kunnen benaderen.

    Ondertussen pakketten doorgroeien en uiteindelijk hou je dan niet zoveel post meer over en is het vooral pakketten en zal het afsplitsen van Post dan wel makkelijker zijn en de bezwaren van de overheid vanwege stembiljetten en blauwe brieven die toch ook digitaal kunnen ook minder zijn.

    Ja een flink bedrag nu ineens zou leuk zijn want er zijn nog verschillende andere aandelen waarvan ik dan mijn positie zou uitbreiden maar in de sector wordt het lastig met alleen Bpost wat om begrijpelijke redenen wel wst lager gewaardeerd mag zijn maar zo laag... en natuurlijk helemaal als je nu PostNL zou kunnen verkopen voor zeg conservatief 4.5 want daar zal het bestuur idd niet mee instemmen en dan Bpost kunnen kopen op 8.50 of nog lager.

    Dat was dus 24 en 5.75 volgens het bod maar daarvoor ook 24 en 4.

    Het kan gek gaan.

    Bpost zal balen dat die overname niet is doorgegaan en andersom moet PostNL maar eens gaan informeren bij de Belgische onder welke voorwaarden zij een overname door PostNL volledig in aandelen zouden toestaan.

    PostNL is nu bijna evenveel waard als Bpost en misschien dat de Nederlandse staat wel akkoord gaat met een overnsme andersom en dat dan PostNL de baas is in de combinatie en dat de belgische overheid minder naief en panisch is over een samengaan.
  8. [verwijderd] 8 oktober 2020 22:18
    quote:

    Makita schreef op 8 oktober 2020 21:48:

    De nog uitstaande leningen zijn tegen 1% en 0,625% www.postnl.nl/en/about-postnl/investo...

    Niet echt duur, en terugkopen is niet goedkoper dan gewoon laten staan. Alleen als postnl nu vrijwel gratis of tegen negatieve rente bij anderen kan lenen is het goedkoper.
    Dat die rente zo laag is tov het feit van tot voor kort nog negatief eigen vermogen en de beperkte operationele prestaties...

    Oo dan is het rentevoordeel erg laag maar nog steeds vind ik PostNL teveel gefinancierd en mag de buffer weg van die hatelijke 2.0x ook wel geholpen worden met wat aflossing al zal vooral de groei van de ebitda daar natuurlijk ook aan bijdragen.

    Beetje prudent beleid ipv meteen weer vollebak uitkeren kan geen kwaad en een beter continueerbaar dividend beleid kan juist meer en langdurigere trouwe beleggers aan je binden wat voor een hogere aandeelhouderswaarde zorgt dan weer zo extreem veel van de winst uit te keren.

    En mocht het bestuur dan een keer vinden dat er echt teveel geld in het bedrijf zit kunnen ze altijd een keer een speciaal dividend uitkeren en dan blijft je normale dividend lager en dus makkelijker gelijk tot groeiend te houden waar lange termijn beleggers zo van houden.
  9. [verwijderd] 8 oktober 2020 22:26
    Bij postnl moet je op je strepen staan, anders gaat er iemand anders met de poet vandoor. Aandeelhouders zijn nu aan de beurt, zo niet dan moet Herna alsnog weg.

    Komende 1,5 jaar heeft maatschappij nog de gevolgen van Corona (vanavond op 8 uur journaal), dus cashflow is in 2020 en 2021 niet het probleem.
  10. forum rang 6 prinszicht 8 oktober 2020 22:53
    Gelukkig zijn er weer volop analyses over dit en dat. Geeft leven in de brouwerij. Maar niemand schijnt te beseffen waarom die centra verkocht worden en er daardoor uit nood dividend wordt uitgekeerd. Want de geschiedenis herhaalt zich. BPost was dividend uit nood en de verkoop centra ook. Dit mt wordt over links bestuurd. Is politiek gedreven. Van 1 claim hadden we 2 keer cash dividend kunnen betalen. Theoretisch was de 0,93 niet noodzakelijk als men eerder was gaan ondernemen. Hier zit een partijtje druk achter dat men simpelweg de hand heeft geforceerd. Anders had men nooit een sale en leaseback gedaan. Veels te kapitalistisch.

    Op de achtergrond spelen krachten. Het mt speelde een spel en heeft verloren op een koers van een euro. Het gemiddelde werd iets omhoog gekrikt voor een partij die ging bieden op een belabberd track record van HV. Zeg 3,50. Ongeveer 30 procent op een koers die weken werd vast gezet op 2,60. Vandaar deze truc en het dividend annex de wortel voor het gepuipel hier. Vandaag werd erdoor het groot kapitaal ingegrepen. Vanochtend door mij gezegd op een koers van 3,15. Het is een eindspel. Nu terug naar 2,90 en wij klappen als we bij verkoop 4 vangen. Dividend komt er niet maar is afleidmechanisme.
  11. forum rang 4 Cedar 8 oktober 2020 23:25
    Denk je echt Prinszicht?
    Ik heb je hoog zitten, je hebt veel energie in dit fonds gestoken en een berg ervaring maar ga je nu niet iets te ver?

    Enig idee wanneer de klap gaat komen ( en dus geen dividend melding), dat moet dan volgens jouw verhaal tussen nu en pak-m-beet februari komen??
    Ik trek mn woorden in als dat gaat gebeuren maar tot dan denk ik dat je nu iets te ver doorslaat.
  12. United We Stand 9 oktober 2020 00:05
    quote:

    Cedar schreef op 8 oktober 2020 23:25:

    Denk je echt Prinszicht?
    Ik heb je hoog zitten, je hebt veel energie in dit fonds gestoken en een berg ervaring maar ga je nu niet iets te ver?

    Enig idee wanneer de klap gaat komen ( en dus geen dividend melding), dat moet dan volgens jouw verhaal tussen nu en pak-m-beet februari komen??
    Ik trek mn woorden in als dat gaat gebeuren maar tot dan denk ik dat je nu iets te ver doorslaat.
    ... iets te ver doorslaat of iets te diep in het glas gekeken ... hoe later op de avond, hoe spannender de verhalen, dit hou je toch niet voor mogelijk ... mannekes....
1.506 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links