Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TKH Group AEX:TWEKA.NL, NL0000852523

  • 39,860 23 apr 2024 17:35
  • -0,260 (-0,65%) Dagrange 39,720 - 40,420
  • 50.906 Gem. (3M) 87,1K

TKH Group 2020

339 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Huppelkatje 30 september 2020 16:56
    ACM: investeringsplannen netbeheerders in elektriciteitsnet onvoldoende uitgewerkt, tekort transportcapaciteit houdt aan
    >>> ‘Voortdurend tekort in komende 5 tot 10 jaar’
    De ACM heeft tijdens de eerste toets van de investeringsplannen de netbeheerders gevraagd hun plannen aan te passen. Op sommige onderdelen vond de ACM de investeringsplannen nog onvoldoende uitgewerkt. De toets van de ACM laat zien dat het huidige tekort aan transportcapaciteit dat zich op meerdere plaatsen in de elektriciteitsnetten voordoet, de komende 5 tot 10 jaar nog zal aanhouden. Netbeheerders Liander, Enduris, Enexis en TenneT kunnen niet alle investeringen die noodzakelijk zijn voor de oplossing van het tekort, tijdig realiseren. ‘Het algemene beeld is dat zij net als de andere netbeheerders veel investeren in het elektriciteitsnet om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar transport.’
  2. Huppelkatje 1 oktober 2020 12:49
    Ik vraag me af waarom er steeds naar de bandenafdeling wordt gekeken. TKH zal zelf die markt ook inschatten en daarnaar handelen. Er zijn 6 andere segmenten waarop ook gefocust wordt en waar ze zeer innovatief zijn. Kijk gerust eens op hun website om een idee te krijgen waar ze mee bezig zijn.( tkhgroup.com ) Dan wordt er hier, denk ik niet meer gezeurd over de bandjes. :-)
  3. hjk2 1 oktober 2020 19:22
    Met bandenbouw gaat het ook wel goedkopen.
    Na nieuws van VW dat Q3 goed was nu ook dit bericht vandaag:

    "STMicroelectronics NV raised its revenue outlook for the year after third-quarter revenue came in above previous guidance thanks to better-than-expected market conditions in some of its segments, such as automotive products.

    The European chip maker said Thursday that it now expects 2020 revenue to be above $9.65 billion, which was the upper range of its previous guidance.

    The improved expectations come after preliminary figures showed that revenue for the quarter ended Sept. 26 was $2.67 billion, higher than the $2.45 billion expected.

    Chief Executive Jean-Marc Chery said sharp acceleration in demand for automotive products and microcontrollers contributed to the better-than-expected performance."

    En dan heeft TKH andere groeimarkten die het toch al niet slecht doen in 2020.
  4. forum rang 7 Dividend Collector 1 oktober 2020 20:13
    Technisch is Nico Bakker er nog niet gerust op.

    www.iex.nl/Column/507246/Hollandse-Aa...

    TKH
    "Hier is steun op gemiddeldelijn en een indicatie voor bodemvorming. De langetermijn-uptrend kan weer nieuw leven worden ingeblazen, door naar €55 moet mogelijk zijn", zo luidde destijds mijn commentaar. En zie, we hebben ruim €53 op de borden gezien, waarna er opnieuw werd gecorrigeerd. Een prima ritje voor actieve beleggers.

    Ook op deze chart zien we de coronamaand met zijn enorme zwarte candle, rap opgevolgd door witte rebound candles met nu weer de beren aan zet. Formeel gaat een dalende trendfase van start, dus als er nog langetermijn-koopposities uitstaan, is dit wellicht de laatste gelegenheid om de schade te beperken.
  5. floris_b 2 oktober 2020 09:27
    quote:

    Huppelkatje schreef op 1 oktober 2020 12:49:

    Ik vraag me af waarom er steeds naar de bandenafdeling wordt gekeken. TKH zal zelf die markt ook inschatten en daarnaar handelen. Er zijn 6 andere segmenten waarop ook gefocust wordt en waar ze zeer innovatief zijn. Kijk gerust eens op hun website om een idee te krijgen waar ze mee bezig zijn.( tkhgroup.com ) Dan wordt er hier, denk ik niet meer gezeurd over de bandjes. :-)
    De bandenafdeling levert wel rond de 40% van de omzet. Daarbij is het een product met "hogere" marges t.o.v. fibercables.
    Maar je hebt inderdaad gelijk, ze zijn goed op weg op het gebied van vision.
  6. Huppelkatje 2 oktober 2020 15:49
    Miljoenen tegen overbelasting stroomnet: ‘Lidl krijgt bij piek geld voor uitzetten megakoelcel Oosterhout’
    ARNHEM - Als er niets gebeurt, raken de komende tien jaar 28 van de 39 Gelderse verdeelstations, de installaties waar veel stroomlijnen samenkomen, overbelast. En dus gaat het Gelderse stroomnet flink op de schop.

    Albert Heller 02-10-20, 14:34
    Vijftien nieuwe verdeelstations, aanpassingen bij zeven huidige verdeelstations en kilometers kabel, allemaal nodig om te zorgen dat onze computers en ovens kunnen blijven werken en alle zonnepanelen stroom kunnen blijven leveren aan het net,

    ,,Woningen verbruiken steeds meer stroom, in de glastuinbouw wordt steeds meer stroom gebruikt én er wordt steeds meer duurzame stroom opgewekt”, vertelt een woordvoerder van Liander. En al die stroom moeten door kabels die dat eigenlijk niet aankunnen.

    Bedrijven zetten nu stroom uit om klappen stroomnet te voorkomen
    Op dit moment moet het energiebedrijf lapmiddelen gebruiken om te zorgen dat op sommige plekken het net net overbelast raakt. Zo gaat in Oosterhout een enorme koelcel van het distributiecentrum van Lidl langs de A15 uit als het stroomnet overbelast dreigt te raken. Het bedrijf krijgt daar geld voor. In de regio rond Neerijnen gaat Liander dit nu ook toepassen.

    Grote verbruikers, zoals ondernemers in de glastuinbouw, wordt geld geboden als ze op piekmomenten in het stroomverbruik, installaties uitzetten. Andersom kunnen sommige leveranciers van stroom, zoals zonnevelden, uitgezet worden als er teveel stroom aangeleverd wordt op het net.

    Zorgen om ruimte voor nieuwe kabels en gebouwen
    Omdat daardoor kostbare energie verloren gaat, moeten er snel nieuwe verdeelstations komen. Die staan onder meer gepland bij Oosterhout en Zuilichem. Maar er moeten er nog meer komen.

    Dat is echter niet zomaar geregeld. Terwijl het geld er al is - Liander investeert dit jaar 220 miljoen euro in het Gelderse net- is er nog een probleem: ruimte. Vooral in de steden is het lastig geschikte plekken voor te vinden, zegt een woordvoerder van Liander.

    ,,Daarom gaan we zo snel mogelijk op zoek naar geschikte plek en willen we met alle partijen in gesprek om te kijken of we de juiste plekken kunnen aankopen. En dan gaat het niet alleen om de verdeelstations, ook onder de grond wordt het drukker. Het is voor ons belangrijk ver vooruit te kijken om te zorgen dat alle leidingen die we willen ook aangelegd kunnen worden.
  7. Huppelkatje 8 oktober 2020 11:50
    s66 voetbalvelden vol zonnepanelen erbij op weilanden en oude vuilnisbelt
    ULFT - Oude IJsselstreek krijgt er drie zonnevelden bij met een totale oppervlakte van 33 hectare, gelijk aan de grootte van ongeveer 66 voetbalvelden. De gemeenteraad heeft daar groen licht voor gegeven.

    Marcel Hut 28-09-20, 09:32
    8
    1
    14 Reacties
    Het gaat om het plan Havebos, aan de bosrand tussen het spoor en de provinciale weg tussen Silvolde en Varsseveld, met een oppervlak van 17 hectare. Het tweede zonnepark is het plan Zonne-Wilg ten noorden van Netterden vlak bij de plassen van Netterden Zand en Grind. Het is een lokaal initiatief van de leden van Windpark Den Tol B.V. Dit plan heeft een oppervlak van 10 hectare. Tot slot het plan Rafelder aan de Zeddamseweg tussen Etten en Zeddam. De locatie is een voormalige vuilstort van 6 hectare.

    Kritiek
    De acht Achterhoekse gemeenten hebben afgesproken in 2030 energieneutraal te zijn. Het aanleggen van zonneparken om groene energie op te wekken past in dat streven. De gemeenteraad ging dan ook met een ruime meerderheid akkoord met de plannen, maar enige kritiek was er ook. Liever zien de partijen dat er geen landbouwgrond voor zonnepanelen wordt gebruikt.

    Stap zetten
    ,,Er zitten nadelen aan”, zei Ruben Driever (CDA). ,,Maar we moeten voldoen aan de energieopgave en er zijn momenteel geen betere alternatieven.” John Haverdil (PvdA): ,,Zon in weiland is in onze fractie een ‘hot’ gesprek, maar we vinden dat we deze stap moeten zetten.” Pro! en VVD stemden tegen. Voor hen gaan de plannen te ver. ,,We zien zonnepanelen op het veld pas zitten als alle daken vol liggen”, zei Jos Sluiter van de VVD.

    Suzan Tuit, fractievoorzitter van Pro!, hekelde daarnaast de communicatie met de belanghebbenden. Iets waar wethouder Janine Kock zich niet in kon vinden. Wel zegde ze toe er bij toekomstige projecten meer werk van te maken.

    De gemeente telt nog geen 40.000 inwoners, dus 3 kwart hectare per 1000 inwoners. Als dit de trend wordt voor heel Nederland en daar buiten valt er voor o nog wel wat te lachen. :-)
  8. Huppelkatje 8 oktober 2020 14:59
    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van technologiebedrijf TKH zijn iets beter dan verwacht. Maar de vooruitzichten van de Twentse onderneming voor het hele jaar vallen wel tegen. Dat stellen analisten van ING en KBC Securities.

    TKH voelt de coronacrisis zoals eerder aangegeven in zijn resultaten. Maar margeverbetering en een lager kostenniveau wisten de schade in de eerste helft van het jaar nog enigszins te beperken. De omzet en winst over de eerste helft van het jaar kwamen uiteindelijk hoger uit dan de marktvorsers in doorsnee hadden verwacht.

    Maar de huidige economische onzekerheid heeft volgens het bedrijf in de tweede helft van het jaar ook nog grote impact. De verwachting voor heel 2020 is daarom dat de nettowinst van voortgezette activiteiten uitkomt tussen de 63 miljoen en 69 miljoen euro. Dat is lager dan de analisten hadden voorzien. De consensus voor dit winstcijfer lag op ongeveer 74 miljoen euro.

    Het advies bij ING blijft staan op hold, met een koersdoel van 41 euro. KBC Securities houdt vast aan buy en koersdoel van 45 euro. Het aandeel TKH noteerde dinsdag rond 10.20 uur 2,5 procent lager op 34,80 euro.

    Staat nu zelfs nog lager dan die 34,80. Beleggers pikken negatief nieuws niet. Houden niet van onzekerheid, maar ik wacht de cijfers met een gerust hart af.
  9. WickydeViking 8 oktober 2020 17:42
    Huppelkatje. Ik zit er nu in met 3000 stuks op 31.56 GAK. Ik wil eigenlijk "sell all" omdat ik klaar ben met het aandeel en wil investeren in aantal Nasdaq bedrijven als Plug Power en Nvidia.

    Wat verwacht jij op korte/middel lange termijn voor TKH Group. Ben niet heel bekend met het bedrijf verder. Is het risico groot? Potentie binnen nu en 2yr?

    Iemand advies wat te doen? Hoor het graag omdat dit een impulsieve koop voor mij is geweest.

    Wat er vandaag ook weer gebeurde met de koerse tegen 17:30 ...
  10. Huppelkatje 9 oktober 2020 10:16
    Goedemorgen Wicky, als je mijn vorige posts leest kun je niet anders concluderen dan dat ik zeer positief ben over dit aandeel en het bedrijf zelf. Ik kan geen advies geven of je deze aandelen moet kopen of juist niet, ik geef slechts mijn visie en hoe ik over hun toekomst denk (dus voor de middellange en lange termijn). Volgens mij komt het zelfs met de bandenbouwapparaten wel goed omdat de autobouwers ook weer in de lift zitten. Hier wordt op niet te lange termijn versnelde groei gerealiseerd m.i. omdat er heel veel gespaard is door bedrijven en particulieren van wege de bestaande onzekerheid door het virus. Echter, ook dit virus gaat beheersbaar worden door een vaccin of medicatie. Dit brengt vertrouwen teug onder particulieren en bedrijven. Ik ben van mening dat er dan een versnelling komt in de verkoop van elektrische auto's. Deze rijden ook op gewone bandjes. Daarnaast loopt de after salesservice en onderhoud aan de machines bij de bandenmakers die niet of nauwelijks investeren in nieuwe bandenmaakmachines gewoon door of wordt zelfs steeds meer. Ze zullen immers hun oudere machines moeten onderhouden en indien nodig moeten laten aanpassen. Hier profiteert TKH uiteraard ook van . Ik zit er in met een GAK van €37,26 en blijf gewoon zitten, dit omdat er gewoon dividend wordt uitgekeerd dat ieder jaar verhoogd wordt, en ik kijk naar de koers van voor de crisis, ik zou niet kunnen bedenken waarom deze koers niet weer gehaald kan worden. Wanneer je mijn vorige posts hebt gelezen staat daarin hoe mijn verdere gedachten zijn wat betreft dit bedrijf en hun beleid. Kijk vooral eens op hun website, dan kun je niet anders dan concluderen dat ze zeer enthousiast en innovatief zijn en zeker gaan profiteren van hun voorgenomen kostenbesparingen en de versnelde robotisering van de industrie en de energietransitie. Vorm je eigen mening en doe er je voordeel mee. Ik wens je wijsheid en succes.

    Groet Huppelkatje.
  11. JoopVisser1 9 oktober 2020 12:21
    quote:

    Huppelkatje schreef op 9 oktober 2020 10:16:

    Goedemorgen Wicky, als je mijn vorige posts leest kun je niet anders concluderen dan dat ik zeer positief ben over dit aandeel en het bedrijf zelf. Ik kan geen advies geven of je deze aandelen moet kopen of juist niet, ik geef slechts mijn visie en hoe ik over hun toekomst denk (dus voor de middellange en lange termijn). Volgens mij komt het zelfs met de bandenbouwapparaten wel goed omdat de autobouwers ook weer in de lift zitten. Hier wordt op niet te lange termijn versnelde groei gerealiseerd m.i. omdat er heel veel gespaard is door bedrijven en particulieren van wege de bestaande onzekerheid door het virus. Echter, ook dit virus gaat beheersbaar worden door een vaccin of medicatie. Dit brengt vertrouwen teug onder particulieren en bedrijven. Ik ben van mening dat er dan een versnelling komt in de verkoop van elektrische auto's. Deze rijden ook op gewone bandjes. Daarnaast loopt de after salesservice en onderhoud aan de machines bij de bandenmakers die niet of nauwelijks investeren in nieuwe bandenmaakmachines gewoon door of wordt zelfs steeds meer. Ze zullen immers hun oudere machines moeten onderhouden en indien nodig moeten laten aanpassen. Hier profiteert TKH uiteraard ook van . Ik zit er in met een GAK van €37,26 en blijf gewoon zitten, dit omdat er gewoon dividend wordt uitgekeerd dat ieder jaar verhoogd wordt, en ik kijk naar de koers van voor de crisis, ik zou niet kunnen bedenken waarom deze koers niet weer gehaald kan worden. Wanneer je mijn vorige posts hebt gelezen staat daarin hoe mijn verdere gedachten zijn wat betreft dit bedrijf en hun beleid. Kijk vooral eens op hun website, dan kun je niet anders dan concluderen dat ze zeer enthousiast en innovatief zijn en zeker gaan profiteren van hun voorgenomen kostenbesparingen en de versnelde robotisering van de industrie en de energietransitie. Vorm je eigen mening en doe er je voordeel mee. Ik wens je wijsheid en succes.

    Groet Huppelkatje.
    Duidelijk geschreven, ga zo door.
  12. forum rang 7 Dividend Collector 9 oktober 2020 17:45
    quote:

    WickydeViking schreef op 8 oktober 2020 17:42:

    Huppelkatje. Ik zit er nu in met 3000 stuks op 31.56 GAK. Ik wil eigenlijk "sell all" omdat ik klaar ben met het aandeel en wil investeren in aantal Nasdaq bedrijven als Plug Power en Nvidia.

    Wat verwacht jij op korte/middel lange termijn voor TKH Group. Ben niet heel bekend met het bedrijf verder. Is het risico groot? Potentie binnen nu en 2yr?

    Iemand advies wat te doen? Hoor het graag omdat dit een impulsieve koop voor mij is geweest.

    Wat er vandaag ook weer gebeurde met de koerse tegen 17:30 ...
    Je investeert bijna een ton in een bedrijf waar je niet mee bekend bent en wat ook nog eens een impulsieve koop was. Brrr, ik hoop dat je verder wel met een plan en strategie belegt.
  13. TTT7 10 oktober 2020 16:55
    quote:

    Silverline schreef op 9 oktober 2020 16:11:

    TKH blijft voorlopig last houden van een over capaciteit op de banden markt. Banden fabricanten sluiten plants om de kosten te drukken en stellen investeringen uit. De eerste 2 jaar verwacht ik weinig opwaartse potentie.
    Tires zijn zo’n 22 procent van de revenue. TKH heeft ook andere businesses. Vergeet niet dat aandelen vaak de bodem bereiken voordat de recessie is afgelopen. Kijk bijvoorbeeld maar naar 2008.
    In maart 2009 stond de economie er slecht voor, maar werd wel het begin van de bull markt ingezet.

    Dit keer hebben we heel snel veel fiscale stimuli gehad. Het begint interessant te worden. China gaat goed en in Duitsland trekt de industrie aan. Covid kan het nog wel verstoren.

    Gezien verwachting aan cashflow komende jaren en huidige waardering begint het voor mij interessant te worden. Prijs en waarde zie ik als twee verschillende eenheden.

339 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links