Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:38
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 5.322.034 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 3031 3032 3033 3034 3035 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Buyandhold2020 27 september 2020 18:33
    quote:

    MotR schreef op 27 september 2020 17:27:

    [...]

    Het klopt wel dat Goldman dat als target heeft gezet.

    www.marketbeat.com/stocks/LON/RDSB/pr...

    Zie 30 jan 2020 target gezet op 3100 gbx. Dat was toen ongeveer 37 euro.
    Bedankt voor de correctie cq. aanvulling; ik vraag me alsnog af of die bronnen het correct overnemen van de originele artikelen, niet in de laatste plaats omdat deze discussie laatst ook gevoerd is over de doelen op Guruwatch die soms niet correct lijken te zijn of lijken te slaan op de USD koers voor ADR shares. Veel 'gratis' websites lijken dezelfde soort fouten te maken.

    Hoe dan ook, een koersdoel van EUR 37 lijkt wel wat buiten de gebruikelijke bandbreedte.
    Maar inflatie alleen zal de koers op termijn al opdrijven, zowel voor wat betreft de prijs van de olie/gas/chemie producten als voor de koers van de aandelen zelf. Dus misschien maken we het ooit nog mee gezien er in juni/juli/augustus per maand gemiddeld +/- 9,5% meer EURO's in het systeem gebracht zijn.
  2. MotR 27 september 2020 18:54
    quote:

    Buyandhold2020 schreef op 27 september 2020 18:33:

    [...]

    Bedankt voor de correctie cq. aanvulling; ik vraag me alsnog af of die bronnen het correct overnemen van de originele artikelen, niet in de laatste plaats omdat deze discussie laatst ook gevoerd is over de doelen op Guruwatch die soms niet correct lijken te zijn of lijken te slaan op de USD koers voor ADR shares. Veel 'gratis' websites lijken dezelfde soort fouten te maken.

    Hoe dan ook, een koersdoel van EUR 37 lijkt wel wat buiten de gebruikelijke bandbreedte.
    Maar inflatie alleen zal de koers op termijn al opdrijven, zowel voor wat betreft de prijs van de olie/gas/chemie producten als voor de koers van de aandelen zelf. Dus misschien maken we het ooit nog mee gezien er in juni/juli/augustus per maand gemiddeld +/- 9,5% meer EURO's in het systeem gebracht zijn.
    Ik zou liever ook de bron Goldman lezen. Die kan ik niet vinden. Ik denk dat die 3100 gbx van 30 jan 2020 wel klopt maar helemaal 100% zeker weet ik dat niet. Het verkeerd overnemen van een adr prijs zal waarschijnlijk niet een prijs van 3100 gbx opleveren. En Londen is de hoofdnotering naast Amsterdam.

    Nu heeft Goldman een lagere target prijs. Maar goed, ik heb al mijn mening gegeven over analisten target prijzen.

    Ik snap je punt over inflatie. Bedenk wel dat een hoge inflatie de olieprijs en de aandelenkoers inderdaad zou kunnen laten stijgen, maar dat door dezelfde inflatie je euro’s ook minder waard zijn. Per saldo maakt het dus niet zoveel uit. En een ongebreidelde inflatie is ook slecht voor de economie in het algemeen en dus ook voor Shell.
  3. appiehappie 27 september 2020 20:15
    Je kunt wel koersdoelen afgeven die ver boven de huidige prijs liggen maar Rekening houdend met de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse realiteit lijkt mij meer voor de hand liggend.. een koers doel is niet gebonden aan een deadline/ tijdspanne.. 1 jaar of twee jaar.. wie het weet mag het zeggen. De wereld is sterk aan het veranderen. Global politics, vergroenen, aardolie moe, economische achteruitgang en ga maar door. Met niets van dit alles wordt Rekening gehouden met de uitgifte van een koersdoel.. take Care! COVID brengt geen goed nieuws...en een vaccin is niet een twee drie voorhouden ook al is het er.. ik ga uit van minimaal 1 tot twee jaar neergang.. succes.. de risico’s zijn te groot..
  4. [verwijderd] 27 september 2020 20:27
    quote:

    bp5ah schreef op 27 september 2020 17:02:

    [...]
    We're doomed ........, direct nog één stukje hieronder van IEX, die snappen er ook niks van, de goeroes zijn Namy en TT hier.
    Nico van IEX adviseert Unibail-Rodamco-Westfield sinds 180 euro. Het aandeel staat twee jaar later op 30 euro. Volgens Nico is het nog steeds 'kansrijk', al mogen aandeelhouders 25 euro bijstorten. De guru Namy zit momenteel short met een koersdoel van 25 euro.

    Een waardering van een aandeel kan op de korte termijn uitschieters hebben (Kodak), maar in het algemeen is de koersprijs een prima reflectie van de toekomstverwachtingen (feiten) zonder onverwachtse gebeurtenissen (speculatie). De waardering is gebaseerd op basis van vraag en aanbod van heel de beurs. Jullie argument dat alle 'kenners' Shell op 20 euro waarderen slaat nergens op. Dan zou het aandeel namelijk al op 20 euro moeten staan.

    Wij kunnen gaan discussieren over elkaars mening, maar we kunnen het beter bij de gemiddelde mening houden. De gemiddelde mening is dat Shell nu op 11 euro hoort te staan. De beurs is immers van ons allemaal. Klinkt logisch, toch?

    Mij hoor je niet zeggen dat Shell doomed is, maar ik hanteer een bandbreedte van 8 - 16 euro voor de komende jaren. Wij kunnen naar de notaris gaan en vastleggen dat je mijn stukken over twee jaar overneemt voor 16 euro. Helaas weet ik al dat dat niet gaat gebeuren, omdat jouw uitspraken niet in lijn zijn met jouw handelingen.
  5. nieuw en onervaren 27 september 2020 20:27
    quote:

    Spetter schreef op 27 september 2020 03:57:

    Luister jullie vergeten een belangrijk ding.
    De koers is niet meer dan het gevolg van het spel in vraag en aanbod in de aandelen van het bedrijf.
    Het is geen organisch iets wat zich volgens natuurwetten ontwikkeld. Het is ook geen weergave van de waarde of potentie van het bedrijf. Het is het gevolg van het spel in vraag en aanbod in de aandelen van de bedrijven.
    Je moet dus weten wie er in deze aandelen zitten. Wie er interesse in hebben. Wat hun motivatie is om te kopen dan wel te verkopen. Welke belangen vertegenwoordigen ze? Welke verplichtingen hebben ze? Welke mogelijkheden hebben ze? Welke risico's kunnen en mogen ze nemen.

    Waar we nu getuigen van zijn is mijns inziens een flinke uitstroom uit Nederlandse aandelen. Je kan ze allemaal naast elkaar leggen en zal zien dat ze redelijk gelijk op bewegen. De ene reactie wat meer versterkt dan de andere. Er is gewoon te veel onzekerheid momenteel en genoeg alternatieven om wel geld in te verdienen. Aangezien dat het belang is van de meeste handelaren en niet de potentie van een bedrijf etc. juist te waarderen stroomt het geld nu weg. Is er straks een beter vooruitzicht zoals een vaccin en begint de economie weer normaal te draaien zal het geld vanzelf weer terug stromen. Komt Shell nooit meer boven de 20 euro. Tuurlijk wel. Kwestie van tijd transitie of niet.
    exact wat ik ook al een tijdje denk. goeie post
  6. forum rang 10 bp5ah 27 september 2020 21:11
    quote:

    Namy schreef op 27 september 2020 20:27:

    [...]

    1. De waardering is gebaseerd op basis van vraag en aanbod van heel de beurs. Jullie argument
    dat alle 'kenners' Shell op 20 euro waarderen slaat nergens op. Dan zou het aandeel namelijk al
    op 20 euro moeten staan.

    2. Mij hoor je niet zeggen dat Shell doomed is, maar ik hanteer een bandbreedte van 8 - 16 euro
    voor de komende jaren. Wij kunnen naar de notaris gaan en vastleggen dat je mijn stukken over
    twee jaar overneemt voor 16 euro. Helaas weet ik al dat dat niet gaat gebeuren, omdat jouw
    uitspraken niet in lijn zijn met jouw handelingen.
    1. Helemaal correct, en die is voor over 12-18 maanden, zonder COVID, je weet wel wanneer
    Microsoft op 3.000 staat en TSLA op 8.000

    2. Mij ook niet, doomed stond een ;) teken achter, en de bandbreedte die je hanteert is niet zo
    interessant dat wordt bepaald op de beurs, gaf je bij punt 1. al aan. De beurs heeft altijd gelijk.

    Heb het je al vaker gevraagd, maar je geeft geen antwoord wat is je positie ?

    Mijn uitspraken zijn precies in lijn met mijn handelingen, positie :

    5k 12,3*
    1k 11,05
    500 st 11.688

    Dus ik hoef niks van je te kopen op €16 Namy, dat heb ik al flink lager gedaan, voordeliger dan jij deed.

    Nogmaals mijn trades staan in de draad en die zijn overall positief, gaat van verlies af in porto, geen woord Spaans bij.

    Je post van alles hier, maar positie is en blijft een raadsel ? En die bandbreedte van je 8-16 euro is de juiste, ook al denken analisten daar 180 gr. anders over.

    Deze opmerking, schuine letter, kan ik niet volgen, ben ik te beperkt voor :

    Jullie argument dat alle 'kenners' Shell op 20 euro waarderen slaat nergens op. Dan zou het aandeel namelijk al op 20 euro moeten staan.

    Bandbreedte 8-16 slaat natuurlijk wel ergens op.

    Dan zou het aandeel namelijk al op 20 euro moeten staan.

    Covid ?, Sentiment ?, Olieprijs ?, Gasprijs ? Transitie ?

    Ik kan het ook niet helpen maar gemiddeld denken de analisten aan een koers rond de €20 voor RDS binnen 12-18 maanden.

    Komt ie nog een keer :

    Heb het je al vaker gevraagd, maar je geeft geen antwoord wat is je positie ?



  7. forum rang 4 tjongejonge 27 september 2020 21:12
    Value of U.S. commercial property slashed by 27%, Financial Times reports

    www.investing.com/news/stock-market-n...

    NEW YORK (Reuters) - The economic effects of the coronavirus are battering the U.S. commercial-backed securities market, raising the question of the value of hotels, malls, and other buildings that act as collateral for mortgages, according to a report in the Financial Times on Sunday.

    Wells Fargo (NYSE:WFC) estimates that U.S. properties that have gotten into trouble are being written down by 27% on average, according to the report. (https://on.ft.com/36cE4eE)

    Declining appraisal values could hammer portfolio managers that have moved into the commercial mortgage-backed securities market in search for yield at a time when the Federal Reserve has indicated that it will keep benchmark yields near zero until 2023 at the earliest.

    Dalende taxatiewaarden zouden portefeuillebeheerders kunnen hinderen die zijn overgestapt naar de commerciële door hypotheek gedekte effectenmarkt op zoek naar rendement op een moment dat de Federal Reserve heeft aangegeven de benchmarkrendementen op zijn vroegst tot 2023 nabij nul te houden.

    Ofwel, de aandelenmarkten zullen mede verder gaan dalen omdat het onderpand waarmee aandelen zijn aangeschaft niet meer toereikend is....
  8. [verwijderd] 27 september 2020 21:28
    quote:

    bp5ah schreef op 27 september 2020 21:11:

    [...]
    Dus ik hoef niks van je te kopen op €16 Namy, dat heb ik al flink lager gedaan, voordeliger dan jij deed.
    Je kunt ze kopen voor 16 euro en volgens jouw eigen theorie op dezelfde dag verkopen voor 20 euro. Dat is gratis geld. Je wijst gratis geld af als belegger?! Dat bedoel ik met jouw uitspraken staan niet in lijn met jouw handelingen.

    Shell stond nog maar net op 21 euro voor covid-19 met $1.84 dividend. Ik heb in de afgelopen maanden nog geen enkel onderbouwde post gelezen waarom Shell terug gaat naar post covid-19 niveau, terwijl er wel degelijk dingen zijn veranderd die invloed hebben op de koers. Het aantal up-roepers is aanzienlijk verminderd in de afgelopen maanden, voortschrijdend inzicht noem ik dat. Ook jij zal over 18 maanden volgen, maar in de tussentijd ga je natuurlijk champagne winsten maken met daghandel. Schaken met een duif.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 3031 3032 3033 3034 3035 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links