Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 302.757 Gem. (3M) 375,5K

aandeelhouders moeten niet akkoord gaan met uitgifte nieuwe aandelen!

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 oktober 2020 13:10
    Wat is eigenlijk het alternatief om 3.5mld op te halen?

    Bijvoorbeeld:
    Bij ca 140mln uitstaande aandelen hebben ze €25 per aandeel nodig.
    Dit zou bijvoorbeeld kunnen door 5 jaar lang €5 per aandeel aan dividend in te houden.
    Dan gaat het in stapjes, is er geen verwatering, kan je ook zien of de LTV na 2-3 jaar na de corona storm niet autonoom is afgenomen door te toename van de waarde etc.

    Of is de situatie daarvoor te urgent?
  2. [verwijderd] 2 oktober 2020 11:43
    Het rekensommetje is heel eenvoudig: Van de waarde van de bezittingen trek je de schulden af en de uitkomst daarvan deel je door het aantal uitstaande aandelen, dan weet je precies wat je aandeel waard zou moeten zijn. (Afgerond) bezittingen € 60 miljard minus schuld € 30 miljard (LTV 50%) gedeeld door uitstaande aandelen (afgerond) 135 miljoen = (afgerond) € 220,-- per aandeel. Zelfs als de bezittingen slechts € 45 miljard zouden bedragen, dan nog zou het aandeel een waarde hebben van € 110,--
  3. forum rang 5 Kees1 2 oktober 2020 12:10
    quote:

    Dick Fontein schreef op 27 september 2020 17:26:

    Dat rechtvaardigt niet dat je belang praktisch gehalveerd wordt door de emissie tegen zo'n lage koers.
    Dat maakt de rentebesparing op geen enkele wijze goed. Bovendien komen de huren wel binnen, wellicht niet 100% maar in ieder geval wel voor minimaal 70% en daar kunnen ze makkelijk van "overleven" Als ervaringsdeskundige (meer dan 45 jaar) en mede-eigenaar van diverse winkelcentra durf ik dat zonder enige terughoudendheid te beweren, ook nu in deze bijzondere tijd. Vandaar dat ik het onbegrijpelijk vind dat ze nu (in paniek) tot een aandelenemissie besluiten, terwijl het verstandiger zou zijn "eerst de kat uit de boom te kijken" en wat nog belangrijker is: Indien URW nu vermeldt dat ze de aandelenemissie vooralsnog niet zullen uitvoeren, schiet de koers omhoog. En let op mijn woorden, over 2 jaar ziet de wereld er weer heel anders uit. Tenzij u zich als aandeelhouder liever nu laat bestelen. Moraal van het verhaal is dat je beter in eigen onroerend goed kan beleggen dan in beursfondsen die bestuurd worden door "managers met spreadsheets".
    Dick,

    Dit laatste is geheel juist. Beleggen in beursgenoteerd vastgoed is veelal een drama. Als je in vastgoed wilt beleggen, moet je dat buiten de beurs om doen, bij voorkeur dicht bij huis, omdat je daar de situatie kent en met zo weinig mogelijk vreemd vermogen.

    Groeten,
    Kees.
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 3 oktober 2020 15:00
    Vooropgesteld: ik ben slechts een kleine aandeelhouder (samen met vrouw en kids <1000 stuks tegen een GAK van ca 40 per stuk) en heb nog geen enkele ervaring met AVA's, claimemissies en hoe je daar als kleine aandeelhouder voor of tegen kan stemmen.

    Ik vraag me af wat er nu precies gaat gebeuren als de LTV boven de 60% gaat komen. Hebben de schuldeisers dan het recht om een directe aflossing te eisen waardoor assets tegen dumpprijzen moeten worden verkocht? Of is het dan slechts een trigger om de credit rating van URW te verlagen waardoor URW meer rentelasten kwijt is? Als het tweede: zodra de LTV weer <60% is, geldt dan weer het omgekeerde?

    Als het alleen maar gaat om de credit rating en de (mogelijke tijdelijke) stijging van de rentelasten, dan zou het in het belang van alle kleinere aandeelhouders moeten zijn om niet akkoord te gaan. Echter: hoeveel stemrecht hebben de kleine aandeelhouders bij elkaar? Hoe werkt dat met het stemmen? Moet je dan ergens gaan inloggen omd e vergadering mee te maken en hoe kan je dan je stem uitbrengen? Etc.

    Sorry voor het vragen en als het al ergens staat uitgelegd, maar ik heb nog weinig (zeg maar geen) ervaring met dit alles en wil toch graag een stem uitbrengen. Ook al is het misschien nutteloos, omdat de grootaandeelhouders misschien al een meerderheid van stemmen hebben, dan is het al nuttig om er maar van te kunnen leren...
  5. High1 3 oktober 2020 15:33
    Mijn situatie is vergelijkbaar met die van jou @altijd verkeerde moment. Gak 40, niet zoveel stuks en vrij onbekend met een claimemissie. Na overleg met adviseurs bij mijn bank is het allemaal toch een stuk duideijker geworden, al blijft het wachten op verdere informatie vanuit URW.

    Desondanks kan ik je vertellen dat je als aandeelhouder kan stemmen via een formulier (zie bijlage). Dit formulier heb ik gister via mijn broker (de Rabobank) binnengekregen. Bij het openen van dit formulier zie je dat je je stem kan uitbrengen en zo deel neemt aan de stemming. De stem moet gedaan zijn voor 2 november.

    Verder blijft het voor mij wat betreft de stemming ook lastig en weet ik ook niet waar ik goed aan doe, al
    neig ik naar tegen stemmen. Het enige wat ik zou willen zien is dat de koers eens oploopt.
  6. Klaas6543 4 oktober 2020 16:16
    Gewoon niet akkoord gaan. Waarde aandelen is 20% van de nav. Worst case gaat naar 0, best case gok je gewoon op een opleving en kan je x5. Op deze waardering/aandelenkoers is een emissie onzin. Laat het schip anders maar zinken. Bestuur kan wss 10% zonder ava verkopen. Maar 3.5 miljard moet sowieso door de ava. Maar dan kan het bestuur z’n eigen rotzooi ook fixen. Zij zeiden per slot van rekening dat alles goed was in juni/juli. Dus nu mogen ze dat laten zien.
  7. hvb 4 oktober 2020 16:44
    quote:

    Klaas6543 schreef op 4 oktober 2020 16:16:

    Gewoon niet akkoord gaan. Waarde aandelen is 20% van de nav. Worst case gaat naar 0, best case gok je gewoon op een opleving en kan je x5. Op deze waardering/aandelenkoers is een emissie onzin. Laat het schip anders maar zinken. Bestuur kan wss 10% zonder ava verkopen. Maar 3.5 miljard moet sowieso door de ava. Maar dan kan het bestuur z’n eigen rotzooi ook fixen. Zij zeiden per slot van rekening dat alles goed was in juni/juli. Dus nu mogen ze dat laten zien.
    Natuurlijk WEL accoord gaan. Dat is in ons eigen belang, als aandeelhouders van URW.

    Of heb je liever dat de voordelen van een emissie bij derden terechtkomen? Ik heb die voordelen liever zelf, en als ik niet zelf zou willen bijstorten verkoop ik de claims die ik krijg wel.

    En helemaal geen emissie doen? Wil je dan graag te laat zijn, en in nog veel grotere problemen komen, waardoor je aandelen nog veel minder waard worden? Kun je ze dan niet beter direct verkopen?
  8. Klaas6543 4 oktober 2020 18:29
    quote:

    hvb schreef op 4 oktober 2020 16:44:

    [...]

    Natuurlijk WEL accoord gaan. Dat is in ons eigen belang, als aandeelhouders van URW.

    Of heb je liever dat de voordelen van een emissie bij derden terechtkomen? Ik heb die voordelen liever zelf, en als ik niet zelf zou willen bijstorten verkoop ik de claims die ik krijg wel.

    En helemaal geen emissie doen? Wil je dan graag te laat zijn, en in nog veel grotere problemen komen, waardoor je aandelen nog veel minder waard worden? Kun je ze dan niet beter direct verkopen?

    Kan niet, AVA heeft toestemming gegeven voor max 10% nieuwe aandelen. Dus ze kunnen max 400 mm plaatsen.
    Geen emissie ja. Rente op de obligaties is hartstikke laag en dat was het al voordat er gesproken werd over een new issuance. Zolang de ECB alles koopt wat los en vast zit kan je die schulden gewoon laten groeien. Voor ons is de downside beperkt en de upside enorm. Dus liefst minder kapitaal. Komt bij dat des te minder kapitaal er is, des te meer discipline het management moet hebben om goede keuzes te maken. We kunnen wel stellen dat het management er geen reet van bakt. Dus meer geld bij het management is geen goede zet.
  9. forum rang 6 Rowi62 5 oktober 2020 09:35
    Voorbeeld hoe Fortis het deed in 2007. Dat het daarna fout ging is een ander onderwerp.

    De bestaande aandeelhouders van Fortis krijgen twee nieuwe stukken voor iedere drie stukken die ze in portefeuille hebben. Met deze emissie hoopt Fortis EUR 13,4 miljard uit de markt te halen om hiermee een deel van de overname van ABN AMRO te financieren. De verzekeraar wil in totaal 896 miljoen aandelen plaatsen.

    De emissieprijs van EUR 15 per aandeel betekent een korting van 43,7% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van de gewone Fortis-aandelen van EUR 26,62 op 20 september. Verder betreft het een korting ten opzichte van de 'theoretische ex-claim prijs' van EUR 21,97.
  10. [verwijderd] 6 oktober 2020 10:26
    Nog een aanvulling/vraag op mijn vorige reactie: waarom gaan alle ALARMBELLEN niet rinkelen?! Ik zal mijn rekensom heel eenvoudig houden (afgeronde bedragen) zodat u kunt zien hoe de huidige aandeelhouders, al dan niet moedwillig, beentje worden gelicht.
    Waarde bezittingen € 60 miljard, schuld € 30 miljard, eigen vermogen derhalve € 30 miljard. Er van uitgaande dat door de aandelenemissie (gemakshalve) het aantal aandelen verdubbeld wordt, dan wordt het eigen vermogen voor de zittende aandeelhouders dus gehalveerd (is € 15 miljard). De emissie moet een bedrag van € 3,5 miljard opleveren, die dan vanzelfsprekend een eigen vermogen moeten vertegenwoordigen van € 15 miljard. (€ 15 miljard "oude" aandeelhouders, € 15 miljard "nieuwe" aandeelhouders. Dus de nieuwe aandeelhouders hoeven slechts € 3,5 miljard te investeren om eigenaar te worden van een eigen vermogen van € 15 miljard. De moraal van het verhaal is dat of het management volledig incompetent is en de verkeerde beslissingen neemt, of er andere belangen voor het management spelen waar wij geen zicht op hebben (maar wel het slachtoffer van worden), waarbij ik met mijn 45 jaar ervaring in het winkelvastgoed wel iets kan bedenken, of nog erger, de waarde van de bezittingen blijken veel minder te zijn dan geruime tijd door het management aan de aandeelhouders voorgespiegeld. Laat u maar eens goed uw gedachten erover gaan. Met alle macht moet getracht worden de aandelenemissie te voorkomen. U wenst toch niet dat voor een emissie van € 3,5 miljard, € 15 miljard van uw vermogen wordt gestolen? Nu kunt u zich ook voorstellen waarom het management ook inschrijft op de emissie. Ze stelen gewoon uw geld.
  11. [verwijderd] 6 oktober 2020 10:41
    quote:

    hvb schreef op 4 oktober 2020 16:44:

    [...]

    Natuurlijk WEL accoord gaan. Dat is in ons eigen belang, als aandeelhouders van URW.

    Of heb je liever dat de voordelen van een emissie bij derden terechtkomen? Ik heb die voordelen liever zelf, en als ik niet zelf zou willen bijstorten verkoop ik de claims die ik krijg wel.

    En helemaal geen emissie doen? Wil je dan graag te laat zijn, en in nog veel grotere problemen komen, waardoor je aandelen nog veel minder waard worden? Kun je ze dan niet beter direct verkopen?

    Natuurlijk NIET akkoord gaan, tenzij je dief van je eigen portemonnaie wil zijn en de helft van het huidige eigen vermogen (thans 50% van c.a. € 30 miljard =c.a. € 15 miljard) voor een schijntje (€ 3,5 miljard) aan de nieuwe aandeelhouders, waaronder het management van URW, wil overdragen.
    Als ik in het management van URW zou zitten en lak heb aan mijn aandeelhouders, zou ik dat ook doen, want voor iedere € 3.500 die ik investeer, krijg ik een eigen vermogen terug van € 15.000,-- Kassa! Puur eigen belang van het management en hun bevriende financiers (de nodige retourprovisies) die u uitlachen en bestelen.
  12. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 oktober 2020 11:00
    quote:

    schreef:

    Bron: fd.nl
    10.15 uur | Koerssprong Unibail
    Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield maakt donderdagochtend een opmerkelijke koerssprong. Hert aandeel plust ruim 11%. Eerder vanochtend werd bekend dat twee grootaandeelhouders protesteren tegen een aandelenemissie van de uitbater van winkelcentra.

    Unibail maakte op 28 september bekend om €3,5 mrd op te willen halen. Dat zou op de aandeelhoudersvergadering van 10 november bevestigd moeten worden. De Franse miljardairs Niel en Bressler, waarvan de laatste 14 jaar lang tot 2006 zelf aan het roer stond van Unibail, zijn daar fel op tegen.

    Unibail is één van de grote slachtoffers van de coronacrisis op de beurs. De koers van de belegger in winkelvastgoed kelderde in waarde. De bemoeienis van de twee grootaandeelhouders doet beleggers vermoeden dat Unibail er misschien toch niet zo slecht voorstaat als gedacht. Bovendien gaat het om kapitaalkrachtige partijen. Als de aandelenemissie niet doorgaat omdat zij met een alternatief komen verwatert het het bezit van de zittende aandeelhouders niet.
    Het lijkt erop dat de grootaandeelhouders (waaronder een vorige CEO van Unibail zich ermee gaan bemoeien. Die claimemissie is nog geen gedane zaak.

    Wie weet hoe/waar ik me als kleine aandeelhouder kan aanmelden voor de vergadering om een stem uit te brengen?
  13. Brogembank 15 oktober 2020 13:46
    quote:

    Altijd verkeerde moment schreef op 15 oktober 2020 11:00:

    [...]
    Het lijkt erop dat de grootaandeelhouders (waaronder een vorige CEO van Unibail zich ermee gaan bemoeien. Die claimemissie is nog geen gedane zaak.

    Wie weet hoe/waar ik me als kleine aandeelhouder kan aanmelden voor de vergadering om een stem uit te brengen?
    Ik heb met de VEB gebeld vandaag en zij kijken ernaar. Nog geen concrete actie echter.
  14. forum rang 6 Rowi62 15 oktober 2020 13:53
    quote:

    Altijd verkeerde moment schreef op 15 oktober 2020 11:00:

    [...]
    Het lijkt erop dat de grootaandeelhouders (waaronder een vorige CEO van Unibail zich ermee gaan bemoeien. Die claimemissie is nog geen gedane zaak.

    Wie weet hoe/waar ik me als kleine aandeelhouder kan aanmelden voor de vergadering om een stem uit te brengen?
    BIj de Rabo is dat recentelijk ingevoerd in een apart scherm : Stemmen op afstand onder Instellingen
  15. [verwijderd] 15 oktober 2020 13:56
    Hoi,
    Ik ben zeer blij met de stijging, maar denk eerlijk gezegd wel, dat de shorters nu terugkopen en meteen weer short gaan, waardoor er geen wijziging is. Volgens mij kan URW zich het niet veroorloven om geen claimemissie door te voeren.
    Het verkopen van assets in de VS, waar sommige het over hebben, duurt jaren en ook de oudbestuurder een plaats in de board te geven, duurt lang. Ondertussen lopen de schulden op. Dus een emissie is het enige alternatief ter overbrugging van de Covid 19 crisis.
    URW heeft gewoon pech dat een aantal malls in de US vlak bij de luchthavens zitten, daar waar het nu heel rustig is.
46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links