Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

17 miljoen Noorse oliefondsen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 24 september 2020 10:46
    tja Arend Jan,

    Je vraag staat er nu al langer dan een uur en nog steeds geen enkele reactie. Hoewel je het misschien niet zo opvat, maar ik bedoel het juist goed: Hoe zou dat nou komen?

    Dan een kort antwoord op je vraag, di in de KK van IEX de afgelopen jaren...... duizenden postings heeft opgeleverd van wellicht meer dan honderd bezoekers: Het verplicht deelnemen aan een pensioenpot uiteindelijk na afweging van argumenten voor en tegen, toch maar NIET uitvoeren.

    Ten eerste is er al de AOW. Ten tweede bestaat er enorm scala aan pensioenregelingen bij zowel Overheid als bij bedrijven als bij je eigen vennootschap en / of eigen stichting. Al die structuren bestaan al en de praktijk wijst uit dat deelnemers veel kritiek hebben op het verplichte karakter van pensioenregelingen, dan wel als ze dat toch zelf willen organiseren dat praktisch anno 2020 goed mogelijk is.

    Maar zoals gezegd: Bij die duizenden reacties in de KK vind en vond je alle mogelijke schakeringen in opvattingen. Zoals je wellicht weet ga ik altijd voor: EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID en doe je het zelf omdat je het nodig vindt of doe je het niet en loop dan 50 jaar later niet te mekkeren....

    Peter
  2. Lampenzo 24 september 2020 12:05
    Van de week is het nieuwe Allianz Global Wealth report beschikbaar gekomen.

    Super interessant om te zien hoe vermogend Nederlanders in privé zijn. Nederlanders behoren tot de vermogendste inwoners ter wereld.

    Voor een belangrijk deel zit dat prive vermogen in eigen woningen. Naast dat enorme vermogen dat Nederlanders in prive hebben, hebben Nederlanders ook een groot vermogen in onze pensioenvoorzieningen.

    Laten nu beiden vermogenspotten, woning en pensioen, enorm opgeblazen zijn door enerzijds de hypotheekrente aftrek en de lage rente en anderzijds door de geldschepping van de ECB.

    Om in een tijd waar het onmogelijk is om zonder meer luchtbubbels te creëren voor rendement, te gaan roepen om verplicht nog meer te gaan beleggen zou mijn advies niet zijn. De blootstelling aan deze risicos behoren in Nederland al tot de hoogste in de wereld.

    Dus 17 miljoen Noorse oliefondsen bestaan al. En de belegingsmogelijkheden zijn vrijwel uitgeput.

    Ik zou eerder oproepen om deze risicos terug te brengen. Minder verplichte pensioenen zou mijn advies zijn. Nederland ga er eens van genieten. Geld moet rollen.
  3. mrC2 24 september 2020 12:32
    Als ik bij een bedrijf werk moet ik (bijna) altijd de verplichte pensioenregeling van dat bedrijf volgen. Het gevolg daarvan is dat ik nu ongeveer 10 pensioenreglingen heb die allemaal een beetje gaan opleveren als ik met pensioen ga. Graag zou ik zelf willen kiezen bij wie ik mijn pensioen heb. Toevallig is dit het geval waar ik nu zit.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 24 september 2020 20:45
    Arend-Jan,

    Bij de geboorte van mijn zoon en recentelijk bij de geboorte van mijn kleinkind een beleggingsrekening gestart met automatische maandelijkse inleg van kleine bedragen in 2 Hoog Dividend Fondsen en automatische herbelegging dividend.

    Ter info: mijn zoon is nog steeds volledig schulden vrij en heeft nu aardig wat spaar-beleggingsgeld enzv. en ook de beleggingen van mijn kleinkind doen het verbazingwekkend goed.

    Is één goede basis bij studies, huizenkoop, enzv. Ik beveel dit aan in mijn directe omgeving als er één nieuwe baby wordt geboren en wil graag helpen starten, echter helaas te velen hebben er geen belangstelling voor.

    Jammer, M.v.g. uit Hulst.
  5. Lampenzo 25 september 2020 09:10
    P.s. Ik heb bij de diaconie gevallen gezien van bijstandsgerechtigden die geld opzij zetten voor hun pensioen.

    Heel ironisch. De AOW is veel hoger dan de bijstand. Waarom hebben zij in de tijden dat zij het geld zo goed konden gebruiken apart gezet voor tijden wanneer zij voor hun doen in weelde konden leven? En dat gaan stimuleren?

    Armoede in Nederland bestaat maar nauwelijks onder gepensioneerden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links