Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,720 23 apr 2024 17:35
  • +0,080 (+1,20%) Dagrange 6,580 - 6,720
  • 61.447 Gem. (3M) 75,5K

Forum Renewi geopend

4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 24 september 2020 21:33
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 24 september 2020 16:42:

    Het zat er vandaag gewoon aan te komen. Dwars door de 0,22 heen. Aan de 10000 orders te zien is het dumpen nog niet klaar... Ben erg benieuwd naar 5 november om eerlijk te zijn!
    Beste Dr.

    'k zou een oogje in het zeil houden hier. Er wordt flink gekloot met het aandeel.

    Geen imposante volumes en toch een neerwaartse trend bij een (te) dun volume.
    Dat RENEWI zelfs zonder een beurscorrectie als "vermeend duurzame favo penny", zomaar door de euro 0.22 heen zakt, duidt erop dat de bodem niet is bereikt.

    Het is niet zo dat ik dit iemand die in RENEWI belegd heeft dit papieren verlies gun, zeker niet !
    Het zou de RENEWI promotors echter wel sieren ruiterlijk toe te geven, dat er zij af en toe naast kunnen zitten. Niets blijft een onderzoekend en risico nemend deskundige vreemd.

    De rit naar de euro 0.20 is minder dan 10%.
    By then eens kijken of Ben V zijn functie aanhoudt, danwel nieuwe interesses ontwikkeld en "keuzes moet maken".
    Als er iemand is, die bestuurlijk de draai naar verwaarding kan begrijpen is het Ben Verwaarding eh Verwayen.... wel. Dat doet verder niets af aan de prestaties & verwachting hoe RENEWI gaat presteren. Die indicaties o.b.v. cijfers gaan we op 5 November verder beoordelen. Eerst dan wat nieuwe indicaties of de bodem dieper komt te liggen of er ergens een sprankje hoop voor hoopvol verwacht herstel in beeld komt.
  2. forum rang 5 Gaasp 24 september 2020 21:44
    Onderstaand bericht op dit draadje nog niet gezien.

    Veolia could raise bid for Suez stake, CEO says

    09/24/2020 | 09:16am BST
    Veolia will not rule out increasing the price it has offered for a stake in rival French utility Suez, CEO Antoine Frerot said in a radio interview on Thursday.
    Veolia last month offered 2.9 billion euros ($3.38 billion) for a 29.9% stake in Suez owned by Engie, with a view to subsequently taking full control of Suez by buying up more shares.

    "Increasing the bid price is part of the possibilities," Veolia CEO Frerot said on BFM Business radio, adding he would meet on Thursday with Jean-Pierre Clamadieu, board chairman Engie, Suez's biggest shareholder.

    Engie rejected Veolia's initial advance but has said it will consider a higher offer.

    Suez sees Veolia's bid plan as hostile and is working on finding a consortium of investors to put together a rival bid for Engie's stake.

    On Wednesday, Suez said it had put its French water business in a newly created foundation to preserve its "integrity".

    Frerot said Suez's move to lodge its French water assets in the foundation was "a dirty trick" that was crimping Suez shareholders' rights. But the Veolia CEO also said this would not discourage its bid.

    "Suez leadership is defending its job rather than the company and is betraying Suez, Engie and France," he said

    Anticipating possible antitrust hurdles, Veolia has already said it would sell Suez's French water activities to Meridiam Infrastructure if the acquisition goes through to preserve competition and employment.

    Suez said the foundation, which has been set up under Dutch law, will be managed by a majority of representatives or former representatives of Suez' employees.

    (Reporting by Geert De Clercq; Editing by Mark Potter and Jane Merriman)

    Als Veolia toch interesse houdt, dan kan dat de zo broodnodige consolidatie helpen, en dat is goed voor Renewi.
    Ik heb nog geen aandelen Renewi gekocht maar blijf de ontwikkelingen in de sector volgen.
  3. Jan Willem 25 september 2020 09:01
    quote:

    Bracar schreef op 24 september 2020 16:58:

    Zojuist geopend door Willem Alexander :

    PurifiedMetalCompany

    www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten...

    www.purifiedmetal.com/

    Moeite waard om beide links even te bekijken.
    Gelukkig net gisteren ( eindveiling ) Engeland nog wat kunnen bijkopen. Ik denk dat deze nieuwe fabriek veel succes te wachten staat omdat het staalbedrijf toch altijd al problemen had met die rare mengingen of samenbouw van verschillende materialen die niet zomaar te scheiden zijn en waardoor de vervuiling in het nieuwe gerecyclede staal veel te hoog en te giftig werden. Al jaren lang wordt er reststaal toegevoegd aan aan nieuw staal om verschillende redenen en daar is dit in mindere maten ook nog steeds een probleem waardoor er een verschuiving kan gaan plaatsvinden in de verwerking van lichter verontreinigt materiaal door dit ook aan purifiedmetal uit te besteden.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2020 09:06
    Van gevaarlijk staalafval tot schone premium grondstof

    Geen staal meer op stortplaatsen!
    In Nederland komen jaarlijks tienduizenden tonnen vervuild staalschroot vrij, bijvoorbeeld van gebouwen, treinen, schepen en industriële installaties. Het staal is bijvoorbeeld vervuild met asbest en/of chroom 6. Het reinigen van vervuild staalschroot voor hergebruik, is lastig en kostbaar. Als het staal niet gereinigd kan worden, wordt het staal gestort op stortplaatsen en gaat een waardevolle grondstof verloren. Dat kan vanaf nu anders!

    PMC recyclet staal op duurzame en kostefficiënte wijze
    Purified Metal Company is het eerste bedrijf ter wereld dat op een verantwoorde wijze verontreinigd staalschroot verwerkt tot een hoogwaardige grondstof. Het proces is gepatenteerd en ontwikkeld om de verontreinigingen op een 100 procent veilige manier te scheiden van het staal. Deze oplossing is niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficiënt. Er is namelijk geen kostbaar schoonmaakproces meer nodig.

    Stortverbod van kracht per 01-01-2021!
    Het proces van PMC concurreert met de Nederlandse storttarieven. In Nederland is er een onherroepelijk stortverbod afgekondigd voor staal in combinatie met asbest (Staatscourant).

    Schoon product
    Het gevaarlijk staalschroot wordt verwerkt tot stalen blokken, de zogenaamde Purified Metal Blocks™ (PMB’s), die als hoogwaardige grondstof dienen voor de staal- en gieterij-industrie.
  5. adri67 25 september 2020 09:18
    Dellfzijl, 24 september 2020. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende vandaag de recyclingsfabriek van Purified Metal Company B.V. in Delfzijl. Dit is de eerste recyclingsfabriek ter wereld die op duurzame wijze vervuild staal kan verwerken tot Purified Metal Blocks, een schoon en hoogwaardig product dat dient als grondstof voor de staalindustrie. Bij de opening waren verder aanwezig: Stientje van Veldhoven (staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat) en Wouter Bos (CEO Invest-NL).

    Vervuild staal komt op grote schaal voor in de wereld in bijvoorbeeld stalen sloopobjecten met asbest, chroom-6 of andere organische vervuilingen. Denk aan industriële installaties, boorplatforms, treinwagons met asbest etc. Purified Metal Company heeft speciaal hiervoor een proces ontworpen en een fabriek gebouwd die vervuild staal op veilige wijze voor mens en milieu kan verwerken. Bij de hoge temperaturen van de staalsmelt valt asbest uiteen, wordt chroom-6 in het rookkanaal afgevangen en verbranden organische verbindingen.

    De wereldwijd gepatenteerde oplossing die Purified Metal Company nu biedt, geeft een besparing van 1 ton CO2 per ton geproduceerd staal ten opzichte van staal geproduceerd uit ijzererts. Purified Metal Company beschouwt het recent door de Nederlandse overheid gepubliceerde stortverbod voor met asbest vervuild staal als een steun in de rug om het vervuilde staal in Delfzijl te krijgen. Het waste-to-productbedrijf Renewi verzorgt als logistieke partner de inzameling van het vervuilde schroot en het vervoer naar Delfzijl.

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is trots dat Nederland met de nieuwe fabriek een mondiale bijdrage kan leveren aan de circulaire economie en een betere recycling van staal: “Storten was tot nu toe de enige veilige bestemming voor met asbest vervuild staal. Met de komst van Purified Metal Company kan dit gevaarlijk afval voortaan op een veilige en milieuvriendelijke manier worden gerecycled. In ons eigen land willen we daar niet vrijblijvend mee om gaan: Omdat storten niet langer de enige mogelijke eindbestemming voor vervuild staal is, gaan we dat nu verbieden.”

    Op dit moment biedt Purified Metal Company werk aan 30 mensen, wanneer de fabriek op volle capaciteit draait komen daar nog eens 35 arbeidsplaatsen bij. Met de bouw van de fabriek is een investering van EUR 70 miljoen gemoeid. De verwachting is dat het bedrijf medio 2021 winstgevend is. De ambitie is om meerdere van dergelijke fabrieken wereldwijd te gaan bouwen.

    CEO van Purified Metal Company, Jan Henk Wijma, is bijzonder trots op deze mijlpaal: “de komst van de Koning naar Delfzijl om persoonlijk onze fabriek te openen is voor iedereen die aan de bouw van de fabriek en het opstarten van Purified Metal Company heeft bijgedragen een enorme eer. Er wordt nu hard gewerkt om onze duurzame verwerking van vervuild staal tot een operationeel en commercieel succes te maken. Het hele team kijkt, net als ikzelf, met ontzettend veel vertrouwen naar de toekomst.”

  6. Jan Willem 25 september 2020 10:00
    quote:

    Elwin1980 schreef op 25 september 2020 09:50:

    waarom staan ze zo laag?
    21,5 cent zie ik staan op degiro.nl
    Ik zag voor een maand geleden bij Pharming op het forum dat de giro zich het recht genomen had om je shares uit te lenen, dat je daarbij de kans loopt om later met evenveel shares aan een lagere waarde te komen is niet onachtzaam en om te voorkomen dat ook je eigen shares voor zo iets gebruikt worden is door ze constant te koop te zetten voor een flink wat hoger bedrag.
  7. Hautfourno 25 september 2020 10:35
    Wereldprimeur: ArcelorMittal Belgium start met de bouw van twee doorbraakprojecten om de koolstofuitstoot verder te verminderen

    ArcelorMittal Belgium is begonnen met de bouw van twee nieuwe baanbrekende installaties op de site in Gent om de koolstofuitstoot terug te dringen. Beide doorbraakprojecten vertegenwoordigen een gezamenlijk investeringsbedrag van 160 miljoen euro en zullen in de eerste fase ongeveer 400.000 ton CO2-emissies per jaar vermijden. Voor de financiering werd innovatiesteun verkregen van onder meer de Europese Unie en de Vlaamse overheid.

    Torero (TORefying wood with Ethanol as a Renewable Output)
    De Torero-installatie zal houtafval verwerken tot biokoolstof die geschikt is voor het hoogovenproces. Hierdoor kunnen we de injectie van fossiele poederkool verminderen, waardoor de CO2-uitstoot daalt en dit biedt eveneens een alternatief voor het huidige verbranden van deze bijzonder moeilijke houtafvalstroom. De Torero-installatie zal in de beginfase jaarlijks 120.000 ton afvalhout omzetten in ongeveer 50.000 ton biokolen.

    De technologie van het torrefactieproces is ontwikkeld door het bedrijf Torr-Coal, het afvalhout zal geleverd worden door Renewi.

    Voor de bouw van de nieuwe installatie, zullen er tot 70 externe jobs gecreëerd worden en een 10-tal nieuwe permanente directe jobs voor de uitbating van deze installatie. De indienstneming en eerste productie worden verwacht tegen eind 2020.
  8. forum rang 6 mercurius-adept 25 september 2020 10:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 september 2020 09:06:

    Van gevaarlijk staalafval tot schone premium grondstof

    Geen staal meer op stortplaatsen!
    In Nederland komen jaarlijks tienduizenden tonnen vervuild staalschroot vrij, bijvoorbeeld van gebouwen, treinen, schepen en industriële installaties. Het staal is bijvoorbeeld vervuild met asbest en/of chroom 6. Het reinigen van vervuild staalschroot voor hergebruik, is lastig en kostbaar. Als het staal niet gereinigd kan worden, wordt het staal gestort op stortplaatsen en gaat een waardevolle grondstof verloren. Dat kan vanaf nu anders!

    PMC recyclet staal op duurzame en kostefficiënte wijze
    Purified Metal Company is het eerste bedrijf ter wereld dat op een verantwoorde wijze verontreinigd staalschroot verwerkt tot een hoogwaardige grondstof. Het proces is gepatenteerd en ontwikkeld om de ....

    Duimpje omhoog, mooi!

    Maarrrr....zoals ik het lees is Renewi alleen een (non-exclusieve) toeleverancier, en hebben ze hiermee nog niet meegeinvesteerd cq innovatie ingekocht?
  9. Jan Willem 25 september 2020 11:16
    quote:

    mercurius-adept schreef op 25 september 2020 10:42:

    [...]

    Duimpje omhoog, mooi!

    Maarrrr....zoals ik het lees is Renewi alleen een (non-exclusieve) toeleverancier, en hebben ze hiermee nog niet meegeinvesteerd cq innovatie ingekocht?
    Goed punt, in het sustainability-report 2020 van 29 juli pagina 31 staat exclusive agreement to transport.
    @ DR Oogkloot bedankt voor de reactie.
  10. Jan Willem 25 september 2020 12:32
    quote:

    Jan Willem schreef op 25 september 2020 11:34:

    @mercurius-adept of dat ook het enige (deelname) is weet ik niet zeker, maar door dat er een verbod is op vervuilde stoffen is het niet meer dan normaal dat het verplaatsen ervan in beschermde omstandigheden dient te gebeuren. Dit zal heus wel zo zijn tarieven hebben.
    Ik heb voldoende nagelezen om te kunnen stellen dat er geen verdere deelname is met de Purified Metal Company, en blijft het dus bij het partnerschap zoals eerder aangegeven in de nieuwsberichten.
  11. forum rang 7 A3aan 25 september 2020 12:34
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 25 september 2020 11:12:

    Niet wetende of het helpt, maar ik heb al mijn stuks ook te koop gezet. Baat het niet dan schaad het niet. Voor 0,35 want volgens mij kan je bij degiro geen hogere verkoopprijs invoeren.
    Dat ze dan niet uitgeleend worden is gewoon een fabel. DeGiro leent ze gewoon uit als je het goedkope basistarief bent overeengekomen.
  12. forum rang 5 Gaasp 25 september 2020 15:40
    quote:

    A3aan schreef op 25 september 2020 12:34:

    [...]

    Dat ze dan niet uitgeleend worden is gewoon een fabel. DeGiro leent ze gewoon uit als je het goedkope basistarief bent overeengekomen.
    Klopt. Onlangs heb ik een heel stel kennis/ervaringstoetsen gedaan bij Degiro en mag nu ook short gaan op aandelen. Die aandelen worden dan even geleend van andere beleggers bij Degiro,
    Je mag trouwens alleen short gaan op de meest courante aandelen (AEX en een deel van de Midcap). Anders zijn de risico's blijkbaar te groot.
4.720 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links