Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,778 16 apr 2024 13:44
  • -0,016 (-0,42%) Dagrange 3,710 - 3,788
  • 347.617 Gem. (3M) 1,4M

BAM september 2020

1.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Schuinsmarcheerder 24 september 2020 17:06
    quote:

    Schildromp schreef op 24 september 2020 13:13:

    [...]

    Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen, wij zijn geen vrienden Schuinsmarcheerder.

    Heb ik daarnaast gezegd dat wat ik doe grootste effecten heeft? Zoek ik eer, erkenning o.i.d.? Nee. Dus kan je even een heel end opdonderen met je kinderachtige gedoe.

    Dat je het even weet..
    No problemo, amigo ........ ;-)
  2. forum rang 6 Zwijnash 24 september 2020 17:46
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 24 september 2020 15:26:

    Sluisdeur van grootste zeesluis ter wereld geplaatst in IJmuiden
    ANP
    Vandaag 15:13
    ANP Economie

    Na een 72 uur durende operatie ligt een 72 meter lange sluisdeur sinds deze week op zijn plek in de nieuwe zeesluis IJmuiden. De deur maakt deel uit van de bouw van de grootste zeesluis ter wereld.

    „De deur is met uiterste precisie ingevaren in de deurkas van het buitenhoofd. Het mooie nazomerweer aan het begin van de week was ideaal om de deur te verplaatsen”, laat Rijkswaterstaat weten. Om de sluisdeur op de juiste diepte te installeren moest eerst 600.000 kubieke meter zand uit de sluiskolk gegraven worden. De deur is 72 meter lang en 24 meter hoog.

    Sinds 2016 wordt er in IJmuiden gewerkt aan de grootste zeesluis ter wereld, van 500 meter lang. Met deze grotere sluis komt er meer ruimte voor de steeds groter wordende zeeschepen. De sluis moet in 2022 klaar voor gebruik zijn, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.

    De bouw verliep tot nu toe niet altijd soepel. Dit project is in de afgelopen jaren een hoofdpijndossier geworden voor bouwbedrijf VolkerWessels en partner BAM, voornamelijk door een constructiefout. De deurkas van het binnenhoofd, waar de sluisdeur aan de zijde van het kanaal en de reservedeur in komen, bleek niet stijf genoeg. De aanvankelijke begroting voor het zogeheten OpenIJ-project werd daardoor met honderden miljoenen euro’s overschreden.

    De komende maanden wordt de deur getest. Daarna komen ook de twee andere sluisdeuren, die nu nog in de Amerikahaven liggen, op hun plek te staan.


    Eind datum 2022 - krijg indruk dat het eerder af zal zijn
  3. husa 24 september 2020 17:50
    het komt wel goed met bam. de daling dit jaar van 2.50 naar 1.09 is overdreven. ook door het onbegrijpelijk toegelaten shorten op dit aandeel. we hebben een goed orderboek en de cijfers voor de tweede jaarhelft zullen beter zijn. nu nog een goed herstruktureringsplan van de nieuwe ceo en we moeten terug naar die 2.50. dit is echter maar een tussenstap. bam moet terug van waar het komt maar daarvoor is nog geduld nodig. nu ja beleggen doe je op de lange termijn. voor degenen die er nog niet inzitten is dit nu een uitstekende kans om in te stappen.
  4. forum rang 6 Zwijnash 24 september 2020 20:58
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 24 september 2020 17:51:

    Lucerne Capital Management, L.P.Koninklijke BAM Groep N.V.NL0000337319 1.34 23 sep 2020
    van 1,24 vretende ratten
    Klote kaaskoppen- ex abn amro ( Pieter Taselaar en Thijs Hovers ) .

    €d nog een reden om bankiers te haten :-)
  5. forum rang 6 Zwijnash 24 september 2020 21:10
    quote:

    HenkdeV schreef op 24 september 2020 20:06:

    [...]

    De vraag is: waarom breiden ze de shortpositie uit.
    Short themes
    The Amsterdam research office has ramped up the short effort, which has been generating absolute profits of two to four per cent each year over the past four years. “Quant screens for shorts can seek out firms with multi-year construction contracts where it is hard to get a handle on true margins or cashflows; firms with high unbilled receivables; working capital disconnects with sales and EBIT,” says Pannevis. This analysis has flagged up the UK’s ASOS and Switzerland’s Aryzta.

    Shorting in anticipation of capital raises has been an important bucket for Lucerne, with Aryzta, Imtech and Vallourec examples. The other core short buckets are firms undergoing structural change (such as postal monopolies or commercial television); those with balance sheet issues; those that lack pricing power in the value chain (food retailers and branded food producers); and accounting shorts that report good P&L but actually have deteriorating cashflows, like retailer B&S.

  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 24 september 2020 23:07
    quote:

    HenkdeV schreef op 24 september 2020 22:16:

    [...]

    Lijkt me sterk:-)))))).

    Ik vind het geen goed teken.
    Ook vind ik het raar dat Joost uit Bunnik niets van zich laat horen.
    Ze zullen toch niet wachten tot de derde kwartaalcijfers?
    Zo lang er geen winstwaarschuwing bij komt mag het nog even stil blijven. Je schrikt tegenwoordig als er mail van BAM komt. Het beste nieuws was het succesvol plaatsen van de eerste sluisdeur.
  7. forum rang 5 Ayous 24 september 2020 23:29
    quote:

    HenkdeV schreef op 24 september 2020 22:16:

    [...]

    Lijkt me sterk:-)))))).

    Ik vind het geen goed teken.
    Ook vind ik het raar dat Joost uit Bunnik niets van zich laat horen.
    Ze zullen toch niet wachten tot de derde kwartaalcijfers?
    Joost denkt ‘dit hebben ze me niet verteld tijdens de sollicitatieprocedure’ en kijkt dan weer peinzend naar de stapel probleemdossiers op zijn bureau. Het gesprek met het bankconsortium liep die middag ook al stekelig en de voorgestelde herfinancieringsvoorwaarden waren ronduit onethisch. Ze riepen ook nog wat over het verkopen van tafelzilver, maar veel was het tafelzilver niet waard in deze tijden. Even flitste door zijn hoofd ‘was ik hier maar nooit aan begonnen’. Hij vermande zich echter want zijn secretaresse kondigde het volgende bezoek al aan. De heren van het pensioenfonds. Ze hadden maar 2 agenda onderwerpen. De teleurstellende beurskoers en vooral de vraag wat nu het plan was om de narigheid op te lossen. Wolven in schaapskleren. Hij herkende ze moeiteloos op een km afstand. Hij zou vragen om meer tijd. Binnen de bouw was uitstel van projecten aan de orde vd dag, dus daar zouden de heren vast niet gek van opkijken. 2 maanden was minimaal wat hij nog nodig had, en natuurlijk een borrel om die zeurende hoofdpijn te verzachten.

  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 25 september 2020 07:28

    Bam set to kick off work next to Manchester City stadium after £350m arena gets green light

    By Dave Rogers25 September 2020


    Construction due to take three years and finish in 2023

    Bam is expected to start work in November on a £350m scheme to build a 23,500 capacity arena in the shadow of Manchester City’s Etihad stadium.

    The proposed site is a derelict plot, owned by City Football Group, the holding company of Manchester City, on the approach to the Etihad stadium originally built by John Laing.

    The arena is intended to be a focal point of the Etihad campus and be a rival to the 21,000 capacity Manchester Arena in the city centre which celebrated its 25th anniversary in July.

    Los Angeles-based entertainment developer Oak View Group is behind the scheme and launched a consultation on the proposals in October last year ahead of them being sent into council planners in March this year.

    Oak View, which is behind a new stadium for an NHL ice hockey team in Seattle, hired Populous to come up with designs for the venue which is part of a wider masterplan called Eastlands which was updated last year and proposes a sports tech hub for the area as well as being a retail and leisure destination.

    Work on the scheme is set to take three years to complete with the venue slated to open in late 2023.
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 25 september 2020 09:14
    BAM

    Op het Damrak staan onder meer de bouwers BAM en Heijmans in de schijnwerpers. Volgens de kenners van ABN AMRO zal de Nederlandse bouwsector volgend jaar naar verwachting met 3 procent krimpen. De impact van de coronacrisis op de bouwsector was volgens de bank in eerste instantie relatief laag, omdat de effecten van de lockdown van korte duur waren. De achterblijvende bedrijfsinvesteringen, oplopende werkloosheid en versoberde steunmaatregelen van de overheid gaan nu echter zwaarder wegen.

    Vastgoedfonds NSI liet weten afspraken te hebben gemaakt met de gemeente Amsterdam over de ontwikkeling van een duurzaam houten kantoorgebouw op de Zuidas. Het gaat volgens het beursgenoteerde bedrijf om een belangrijke stap richting de realisatie van dit project.

    Ik dacht dat de overheid, toegezegd, extra ging investeren?? Wie lult hier nu weer slap uit de witteboord?

    zilver
1.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links