Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1578 1579 1580 1581 1582 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 25 september 2020 17:51
    2030 Impact assessment under the European Climate Law

    On Monday, the Committee on the Environment, Public Health and Food Safety will hold an exchange of views on “Stepping up Europe’s 2030 climate ambition”. The ECR Group is of the opinion that we do not only have a responsibility to reduce emissions, but also towards jobs, innovative investments, and sources of financing to avoid a collapse of the European economy, which is already in crisis due to the COVID-19 pandemic.

    When: Monday @ 2.15pm
  2. forum rang 10 rationeel 25 september 2020 18:44
    quote:

    JP Samosa schreef op 25 september 2020 18:15:

    [...]

    Met teveel voor t kastje zitten los je geen problemen op
    Je hebt gelijk.

    Je kunt beter af en toe je mail checken.

    Hoi,

    De onderbouwing van de maatregelen wordt steeds brozer. Deze week erkende Van Dissel dat de PCR-test helemaal niet kan vaststellen of iemand besmettelijk is, werd duidelijk dat Rutte niet weet dat het sterftepercentage slechts 0,2% is en kreeg Rob Elens bevestiging van het Nederlands Genootschap van huisartsen dat HCQ gewoon gebruikt kan worden.

    Het draagvlak voor de maatregelen brokkelt ook in rap tempo af. Met de actie #ikdoenietmeermee spraken BN-ers zich deze week openlijk uit tegen het beleid. Daarbij wordt steeds meer zichtbaar wat de kwalijke rol is van de media (zoals Jinek) bij het in stand houden van de angst en het 'kalt stellen' van tegengeluid.

    Een bomvolle nieuwsbrief dus met heel veel interessante en belangrijke info.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2020 18:59
    quote:

    NewKidInTown schreef op 24 september 2020 21:31:

    [...]
    VRAAG: In hoeverre verschilt de Nederlandse situatie met die van bijvoorbeeld Italie, regering, ambtenarij en diverse private ondernemingen, al of niet onder invloed van de MAFFIA ? Ondernemingen zoals bouw- en aannemingsbedrijven, afvalverwerkingsindustrie en financiele instellingen.

    Uw laatste vraag: "stemt u nog?". JA en dat zou iedereen moeten doen, met de wetenschap van nu !
    Ik wil mijn ex-collega's, de gewone uitvoerende ambtenaren bij Rijkswaterstaat, toch even verdedigen. Ook al ken(de) ik hen niet persoonlijk.
    De betreffende ambtenaren van RWS-Zuid hebben steeds geweigerd een vergunning te verlenen voor het storten van dat smerige granuliet in een zijtak van de Maas. Ondanks toenemende druk van boven.
    Tot zij na een dienstbevel van hun HID (= baas RWS-regio), gevolg van een directe oekaze vanuit de top in Den Haag, moesten zwichten.

    Die top is een klein maar machtig clubje. Voorop Michèle Blom, de baas van RWS. Dan de ambtelijke topbaas van het ministerie van I&W, de 'secretaris-generaal'. Dat was in recente jaren drs. Lidewijde Ongering: www.parlement.com/id/vjutkiwew5qm/l_m...

    Zij bleef in de Zembla-docu merkwaardig genoeg buiten beeld. Kennelijk was ze slim genoeg om het giftige dossier aan haar plaatvervanger, Jan Hendrik Dronkers, over te laten:
    publiekdenken.nl/nieuws/algemeen/jan-...
    Als beloning is hij deze zomer benoemd tot opvolger van Ongering.

    En natuurlijk de ex-politicus (VVD) Halbe Zijlstra, in 2018 afgetreden als minister van BuZa wegens een leugen. Hij correspondeerde namens zijn commerciële vriendjes op een 'ons-kent-ons' manier met die topambtenaren, die op een even kleffe manier antwoordden en aan zijn druk toegaven. Schandalig.

    Minister van Nieuwenhuizen werd laat geïnformeerd, maar bagatelliseerde de kwestie dit voorjaar in de Kamer, met veel meel in de mond. "Zijlstra had slechts enkele telefoontjes gepleegd, de zaak misschien bespoedigd, maar verder geen invloed gehad." Kom nou.

    Al met al: niet-integer, bijna immoreel gedrag van een heel klein clubje machtigen uit vooral VVD(-achtige) kringen in Den Haag. Elkaar 'helpend' en indien nodig 'dekkend'. Getverderrie.
    Altijd weer VVD-ers bij dit soort half-corrupte en nepotistische zaakjes.

    En intussen worden de duizenden hardwerkende gewone RWS-ers door buitenstaanders scheef aangekeken....

  4. forum rang 7 ffff 25 september 2020 19:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 september 2020 07:49:

    [...]
    Ik heb het gezien en vond het vreselijk overdreven allemaal.
    Het spul is duidelijk niet giftig; het is gewoon steengruis met een kleefmiddel, zodat het te verwerken valt.
    Het wordt in een diepe put gegooid en afgedekt met een kleilaag.

    Als we in Nederland wil blijven autorijden dan moeten we accepteren dat we wat afval van de wegenaanleg moeten wegwerken.

    Asfalt zelf is vele malen giftiger en dat is blijkbaar geen enkel probleem, want daar rijden of lopen we iedere dag op.

    Zembla kon blijkbaar geen beter onderwerp vinden en heeft hier heel veel geld en tijd ingestoken.
    Helemaal mee eens DZR.
    Ik verwoordde het al eergisteren mijn mening over Zembla a; over een ander onderwerp: Bij Zembla kunnen ze echt goed overdrijven. Maar ja, denk ik dan vaak tijdens zo'n onthullende reportage: Waar moet je anders je zendtijd mee vullen. Nou met een hoop pulp-gehalte.

    Het was trouwens de tweede keer dat ze het uitzonden: We zullen het Nederland in hun strot rammen.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2020 20:30
    quote:

    gokker schreef op 25 september 2020 19:44:

    Ik was dit nog schuldig, de toename van de koopkracht bij huurders en huiseigenaars.
    Het ging de huiseigenaars 9% beter dan acht jaar vroeger. De huurders gingen ook vooruit, maar stukken minder.
    Mij verbaast dat helemaal niet...
    Wat ik al zei.
    Vraag: is de huurtoeslag in deze berekeningen meegenomen?
    Deze is namelijk de laatste jaren verslechterd.

    Feit blijft ook de 'armoedeval' voor lagere inkomens. Als je iets meer gaat verdienen verlies je door het wegvallen van allerlei toeslagen en kortingen zoveel dat je er soms zelfs op achteruit gaat.

  6. [verwijderd] 25 september 2020 20:45
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 september 2020 20:30:

    [...]Wat ik al zei.
    Vraag: is de huurtoeslag in deze berekeningen meegenomen?
    Deze is namelijk de laatste jaren verslechterd.

    Feit blijft ook de 'armoedeval' voor lagere inkomens. Als je iets meer gaat verdienen verlies je door het wegvallen van allerlei toeslagen en kortingen zoveel dat je er soms zelfs op achteruit gaat.

    Het minste deed het de vrije huursector. Die mensen zijn vaak juist goed betaald en vallen daardoor tussen wal en schip. Velen zitten ergens maar een paar jaar en willen dáárom niet kopen. Met die groep hoef je geen medelijden te hebben. Om me heen betalen die 1500 voor dertig vierkante meter. Die krijgen die woonkosten vaak vergoed van de werkgever.

    De toeslagen worden volgens mij meegerekend.

    Je zag vermoedelijk dat de drie onderste rijen en de grafiek het geaccumuleerde effect geven vanaf 2011.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2020 20:55
    quote:

    ffff schreef op 25 september 2020 19:37:

    [...]
    Helemaal mee eens DZR.
    Ik verwoordde het al eergisteren mijn mening over Zembla al over een ander onderwerp: Bij Zembla kunnen ze echt goed overdrijven. Maar ja, denk ik dan vaak tijdens zo'n onthullende reportage: Waar moet je anders je zendtijd mee vullen. Nou met een hoop pulp-gehalte.
    ...
    Vind je die e-mails tussen een ex-politicus, nu vertegenwoordiger van een commercieel belang, en de top van het ministerie dan niet klef?

    Hoe milieubelastend dat granuliet is kan ik niet goed beoordelen, ik heb daar eigenlijk geen standpunt over. Maar feit is dat de lagere regionale ambtenaren gewoon bestaande en ook door RWS onderschreven milieuwetten en -voorschriften toepasten. Daar zijn ze toe verplicht.

    Als 2 of 3 topambtenaren hen dan dwingen om die regels te negeren vind ik dat hoogst kwalijk, misschien is het zelfs strafbaar.
    En dat alles in het geniep. Slechts door een klokkenluider (vermoed ik) en doorgravende journalisten kwam e.e.a. aan het licht.

    Als dat asfaltbelang zo groot is hadden ze openlijk een uitzondering op die voorschriften moeten voorstellen, met waar nodig goedkeuring door het parlement. Nu bleef het bij gesjoemel in achterkamertjes.

  8. forum rang 4 Beursgoeroe 25 september 2020 21:22
    dat er maar veel klokkenluiders mogen blijven komen ........... en dat journalisten de beerputten mogen blijven opentrekken ..............niet dat het helpt, maar toch ........ de top dekt elkaar, studiegenoten he ? ......... Wilders vervolgen en Opstelten hardnekkig ontkennen ........... af door de zijdeur in de luwte ....... top van Justitie, slangenkuil, daar komt ook nog wel eea naar boven ......
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2020 21:49
    quote:

    gokker schreef op 25 september 2020 20:45:

    [...]
    Het minste deed het de vrije huursector. Die mensen zijn vaak juist goed betaald en vallen daardoor tussen wal en schip. Velen zitten ergens maar een paar jaar en willen dáárom niet kopen. Met die groep hoef je geen medelijden te hebben. Om me heen betalen die 1500 voor dertig vierkante meter. Die krijgen die woonkosten vaak vergoed van de werkgever.

    De toeslagen worden volgens mij meegerekend.
    Ja, ik geloof ook dat de huurtoeslag is meegerekend, ander zou de grijze curve voor sociale huurders lager liggen.

    Wat je schrijft over de vrije huursector geldt slechts voor een deel van die groep. De forse huurverhogingen in die sector zijn zeer relevant en nadelig voor:

    1. Niet echt vermogende ouderen en gepensioneerden met een niet of nauwelijks meer stijgend inkomen. Ik weet van velen die 5-15 jaar geleden zo'n (ouderen)woning of appartement in de vrije sector betrokken bij een toen voor hen betaalbare huur. Door jarenlange huurverhogingen ver boven inflatie komen zij nu in moeilijkheden. Alternatieven zijn er nauwelijks, 'alles' is duur, en voor een sociale huurwoning zijn ze niet urgent genoeg of komen ze überhaupt niet in aanmerking.

    2. Starters. Je moet in het begin van je loopbaan, met soms ook nog een studieschuld, wel erg veel verdienen om een huur van 1300 of meer pm te kunnen betalen. Lukt eigenlijk alleen als tweeverdienend stel. Niet alleen 'om je heen', maar in het grootste deel van het land.
    Sociale huurwoning? Kansloos, zie boven, nog afgezien van de zeer lange wachtlijsten (behalve misschien in Oost-Groningen of sommige grensstreken).

    3. De zg. scheefhuurders. Mensen die met een iets te hoog inkomen een sociale huurwoning 'bezetten'.
    www.woonbond.nl/wat-kost-huren-2020
    Dat "iets te hoog" is al gauw van toepassing, nl. vanaf 39.000 bruto per jaar, nauwelijks meer dan 'modaal'. Die mensen moeten er eigenlijk uit, maar waar naartoe? De huursprong van 600-700 naar minstens 1300 is voor hen niet te doen.

    Er is echte woningnood in dit land. De schuld van meerdere opeenvolgende kabinetten, soms van te 'groengekke' provincies, en ook vaak van een gemeente die liever dure koopwoningen laat bouwen (goed voor de WOZ/OZB).

  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2020 22:02
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 september 2020 21:49:

    [...]
    2. Starters. Je moet in het begin van je loopbaan, met soms ook nog een studieschuld, wel erg veel verdienen om een huur van 1300 of meer pm te kunnen betalen. Lukt eigenlijk alleen als tweeverdienend stel. Niet alleen 'om je heen', maar in het grootste deel van het land.
    Sociale huurwoning? Kansloos, zie boven, nog afgezien van de zeer lange wachtlijsten (behalve misschien in Oost-Groningen of sommige grensstreken).
    ...
    Het idiote is dat starters wel geacht worden een huur van >1300 te kunnen betalen, maar door de (te) streng geworden eisen bij hypotheekverstrekking zogenaamd geen netto maandlast van 800 aan zouden kunnen. Deze groep zit helemaal klem.
    Een voorbeeld van hardvochtige regelgekte.

  11. forum rang 6 jonas 25 september 2020 22:45

    BDW ik zie het als een gevolg van jarenlang te sociaal willen doen op de woningmarkt en te toelaten van te weinig marktwerking sinds de jaren 60/70 de vorige eeuw.

    Wat eerst nodig was niet te hoge huren voor mensen die toen anders niet konden wonen hebben ze toen op domme zgn sociale wijze trachten op te lossen waardoor de vrije markt buiten de gesubsidieerde markt terug werd gedrukt omdat er simpel weg geen geld viel te verdienen op de huizenmarkt vanwege te lage huren.

    Zelf had ik in die tijd nog een huuretage met 3 kamers als student via enig sleutelgeld voor lager dan F 100 zeg ca E 50.

    Nu even wat anders te doen, maar morgen zal ik verder uitleggen hoe het zgn sociale doen overigens voor zelf dikbetaalde politieke linkse baantje"s (Marcel van Dam met zijn landgoed van de PvdA, Adrie Duivenstein etc etc etc) tot asociale uitkomsten met woningnood en hogere huren dan nodig bij grote groepen waaronder de starters, gescheiden mensen etc heeft geleid.

    Groet, Jonas
  12. forum rang 10 rationeel 25 september 2020 23:04
    quote:

    Beursgoeroe schreef op 25 september 2020 21:22:

    dat er maar veel klokkenluiders mogen blijven komen ........... en dat journalisten de beerputten mogen blijven opentrekken ..............niet dat het helpt, maar toch ........ de top dekt elkaar, studiegenoten he ? ......... Wilders vervolgen en Opstelten hardnekkig ontkennen ........... af door de zijdeur in de luwte ....... top van Justitie, slangenkuil, daar komt ook nog wel eea naar boven ......
    Ze krijgen hun trekken nog wel thuis.

    Schijnheilgerds ...Ons hele land vol dumpen met afval. Goed voor het milieu zeker.

    Smeerboel importeren uit Belgie en ons schone zand uitvoeren.

    Het is de hoogste tijd dat ze ophoepelen.
  13. Cézan 25 september 2020 23:31
    Hehe horen we al lang. Te lang doesnt help. Ergens mss een punt. Nobody knows. Terug naar de 11 mljoen ipv bijna 18 miljoen die idd wel ja gevoed moeten worden.

    Dacht even dat je mss zou mekkeren over mondkapjes. Als de mens dat wilt doe ie het och gewoon? In alle soorten en maten verkrijgbaar.

    Eigen verantwoorlijkheid toch.



53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1578 1579 1580 1581 1582 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,22 -0,55%
EUR/USD 1,0712 +0,13%
FTSE 100 8.067,96 +0,34%
Germany40^ 17.905,30 -1,01%
Gold spot 2.331,73 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,43%
RENEWI
+4,08%
Fugro
+2,62%
B&S Gr...
+2,53%
Flow T...
+2,26%

Dalers

ADYEN NV
-18,42%
Alfen ...
-5,75%
WDP
-5,40%
VIVORY...
-5,14%
BAM
-3,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links