Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slecht nieuws

1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 augustus 2020 09:50
    Washington zet importheffingen EU-goederen door

    (ABM FN-Dow Jones) Washington heeft besloten om de geplande importheffingen op 7,5 miljard dollar aan EU-goederen door te zetten. Dit maakte handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond bekend.

    "De EU en zijn lidstaten hebben niet de noodzakelijke acties genomen om te voldoen aan de besluiten van de WTO", verklaarde Lighthizer.

    De VS mogen deze heffingen opleggen vanwege de illegale staatssteun die Airbus ontvingen.

    Washington heft percentages van 15 procent op vliegtuigen en 25 procent op de lijst van andere producten die zijn geselecteerd.

    Overigens loopt er bij de wereldhandelsorganisatie ook een zaak tegen de VS, die Boeing illegale steun zouden hebben verleend. Om die reden verzocht Brussel aan Washington om de heffingen niet op te leggen of in ieder geval uit te stellen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 14 augustus 2020 06:36
    Veel minder vacatures en meer werklozen in het afgelopen kwartaal

    In de afgelopen drie maanden nam het aantal vacatures af en het aantal werklozen toe. Een groot verschil met de situatie op de arbeidsmarkt aan het begin van dit jaar. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het CBS.

    Sanne Wolters 14-08-20, 00:01

    In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 81 vacatures per 100 werklozen. Afgelopen kwartaal waren dit er nog maar 57 per 100 werklozen. Dat concludeert het CBS op basis van nieuwe cijfers van het tweede kwartaal van 2020. In de afgelopen jaren is de spanning nog nooit zo afgenomen op de arbeidsmarkt. CBS noemt dit een direct gevolg van de coronacrisis.

    Banen
    De afgelopen drie maanden zijn er veel banen verdwenen. In totaal zijn er 322.000 minder banen. In het eerste kwartaal liep het aantal werklozen nog terug met 39.000. Nu zijn er in het tweede kwartaal 72.000 werklozen bij gekomen.

    De cijfers van het CBS laten zien dat het aantal banen tot en met het eerste kwartaal van 2020 alleen maar toenam. Deze stijging begon na de vorige economische crisis in 2014. In totaal zijn er 1,1 miljoen banen bijgekomen. Het aantal werklozen daalde in de jaren vanaf 2014 van bijna 700.000 tot 277.000 in het eerste kwartaal van 2020. Ook steeg het aantal vacatures. Eind 2019 waren het er in totaal nog 286.000.

    Horeca
    Maar de situatie is in het afgelopen kwartaal dus omgeslagen. Sinds de coronacrisis loopt het aantal werklozen op en nemen de vacatures af. De handel en de horeca zijn de hardst getroffen bedrijfstakken. In de eerste helft van 2020 is het aantal vacatures in de handel met ruim 20.000 afgenomen. Het aantal horeca-vacatures nam met ruim 13.000 af.

    www.ad.nl/ad-werkt/veel-minder-vacatu...
  3. forum rang 10 voda 14 augustus 2020 10:55
    Omvang Nederlandse economie valt sterk terug

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2020 flink gekrompen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het bruto binnenlands product daalde met 8,5 procent kwartaalbasis, of 9,3 procent op jaarbasis. Het CBS heeft een dergelijke terugval nog niet eerder gemeten.

    Het statistiekbureau schreef de afname vooral toe aan de sterke daling van consumptie door huishoudens, die in het tweede kwartaal 10,4 procent minder besteedden dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

    Ze gaven vooral veel minder uit aan horeca, recreatie en cultuur, vervoer en communicatie, en zorg. Ook gaven consumenten minder uit aan kleding, auto’s en motorbrandstoffen. Aan voedingsmiddelen, woninginrichting en elektrische apparaten hebben ze echter meer besteed, aldus het CBS vrijdag.

    De consumptie door de overheid kromp met 3,0 procent in vergelijking tot het eerste kwartaal. Deze zeldzame krimp is vooral toe te schrijven aan de per saldo lagere productie van gezondheidszorgdiensten door vermeden en/of uitgestelde behandelingen als gevolg van COVID-19.

    Verder namen ook de investeringen met 12,4 procent op kwartaalbasis af en daalde het handelssaldo sterk. De uitvoer en invoer van goederen en diensten daalden met respectievelijk 9,8 en 8,3 procent.

    De investeringen in vaste activa waren 10,7 procent lager dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal zijn vooral de investeringen in vervoermiddelen zoals personenauto’s, vrachtwagens, opleggers, e.d. gekrompen. Ook in woningen, bedrijfsgebouwen en machines is fors minder geïnvesteerd dan een jaar eerder. Alleen de investeringen in computers waren hoger dan een jaar eerder.

    Er gingen in het tweede kwartaal 322.000 banen verloren, goed voor een afname met 3,0 procent op kwartaalbasis. Dit cijfer geeft volgens het CBS nog een geflatteerd beeld van de ontwikkeling van de werkgelegenheid, omdat als gevolg van de coronacrisis in een deel van de banen niet of minder gewerkt kon worden. Geraamd wordt dat het daadwerkelijk aantal gewerkte uren in het tweede kwartaal 6,1 procent lager lag dan in het eerste kwartaal.

    Het conjunctuurbeeld is in augustus minder negatief, meent het CBS. De economie ligt echter nog wel diep in een fase van laagconjunctuur.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 18 augustus 2020 10:16
    Crisis zadelt Noors staatsfonds op met miljardenverlies

    Gepubliceerd op 18 augustus 2020 10:02 | Views: 338

    OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft de eerste helft van dit jaar zijn waarde met 188 miljard kroon (17,9 miljard euro) zien dalen. De opleving op de aandelenbeurzen in het tweede kwartaal bleek niet voldoende om de recorddaling uit het eerste kwartaal weg te poetsen. Het fonds heeft een vermogen van omgerekend ruim 1 biljoen euro.

    De Noren investeren in duizenden beursgenoteerde bedrijven wereldwijd, waaronder grote namen als Shell, Microsoft, Google-moeder Alphabet, Apple, Facebook, Amazon en Nestlé. Het beleggingsfonds wordt beheerd door de Noorse centrale bank en is ook een belangrijke investeerder in Nederlandse staatsobligaties en aandeelhouder van veel Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

    Over de opvolging van topman Yngve Slyngstad, die ruim twaalf jaar aan de leiding stond van het concern, is nog een hoop te doen. De benoeming van de beoogde kandidaat Nicolai Tangen, topman en oprichter van investeringsfonds AKO Capital, loopt uit op een politiek debacle. Nog altijd is niet duidelijk of Tangen per 1 september aan de slag kan. Mogelijk dat het Noorse parlement zich met de benoeming gaat bemoeien, of er mogelijk zelfs een streep door zet.

    Er is met name kritiek op de wijze waarop de Noorse centrale bank Tangen heeft gerekruteerd. Daarbij zou te weinig oog zijn geweest voor eventuele belangenverstrengelingen met het oog op de persoonlijke bezittingen van de beoogde nieuwe baas.
  5. VERWIJDERD 20 augustus 2020 00:31
    Recordaantal besmettingen in Spanje sinds einde lockdown

    Spanje telt een recordaantal nieuwe coronabesmettingen sinds het einde van de strikte coronamaatregelen eind juni. Het afgelopen etmaal zijn 3.715 gevallen geteld.

    Na het beëindigen van de lockdown begon het aantal nieuwe corona-infecties geleidelijk te stijgen. De laatste tijd gaat het steeds sneller. De Spaanse autoriteiten zagen zich al gedwongen een deel van de versoepelingen terug te draaien en nieuwe beperkingen af te kondigen.

    Alle discotheken en nachtclubs zijn weer gesloten. Restaurants en bars mogen open blijven, maar moeten voortaan elke nacht om 1 uur dicht. Ook is het roken in buitenruimtes aan banden gelegd als het onmogelijk is op veilige afstand te blijven.
  6. forum rang 10 voda 20 augustus 2020 07:24
    Nederlands consumentenvertrouwen verder verslechterd

    (ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in augustus verder verslechterd. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De vertrouwensindex daalde van 26 negatief in juli naar 29 negatief in augustus.

    De deelindicator economisch klimaat ging van 51 negatief naar 59 negatief. Zowel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden als over die in de komende twaalf maanden waren consumenten pessimistischer dan in juli.

    De koopbereidheid ging van 10 negatief naar 9 negatief. Consumenten waren minder negatief over de financiële situatie in de komende twaalf maanden. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen 12 maanden verslechterde daarentegen een fractie. Ook vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen iets ongunstiger dan in juli.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 1 september 2020 11:17
    Minder nieuwe auto's in Nederland verkocht

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn in Nederland in augustus flink minder auto's verkocht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van BOVAG, RAI Verenging en RDC.

    Afgelopen maand werden in Nederland 26.461 nieuwe personenauto's geregistreerd en dat is 21,5 procent minder dan in augustus 2019.

    De meest verkochte auto was er één van Kia, gevolgd door de modellen van Peugeot. Deze twee fabrikanten hadden in augustus een marktaandeel van respectievelijk 9,3 en 8,4 procent.

    In de eerste acht maanden van 2020 daalde de autoverkoop met een kwart.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 7 september 2020 07:52
    Nederlandse export krimpt

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in de eerste zes maanden van 2020 gekrompen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

    De Nederlandse export kromp in de eerste jaarhelft met 9 procent, gerekend naar volumes. Daarbij noteerde de export in het eerste kwartaal nog bijna op hetzelfde niveau als een jaar eerder, terwijl de export in het tweede kwartaal met 17 procent daalde.

    In totaal exporteerde Nederland in de eerste zes maanden van 2020 voor 128 miljard euro aan goederen, wat ruim 16 miljard euro, ofwel 11 procent, lager is dan in het voorgaande jaar.

    De wederuitvoer van goederen daalde met 6,5 procent.

    "Daarmee is 72 procent van de exportkrimp toe te schrijven aan de uitvoer van Nederlands fabricaat", meldde het statistiekbureau. "De bijdrage aan de economie van export van Nederlandse makelij is groter dan die van wederuitvoer. Aan één euro goederenexport van eigen makelij verdiende Nederland in 2018 51 cent, aan wederuitvoer 14 cent", aldus het CBS.

    Naast de coronacrisis stond de export het afgelopen halfjaar onder druk vanwege fors lagere handelsprijzen, zei het CBS. De exportprijzen daalden het eerste en tweede kwartaal met achtereenvolgens 2 en 6 procent. Met name de prijzen van olie en gas lagen fors lager.

    De export naar het Verenigd Koninkrijk werd volgens het statistiekbureau relatief het zwaarst getroffen, terwijl Duitsland de belangrijkste exportbestemming bleef. De export van goederen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk daalde met circa 23 procent, terwijl de export naar Duitsland met 12 procent afnam.

    De export van Nederlandse goederen in Europa daalde in de eerste helft van 2020 met 13 procent. Naar de Verenigde Staten werd 16 procent minder geëxporteerd, terwijl de export naar Azië juist met 2 procent toenam. De export naar China steeg zelfs met 18 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 14 september 2020 12:07
    Enorme krimp G20

    (ABM FN-Dow Jones) De G20-landen hebben hun economie in het tweede kwartaal met 6,9 procent op kwartaalbasis zien krimpen, een recorddaling. Dit bleek maandag uit cijfers van de OESO.

    In de eerste drie maanden van 2009, tijdens het dieptepunt van de financiële crisis, daalde het bruto binnenlands product van deze 20 landen met maar 1,6 procent.

    Volgens de OESO was China het enige land dat wel groeide in het tweede kwartaal. China werd al in het eerste kwartaal getroffen door de corona-uitbraak, waardoor het herstel ook eerder inzette. In het tweede kwartaal groeide de Chinese economie met 11,5 procent, terwijl de overige 19 landen met 11,8 procent krompen.

    De Amerikaanse economie kromp met 9,1 procent en Japan met 7,9 procent. Duitsland zag het bbp met 9,7 procent terugvallen en Frankrijk met 13,8 procent.

    Op jaarbasis kromp de economie van de G20-landen in het tweede kwartaal met 9,1 procent. Dat was een min van 1,7 procent in het eerste kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 7 hirshi 18 september 2020 09:27
    Het Financieel Dagblad meldt dat het kabinet overweegt de teruggave van dividendbelasting in Nederland te beperken ten einde de ongelijke behandeling tussen Nederlandse en buitenlandse beleggers op te heffen.

    Beleggers waren beter uit geweest als het afschaffen van de dividendbelasting niet was getorpedeerd door de linkse oppositie..
  11. forum rang 7 hirshi 21 september 2020 12:08
    quote:

    hirshi schreef op 20 september 2020 22:41:

    Oef....

    Dat zal de koers van ING morgen geen goed doen.

    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
    Meer dan 10% van de koers af.

    Lijkt me een overdreven reactie.

    Never catch a falling knife.... of juist een goed koopmoment op € 5,90 ?

    Mijn mening: bij een draai naar boven kopen. Maar dat is geen tip of advies.
  12. forum rang 7 ffff 21 september 2020 12:44
    Hirshi,

    Mijn vingers jeuken ook. Arend Jan heeft het er op de voorpagina ook al over. Die banken in Nederland en trouwens in half West-Europa zijn gewoon onbetaalde fiscale ambtenaren geworden en als ze iets vinden, kost het honderden miljoenen. Voor tientallen miljarden hebben banken afgelopen decennium betaald. Gewoon een vaste inkomstenpot voor de Overheid geworden. En dan krijg je uiteindelijk toch dat soort koersen.

    En ondertussen Ralph in Zwitserland...? Die overwegen een fusie. Dan maar gehalveerde bedrijven weer aaneensmeden en op de ranglijst van grootste mondiale banken staan nu 7 CHINESE banken, dan wat Amerikaanse en dan heel ver weg een Europese.

    En die Europsese banken hun klanten maar lastigvallen en klieren als die klanten een grote overschrijving doen. En die overgeschreven bedragen ook nog doodgewoon blokkeren. Allemaal omdat ze in hun broek schijten voor hun Overheden.

    En in Qatar, VAE etc. lachen ze in hun vuistje.... Wat een knoeiers. Ze nemen de bankwereld over van Europa zoals ze het vliegverkeer van Europa hebben overgenomen.

    Wanneer gaan ze het snappen...

    Peter
1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0704 +0,49%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.167,90 +1,72%
Gold spot 2.322,99 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links