Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NEL ASA CHX:NEL_O.CXE3, NO0010081235

  • 5,668 2 feb 2024 09:16
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

NEL ASA 2020

2.883 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rotel74 22 september 2020 11:25
    quote:

    gbakl schreef op 22 september 2020 09:31:

    NOK 17,00 +1,40 (+8,97%)
    .
    achteraf dus toch geen rampdag maar mooie bijkoopdag
    en weer heel dik boven GAK.
    Yep... Ik had ook nog wat achter de hand .

    .Lijkt weer de weg omhoog gevonden te hebben.

    River deep, mountain high.....

    www.youtube.com/watch?v=uj0wPrN_Y_4

  2. cdbe 22 september 2020 13:28
    Van het Nikola forum;
    Nadat de uitvoerend voorzitter van het opstarten van de elektrische vrachtwagen en brandstofcel was afgetreden te midden van beschuldigingen van fraude.
    Nikola-oprichter Trevor Milton, wiens bedrijf in de zomer een lieveling van de aandelenmarkt werd, nam maandag ontslag als uitvoerend voorzitter na beschuldigingen door short-seller Hindenburg Research op 10 september dat hij valse beweringen deed over Nikola's technologie.
    Milton heeft teruggevochten, zelfs nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en het ministerie van Justitie zeiden dat ze het bedrijf onderzochten.
    Nikola-aandelen daalden 20% tijdens de handel op maandag en hebben meer dan 45% van hun waarde verloren sinds 8 september, toen het een alliantie aankondigde om elektrische en brandstofcelwagens met GM te bouwen.
    Nikola's alliantie met GM, en eerdere partnerschappen om brandstofcel- en elektrische commerciële vrachtwagens te ontwikkelen met de Iveco-eenheid van Bosch en CNH Industrial (NYSE: CNHI), zijn van cruciaal belang voor de poging van de startup om weer grip te krijgen. Maandag zei Nikola dat bestuurslid Steve Girsky, een voormalig vice-voorzitter van GM, de functie van voorzitter zou overnemen.
    Vorige week verdedigde Girsky de due diligence die zijn bedrijf, VectoIQ, deed voordat het Nikola overnam in een omgekeerde fusie die de startup publiek maakte.
    GM is overeengekomen om een ??elektrische pick-up te bouwen voor Nikola en om batterijen en waterstofbrandstofcellen te leveren voor commerciële vrachtwagens. In ruil daarvoor zou GM een belang van 11% in Nikola ontvangen en betalingen tot $ 700 miljoen voor het monteren van de Nikola Badger-pick-up.
    "We zullen samenwerken met Nikola om de transactie af te sluiten die we bijna twee weken geleden hebben aangekondigd", zei GM-woordvoerder Jim Cain in een e-mail op maandag.
    GM-aandelen daalden maandag met 6% te midden van een brede uitverkoop op de markt.
    "GM heeft hier geen geld in gestoken, dus ik weet niet zeker waarom GM vandaag verkoopt", zegt Scott Schermerhorn, directeur van Granite Investment Advisors. "Ik zag de Nikola-aandelen die ze kregen als een loterijticket."
    GM Chief Executive Mary Barra en bedrijfsleiders hebben benadrukt dat de alliantie met Nikola - die erkende dat een prototype van een vrachtwagen die in een video uit 2017 werd bewogen, niet op eigen kracht bewoog - strategisch zinvol was.
    "Aangezien GM nu handelt beneden waar het was toen de deal werd aangekondigd, zouden we het als positief beschouwen als GM en Nikola dit partnerschap nog steeds kunnen laten werken, en in feite een non-event voor GM-aandeelhouders als de deal niet doorgaat, "aldus Tim Piechowski, portefeuillemanager bij ACR Alpine Capital Research.
    De oprichter van Hindenburg Research, Nathan Anderson, zei maandag echter in een e-mail dat Milton's vertrek "slechts het begin was van Nikola's uiteenvallen".
    "General Motors moet de potentiële schade op de lange termijn aan zijn 112-jarige merk zorgvuldig evalueren door zich aan Nikola te blijven binden", schreef Anderson.
    Het Italiaanse CNH Industrial (MI: CNHI) weigerde maandag commentaar te geven. CNH zei vorige week dat het en Nikola bezig waren om prototypes te bouwen van de Tre seimi-truck van de startup, en CNH wilde later dit jaar beginnen met het testen van de trucks in de hoop ze tegen het vierde kwartaal van 2021 te kunnen verkopen.
    CNH investeerde afgelopen september $ 250 miljoen in Nikola en bezit ongeveer 7,11% van Nikola's aandelen.
    Bosch, dat een belang heeft in Nikola, weigerde commentaar te geven op het vertrek van Milton, maar zei dat het zal blijven samenwerken met Nikola. Het bedrijf verwees vragen over de omvang van zijn belang in Nikola naar de startup.
    "Bosch is al een aantal jaren leverancier van Nikola en heeft in de vroege financieringsrondes in het bedrijf geïnvesteerd. We zijn van plan de samenwerking met Nikola voort te zetten en nauw contact te houden met het bedrijf en het management", aldus Bosch in een verklaring. .
  3. kweetje 22 september 2020 15:10
    Aandelen inkoop is gedaan en daar zijn we nu ook even van af en het negatief nieuw nieuws van nkla . zal ook verwateren en kwaliteit komt altijd weer naar boven. Ik heb nog nooit getwijfeld aan dit aandeel. Ooit heb ik es winst genomen maar ben dan moeten achtervolgen. Ik blijf gewoon long.Kijk vandaag naar Blink...Ze waren ook aangevallen door short artikels en komt wel weer goed... Kijk vandaag maar
  4. forum rang 7 4finance 22 september 2020 15:44
    quote:

    RW1963 schreef op 21 september 2020 18:12:

    We mogen best spreken van een rampdag. En dit komt nog eens bovenop de dalingen van de laatste tijd. Op papier al weer veel van de 'winst' afgesnoept. Toch vandaag bijgekocht (te hoog achteraf). Er zijn hier zoveel mensen positief dat ik maar hoop dat het de komende jaren wordt waargemaakt.
    Positiviteit is goed, maar (4finance) mag het iets minder alsjeblieft (ook bij Arrowhead gaat het de andere kant op dan jij voorspelde :-(
    @RW1963, ik hoop niet dat je de aandelen NEL heb verkocht gisteren. Overigens Arrowhead vorig week bijna op 1 dag 52% omhoog. Beleggen is toch een beetje vooruitzien en handelen als je kort op de bal wil spelen. NEL zal in mijn verwachting einde jaar nog een mooie koers laten zien. Maar..... maak je eigen beslissingen ;-)

  5. forum rang 5 RW1963 22 september 2020 18:54
    quote:

    4finance schreef op 22 september 2020 15:44:

    [...]

    @RW1963, ik hoop niet dat je de aandelen NEL heb verkocht gisteren. Overigens Arrowhead vorig week bijna op 1 dag 52% omhoog. Beleggen is toch een beetje vooruitzien en handelen als je kort op de bal wil spelen. NEL zal in mijn verwachting einde jaar nog een mooie koers laten zien. Maar..... maak je eigen beslissingen ;-)

    Nee hoor, zoals je had kunnen lezen heb ik juist bijgekocht. Stijging vandaag is natuurlijk fijn, maar laat het eerst maar weer eens boven de NOK 20,- komen. Eerder bij mij geen euforie. De koers is alleen voor juni lager geweest! Ik hoop natuurlijk dat jouw eindejaarverwachting uitkomt. Maar ik geloof niet dat voorspellen jouw sterkste punt is ;-)
    Ik weet ook dat Arrowhead vorige week flink gestegen is, maar vertel er dan ook even bij dat het daarna weer flink daalde en dat de koers momenteel niet veel hoger is dan een maand geleden. Dus veel zijn wij er niet mee opgeschoten.
    En natuurlijk is elke beslissing mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik zal een ander daar nooit over aanspreken. Alleen iets gematigder positief zijn zou wel prettig zijn. En ook het gebruik van het woord 'zeker' mag van mij achterwege worden gelaten. In het beleggen heb ik wel geleerd dat niets zeker is. Als alle 'zekers' waren uitgekomen, dan was mijn portefeuille momenteel veel meer waard geweest.

    Ik hoop dat ik dit jaar nog eens Oerend Hard van Normaal aan Eric's lijstje kan toevoegen :-)
2.883 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links