Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,610 23 apr 2024 16:25
  • -0,030 (-0,45%) Dagrange 6,580 - 6,700
  • 31.723 Gem. (3M) 75,5K

Forum Renewi geopend

4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 1 oktober 2020 18:21
    Het kan raar lopen. Gisteren had ik een doorlopende kooporder staan voor 21 cent. Net niet binnen gekregen. Al geruime tijd had ik ook een doorlopende verkooporder staan voor 26 cent. Dat was ik even vergeten omdat ik meestal alleen dagorders geef. Maar bij Renewi gebeurt het dan vaak dat maar 500 stukjes of soms minder zijn verkocht of gekocht. Dat dekt de kosten niet. Bij een doorlopende order wordt uiteindelijk afgerekend voor de totale hoeveelheid als het restant gaat.
    Al met al ben ik ze nu kwijt. Jammer, hopelijk kan ik ze morgen toch weer wat minder inkopen.
  2. Bracar 1 oktober 2020 20:23
    quote:

    A3aan schreef op 1 oktober 2020 18:21:

    Het kan raar lopen. Gisteren had ik een doorlopende kooporder staan voor 21 cent. Net niet binnen gekregen. Al geruime tijd had ik ook een doorlopende verkooporder staan voor 26 cent. Dat was ik even vergeten omdat ik meestal alleen dagorders geef. Maar bij Renewi gebeurt het dan vaak dat maar 500 stukjes of soms minder zijn verkocht of gekocht. Dat dekt de kosten niet. Bij een doorlopende order wordt uiteindelijk afgerekend voor de totale hoeveelheid als het restant gaat.
    Al met al ben ik ze nu kwijt. Jammer, hopelijk kan ik ze morgen toch weer wat minder inkopen.
    Hoop het voor je, gezien de slottik in UK ben ik bang van niet, weer paar miljoen stukken ( koop ), omzet in stukken : 12,778,686
  3. Amsgier 2 oktober 2020 08:45
    Eindelijk weer iets minder rood, weer terug naar een eerlijke waardering hoop ik.

    Hier nog leuk www.ad.nl/koken-en-eten/bij-de-schill...
    "....PeelPioneers, zo heet de foodtech-onderneming van Sytze van Stempvoort (26), Lindy Hensen (37) en Bas van Wieringen (36). De drie vonden elkaar nadat scheikundige Van Stempvoort tijdens zijn studie ervaring had opgedaan met het verwerken van citrusschillen tot grondstoffen......Klanten tappen graag een fles verse jus vol voor thuis. ,,Nederland was zo'n beetje het eerste land waar klanten in supermarkten verse jus d’orange kunnen vullen. We zijn er kennelijk dol op, want de verkoop stijgt al jaren. De schillen die in de winkels achterblijven, worden door onze logistieke partner Renewi opgehaald en naar de fabriek gebracht."

    kleine stapjes, maar kleine stapjes worden groot.
  4. forum rang 8 lucas D 2 oktober 2020 12:32
    Heb er ook een paar gekocht. DZR is door het dolle heen van dit aandeel en ik heb wel wat met afval. Ben het altijd graag en zo snel mogelijk kwijt, daar zal ik niet de enige in zijn.
    Bovendien is er een opkoper bezig bedrijven als Renewi op te kopen en die man is niet te stuiten.
    Dat laatste is de reden tot de aankoop.
  5. Bracar 2 oktober 2020 16:14
    Lage waardering Renewi-aandeel blijft CEO doorn in het oog

    Renewi CEO Otto de Bont is tevreden met de resultaten over het eerste half jaar. “We hebben het een stuk beter gedaan dan we in eerste instantie verwacht hadden.” De uitdaging is nog nieuwe investeerders vinden om de handel in het aandeel Renewi een boost te geven.

  6. Bracar 2 oktober 2020 16:15


    Overname Suez

    De overname van een deel van de activiteiten van Suez door Veolia danwel Prezero houdt de gemoederen deze maand bezig. Heeft De Bont een voorkeur? “Als je kijkt naar waarin Renewi actief is, dan zou het voor ons niet zoveel uitmaken. Suez is onze belangrijkste concurrent in inzameling en recycling in de Benelux en Engeland. Veolia is in die gebieden, net als PreZero, amper aanwezig. Dus als een van die twee het wordt, dan heb je in feite Suez maar dan onder een andere naam. Mogelijk dat PreZero wel ietsje beter zou zijn voor Renewi omdat PreZero wat meer in de huis-aan-huis business zit, en zich met Suez mogelijk dan eerder richt op het sluiten van die loop en wat minder op het bedrijfsafval, waar Renewi zich voor op richt. Maar het goede nieuws is wel dat Suez nu zo in verwarring is dat de focus op de klant waarschijnlijk ietsje minder is dan normaal. Dus dat helpt ons ook weer”, besluit hij zacht lachend.

  7. Bracar 2 oktober 2020 16:16


    De markt reageerde positief op de resultaten over de eerst helft van het boekjaar, waarbij het aandeel Renewi aan de Londense beurs na het nieuws gisterochtend met 17 procent steeg naar 23 pence per aandeel. “Als er geen nieuws is, heeft het aandeel daar onder te lijden, omdat mensen zich dan toch zorgen maken over hoe het zich zal ontwikkelen in de toekomst. Met dit statement kunnen we die onzekerheid weer wegnemen en dat zie je in die tegenreactie. Tegelijkertijd blijft het aandeel natuurlijk nog steeds veel te laag gewaardeerd”, kan De Bont niet vaak genoeg benadrukken.

    Risicomijdend
    Problematisch is dat er weinig handel is in een aandeel Renewi, aangezien grote aandeelhouders in deze onzekere coronatijd amper aandelen van het small-cap bedrijf verkopen of bijkopen. Zaak dus voor Renewi om op zoek te gaan naar investeerders om de tussentijdse handel op te drijven. De AEX-notering aan het begin van dit jaar was bedoeld om nieuwe investeerders aan te trekken, maar dat heeft nog niet tot veel actie geleid. "Het lastige is dat pensioenfondsen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, ook heel risicomijdend zijn. Zeker in een tijd met corona. En de hefboomratio, de ratio tussen de schuldenlast en de winst, is nog steeds rond de 3x. Dat is op zich goed, maar dat soort fondsen stappen vaak pas in als dat nog lager is, 2,5x of nog minder.” Om te zorgen dat het risico voor beleggers minder hoog is, is het omlaag brengen van die ratio ook een van de doelstellingen van Renewi. De Bont verwacht in de tweede helft van dit boekjaar dichter bij de 2,5x te komen.

  8. Bracar 2 oktober 2020 16:17


    Omzet
    Net als dat de volumes minder slecht zijn dan verwacht, is ook de omzet over het eerste half jaar beter dan verwacht. Hoewel deze over het algemeen lager is dan die over de eerste helft van vorig boekjaar, geldt dat niet voor de laatste twee maanden. “Daarin zaten we qua volumes al dichtbij de volumes van vorig jaar, en wat omzet betreft al boven vorig jaar”, vertelt De Bont. Oorzaak daarvoor is dat krimp in afval uit de hotel- en horecasector een relatief kleine impact heeft gehad op het bedrijf, omdat die sector maar voor zo’n 5 procent van de omzet zorgt. Dat terwijl de bouwsector relatief sterk door de crisis is gekomen en de volumes grof huishoudelijk afval stegen. Ook de rest van de industrie ziet De Bont aardig terugkomen op de volumes van vorig jaar. Deze volumes tezamen compenseren het verlies in de hotel- en horecasector dus ruim.

    In België zag Renewi onder meer sterk aantrekkende volumes bij Coolrec. Oorzaak hiervoor is dat de milieustraten in de lockdown in Belgie volledig dichtgingen, waardoor oude koelkasten en dergelijke niet meer via de supplychain bij Renewi terecht kwamen. De Bont: “April en mei waren daardoor heel slecht voor Coolrec maar toen de milieustraten weer openden, kwam er in juni-juli een soort inhaaleffect en hebben we meer shifts moeten draaien om de recycling in goede banen te leiden.”

    Productielijnen gesloten
    In haar handelsupdate van gisteren liet het bedrijf verder weten in België twee productielijnen buitenwerking te hebben gesteld. Het gaat om een definitieve sluiting van een lijn in Gent waar SRF op werd gemaakt, en van een lijn in Houthalen voor de sortering van pmd. De Bont vertelt dat naar SRF weinig vraag was en het afvalaanbod dat daarvoor nodig was, ook minder werd. Er wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor die locatie, waarbij matrasrecycling een optieis. De pmd-lijn in Houthalen was niet geschikt voor de sortering van pmd+, waar Belgie op over is gegaan, en bovendien loopt het contract voor die sortering af en heeft Renewi de nieuwe tender niet weten binnen te halen. Ook voor die locatie is Renewi aan het kijken voor nieuwe mogelijkheden. De CEO verwacht dat verdere onvoorziene posten zoals de sluiting van deze locaties, voor de rest van het boekjaar zeer beperkt zullen blijven.

    Renewi 2.0
    Door het coronavirus zijn sommige besparingen in het kader van het Renewi 2.0 programma uitgesteld. De Bont ligt toe dat het programma in totaal uit zo’n dertig projecten bestaat waarbij de eerste fase bestond uit een aantal grote projecten gericht op de digitalisering van het front-end (de customer interface) en de inkoop. Die projecten zijn doorgezet, maar kleinere projecten niet. Die zullen nu in de tweede helft van het boekjaar alsnog worden opgestart. Omdat die grote projecten de meeste invloed hebben op targets als kostenbesparingen en klanttevredenheid, en deze vooralsnog meer opleveren dan verwacht, zit Renewi hiermee nog wel op target, aldus de CEO.

    Investeringen
    Wat innovaties betreft heeft Renewi de investeringen beschermd om nieuwe afvalstromen te gaan recyclen, of die betere kwaliteit output opleveren van stromen die Renewi al recyclet. Ondanks corona is daarin dus geïnvesteerd zoals gepland. Bij andere investeringen, zoals nieuwe vrachtwagens of de upgrade van verwerkingslijnen, is scherper gekeken naar mogelijke uitstel. “De totale investeringsuitgaven hebben we voor dit jaar met ongeveer een derde teruggeschroefd, wat neerkomt op zo’n 30 tot 35 miljoen euro aan investeringen die we dit jaar niet doen. Deels vanwege uitstel en deels omdat we ze überhaupt niet meer hoeven te doen. Dat komt bovenop die 15 miljoen euro die we echt aan kosten besparen, en de 10 miljoen dividend die we niet uitkeren. Bij elkaar is dat die 60 miljoen euro cash out die we dit jaar minder zullen hebben dan andere jaren, en wat onze balans weer verbeterd”, legt De Bont uit.

    Thuis werken
    De Bont zou gisteren (toen dit interview plaatsvond) eigenlijk bij een training in België zijn, maar door de nieuwe maatregelen werkt hij vanuit huis. Van de totale organisatie (zo’n 7.000 mensen in vaste dienst) is voor driekwart van de medewerkers thuiswerken geen optie. Zij zijn verantwoordelijk voor de logistiek (zo’n 50 procent) of voor de operations op recyclingsites (circa 25 procent). Het overige kwart zit wel thuis. De hoofdkantoren staan dus weer aardig leeg. De Bont merkt dat het thuiswerken aardig gemakkelijk gaat en mensen snel gewend zijn geraakt en verwacht dat dit in ‘het nieuwe normaal’ binnen Renewi voor bijvoorbeeld callcenter- en backoffice functies een plek zal krijgen. “We kijken nu naar een ‘work from home policy’ waarbij we mensen dan bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om twee dagen per week vanuit huis te werken.”

    Steun en ziekteverzuim
    In Nederland heeft Renewi geen aanspraak hoeven te doen op steunmaatregelen vanuit de overheid en ook in Groot-Brittannië niet. “Alleen in België hebben we tussen april en juni gebruik gemaakt van een regeling in het kader van tijdelijke werkloosheid.” De organisatie heeft verder weinig te lijden onder zieke mensen door corona. De Bont: “Het ziekteverzuim verdubbelde wel bijna in de maanden april en mei toen iedereen thuis kwam te werken en kinderen opeens niet meer naar school konden. Maar sindsdien daalt het en ondertussen zitten we onder vorig jaar. En het aantal coronagevallen binnen Renewi is heel klein: minder dan 10 mensen over de hele periode.”

    Recyclingpercentage
    Renewi heeft zich ten doel gesteld om in 2025 75 procent van de ingenomen afvalstromen te recyclen. Betekent dat dat het bedrijf ook selectiever wordt aan de poort? “Het antwoord op die vraag is ja en nee”, antwoordt De Bont. “We hebben ons namelijk altijd geprofileerd als een one-stop-shop aan klanten. Dus we nemen alle soorten afval van een klant in. Maar willen we meer en hogere kwaliteit output dan zullen we ook naar de input moeten kijken. Zo draaien we bij ATM nu driekwart van de tijd op hogere output, waarbij we bouwmaterialen als grind, zand en filler produceren en in de resterende tijd hebben we campagnes met stromen waarvan we weten dat die mindere kwaliteit output zullen opleveren. Meer richten op kwaliteit van de output vergt de organisatie anders inrichten en de filosofie veranderen. Maar we willen nog niet weg van ons concept van one-stop-shop dus we moeten nog goed kijken hoe we dat gaan doen.”
4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links