Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 289 290 291 292 293 ... 390 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 september 2020 16:01
    Zhongxin Mining Defends Hwange Game Park Coal Mining Operations

    Chinese mining firm Zhongxin Mining Group Tongmao Coal Company (Pvt) Ltd has defended its controversial operations in the giant Hwange National Park and wants the High Court case in which a local environmental group is seeking its eviction, dismissed on technical grounds. This came out during the set down on the case before Justice Owen Tagu. The judge has indefinitely postponed his judgement. The company also argues that the application was defective in that President Emmerson Mnangagwa was not jointed in the case along with Environment and Tourism minister Mangaliso Ndlovu as should have been the case.

    Zela and Chima applied to the High Court to stop the Chinese company from mining coal within the national park, which hosts one of Africa’s largest populations of elephants saying activities would cause devastating ecological degradation and force wildlife to flee. The applicants also argued that mining may cause a decline in tourism and decrease the incomes of local residents who rely on it, while poaching and conflict between people and wildlife could increase. More than 45,000 elephants are estimated to live in Hwange park along with more than 100 mammal and 400 bird species. These include buffaloes, leopards and lions that are already struggling for food and water in the vast savannah due to prolonged drought.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  2. forum rang 10 voda 21 september 2020 06:31
    'Eigenaar wil waardering van 60 miljard voor TikTok'

    Gepubliceerd op 20 september 2020 13:27 | Views: 2.377

    CULVER CITY (AFN) - De Chinese eigenaar van TikTok, ByteDance, mikt erop dat de populaire filmpjesapp 60 miljard dollar waard wordt door de deal met softwareconcern Oracle en supermarktreus Walmart. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De twee Amerikaanse bedrijven nemen beide een minderheidsbelang in TikTok, om zo een verbod door de regering van Donald Trump op de app af te wenden.

    Trump maakte in de nacht van zaterdag op zondag bekend in principe akkoord te zijn met de transactie rond TikTok. Daarbij krijgt Oracle 12,5 procent en Walmart 7,5 procent van het nieuw op te richten TikTok Global in handen. TikTok Global verzorgt alle diensten van het videoplatform in de Verenigde Staten en voor het merendeel van zijn gebruikers elders in de wereld. Een verbod op het aanbieden TikTok in Amerikaanse appstores dat zondag zou ingaan, is door Trump met een week uitgesteld.

    ByteDance, Oracle en Walmart zijn volgens ingewijden nog geen definitieve prijs voor de transactie overeengekomen. Als TikTok Global bij de deal inderdaad 60 miljard dollar waard zou zijn, komt dat voor Oracle en Walmart neer op een investeringssom van 12 miljard dollar. Het plan is om TikTok Global op een later moment naar de beurs te brengen.

    Cloudsoftware

    Trump eiste aanvankelijk dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok zouden worden verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Hij beweerde dat er een groot risico bestaat dat Amerikaanse persoonsgegevens via het Chinese Bytedance bij de Chinese Communistische Partij terechtkomen.

    Washington gaat nu akkoord met een minderheidsbelang voor Oracle en Walmart. Persbureau Reuters schreef op basis van ingewijden dat de regering daarbij meeweegt dat Amerikaanse investeerders bij elkaar opgeteld al 40 procent van ByteDance zelf bezitten. Volgens die redenering is TikTok Global, direct of indirect, voor 53 procent in Amerikaanse handen.

    Als onderdeel van de deal zal Oracle alle Amerikaanse data van TikTok in zijn eigen datacenters opslaan. Speciale cloudsoftware moet daarbij voorkomen dat "buitenlandse overheden" Amerikaanse gebruikers van de app bespioneren of hen via desinformatie kunnen beïnvloeden, aldus Oracle. Naar verluidt krijgt Oracle ook toegang tot de broncode van TikTok, om er zo op toe te zien dat er geen achterdeurtjes worden ingebouwd in het programma.
  3. forum rang 10 voda 24 september 2020 06:53
    China stelt ambitieus klimaatdoel: CO2-neutraal in 2060

    China wil CO2-neutraal zijn in 2060. Dat heeft president Xi Jinping gezegd in een vergadering van de Verenigde Naties dinsdag. China is op dit moment de grootste uitstoter van het broeikasgas CO2 ter wereld. Het is daarom de vraag hoe realistisch de ambities zijn.

    CO2-neutraal wil zeggen dat een land netto geen koolstofdioxide-uitstoot meer heeft. Daar is hernieuwbare energie voor nodig uit zon en wind, maar ook kernenergie en de opslag van CO2 tellen mee.

    Niet eerder gehoorde ambitie
    'Het is bijzonder wat hier gebeurt', zegt Louise van Schaik, expert klimaat en geopolitiek bij onderzoeksinstituut Clingendael. Deze ambitie voor 2060 is iets wat we nog niet eerder hebben gezien van China, zegt ze. 'Het is alleen de vraag wat het betekent, want China bouwt ook nog steeds kolencentrales.'

    China was in 2019 goed voor ruim 30% van de wereldwijde CO2-uitstoot en had daarmee het grootste aandeel. Daarna volgden de Verenigde Staten (13%) en Europa (9%).
    Het is een opsteker voor de Europese Unie, dat zelf klimaatneutraal wil zijn in 2050. De Verenigde Staten onder leiding van president Donald Trump hebben zich teruggetrokken uit het Klimaatakkoord van Parijs. Hierin is afgesproken om de aarde niet méér te laten opwarmen dan 2°C en te streven naar maximaal 1,5°C.

    Verschil met klimaatdoel EU
    Michel den Elzen, onderzoeker internationaal klimaatbeleid bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), zegt 'verrast en onder de indruk' te zijn van de Chinese aankondiging. Er is wel een belangrijk verschil met het EU-doel, zegt hij. De EU wil immers klimaatneutraal worden en dat is wat anders dan CO2-neutraal. Het betekent dat Brussel de uitstoot van alle broeikasgassen wil verlagen. Niet alleen van koolstofdioxide, maar ook van methaan en lachgas.

    Den Elzen: 'In sectoren als de landbouw wordt met name het broeikasgas methaan uitgestoten.' China heeft geen plannen om iets aan de landbouwsector te doen, bovendien zijn er maar erg weinig cijfers bekend van wat deze sector in dat land uitstoot, zegt de PBL-onderzoeker.

    Hoe realistisch is het klimaatdoel van China? Tegenover het feit dat het land de grootste uitstoter is, staat dat het hard aan de weg timmert met hernieuwbare energie. 's Werelds grootste producent van windenergie vorig jaar? China. Dat geldt ook voor zonne-energie en waterkracht, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Internationaal Energieagentschap.

    Maar doordat de economie van China zo sterk is gegroeid sinds 2000, is ook het aandeel fossiele energiebronnen, zoals kolen, en het gebruik van benzineauto's flink gestegen.

    Geen concrete maatregelen
    Xi Jinping zei dat het omslagpunt voor CO2-uitstoot voor zijn land in 2030 ligt. Verder stelde hij geen concrete klimaatmaatregelen voor waarmee China het doel kan halen.

    Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks, zegt dat dit betekent dat China nu al keuzes gaat maken voor sluiting van kolencentrales en verduurzaming van de staalsector. 'Het klimaatdoel van China haalt de scepsis weg voor de Europese klimaatplannen, omdat we nu niet meer worden gezien als de enige die aan de bak gaat.'

    Van Schaik: 'Het is goed nieuws dat ze in eigen land beter hun best willen gaan doen, maar China is ook daarbuiten de grootste investeerder in steenkool.' Bovendien ligt het doel van de wereldmacht niet vast in een wet, zodat die zich er niet aan hoeft te houden. 'Aan de ene kant kan China goed langetermijndoelen stellen, omdat het geen democratie heeft en dus verder kan kijken dan de volgende verkiezingen. Aan de andere kant is er niemand die het land erop aanspreekt als het zich niet aan het eigen doel houdt.'

    fd.nl/economie-politiek/1358155/china...
  4. forum rang 10 voda 24 september 2020 16:06
    China stut wereldwijde staalproductie

    Gepubliceerd op 24 september 2020 15:54 | Views: 117

    BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie lag in augustus 0,6 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association (worldsteel).

    De 64 bij worldsteel aangesloten landen waren samen goed voor een productie van 156,2 miljoen ton staal. Meer dan de helft daarvan kwam uit China (94,8 miljoen ton). Dit land voerde de productie met 8,4 procent op ten opzichte van een jaar eerder. In Japan (min 20,6 procent) en India (min 4,4 procent) werd juist minder staal geproduceerd.

    In de Verenigde Staten zakte de productie met bijna een kwart. In Brazilië ging het om een stijging van 6,5 procent. In Europa was het beeld gemengd. In Frankrijk en Spanje werd circa een derde minder geproduceerd. Ook Duitsland zag de productie inzakken. Italië wist juist meer staal te produceren.
  5. forum rang 10 voda 24 september 2020 16:28
    China Commits to Enhance Climate Action

    Chinese President Mr Xi Jinping during his speech to the UN General Assembly announced that China will enhance its climate change ambitions. President Mr Xi said that China will scale-up its nationally determined contribution under the Paris Agreement by peaking CO2 emissions before 2030 and adopting more vigorous policies. He also announced an aim for China to achieve carbon neutrality before 2060.

    Mr Xi said in a virtual address “The Paris accord outlines the minimum steps to be taken to protect the Earth, our shared homeland, and all countries must take decisive steps to honor this agreement. We aim to have C02 emissions peak before 2030 and achieve carbon neutrality before 2060. We call on all countries to pursue innovative, coordinated, green and open development for all, seizing the historic opportunities presented by the new round of scientific and technological revolution and industrial transformation."

    Given changes in China’s economy, it is likely to already be on a trajectory to peak CO2 emissions around 2025. Therefore, strong additional measures will need to be taken in order to significantly decrease its emissions. The Chinese government’s upcoming 14th Five-Year Plan is an important opportunity to detail the roadmap for ambitious and concrete actions from 2021-2025 to deliver on the high-level signals communicated.

    This announcement is the starting bell on the next critical leg of the race for the world, especially all major climate polluters, to significantly strengthen their climate actions in the next year. China’s ambition shows how countries can simultaneously prioritize revitalizing their economies and protecting the climate.

    This builds on the push from the European Union with the European Commission proposing to strengthen its climate targets to cut emissions 55 percent below 1990 levels by 2030, a significant strengthening from their original target of at least a 40 percent cut under the Paris Agreement.

    During a joint announcement with President Obama in 2014, China committed to peak CO2 emissions around 2030. Through peaking CO2 emissions in 2025 by capping coal consumption by 2020, China could cut emissions by at least 2.5 billion tonnes per year by 2030. China is already on the way to meeting this action, having cut its coal consumption by 9.4 percent from 2013-16, implemented a target to reduce the share of coal in total energy consumption from 64 percent in 2015 to 58 percent by 2020, and led the world in installing wind and solar power.

    The Intergovernmental Panel on Climate Change tells us that in order to have a good chance of keeping global warming below 1.5 degrees, global emissions should reach net zero by 2050. Therefore, all major emitters need to play a responsible role in setting a clear trajectory to net zero emissions by 2050, if not before.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  6. forum rang 10 voda 25 september 2020 07:44
    Live: Chinese beurzen op weg naar slechtste week in 2,5 maand

    07.22 uur | Goedemorgen!
    We zijn er weer voor de laatste beursdag van de week. In dit blog houden we alle ontwikkelingen op de wereldwijde beurzen voor je in de gaten tot circa 22.30 uur vanavond.

    Waar we in Europa gaan beginnen met de handel loopt in Azië de beursdag tegen een eind. De Nikkei 225 van grote Japanse ondernemingen staat op een plus van 0,6%. China loopt ondertussen tegen de slechtste handelsweek in 2,5 maand aan. Naast coronabesmettingen zijn ook geopolitieke spanningen rond de Straat van Taiwan daaraan debat. De Hang Seng in Hongkong verliest vandaag twee tiende van een procent en de CSI 300, de gecombineerde index van Shenzen en Shanghai, handelt kort na de lunchpauze vlak. Op weekbasis verliest die index nu bijna 4%.

    etc.

    fd.nl/beurs/1358503/live-chinese-beur...
  7. forum rang 10 voda 25 september 2020 10:14
    China werkt al aan de postcoronastad

    Het winnende ontwerp van de toekomstige ‘postcoronastad’, van het Spaanse bureau Guallart.I llustratie: Guallart

    De term ‘het nieuwe normaal’ levert hier vaak kribbige reacties op. ‘Straks gaan we toch zeker wel gewoon terug naar het oude normaal?!?!’ In China liggen ondertussen de eerste plannen voor de postcoronastad al klaar. Vijf miljoen mensen moeten daar probleemloos in lockdown kunnen wonen en werken.

    In die stad leven de meeste mensen in houten gebouwen met tuintjes op de balkons. De gebouwen wekken zelf de energie op die ze nodig hebben (ja, ‘zelfvoorzienend’ is het toverwoord). De daken worden voorzien van verticale kwekerijen — de hoogte in dus — zodat je tomaatjes, kroppen sla en komkommers gewoon op het dak groeien, bijna letterlijk binnen handbereik.

    Het is een greep uit het winnende ontwerp van het Spaanse bureau Guallart. De Chinese president, XI Jinping, broedt al enkele jaren op hét ontwerp voor de stad van de toekomst en schreef hiervoor een wedstrijd uit.

    Aanvankelijk moest deze stad een etalage worden voor de technologische mogelijkheden in de stad van de toekomst. Inmiddels is het een etalage voor ideeën voor een duurzame toekomst in een pandemiebestendige omgeving.

    Volgens Vicente Guallart, oprichter van het ontwerpbureau, is de toekomst ineens een stuk sneller dichterbij gekomen door de corona-uitbraak (zie kader). Hij noemt werken en onderwijs op afstand als voorbeeld van ontwikkelingen die blijvend zijn. Daar moeten we in onze steden rekening mee houden, zegt hij.

    Daarom kweken we dus niet alleen onze groenten op balkons en op de daken. Bewoners van gebouwen, of verdiepingen, beschikken ook over gezamenlijke 3D-printers om spullen lokaal te fabriceren. Kun je iets niet hyperlokaal kweken of fabriceren? Geen nood, je balkon is voorzien van een landingsplatform voor bezorgdrones.

    In de wijken wonen mensen van alle inkomensniveaus en leeftijden kriskras door elkaar. Er is nauwelijks ruimte voor auto’s en des te meer voor fietsers en voetgangers. Gedurende een lockdown werk je thuis. En als er iets minder strenge maatregelen van kracht zijn, dan zoek je een cowerkplek in de buurt op.

    Het is niet helemaal duidelijk hoe en óf de Chinezen deze stad daadwerkelijk gaan bouwen, maar de Spanjaarden broeden verder op hun idee. Zo denken ze na over manieren om het (openbaar) vervoer en andere infrastructuur te regelen. Een belangrijk deel van de ideeën kan namelijk ook worden toegepast op bestaande steden, zeggen de Spanjaarden.

    fd.nl/futures/1358024/china-werkt-al-...
  8. forum rang 10 voda 25 september 2020 16:47
    ABB Charging Solutions for Dongfeng Honda’s EV models

    ABB chargers are helping an electric vehicle assembly line in China guarantee the charging performance of up to 120,000 EVs a year. The AC and DC chargers have been supplied to Dongfeng Honda, a joint venture between China’s Dongfeng Motor Group and Japan’s Honda Motor Company, to support final factory inspection of its best-selling models. The ABB units have been installed in the electric vehicle assembly line allowing each EV to be test-charged before leaving the factory. They will also establish that every car can correctly receive both an AC and a DC charge. The plant, located in the Wuhan Economic and Technological Development Zone, in China’s Hubei Province, mainly produces Dongfeng Honda’s best-selling models and the more than 980,000 square meter large site will help the company meet surging demand in China for EVs.

    A range of ABB chargers have been selected for use throughout the assembly line, chosen based on Dongfeng Honda’s previous experience with ABB’s low- and medium-voltage distribution products. Standard 60kW Terra 63Z DC chargers and EVinn 7kW AC chargers have been installed on the car inspection line and fault analysis area. In the tighter confines of the inspection line, the smaller 120kW 2 in 1 Terra 124Z DC charger is used.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  9. forum rang 10 voda 27 september 2020 07:38
    Chinese mijnwerkers zitten vast in mijn na gaslek

    Zeventien mijnwerkers zijn vast komen te zitten in een kolenmijn in het zuidwesten van China als gevolg van een gaslek. Het gaat om de mijn van Songzao, op zo'n 1800 kilometer van Peking.

    Buitenlandredactie 27-09-20, 06:34 Laatste update: 07:25

    Volgens een Chinees persbureau zou een lopende band vanochtend in brand zijn gevlogen, wat zorgde voor een flinke hoeveelheid koolmonoxide. Dit is bij inademing zeer giftig. Zo'n honderd reddingswerkers zijn afgereisd naar het gebied om ondersteuning te bieden. Tegelijkertijd wordt er onderzoek gedaan naar het incident.

    China is vaker het toneel van dodelijke mijnongevallen, omdat het land zich niet altijd aan de strikte veiligheidseisen houdt. In november 2019 kwamen er zeker 15 mijnwerkers om bij een gasexplosie in een mijn in de provincie Shanxi. De autoriteiten weten die explosie aan illegale activiteiten. In datzelfde jaar overstroomde ook een mijn in Yibin. Hulpdiensten konden meerdere mijnwerkers redden.

    www.ad.nl/buitenland/chinese-mijnwerk...
  10. forum rang 10 voda 28 september 2020 06:18
    VS leggen extra beperkingen op aan grootste Chinese chipmaker

    Gepubliceerd op 27 september 2020 13:59 | Views: 3.268

    WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten hebben extra handelsbeperkingen opgelegd aan de grootste Chinese chipfabrikant Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Dat komt naar voren uit een document van de Amerikaanse overheid, waarover eerder onder zakenkrant Financial Times al schreef.

    Als Amerikaanse bedrijven zaken willen doen met SMIC zijn ze voortaan onderworpen aan regels die alleen gelden voor handel met ondernemingen die militaire toepassingen maken. SMIC is niet op de zogeheten 'entity list' geplaatst, wat betekent dat de beperkingen nog niet zo streng zijn als voor bijvoorbeeld de Chinese technologiereus Huawei.

    De stap van Washington zorgt er waarschijnlijk voor dat de de bestaande spanningen tussen China en de VS verder toenemen. De economische grootmachten raakten eerder al verwikkeld in een handelsoorlog en liggen onder meer in de clinch over de situatie in Hongkong.

    Het Chinese bedrijf zelf zegt nog geen officiële kennisgeving van de sancties te hebben ontvangen. In een verklaring benadrukt SMIC dat het geen banden heeft met de Chinese strijdkrachten. Ook maakt het bedrijf naar eigen zeggen helemaal geen producten voor militair gebruik.

    De Nederlandse chipmachinefabrikant ASML is voor SMIC de belangrijkste leverancier. Volgens recente gegevens van persbureau Bloomberg gaat 11 procent van alle kapitaalinvesteringen van het Chinese bedrijf naar apparatuur van ASML. Andersom is SMIC slechts goed voor 0,12 procent van alle omzet van ASML.
  11. forum rang 10 voda 28 september 2020 07:16
    Chinese industrie boekt dubbelcijferige winstgroei

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie heeft in augustus meer winst geboekt, maar de winstgroei vertraagt wel iets. Dit meldde het Chinese National Bureau of Statistics zondag.

    Industriële bedrijven rapporteerden over augustus een winstgroei op jaarbasis met 19,1 procent, in vergelijking met een stijging van 19,6 procent in juli.

    In de eerste acht maanden van 2020 daalde de winst in de industrie met 4,4 procent, vanwege de coronalockdown eerder dit jaar.

    De binnen- en buitenlandse omstandigheden zijn nog steeds complex en blijven aan verandering onderhevig.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 28 september 2020 08:32
    Chinees Ping An vergroot belang in HSBC

    Gepubliceerd op 28 september 2020 07:22 | Views: 754

    HONGKONG (AFN) - Het Chinese Ping An Insurance Group heeft zijn belang in de Britse bank HSBC vergroot. Dat gebeurde op het moment dat de aandelen van HSBC op het laagste niveau in zo'n 25 jaar stonden, zo bleek maandag.

    Ping An Asset Management, een onderdeel van de groep, kocht de afgelopen week bijna 11 miljoen aandelen HSBC. Daarmee werd het belang in de bank opgevoerd naar 8 procent. Ping An had al sinds eind 2017 een flinke deelneming in HSBC.
  13. forum rang 10 voda 28 september 2020 11:47
    China's Steel Export Impact on Latin American Steel

    Latin American steel association Alacero announced that the main economies are experiencing a recession while trade tensions between the world's greatest powers may be heading towards a different stage of the economic crisis unleashed by the appearance of Covid-19. Falling commodity prices , currency devaluation, US protectionism, and pressure from China's uncompetitive prices on local production contributed to the uncertainty in the region. During 2019, Chinese exports of indirect steel trade to Latin America grew by 3.5%, reaching USD 49,154 million. The volume of steel in products that entered from the Asian giant increased by 3% compared to the previous year, which represents close to 7.0 Mt. In this context, and as a way of maintaining the level of industrialization of the Latin American steel industry, Alacero recommends that local governments have greater commercial control over imports, in order to combat unfair trade. After the pandemic, the trend is for global demand to favor countries with enough overcapacity to resume low-cost production.

    Brazil and Mexico are the main consumers of indirect steel in China, with 57% of the total imported in value by the region. In tons, its representativeness is close to 45%. Mexico, despite the low imports of rolled steel from China, was the main indirect trade market with USD 17,157 million, a growth of 5.8% compared to 2018. In total, Brazil had a growth of 4.5% in spending, reaching USD 11,068 million. Chinese exports to Latin America of products included in the indirect steel trade reached 7.0 million tonnes in 2019. Among the products that reached the region, cars and commercial vehicles contributed 1.22 million tonnes, reaching the most significant share in dollars ( USD 9,454 million, that is, 19% of the total).

    The main destinations of rolled steel and derived products from China to Latin America were Chile, which received 1.2 million tonnes (20% of the regional total), Peru (1.1 million tonnes, 17%), Central America (1.0 million tonnes, 16 %) and Brazil (0.8 million tonnes, 13%). Overall, the region had a 14% drop in its imports. The increase in indirect trade in Chinese high-steel products to Latin America, however, was not enough to increase the trade deficit. Thus, the exchange of rolled products and derivatives between China and Latin America showed a sharp fall, despite the fact that total steel imports to China from Latin America, which include rolled products (long steels, flat steels and seamless tubes) and derivatives (wire and welded tubes), reached 0.018 million tonnes, 56% more than in 2018 (0.012 million tonnes).

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  14. forum rang 10 voda 28 september 2020 13:00
    Weibo ziet resultaten aantrekken in tweede kwartaal

    (ABM FN-Dow Jones) Weibo heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan in de eerste drie maanden van het jaar toen met name de advertentie-inkomsten onder druk stonden vanwege de coronapandemie. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Chinese microblogdienst met een notering op Wall Street.

    Weibo topman Gaofei Wang sprak dan ook van een solide herstel bij de advertentietak. In de drie maanden eindigend op 30 juni daalden de advertentie-inkomsten nog wel met 8 procent op jaarbasis tot 341 miljoen dollar, maar in het eerste kwartaal was nog sprake van een krimp van 19 procent.

    De totale omzet van Weibo daalde met 10 procent op jaarbasis tot omgerekend 387 miljoen dollar, of met 7 procent bij constante wisselkoersen. Dit was aan de onderkant van de bandbreedte van 7 tot 12 procent waarmee Weibo dacht dat de omzet bij constante wisselkoersen zou afnemen in het tweede kwartaal.

    Onder de streep bleef een winst over van 198 miljoen dollar, waar dit in de eerste drie maanden van het boekjaar circa 52 miljoen dollar was en een jaar eerder 103 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel van 0,50 dollar in het tweede kwartaal was beter dan de 0,30 dollar in de drie maanden ervoor.

    Eind tweede kwartaal had Weibo 523 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn, een stijging van circa 37 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    Het aantal dagelijks actieve gebruikers van het social mediaplatform steeg met ongeveer 18 miljoen tot 229 miljoen.

    Voor het lopende kwartaal rekent Weibo op een omzetdaling van 5 tot 7 procent op jaarbasis, gerekend tegen constante wisselkoersen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 29 september 2020 08:05
    China houdt rem op Amerikaanse importen - media

    (ABM FN-Dow Jones) China zet nog geen vaart achter de eerder gemaakte handelsafspraken met Washington. Dit bleek dinsdag uit berekeningen van persbureau Bloomberg.

    Tot en met augustus van dit jaar zat China met de invoer van Amerikaanse producten nog lang niet op de helft zit van het in januari afgesproken jaartotaal van meer dan 170 miljard dollar. Volgens Bloomberg was na 8 maanden nog net geen 33 procent van het in de Fase 1 handelsdeal beloofde bedrag gespendeerd door Beijing.

    In augustus daalde de import van varkensvlees uit de VS naar China op maandbasis zelfs met 40 procent, aldus Bloomberg. Maar er werden ook minder energieproducten geïmporteerd. De verwachting is wel dat de invoer aan energie uit de VS weer oploopt.

    De import van sojabonen, één van de kernproducten in de Fase 1 handelsdeal, steeg in augustus wel flink, met bijna 300 procent ten opzichte van een maand eerder.

    China en de VS hebben de Fase 1 handelsdeal recent nog eens bevestigd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 29 september 2020 16:25
    China coal mining disaster kills 16 in Chongqing, with one survivor hospitalised

    Xinhua news agency reported that 16 people were killed and one survivor was sent to hospital after being trapped in a coal mine accident in southwest China on Sunday. There were excessive levels of carbon monoxide as a conveyor belt burned, trapping the 17 miners inside the Songzao mine, which belongs to a local energy company in Chongqing municipality

    A team led by officials from the National Coal Mine Safety Administration was dispatched to the scene. The local government also sent police, medics, firefighters and emergency management staff to the scene. An investigation into the cause of the disaster was under way.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  17. forum rang 10 voda 30 september 2020 08:04
    Chinese demarrage

    Volgens een economenpanel van Bloomberg groeit de Chinese economie dit jaar met 1,8%. Daarmee is China het enige industrieland dat de krimp door de covidpandemie overtuigend heeft omgebogen in groei.

    China met zijn 1,4 miljard inwoners telt nu 85.000 coronagevallen, vergeleken met 114.00 in Nederland. Nieuwe besmettingen zijn er op één hand te tellen. Alle fabrieken draaien weer, zozeer zelfs dat de wereldmarktprijzen voor ijzererts, koper en nikkel sinds het voorjaar tot 40% zijn aangetrokken.

    Eerder werd verwacht dat het bbp van China rond 2030 dat van de VS zou evenaren. De pandemie trekt die troonwisseling naar voren. Wrang voor president Trump is dat het handelstekort met China sinds de epidemie uitbrak niet daalt, zoals je bij een recessie zou verwachten, maar juist nu weer stijgt. Thuisblijvende Amerikaanse gezinnen kopen meer Chinese spullen.

    China is nu echt de motor van de wereldeconomie. Wen er maar aan.

    fd.nl/opinie/1358808/chinese-demarrage
  18. forum rang 10 voda 30 september 2020 08:07
    Chinese industrie groeit iets minder hard - Markit

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie is in september fractioneel minder hard gegroeid dan in augustus. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit en Caixin.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 53,1 in augustus naar 53,0 in september.

    Daarmee wijst de index nu vijf maanden op rij op groei.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 30 september 2020 08:08
    Chinese industrie en dienstensector groeien iets harder

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie en dienstensector zijn in september doorgegroeid. Dit bleek woensdag uit officiële cijfers van de Chinese overheid.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 51,0 in augustus naar 51,5 deze maand.

    De index voor de dienstensector steeg ook in september, naar 55,9 van 55,2 in augustus.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 30 september 2020 16:07
    Vestas haalt Chinese opdracht binnen

    (ABM FN-Dow Jones) Vestas heeft uit China een opdracht gekregen voor de levering van windturbines. Dit maakte de Deense windturbinefabrikant woensdag bekend zonder financiële details, of de naam van de opdrachtgever en het windmolenpark te geven.

    Het gaat om 30 windturbines van het type V155-3.3 MW voor in totaal 99 megawatt.

    Deze turbines worden geleverd inclusief een onderhoudscontract voor een periode van 5 jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
7.799 Posts
Pagina: «« 1 ... 289 290 291 292 293 ... 390 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 +0,07%
EUR/USD 1,0611 -0,13%
FTSE 100 7.965,53 -0,38%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.385,51 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

ASMI
+3,18%
ADYEN NV
+1,97%
SIGNIF...
+1,76%
INPOST
+1,48%
Aegon
+1,47%

Dalers

Alfen ...
-11,99%
ForFar...
-7,53%
Nedap ...
-5,29%
Kendrion
-5,10%
EBUSCO...
-3,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links