Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 905 906 907 908 909 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 optietrader 22 september 2020 16:47
    quote:

    luchtschip schreef op 22 september 2020 16:32:

    [...]

    Ik behoor tot dit kamp :

    Het ene kamp vindt het tijdelijke nieuwe normaal dé methode om van het virus af te komen Ze willen zich wél houden aan de regels en voorstellen van de regering door de lockdown, anderhalve meter en mondkapjes ed te handhaven.

    En nu vraag je :
    Beide kampen zou ik willen vragen ook eens te rade te gaan bij iemand die echt goed ziek is geweest en dus weet hoe of corona voelt, en vraag ook eens aan de vele zorgverleners die zich het zweet uit de sokken lopen hoe het voelt dat sommigen zich bewust niet aan de regels houden.

    Door de lockdown, de 1,5 meter regel en mondkapjes ed te handhaven. Beperk je het aantal zieke mensen en worden zorgverleners minder belast.

    Dit alles met 1 hoofddoel : de vaccins.
    Totdat er goed werkende vaccins zijn, proberen de schade tot een minimum te beperken.

    Hoezo vind je deze corona draad niet getuigen van kwaliteit. Wanneer je de posters, die de maatregelen van het RIVM onderschrijven, volgt, komt dit toch met jouw verzoek aan het einde overeen.

    Omdat er soms even te veel op de man wordt gespeeld, waarbij ik de indruk heb dat de tegenstanders van de "regeltjes" de voorstanders proberen te overtuigen van hun gelijk.
  2. forum rang 9 josti5 22 september 2020 16:49
    'Met de enorme grote hoeveelheid doden die we bij het begin van de uitbraak hebben meegemaakt?'

    Dat is een logisch gevolg bij de komst van ieder nieuw pathogeen: wij hebben daar nog geen weerstand tegen, dus leggen de groep met de zwakste weerstand en de groep die geen kracht meer heeft om die weerstand op te bouwen, het loodje.
    Zo bezien, valt het aantal doden enorm mee.

    Het is (tot dusverre?) geen Spaanse griep, geen builenpest, gelukkig.
  3. forum rang 10 luchtschip 22 september 2020 17:01
    quote:

    asti schreef op 22 september 2020 15:06:

    [...]
    Er is meermaals gevraagd wat je bedoelde met het volgende:


    'Familie mag sowieso niet op bezoek komen wanneer iemand op een corona afdeling ligt.
    Bezoek door mogelijk besmette mensen is nadelig voor het genezingsproces.

    (...)'


    Waarom heb je nog steeds geen inhoudelijke reactie gegeven?
    Het is toch volkomen duidelijk wat er staat.

    Mocht ik dit op het jeugdjournaal zeggen, dan zou ik het iets beeldender uitleggen.
  4. forum rang 10 luchtschip 22 september 2020 17:03
    quote:

    its all in the game schreef op 22 september 2020 16:47:

    [...]

    Omdat er soms even te veel op de man wordt gespeeld, waarbij ik de indruk heb dat de tegenstanders van de "regeltjes" de voorstanders proberen te overtuigen van hun gelijk.
    Ja, wanneer de tegenstanders van de 'regeltjes' het ontbreekt aan argumenten, rest alleen nog het op de man spelen.
  5. forum rang 6 asti 22 september 2020 17:11
    quote:

    luchtschip schreef op 22 september 2020 17:01:

    [...]

    Het is toch volkomen duidelijk wat er staat.

    Mocht ik dit op het jeugdjournaal zeggen, dan zou ik het iets beeldender uitleggen.
    Je wordt niet gevraagd om duidelijker aan te geven wat er staat. Je wordt gevraagd om te onderbouwen van wat er staat.

    Je claimt dat bezoek van mogelijk met corona besmette personen nadelig is voor het genezingsproces van patiënten op een corona afdeling.

    Waarom is bezoek van mogelijk met corona besmette personen volgens jou nadelig voor het genezingsproces van patiënten op een corona afdeling?
  6. forum rang 6 Chiddix 22 september 2020 17:23
    quote:

    its all in the game schreef op 22 september 2020 16:47:

    [...]

    Omdat er soms even te veel op de man wordt gespeeld, waarbij ik de indruk heb dat de tegenstanders van de "regeltjes" de voorstanders proberen te overtuigen van hun gelijk.
    De verschillende visies kunnen gewoon naast elkaar blijven staan. De realiteit is, dat vrijwel alle overheden maatregelen nemen tegen het coronavirus. Lichte of strengere lockdowns indien nodig. Schotland verscherpt de maatregelen bovenop die het VK heeft opgelegd(22/9).
    Maatregelen is nog niet hetzelfde als een lockdown bv de horeca gaat om 1:00 dicht. Nederland heeft geen lockdown op dit moment. Wel gehad.
  7. forum rang 7 ffff 22 september 2020 17:29
    Newsletter Vax Info nr 95 – September 2020



    Geachte collega,
    In onze rubriek "actualiteit" vindt u een aantal recente berichten over vaccinaties van officiële instanties en uit de wetenschappelijke literatuur.
    • Gratis pneumokokkenvaccin voor bewoners van woonzorgcentra: De Vlaamse regering zal naast de seizoensgriepprik ook gratis een pneumokokkenvaccin aanbieden aan de bewoners van woonzorgcentra. Dat moet ziekenhuisbedden helpen vrijhouden voor COVID-patiënten dit najaar.
    • Tweede dosis vaccin bof-mazelen-rubella in Federatie Wallonië-Brussel op de leeftijd van 7-8 jaar: In de Federatie Wallonië-Brussel (Franse Gemeenschap) wordt vanaf het schooljaar 2020-2021 de 2de dosis van het vaccin tegen bof-mazelen-rubella toegediend op de leeftijd van 7 à 8 jaar (2de leerjaar) in plaats van op de leeftijd van 11 – 12 jaar (6de leerjaar).
    • Griepvaccins worden gefaseerd ter beschikking gesteld: Het FAGG heeft richtlijnen opgesteld met betrekking tot de distributie, aflevering en het voorschrijven van de griepvaccins dit najaar. De vaccinatie tegen griep in 2020-2021 zal in twee fases doorgaan.
    • Griepvaccinatie 2020-2021: Ondanks de beperkingen van de huidige influenzavaccins kan influenzavaccinatie aangemoedigd worden bij personen met hoog risico van complicaties, zeker patiënten met onderliggend lijden en immuungedeprimeerden.Deze patiënten behoren tot de prioritaire groepen voor vaccinatie zoals vooropgesteld door de Hoge Gezondheidsraad. Er wordt voor het komende influenzaseizoen gevreesd voor relatieve tekorten aan influenzavaccins, omdat de vraag naar influenzavaccinatie naar verwachting zal toenemen, ook voor personen die niet behoren tot de risicogroepen, gezien de vele onzekerheden rond de COVID-19 pandemie. Het is daarom des te belangrijker voorrang te geven aan de risicogroepen, stelt het BCFI.
    • COVID-19 en vaccinatie tegen griep en pneumokokken: Wanneer het griepseizoen komt, bestaat de mogelijkheid dat de wereld te maken krijgt met twee respiratoire virussen tegelijk: griep en COVID-19. Dit zou een dubbele uitdaging kunnen zijn voor gezondheidszorgsystemen over de hele wereld. De European Scientific Working Group on Influenza ESWI organiseerde in juni 2020 vier webinars over influenza en RSV in coronatijden. De ESWI dringt onder meer aan op vaccinatie van risicopersonen en gezondheidswerkers tegen de seizoensgriep. Ook vaccinatie van ouderen en risicopersonen tegen pneumokokken is belangrijk, volgens een commentaar in Vaccine.
    • Veiligheid hexavalent vaccin bij preterme kinderen: Een studie gepubliceerd in Vaccine onderzocht de veiligheid van het hexavalente vaccin tegen difterie, tetanus, pertussis, hepatitis B, poliomyelitis en Haemophilus influenzae type b (DTaP2-HB-IPV-Hib, Hexyon) bij preterme kinderen.
    • Griepvaccinatie ter preventie van hart- en vaatziekten: Een review gepubliceerd in Vaccine onderzocht of een griepinfectie een onafhankelijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten en of griepvaccinatie hart- en vaatziekten bij ouderen kan voorkomen.
    • Eigen vaccinatiegedrag huisartsen beïnvloedt gedrag patiënten : Een Duitse studie gepubliceerd in Vaccine onderzocht vaccinatiegerelateerde attitudes en gedragingen van huisartsen op het vaccinatiegedrag en de attitudes van hun patiënten. Het vaccinatiegedrag van huisartsen wordt geassocieerd met verschillende psychologische determinanten en aanvullende barrières.
    • Effectiviteit griepvaccinatie tijdens zwangerschap: Een studie gepubliceerd in Vaccine onderzocht de effectiviteit van het quadrivalent geïnactiveerd griepvaccin bij zwangere vrouwen en hun zuigelingentijdens het griepseizoen 2018–2019.
    We wensen u aangename lectuur.

  8. forum rang 9 josti5 22 september 2020 17:55
    quote:

    gokker schreef op 22 september 2020 17:10:

    .............. Afgelopen week Voorgaande week

    meldingen............... 13.471 8.265
    ziekenhuisopname 152 92
    Overleden.............. 33 14


    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

    Nou ja: zo lang als het aantal opnames zo'n 1 procent, en aantal doden zo'n 1 promille blijft...

    Dat zelfs van slechts 150 opnames in een week de reguliere zorg alweer in de stress lijkt te gaan raken, is toch wel schrikken.
    Toch maar géén loonsverhogingen en bonussen...???
  9. forum rang 9 josti5 22 september 2020 17:58
    quote:

    luchtschip schreef op 22 september 2020 17:03:

    [...]

    Ja, wanneer de tegenstanders van de 'regeltjes' het ontbreekt aan argumenten, rest alleen nog het op de man spelen.
    Niet zo piepen, luchtschip.
    Jij hebt je eigen strategie:

    1. Niet reageren, als je schaakmat wordt gezet. Stand josti5 - luchtschip 5 - 0.
    2. Jou onwelgevallige postings ondersneeuwen met een lawine copy/paste.

  10. forum rang 4 Henk Hesel 22 september 2020 18:14
    quote:

    its all in the game schreef op 22 september 2020 15:59:

    Ik vind deze corona draad sowieso niet meer te getuigen van enige kwaliteit, omdat kritieken en modder gooien weer eens de overhand beginnen te krijgen. We kunnen inmiddels wel concluderen dat er 2 kampen zijn. Het ene kamp vindt het tijdelijke nieuwe normaal dé methode om van het virus af te komen Ze willen zich wél houden aan de regels en voorstellen van de regering door de lockdown, anderhalve meter en mondkapjes ed te handhaven. Het andere kamp probeert met cijfers te onderbouwen waarom een lockdown overbodig of niet zinvol is, doet het af door te wijzen naar het slecht functioneren van onze regering en ook door naar allerlei onsamenhangende artikelen te verwijzen om maar niet in de pas te hoeven lopen of onder de regels uit te komen door bewust wél te gaan samenscholen, de anderhalve meter bewust te negeren en geen mondkapjes te dragen. Beide kampen zou ik willen vragen ook eens te rade te gaan bij iemand die echt goed ziek is geweest en dus weet hoe of corona voelt, en vraag ook eens aan de vele zorgverleners die zich het zweet uit de sokken lopen hoe het voelt dat sommigen zich bewust niet aan de regels houden.
    Dan zou ik jou willen aanraden bij een kankerpatiënt langs te gaan die vanwege uitgestelde zorg vanwege de corona maatregelen zijn diagnose heeft gemist en nu met uitzaaiingen te maken heeft.
  11. forum rang 4 Henk Hesel 22 september 2020 18:18
    quote:

    Chiddix schreef op 22 september 2020 16:23:

    [...]

    Vanmiddag waren van Dissel e.a weer present voor de laatste stand van zaken. Van Dissel heeft het over 1 miljoen besmettingen(eerste golf) en momenteel ligt het tussen 60000 en 100000.(aanvang tweede golf). De Hond zit dus hoger met de getallen.
    Ja, is na te lezen in 1 van zijn columns.
    Analyse van data kun je zeker aan de Hond overlaten.
    3,5 mln komt ook beter overeen met de inmiddels wereldwijd aanvaarde IFR van ca. 0,25%.
    3,5 miljoen besmettingen X 0,25% = ca. 9.000 slachtoffers wat overeenkomt met de oversterfte.
  12. forum rang 4 Henk Hesel 22 september 2020 18:28
    quote:

    luchtschip schreef op 22 september 2020 17:03:

    [...]

    Ja, wanneer de tegenstanders van de 'regeltjes' het ontbreekt aan argumenten, rest alleen nog het op de man spelen.
    Niet zo raar doen Luchtschip.
    Je wordt keer op keer door verschillende forumleden compleet vastgezet.
    Dat wil je alleen niet erkennen, en je gaat je dan in hele vreemde bochten wenden om er onderuit te komen. Echt onnavolgbare onzin die je dan uitbraakt.
    Ik denk heel vaak, geef nou gewoon toe, dan ben je er vanaf.
  13. forum rang 9 josti5 22 september 2020 18:36
    quote:

    Henk Hesel schreef op 22 september 2020 18:28:

    [...]

    Niet zo raar doen Luchtschip.
    Je wordt keer op keer door verschillende forumleden compleet vastgezet.
    Dat wil je alleen niet erkennen, en je gaat je dan in hele vreemde bochten wenden om er onderuit te komen. Echt onnavolgbare onzin die je dan uitbraakt.
    Ik denk heel vaak, geef nou gewoon toe, dan ben je er vanaf.
    Da's geheel conform de officiële Rutte-politiek...
  14. forum rang 4 Ijsbeer 22 september 2020 18:51
    Coronagevallen:
    31.628.025
    weergave per land
    Sterfgevallen:
    971.779
    Hersteld:
    23.224.462

    De tweede golf van het coronavirus is in Nederland in gang gezet, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel. Zo'n 1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een corona-infectie doorgemaakt.

    1 miljoen dan zijn we hofleverancier .

    31 miljoen in de wereld wat doet Ned het dan goed.
    Nog even en we hebben de immuun band.

    Klopt het wel denk je dan 31 miljoen in de wereld en bijna 1 miljoen dood.

    Dan is het 1 op de 30 ??

    Beetje vreemd allemaal ,
    zullen wereldwijd wel 10 keer meer besmet zijn.

  15. forum rang 7 jowi 22 september 2020 19:32
    De tweede golf van het coronavirus is in Nederland in gang gezet, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel. Zo'n 1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een corona-infectie doorgemaakt.

    Dus toch. Dus als je dit vergelijkt met de lijstjes met besmettingen die op dit forum circuleren.
    dan zijn we qua besmettingen per 100.000 inwoners nr.1 van de wereld. Niet zo gek voor zo'n dichtbevolkt land, een kabinet dat telkens achter de feiten aanloopt en een land wat de afgelopen 10 jaar door Rutte kapot is bezuinigd.
  16. forum rang 4 Henk Hesel 22 september 2020 19:38
    quote:

    Caveat schreef op 22 september 2020 18:51:

    Coronagevallen:
    31.628.025
    weergave per land
    Sterfgevallen:
    971.779
    Hersteld:
    23.224.462

    De tweede golf van het coronavirus is in Nederland in gang gezet, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel. Zo'n 1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een corona-infectie doorgemaakt.

    1 miljoen dan zijn we hofleverancier .

    31 miljoen in de wereld wat doet Ned het dan goed.
    Nog even en we hebben de immuun band.

    Klopt het wel denk je dan 31 miljoen in de wereld en bijna 1 miljoen dood.

    Dan is het 1 op de 30 ??

    Beetje vreemd allemaal ,
    zullen wereldwijd wel 10 keer meer besmet zijn.

    Probeer het verschil te begrijpen tussen besmettingen die bewezen zijn met een test, en de werkelijke besmettingen.
    Bewezen in Nederland 100K, werkelijk minimaal 1 miljoen waarschijnlijk veel meer.
    Wereldwijd bewezen besmettingen 31 miljoen, werkelijk minimaal 300 miljoen en waarschijnlijk veel meer.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 905 906 907 908 909 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,81 -0,11%
EUR/USD 1,0687 -0,14%
FTSE 100 8.038,79 -0,07%
Germany40^ 18.065,90 -0,40%
Gold spot 2.329,44 +0,32%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+23,61%
ASMI
+10,50%
NX FIL...
+4,17%
BESI
+3,29%
TomTom
+3,08%

Dalers

ALLFUN...
-11,14%
ING
-6,15%
WDP
-3,34%
Flow T...
-3,03%
Avantium
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links