Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 1111 1112 1113 1114 1115 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 21 september 2020 17:53
    [quote alias=rationeel id=12748154 date=202009211638]
    m van WYGERDEN

    'voorrang aan groene innovatie om de temp. stijging te vertragen.' ook hier zit het venijn in de staart. de wereld warmt op sinds de laatste ijstijd, duizenden en duizenden jaren geleden, dit geheel in eigen tempo. er lag o.a. een kilometers dikke ijslaag vanaf de noordpool tot ongeveer nijmegen. de menselijke bijdrage was, is en blijft NUL. wel jammer is het verlies aan natuurgebieden met bijbehorende flora en fauna. hieraan is de vrnl. de wereldwijde overbevolking schuld. zoals aan vrijwel elk echt of vermeend hedendaags probleem deze OVERBEVOLKING ten grondslag ligt.

    ===========================

    Forumvrienden,

    De man is slecht geinformeerd, natuurlijk was er één 90.000 jaar durend ijstijd met aanzienlijke temperatuur variaties, dit op basis van de Vostok Ice-Core Samples en de Milankovitch Cycles, echter sinds het hoogtepunt van Planeet Aarde opwarming ongeveer 8.000 jaar geleden, is Planeet Aarde reeds met 3 graden Celcius afgekoeld, de oceaan niveaus met ongeveer 2 meter gedaald en is de ijsberg in centrum Groenland gestegen van 1.45 km hoog naar 3.4 à 3.5 km hoog nu vandaag 20-09-2020.

    Nu vandaag gaat het erg goed met Groenland, het ijs en sneeuwvolume groei reeds sinds de 2de week van Augustus 2020 sterk aan, net zoals de Artic Ocean, ruwweg 4 weken vroeger als normaal!

    Dus onze Planeet Aarde koelt verder af sinds 8.000 jaar en ongoing voor de volgende 90.000 jaar met ongeveer 8 à 12 graden in alle winter periodes en onveranderd normaal warm in alle zomer periodes, dit conform de Milankovitch Cycles, en natuurlijk met tussentijdse variaties van +/- 0.5 à 1 graad celcius over eeuwen.

    Al de rest is grote KUL en ja natuurlijk is onze Planeet vervuild en overbevolkt en dit is het enigste wat we kunnen verbeteren op deze planeet, minder vervuiling, met bevolkings krimp!

    De hoeveelheid slecht geinformeerden op Planeet Aarde is beschamend hoog. zoals WNL TV gisteren zondag morgen!, men denk nog steeds dat onze Planeet opwarmt door meer CO2!

    Sorry mensen het wordt helaas aanzienlijk kouder en bereid je daar maar op voor.

    Wil je eind September Skien in Schotland, de Alpen, Nieuw-Zeeland, Australia, Canada, Rocky Mountains, "go, er is plenty of snow dan".

    Overigens BdB,
    - Waarom eind juni 2016 start oceanen afkoeling?. Warme west-oost El Niño was gestopt eind 2015!

    - Door zichtbare temperaturen daling oppervlakte wateren evenaars, de start afkoeling Pacific Oceaan rond de Evenaar en de noord Atlantische Oceaan en de Artic Oceaan, was simpel zichtbaar en in mei/juni 2016 kwam de nieuwe oost-west Al- Niña op gang langzaam initieel en dit was toevallig voor mij duidelijk zichtbaar in 2016 op mijn oceanen oppervlakte temperatuur kaarten en zeker ten zuiden van Groenland. Ook andere wetenschappers vermelden dit toen met enige vertraging!

    Volgens mijn gedachtegang is er één ongebroken kouder wordende Al Niña sinds mei/eind juni 2016 tot nu toe vandaag september 20, 2020.
    Met de huidige sterke west-oost stromingen oceaan ten zuiden van Groenland, "die Groenland verder doen afkoelen", koude west-oost oceaan oppervlakte water stromingen van Canada richting Europa - ruwweg 12 graden celcius als de warme Golfstroom, kan het niet anders of het wordt kouder in de komende dagen in Europa, zeker ook ongeveer 3 graden celcius kouder als normaal in Nederland, echter zeker in Noord-Afrika, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Polen met ongeveer 8 à 10 graden celcius als normaal, enzv. met mogelijk zeer veel sneeuwval in de Alpen, Pyrineen, enzv.

    It`s skiing time!

    M.v.g. uit Hulst.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 21 september 2020 18:09
    [quote alias=asti id=12744155 date=202009191413]
    [...]
    Het gaat om het in twijfel trekken van de integriteit van forumleden.

    Gokker werd gevraagd door wie hij wordt betaald. Daarmee werd gesuggereerd dat zijn informatie onbetrouwbaar is. Dit terwijl zijn kritiek volgens mij inhoudelijk is, en er geen reden bestaat om te denken dat er sprake is van een financiële prikkel.

    Als de heer Engels zijn verdachtmaking terecht vindt, dan zou hij moeten begrijpen dat ook over zijn motieven gespeculeerd kan worden, al doe ik dat liever niet.

    ======================

    Asti,

    Goed commentaar, ik trek echter met zekerheid de integriteit van onze politici en universitairen en universiteiten en onze media-journalisten in twijfel, politiek correct zijn uit eigenbelang is de nieuwe ziekte van onze huidige maatschappij, die de eerlijke waarheid niet in hun belang kunnen waarderen!

    M.v.g.
  3. [verwijderd] 21 september 2020 19:44
    Arctic sea-ice shrinks to near record low extent
    By Jonathan Amos
    BBC Science Correspondent
    29 minutes ago

    This summer's Arctic sea-ice shrank to its second lowest ever extent in the era of satellite observation.
    The floes withdrew to just under 3.74 million sq km (1.44 million sq miles) last week, preliminary data indicates.

    The only time this minimum has been beaten in the 42-year spacecraft record was 2012 when the pack ice was reduced to 3.41 million sq km.

    www.bbc.com/news/science-environment-...
  4. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:18
    Gein-omwonenden maken bezwaar tegen windmolens – uit voorzorg

    In Zuidoost en Abcoude is veel bezorgdheid over de mogelijkheid dat er windmolens komen rond rivier het Gein. Kritische omwonenden overhandigden maandagmiddag 4420 handtekeningen aan wethouder Kiki Hagen (Milieu) van gemeente De Ronde Venen.

    Bart van Zoelen

    www.parool.nl/amsterdam/gein-omwonend...

    Het groen rond het Gein zou het landschap volgens de bewoners van Zuidoost en Abcoude onherstelbaar beschadigd raken door de komst van de windmolens. Daarvoor heeft de gemeente geen concrete plannen, maar bij de bewoners bestaat de vrees dat het er toch van gaat komen omdat windmolens in andere delen van de gemeente geen optie zijn. De Ronde Venen strekt zich uit tot de omgeving van Schiphol, waar windmolens uit den boze zijn. Andere delen van de gemeente, zoals de Vinkeveense Plassen, zullen ook afvallen.
  5. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:19
    Hoewel het Gein onderdeel uitmaakt van de als Unesco-erfgoed beschermde Stelling van Amsterdam, laten de omwonenden toch al in een vroeg stadium van zich laten horen. Alle gemeenten komen met een inschatting hoeveel zon- en windenergie daar kan worden opgewekt. Daarover spreekt de gemeenteraad van de Ronde Venen binnenkort. De provincies komen op basis daarvan tot een Regionale Energie Strategie (RES), waarna de gemeenten op zoek gaan naar geschikte locaties.
  6. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:20
    In Abcoude en Zuidoost zijn ze daar niet gerust op, zegt Maarten van Dijk, de molenaar van de ‘Mondriaanmolen’ in Abcoude. Daar komt bij dat Amsterdam net over de gemeentegrens ook ‘zoekgebieden’ heeft aangewezen waar windmolens kunnen komen. Bij Zuidoost gaat het dan om de Gaasperplas en het kantorengebied Amstel III. De vrees is dat Amsterdam zich niet geremd voelt om hier windmolens te bouwen, als de Ronde Venen daarvoor ook aanstalten maakt aan de andere kant van de gemeentegrens.
  7. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:21
    Grensgebied

    Dat risico is volgens de bewoners des te groter omdat hier twee provincies aan elkaar grenzen, met verschillende RES’sen. De Ronde Venen en Amsterdam gaan daarom binnenkort in gesprek met de andere gemeenten aan weerszijden van de provinciegrens. Want ook de bewoners van Bijlmer en Gaasperdam krijgen de windmolens van De Ronde Venen in hun uitzicht als die in het Geingebied komen, waarschuwt Van Dijk. “Het is eigenlijk toevallig dat het hoort bij De Ronde Venen, maar hier kijken straks net zoveel Amsterdammers op uit als Abcoudenaren.”
  8. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:22
    Gemeente de Ronde Venen legt nu eerst het oor te luister bij de inwoners. Op de website zonenwindkaart.nl kan iedereen zelf aanwijzen welke gebieden geschikt zijn voor windmolens en welke niet. Op basis daarvan komt wethouder Hagen in het voorjaar met een voorstel voor ‘zoekgebieden’.
  9. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:22
    De bezorgdheid in het Geingebied is typerend voor de discussie in heel veel gemeenten die zich nu allemaal buigen over de RES en de vraag waar windmolens kunnen komen. In Amsterdam zijn onder meer ook de omgeving van IJburg, de kop van de Amstelscheg, de A10-Noord en de Noorder IJplas aangewezen als zoekgebied.
  10. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 20:23
    In al deze zoekgebieden worden nu de opvattingen van bewoners gepeild. Bij de Noorder IJplas is de gemeente Amsterdam zelfs een intentieovereenkomst aangegaan met twee energiecoöperaties over de bouw van windmolens in dit gebied. Dat zorgt voor argwaan bij de bewoners van woonboten in het Zijkanaal H, die bepaald niet enthousiast zijn over de mogelijkheid dat windmolens onderdeel worden van hun uitzicht. Formeel start de vergunningprocedure over de vraag of hier windmolens mogen komen pas volgend jaar.
  11. forum rang 10 rationeel 21 september 2020 21:04
    quote:

    Ronald Engels schreef op 21 september 2020 17:53:

    [quote alias=rationeel id=12748154 date=202009211638]
    m van WYGERDEN

    'voorrang aan groene innovatie om de temp. stijging te vertragen.' ook hier zit het venijn in de staart. de wereld warmt op sinds de laatste ijstijd, duizenden en duizenden jaren geleden, dit geheel in eigen tempo. er lag o.a. een kilometers dikke ijslaag vanaf de noordpool tot ongeveer nijmegen. de menselijke bijdrage was, is en blijft NUL. wel jammer is het verlies aan natuurgebieden met bijbehorende flora en fauna. hieraan is de vrnl. de wereldwijde overbevolking schuld. zoals aan vrijwel elk echt of vermeend hedendaags probleem deze OVERBEVOLKING ten grondslag ligt.

    ===========================

    Forumvrienden,

    De man is slecht geinformeerd, natuurlijk was er één 90.000 jaar durend ijstijd met aanzienlijke temperatuur variaties, dit op basis van de Vostok Ice-Core Samples en de Milankovitch Cycles, echter sinds het hoogtepunt van Planeet Aarde opwarming ongeveer 8.000 jaar geleden, is Planeet Aarde reeds met 3 graden Celcius afgekoeld, de oceaan niveaus met ongeveer 2 meter gedaald en is de ijsberg in centrum Groenland gestegen van 1.45 km hoog naar 3.4 à 3.5 km hoog nu vandaag 20-09-2020.

    Nu vandaag gaat het erg goed met Groenland, het ijs en sneeuwvolume groei reeds sinds de 2de week van Augustus 2020 sterk aan, net zoals de Artic Ocean, ruwweg 4 weken vroeger als normaal!

    Dus onze Planeet Aarde koelt verder af sinds 8.000 jaar en ongoing voor de volgende 90.000 jaar met ongeveer 8 à 12 graden in alle winter periodes en onveranderd normaal warm in alle zomer periodes, dit conform de Milankovitch Cycles, en natuurlijk met tussentijdse variaties van +/- 0.5 à 1 graad celcius over eeuwen.

    Al de rest is grote KUL en ja natuurlijk is onze Planeet vervuild en overbevolkt en dit is het enigste wat we kunnen verbeteren op deze planeet, minder vervuiling, met bevolkings krimp!

    De hoeveelheid slecht geinformeerden op Planeet Aarde is beschamend hoog. zoals WNL TV gisteren zondag morgen!, men denk nog steeds dat onze Planeet opwarmt door meer CO2!

    Sorry mensen het wordt helaas aanzienlijk kouder en bereid je daar maar op voor.

    Wil je eind September Skien in Schotland, de Alpen, Nieuw-Zeeland, Australia, Canada, Rocky Mountains, "go, er is plenty of snow dan".

    Overigens BdB,
    - Waarom eind juni 2016 start oceanen afkoeling?. Warme west-oost El Niño was gestopt eind 2015!

    - Door zichtbare temperaturen daling oppervlakte wateren evenaars, de start afkoeling Pacific Oceaan rond de Evenaar en de noord Atlantische Oceaan en de Artic Oceaan, was simpel zichtbaar en in mei/juni 2016 kwam de nieuwe oost-west Al- Niña op gang langzaam initieel en dit was toevallig voor mij duidelijk zichtbaar in 2016 op mijn oceanen oppervlakte temperatuur kaarten en zeker ten zuiden van Groenland. Ook andere wetenschappers vermelden dit toen met enige vertraging!

    Volgens mijn gedachtegang is er één ongebroken kouder wordende Al Niña sinds mei/eind juni 2016 tot nu toe vandaag september 20, 2020.
    Met de huidige sterke west-oost stromingen oceaan ten zuiden van Groenland, "die Groenland verder doen afkoelen", koude west-oost oceaan oppervlakte water stromingen van Canada richting Europa - ruwweg 12 graden celcius als de warme Golfstroom, kan het niet anders of het wordt kouder in de komende dagen in Europa, zeker ook ongeveer 3 graden celcius kouder als normaal in Nederland, echter zeker in Noord-Afrika, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Polen met ongeveer 8 à 10 graden celcius als normaal, enzv. met mogelijk zeer veel sneeuwval in de Alpen, Pyrineen, enzv.

    It`s skiing time!

    M.v.g. uit Hulst.
    Dag Ronald:)

    Voor skien is mijn tijd geweest, maar de echt koude winter, is zeer welkom.

    Het is Nederland op zijn best, met die wisseling der jaargetijden.

    De kinderen kunnen zich amuseren met sneeuwballen gooien, sleetje rijden, en een mooie sneeuwpop maken.

    Ik kan me nog wel zo'n strenge winter herinneren waar we een iglo maakten, waar we dan met elkaar in gingen zitten. Goede oude tijd:)

    Er werden al zorgen gemaakt dat de kinderen niet meer zouden kunnen leren schaatsen.

    Er zijn natuurlijk wel kunst ijsbanen, maar de echte vreugde komt toch van met zijn allen tochtjes maken op de dichtgevroren sloten en meren en even uitrusten bij de koek en zopie kraam. De beker warme chocolade melk in de verkleumde hand.

    Daar hoort dan nog bij, 's avonds achter de warme kachel met een mooi boek. Maar dat is weer voor een later stadium, als kinderbedtijd niet meer geldt.

    Dat is trouwens meer fantasie dan werkelijkheid, want we hadden geen kachel, maar een haard. Een kolen haard, met daarnaast een kolenbak.

    En dan natuurlijk nog de elfsteden tocht. Dankzij jou zijn ze tenminste voorbereid. Puzzelen wie mee mag doen, en zo de mogelijkheid krijgt om eeuwige roem te vergaren:)

    Groet,

    Rationeel.
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 september 2020 06:11
    quote:

    rationeel schreef op 21 september 2020 16:32:

    m van WYGERDEN

    las ergens dat ons aller gretha uit zweden dit jaar zeer veel kans maakt op de nobelprijs voor de vrede. ze heet illustere voorgangers, yasser arafat is er daar een van. zou me niet verbazen als gerrit hymstra de volgende is .
    Begin je nu ook al veel-reaguurders uit andere media hier te kopiëren? Wanneer houdt die waanzin nu eens op?
    Stel dat die van Wygerden jou weer gaat kopiëren in zijn medium, en jij dan hem weer hier op iex? Dan explodeert de zaak, en kunnen we deze draad verder wel vergeten.

    Ik blijf erbij: Jij ratio, bent een extreme forumvervuiler, die normale posters hier het leven zuur maakt omdat je hen een lamme scroll-arm bezorgt.
    Daardoor breng je ook het einde van nuttige forums nabij.

  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 september 2020 06:41
    quote:

    rationeel schreef op 21 september 2020 21:04:

    [...]
    Dag Ronald:)

    Voor skien is mijn tijd geweest, maar de echt koude winter, is zeer welkom.
    Het is Nederland op zijn best, met die wisseling der jaargetijden.

    De kinderen kunnen zich amuseren met sneeuwballen gooien, sleetje rijden, en een mooie sneeuwpop maken.
    Ik kan me nog wel zo'n strenge winter herinneren waar we een iglo maakten, waar we dan met elkaar in gingen zitten. Goede oude tijd:)

    Er werden al zorgen gemaakt dat de kinderen niet meer zouden kunnen leren schaatsen.
    Er zijn natuurlijk wel kunst ijsbanen, maar de echte vreugde komt toch van met zijn allen tochtjes maken op de dichtgevroren sloten en meren en even uitrusten bij de koek en zopie kraam. De beker warme chocolade melk in de verkleumde hand.

    Daar hoort dan nog bij, 's avonds achter de warme kachel met een mooi boek. Maar dat is weer voor een later stadium, als kinderbedtijd niet meer geldt.
    Dat is trouwens meer fantasie dan werkelijkheid, want we hadden geen kachel, maar een haard. Een kolen haard, met daarnaast een kolenbak.

    En dan natuurlijk nog de elfsteden tocht. Dankzij jou zijn ze tenminste voorbereid. Puzzelen wie mee mag doen, en zo de mogelijkheid krijgt om eeuwige roem te vergaren:)
    Aggut, wat romantisch van een oud kind ergens in Amsterdam. Je vergeet nog de maan door de bomen en Zwarte Piet.

    Vanuit je naïeve libertarische denken val je Ronald Engels bij omdat hij ook 'dwars' is, zonder enige sjoege te hebben van zijn beroepsmatige ervaringen (die ik serieus neem) en van wat hij verder beweert (wat ik niet zo serieus neem).

    Je bent gewoon een domme rechts-anarchist die zelf amper weet wat dat inhoudt. Geloof me, ik heb met slimmere vrijdenkers gediscussieerd.
    Dit is een wat mij betreft een incidentele oprisping, verder zal ik je negeren.
    - - - - - - -

    Omdat ik R. Engels ergens wel waardeer, hier een bericht over zijn geliefde Mossgas:
    www.miningmx.com/energymx/38460-mossg...

    Kom er nader op terug, Ronald, ook over Mosselbay, iets ten Westen van George, en over het gerelateerde Sasol en PetroSA.

  14. forum rang 10 rationeel 22 september 2020 13:13
    Van CO2 naar waterstof

    Airbus presenteert vliegtuig van de toekomst: ’Historisch moment’

    Paul Eldering en Yteke de Jong

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    TOULOUSE: De vliegtuigbouwers maken een versnelling naar zuinige, schonere, stillere en ook supersonische vliegtuigen om na de coronacrisis klaar te zijn voor de toekomst. Op de tekentafels liggen tal van futuristische ontwerpen, maar er wordt ook al concreet werk gemaakt van vliegende prototypes. Vanaf medio dit decennium moet het losgaan.
  15. forum rang 10 rationeel 22 september 2020 13:14
    De Franse fabrikant Airbus presenteerde maandag drie vliegtuigen van de toekomst, die op waterstof vliegen. Het voordeel is dat er dan een eind komt aan de CO2-uitstoot. Het eerste nieuwe waterstofvliegtuig, met één gangpad, zou na 2030 de lucht in kunnen. „Een historisch moment in de luchtvaart. Omschakeling is economisch, politiek en maatschappelijk hard nodig”, zegt... topman Guillaume Faury...
  16. forum rang 10 rationeel 22 september 2020 13:15
    Uitdagingen

    De Franse regering stelde een paar maanden geleden €8 miljard ter beschikking ter stimulering van de eigen vliegtuigindustrie, in de hoop dat Airbus een voorsprong op de Amerikaanse rivaal Boeing zal nemen. Die worstelt nog met de afwikkeling van de veiligheidsproblemen van de 737 MAX. Hoewel Airbus waterstof bejubelt, komt ook deze techniek met uitdagingen.
  17. forum rang 10 rationeel 22 september 2020 13:16
    „Het probleem is om straks aan voldoende waterstof te komen. En niet onbelangrijk: we zijn dan misschien wel af van de CO2-uitstoot, maar waterstof is ook broeikasgas. Dus we moeten zien of we niet het paard achter de wagen spannen. Ook neemt waterstof meer ruimte in beslag aan boord”, zegt docent luchtvaarttechniek ...Joris Melkert van TU Delft...
  18. forum rang 10 rationeel 22 september 2020 13:17
    Supersonisch

    De Amerikaanse nieuwkomer Boom Supersonic start in oktober proeven met een kleiner prototype (de XB-1) van de ’Overture’, een supersonisch vliegtuig voor circa 70 businessclass-passagiers, die eind jaren 20 operationeel kan zijn. Dan vlieg je in 3,5 uur in plaats van 7 uur van Schiphol naar New York. Er kunnen afstanden van meer dan 8000 km worden gevlogen.
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 1111 1112 1113 1114 1115 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0679 +0,07%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.374,88 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links